لیست اختراعات مريم افشارزاده
توليد استامينوفن تزريقي بهينه سازي شده با فرمولاسيون پايدار
خلاصه طرح در اين اختراع و نوآوري تلاش بر آن شده است تا با به كارگيري تكنولوژي ليپوزومال، حلال ليپوزومالليپوزومال پايداركننده فاكتورهاي انعقادي FVIIa و FVIII در راستاي بهبود پروسه درمان بيماران هموفيلي طراحي و توليد شود. با استفاده از اين حلال اختراعي نياز بيماران هموفيلي به در يافت فاكتورهاي انعقاد خون FVIIa و FVIII به ميزان 70 درصد كاهش مي يابد و اثر بخشي دارو به ميزان 50 در صد افزايش مي يابد و به تبع آن عوارض جانبي ناشي از تزريق هاي مكرر دارو كاهش مي يابد.
فرمولاسيون داروي فاكتور 8 نوتركيب براي درمان بيماري هموفيلي
عنوان اختراع: توليد داروهاي مبتني بر ساخت ذرات پليمري كمتر از ميكرون هدفمند شده با ACUPA جهت دارورساني همزمان Docetaxel و Galbanic acid به سلولهاي سرطان پروستات عنوان لاتين اختراع: Targeted delivery of Docetaxel and Galbanic acid loaded polymeric particles for prostate cancer therapy خلاصه اختراع: عوارض جانبي داروهاي شيمي درماني باعث شده كه يكي از اهداف اصلي در تكنولوژي سرطان، دارورساني هدفمند داروها در ابعاد كمتر از ميكرون به بافت هاي سرطاني و آسيب رساني كمتر به سلولهاي سالم باشد. ذرات پليمري در ابعاد كمتر از ميكرون يكي از نويد بخش ترين سيستم هاي حامل براي دارورساني داروهاي ضد سرطاني مي باشند كه در سالهاي اخيرتوجه بسياري از محققين راجلب كرده اند. كلاس هاي مختلفي از ذرات پليمري كمتر از ميكرون هدفمند به منظور دارورساني افتراقي و اختصاصي به سلولها و بافت هاي هدف طراحي شدهاند. ذرات پليمري كمتر از ميكرون متشكل ازpoly-lactic acid (PLA) يكي از موفقيت آميزترين سيستم هاي كلوئيدي بررسي شده هستند كه استفاده از آنها سبب افزايش محافظت از دارو، پايداري و دارورساني كنترل شده با افزايش خواص فارماكوكينتيك و فارماموديناميك دارو مي شود. PLA توسط FDA، WHO و EMA جهت استفاده در فرمولاسيون هاي مختلف دارورساني مورد تائيد قرار گرفته است. در اين راستا، در اختراع حاضر، ذره اي در ابعاد كمتر از ميكرون معرفي شد كه در آن PLA به عنوان حامل دارو قابل اتصال به انواع ليگاندها براي هدفمند سازي اين نوع ذره مورد استفاده مي باشد. به عنوان تست پلتفرم، طراحي ذرات PLA در ابعاد كمتر از ميكرون هدفمند شده با ليگاند ACUPA (2-[3-[5-amino-1-carboxypentyl]-ureido]-pentanedioic) كه قادر به هدف گيري سلولهاي سرطاني پروستات مي باشد، انجام شد. ذرات در ابعاد كمتر از ميكرون تهيه شده از اجزاي زير تشكيل شده اند: 1-هسته پليمري هيدروفيليك زيست تخريب پذير كه نقش كپسوله كردن و كنترل رهاسازي دارو را برعهده دارد. 2-پوشش هيدروفيليك پلي اتيلن گليكول (PEG) كه نانو ذرات را از ماكروفاژها و سلولهاي سيستم ايمني محافظت مي كند. 3-ليگاند متصل به سطح ذره كه پروتئين سطح سلولي اختصاصي تومور را هدفگيري مي نمايد. 4- از تركيب Docetaxel به عنوان ماده موثره دارويي (با خاصيت ضد سرطاني بسيار بالا) و Galbanic acid استفاده شد. از آنجايي كه تا كنون اثرات آنتاگونيستي بر رسپتورهاي آندروژني، آنتي آنژيوژنز و نيز توقف چرخه سلولي براي Galbanic acid گزارش شده است ، در اين اختراع علاوه بر Docetaxel از Galbanic acid هم براي بارگيري در ذره با ابعاد كمتر از ميكرون مبتني بر PLA استفاده شد. در اين راستا، فرمولاسيونهاي موثر در تستهاي برون تني براي مطالعات درون تني در موش استفاده شد. در اين تستها اثرات فرمولاسيون هاي بررسي شده بر روي دو رده سلولي سرطان پروستات با رسپتور آندروژني مثبت (LnCap) و فاقد رسپتور آندروژني (PC3) مورد بررسي قرار گرفت. در نهايت، آزمايشات مختلفي جهت بررسي پايداري فرمولاسيون نهايي طبق دستورالعمل هاي معتبر سازمان هاي بهداشت جهاني و فارماكوپه ها انجام شد. نتايج به دست آمده نشان داد كه محصول مورد نظر داراي كيفيت و كارايي منحصر به فرد جهت مقابله با سلولهاي سرطاني پروستات در پايين ترين ميزان از دز مصرفي مي باشد.
عنوان اختراع: توليد داروهاي مبتني بر ساخت ذرات كمتر از ميكرون پليمري هدفمند شده با ACUPA جهت دارورساني گالبانيك اسيد به سلولهاي سرطاني عنوان لاتين اختراع: Targeted delivery of Galbanic acid loaded polymeric nanoparticles for cancer therapy خلاصه اختراع: عوارض جانبي داروهاي شيمي درماني باعث شده كه يكي از اهداف اصلي در تكنولوژي سرطان، دارورساني هدفمند داروهاي كمتر از ميكرون به بافت هاي سرطاني و آسيب رساني كمتر به سلولهاي سالم باشد. ذرات پليمري كمتر از ميكرون يكي از نويد بخش ترين سيستم هاي حامل براي دارورساني داروهاي ضد سرطاني مي باشند كه در سالهاي اخيرتوجه بسياري از محققين راجلب كرده اند. كلاس هاي مختلفي از ذرات پليمري كمتر از ميكرون هدفمند به منظور دارورساني افتراقي و اختصاصي به سلولها و بافت هاي هدف طراحي شدهاند، ذرات پليمري كمتر از ميكرون متشكل از poly-lactic acid (PLA) يكي از موفقيت آميزترين سيستم هاي كلوئيدي بررسي شده هستند كه استفاده از آنها سبب افزايش محافظت از دارو، پايداري و دارورساني كنترل شده با افزايش خواص فارماكوكينتيك و فارماموديناميك دارو مي شود. PLA توسط FDA، WHO و EMA جهت استفاده در فرمولاسيون هاي مختلف دارورساني مورد تائيد قرار گرفته است. در اين راستا، در اختراع حاضر، پلتفرمي معرفي شد كه در آن PLA به عنوان حامل دارو قابل اتصال به انواع ليگاندها براي هدفمند سازي ذره كمتر از ميكرون مورد استفاده مي باشد. به عنوان تست پلتفرم، طراحي ذرات كمتر از ميكرون PLA هدفمند شده با ليگاند ACUPA (2-[3-[5-amino-1-carboxypentyl]-ureido]-pentanedioic) كه قادر به هدف گيري سلولهاي سرطاني پروستات مي باشد، انجام شد. ذرات كمتر از ميكرون تهيه شده از اجزاي زير تشكيل شده اند: 1-هسته پليمري هيدروفيليك زيست تخريب پذير كه نقش كپسوله كردن و كنترل رهاسازي دارو را برعهده دارد. 2-پوشش هيدروفيليك پلي اتيلن گليكول (PEG) كه ذرات كمتر از ميكرون را از ماكروفاژها و سلولهاي سيستم ايمني محافظت مي كند. 3-ليگاند متصل به سطح ذره كمتر از ميكرون كه پروتئين سطح سلولي اختصاصي تومور را هدفگيري مي نمايد. 4- از تركيب Galbanic acid به عنوان ماده موثره دارويي (با خاصيت ضد سرطاني بالا) استفاده شد. از آنجايي كه تا كنون اثرات انتاگونيستي بر رسپتورهاي آندروژني، آنتي آنژيوژنز و نيز توقف چرخه سلولي براي Galbanic acid گزارش شده است ، در اين راستا، فرمولاسيونهاي موثر در تستهاي برون تني براي مطالعات درون تني در موش استفاده شد. در اين تستها اثرات فرمولاسيون هاي بررسي شده بر روي دو رده سلولي سرطان پروستات با رسپتور اندروژني مثبت (LnCap) و فاقد رسپتور آندروژني (PC3) مورد بررسي قرار گرفت. در نهايت، آزمايشات مختلفي جهت بررسي پايداري فرمولاسيون نهايي طبق دستورالعمل هاي معتبر سازمان هاي بهداشت جهاني و فارماكوپه ها انجام شد. نتايج به دست آمده نشان داد كه محصول مورد نظر داراي كيفيت و كارايي منحصر به فرد جهت مقابله با سلولهاي سرطاني پروستات در پايين ترين ميزان از دز مصرفي مي باشد.
موارد یافت شده: 5