لیست اختراعات با مالکیت
عباس پرداختي دوخاني
7 عدد
خلاصه طرح در اين اختراع و نوآوري تلاش بر آن شده است تا با به كارگيري تكنولوژي ليپوزومال، حلال ليپوزومالليپوزومال پايداركننده فاكتورهاي انعقادي FVIIa و FVIII در راستاي بهبود پروسه درمان بيماران هموفيلي طراحي و توليد شود. با استفاده از اين حلال اختراعي نياز بيماران هموفيلي به در يافت فاكتورهاي انعقاد خون FVIIa و FVIII به ميزان 70 درصد كاهش مي يابد و اثر بخشي دارو به ميزان 50 در صد افزايش مي يابد و به تبع آن عوارض جانبي ناشي از تزريق هاي مكرر دارو كاهش مي يابد.
مقدمه: اخيراً محققان بر روي محبوس سازي وزيكولي آنتي بيوتيك هاي مختلف و عوامل ضد ميكروبي مطالعات فراواني انجام داده اند كاربرد فرمولاسيون هاي وزيكولار موضعي كليندامايسين فسفات و بنزوئيل پراكسايد احتمال افزايش نفوذ پذيري و اثر بخشي بهتر و افزايش زمان آزاد سازي و كاهش سميت اين آنتي بيوتيك را در درمان آكنه فراهم مي سازد. روش كار: در مطالعه حاضر فرمولاسيون هاي نيوزومي حاوي كليندامايسين فسفات و بنزوئيل پركسايد متشكل از سورفكتانت هاي غير يوني شامل استرهاي سوربيتان (اسپن20، 40، 60) ، پلي سوربات ها (توئين 20، 40، 60) و پلي اكسي اتيلن آلكيل اتر (بريج 52، 72، 95) با كلسترول به روش هيدراتاسيون لايه نازك تهيه شدند. ميزان كليندامايسين در فرمولاسيون هاي نيوزومي برابر با 1% و ميزان بنزوئيل پراكسايد 5/2 % تعيين مقدار آنتي بيوتيك به روش سنجش UV صورت پذيرفت. در مطالعه برون تني، خصوصيات نيوزوم ها شامل مشاهده ميكروسكوپي، آزادسازي كليندامايسين فسفات و بنزوئيل پراكسايد، توزيع اندازه ذره اي و درصد محبوس سازي صورت پذيرفت. غلظت كليندامايسين فسفات از روش مشتق دوم طيف UV اندازه گيري شد. نتايج: لگاريتم نرمال توزيع اندازه ذره اي در تمامي فرمولاسيون ها قابل مشاهده است مطالعه مورفولوژيك شامل مشاهده ميكروسكوپي بود كه همه نيوزوم ها به شكل MLV (multilamellervesicles) بودند به جز فرمولاسيون اسپن-توين80. پايداري نيوزوم هاي تهيه شده با كمترين تغييرات اندازه ذره اي در طي 6 ماه در دماي 4-8 оC يخچال مي باشد. بيشترين درصد محبوس سازي كليندامايسين فسفات و بنزوئيل پراكسايد 70 و 63 % مي باشد. داده هاي ريليز توسط مدل Baker-Lonsdale اندازه گيري شد. بحث و نتيجه گيري: به دليل حضور زنجيره پلي اكسي اتيلن در خانواده توين، نيوزوم ها تثبيت بودند. به دليل كنترل آزادسازي كليندامايسين فسفات و بنزوئيل پراكسايد در مدت طولاني تري بر عليه باكتري هاي پوست موثر بودند. بر اساس نتايج بدست آمده فرمولاسيون نيوزومي حاوي كليندامايسين فسفات و بنزوئيل پراكسايد مي تواند به عنوان سيستم دارورساني جديد در درمان آكنه مورد استفاده قرار گيرد. كلمات كليدي: آكنه، كليندامايسين فسفات، بنزوئيل پراكسايد، نيوزوم
موفقيت سيستم هاي انتقالي به توانايي آن ها در تحويل ژن به سلول هاي هدف دارد و انتقال ماده ژنتيكي يك مانع بزرگ در تكامل سيستم هاي انتقال ژن مي باشد. با توجه به معايب سيستم هاي انتقال ژن ويروسي، بيشتر پژوهش ها بر روي طراحي ناقل هاي غير ويروسي با كارايي بالا متمركز مي باشد. يكي از كاراترين اين روش ها استفاده از ناقل هاي پپتيدي يا پروتئيني مي باشد. با اين حال همه پپتيدها كارايي لازم براي انتقال ژن را ندارند. طراحي پپتيدها يا پروتئين هاي كايمريك مي تواند كارايي اين ناقل ها را افزايش دهد. در اين اختراع سعي شد با طراحي و بيان پروتئين كايرمريك شامل دو تكرار پپتيد هسته اي آدنو ويروسي (Mu) با سيگنال انتقال به هسته اي NLS ناقلي با كارايي بالا براي انتقال ژن طراحي كردد. پپتيد μ از كمپلكس هسته آدنوويروسها جداسازي شده است.
وزيكل¬هاي تك لايه غول پيكر (GUV) مدل¬هاي غشايي هستند كه مي¬توان با استفاده از ميكروسكوپ ساختار و تغييرات آنها را به راحتي مشاهده كرد. اين وزيكل¬ها مدل¬هاي بسيار پر طرفداري براي مطالعه وقايع مرتبط با غشاء مي¬باشند. امروزه از اين وزيكل¬ها براي بررسي ويژگي¬هاي غشاء دولايه نيوزومي مثل انحناي غشاء، موفولوژي و بررسي دومين¬هاي غشايي استفاده مي¬گردد. تكنيك¬هاي زيادي براي آماده سازي GUVها وجود دارد كه شامل هيدراتاسيون آرام، تبخير حلال و استفاده از روش الكتروفورميشن مي¬باشد و الكتروفورميشن كاراترين و راحت¬ترين روش مي¬باشد. در تمامي تحقيقات پيشين از فسفوليپيدها براي تشكيل ليپوزوم¬هاي غول پيكر استفاده شده بود. هدف اين اختراع ساخت نيوزوم¬هاي غول پيكر براي نشان دادن مشابهت¬هاي بيشتر سورفاكتانت¬هاي غير يوني تشكيل دهنده نيوزومي با فسفوليپيدهاي تشكيل دهنده ليپوزومي و معرفي نيوزوم¬ها به عنوان جايگزيني مناسب براي كاربردهاي دارورساني و بررسي خصوصيات غشاء نيوزومي مي¬باشد.
ويروزوم ها وزيكول هاي فسفوليپيدي تك لايه كروي با ميانگين قطر حدود 150 نانومتر هستند كه لايه ليپيدي آن ها با پروتئين هاي ويروسي تركيب شده است. بر خلاف ليپوزوم ها، ويروزوم ها داراي گليكوپروتئين هاي پوشش(envelope) ويروسي مثل هماگلوتينين (HA) و نورآمينيداز (NA) در غشاي خود هستند كه آن ها را قادر مي سازد به راحتي با غشاء دو لايه اي فسفوليپيدي سلول هدف برهمكنش كنند و بتوانند به سلول وارد شوند. اين اختراع به تشكيل ويروزوم ها به وسيله نيوزوم ها براي اولين بار پرداخته است. نيوزوم ها ساختاري دولايه دارند كه از تركيب سورفكتانت هاي غيريوني با كلسترول و سپس هيدريشن در محيط آبي شكل گرفته و براي انتقال داروهاي هيدروفيل و ليپوفيل مورد استفاده قرار مي گيرند. نيوزوم ها مي توانند به صورت سيستميك و موضعي كاربرد داشته باشند. با توجه به اينكه نيوزوم ها تعدادي از مضرات ليپوزوم ها از جمله: قيمت بالا، متغير بودن خلوص فسفوليپيدها، و شرايط خاص نگهداري را برطرف كرده اند امروزه مطالعات زيادي براي جايگزين كردن نيوزوم ها به جاي ليپوزوم ها صورت مي گيرد. در اين اختراع با ساخت و فرمولاسيون نيوزومي و قرار دادن پروتئين سطحي ويروس VSV در غشاء نيوزوم، ناقل جديدي براي اولين بار در ايران و جهان كه توانايي انتقال ماده محبوس شده را دارد، طراحي گرديد.
تيكنرهاي (غليظ كننده هاي) فوري مواد غذايي و آشاميدني به طور كلي در تشخيص، ارزيابي، درمان و تغذيه بيماران و سالمندان دچار اختلال بلع (ديسفاژي) كاربرد دارند كه باعث ايجاد بلع ايمن، كاهش خطرات حاصل از ديسفاژي و سهولت در بلع آشاميدنيها و مواد غذايي مي گردند. ولي در تهيه مواد غليظ شده فرد مي بايست جهت جلوگيري از ايجاد كلوخه، پودر تيكنر و مايع را به طور مناسبي هم بزند كه خود باعث وابستگي بيمار به اطرافيان و صرف زمان مي شود و همچنين امكان اضافه كردن تيكنر به مايع غليظ شده و ايجاد مايع غليظ تر وجود ندارد. اختراع تيكنرهاي (غليظ كننده هاي) جوشان با رفع اين موانع موجب استفاده راحتتر و مناسب مصرف كنندگان خواهند شد و در آنها امكان پرس پودر به شكل قرص، كاهش وزن هر دوز تيكنر و متعاقب آن كاهش قيمت تمام شده و كاهش احتمال افزايش قند خون بواسطه مصرف تيكنر نيز فراهم مي شود. به اين منظورعامل جوشان و بازكننده متشكل از يك تركيب قليايي از مجموعه سديم بي كربنات و تركيبات مشابه، و يك تركيب اسيدي از مجموعه اسيد سيتريك و تركيبات مشابه كه مجموعا⸗ به ميزان 25 درصد مي باشد به بقيه اجزاي تشكيل دهنده فرمولاسيون اضافه مي شود.
درمان ريشه شايعترين درمان در بين درمانهاي اندودنتيكس است كه طي آن پالپ دندان خارج شده، فضاي آن تميز و شكل داده ميشود و در نهايت با موادي كه براي بدن مضر نيستند پر ميشود. درد بعد از درمان يكي از مهمترينِ عوارض درمان ريشه است كه در 25 تا 40% موارد درمان ريشه گزارش شده است. لذا استفاده از كورتيكواستروئيدها به عنوان ضدالتهاب در كنار ضد ميكروب ها مي تواند مشكلات پس از درمان ريشه را به حداقل برساند. در اختراع حاضر، علاوه بر فرمولاسيون پايه متشكل از كورتيكواستروئيد و آنتي بيوتيك، از فرمولاسيون نيوزومال آنتي بيوتيك استفاده شده است تا با آزادسازي تدريجي مواد درماني درون كانال؛ دوز موثر دارو براي بلند مدت درون كانال دندان فراهم باشد.
موارد یافت شده: 7