لیست اختراعات مريم سعيدي فر
فرآيندهاي فارماكوديناميكي سرم آلبومين انساني جهت توسعه داروهاي ضدسرطاني از مشتقات دي تيوكربامات از اهميت خاصي برخوردار است. با كشف فعاليت ضد¬سرطاني سيس¬پلاتين و عدم فعاليت ترانس¬پلاتين و نيز وجود عوارض جانبي نامطلوب در اثر استفاده از سيس¬پلاتين، محققين، بر روي توسعۀ كمپلكس¬هاي ضدتومور متمركز و هدف اين بود كه اين كمپلكس¬ها بتوانند بر روي انواع سلول¬هاي سرطاني نيز اثر داشته و عوارض جانبي سيس¬پلاتين را به حداقل برسانند. مراحل معرفي يك داروي جديد شامل طراحي و تهيه دارو، مراحل پيش¬كلينيكي و باليني است كه گام نهادن در هر مرحله مستلزم اطمينان از مرحله قبل است و از آنجا كه انتخاب يك كانديداي مناسب تعيين¬كننده¬ترين بخش اين فرآيند است بايد با دقت و مطالعات كافي انجام شود. در اين راستا انتخاب تركيباتي كه از لحاظ پيشينه تحقيقات پزشكي داراي جايگاه مناسب هستند براي ادامۀ مسير مطالعاتي از ارزش بالايي برخوردارند و نيز مطالعۀ اين تركيبات با سرم آلبومين انساني كه نقش مهمي را در بدن از جهت انتقال و حضور پلاسما بر عهده دارد، الزامي است. بر پايه اين اطلاعات و با توجه به جميع جهات براي تهيه تركيبات اثربخش دارويي، دو تركيب پالاديوم با ليگاندهاي دي¬تيوكربامات در گروه تحقيقاتي ما سنتز و از لحاظ فارماكوديناميكي با تكنيك¬هاي به روز مطالعاتي مورد بررسي قرار گرفت كه نتايج مناسبي از لحاظ سيتوتوكسيسيتي و پارامترهاي پيوندي و ترموديناميكي حاصل شد. ضمناً قابليتها و مزاياي اختراع مذكور عبارتند از: 1.\tروش ادعا شده در اين ادعانامه سبب دستيابي به دانش فني توليد و توسعه داروهاي ضدسرطان جديد مي¬شود. 2.\tروش ادعاشده در اين ادعانامه باعث دستيابي به فرمولاسيون بهتر براي اثربخشي بيشتر مي¬شود. 3.\tروش ادعاشده در اين ادعانامه به لحاظ استفاده از پالاديوم به جاي پلاتين مقرون به صرفه بوده و نيز روش¬هاي مطالعات فارماكوديناميكي آن كاملا جديد مي¬باشد. 4.\tروش ادعاشده در اين ادعانامه روش مطالعه مطلوبي به لحاظ بدست آوردن پارامترهاي لازم است.
"سيستمهاي رهايش دارو بر پايه نانوذرات به منظور درمان سرطان توسعه يافته و مواد بسياري به عنوان حامل به منظور بهبود تاثير درماني و ايمني داروهاي ضد سرطان مورد بررسي قرار گرفتند. تحقيق پيش رو جهت ساخت و طراحي سيستم رهايش دارو بر پايه ايمونوگلوبولين G، به منظور رهايش كنترل شده داروي ضد سرطان اگزالي پلاتين انجام شد تا منجر به اثر درماني بيشتر، سميت كمتر و تجمع دارو در محل اثر شود. سنتز نانوذرات ايمونوگلوبولين به روش حلال زدا انجام و از كراس لينك گلوتارآلدئيد جهت پايداري نانوذرات و مقايسه اثر آن در رهايش استفاده شد. از طيف سنجي مادون قرمز(FTIR) به منظور اثبات وجود پيوندهاي شكل گرفته توسط كراسلينكر استفاده شد. تصوير ميكروسكوپ الكتروني به دست آمده از نانوذرات نشان داد كه اين ذرات كروي شكل بوده و اندازه يكنواختي در حدود 150 نانومتر دارند. همينطور از آزمونهاي زتا سايزر براي سنجش ميانگين اندازه ذرات و ميكروسكوپ نيروي اتمي(AFM) به منظور بررسي مورفولوژي سطح نمونه استفاده شد كه نتايج به دست آمده با تصاوير ميكروسكوپ الكتروني روبشي مطابقت داشت. تستهاي دورنگنمايي حلقوي و فلوئورسانس نشان دادند كه در ايمونوگلوبولين خالص نسبت به نانوذرات سنتز شده تغييرات زيادي در ساختار مارپيچ آلفا به وجود نيامده است؛ اما تفاوت در ساختارهاي صفحات بتا ومارپيچهاي تصادفي بسيار مشهود است و همچنين افزودن دارو موجب تغيير اساسي در ساختمان نانوذرات نشده است. در مرحله پاياني، بارگذاري و مكانيزم رهايش دارو از نانو ذرات در دو pH مختلف 5/5 و4/7 و به مدت 14 روز مورد بررسي قرار گرفت و مشاهده شد كه ميزان رهايش دارو در محيط اسيدي شبيه¬سازي شده در اطراف تومور بيشتر از محيط خنثي است . همچنين با توجه به رسم نمودار رهايشي غلظت ثابت و رهايش كنترل شده مشاهده شد كه مكانيسم رهايش در نانوذرات شبكه اي شده از الگوي درجه صفر(محيط خنثي و محيط اسيدي) پيروي مي كند."
فرض بر اين است كه در انتقال دارو به نقاط موردنظر بدن جهت درمان بيماري هايي چون سرطان، بيماران با اثرات جانبي كمتري به دليل استفاده از دارو مواجه باشند تا حيات آنها را با خطر جدي روبرو نسازد. لذا طراحي و تهيه كمپلكس هاي موثر در اين راستا فرضيه اي است جهت رفع اين معضل كه در اين پروژه در پي اثبات آن بوده ايم. كمپلكس هايي با فلز مركزي پالاديوم و ليگاندهاي آروماتيك و هتروسيكل مناسب به منظور كاربرد دارويي طراحي و تهيه شد و روش هاي مختلف شناسايي براي آن به كار برده شد و پس از اطمينان از خاصيت سيتوتوكسيك اين كمپلكس ها، برهمكنش آنها با DNA به عنوان اندامي كه در مهار سرطان نقش عمده اي را ايفا مي كند، مورد بررسي قرار گرفت كه بحمدالله نتايج مناسبي بدست آمد. ضمناً قابليتها و مزاياي اختراع مذكور عبارتند از: 1.\tروش ادعا شده در اين ادعانامه بسيار آسان و در مدت زمان كم انجام مي پذيرد. 2.\tروش ادعاشده در اين ادعانامه از لحاظ اقتصادي مقرون به صرفه است زيرا جايگزين استفاده از فلز پلاتين است. 3.\tروش ادعا شده در اين ادعانامه مي تواند با مطالعات وسيع تر به عنوان داروي مناسبي براي درمان سرطان به كار رود.
موارد یافت شده: 3