لیست اختراعات مسعود كمبراني


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 7
تاریخ ثبت: 1394/05/13
خلاصه اختراع:

عمليات فيلتراسيون غشائي از مهمترين فرايندهاي جداسازي در صنايع شيميايي ميباشد. از مهمترين معضلات اين روش، گرفتگي غشاء ميباشد كه باعث كاهش راندمان عمليات ميگردد. در اين اختراع يك روش براي پيشگيري از ايجاد گرفتگي پيشنهاد شده است. استفاده از ضربه معكوس ميتواند از گرفتگي منافد غشاء و ايجاد كيك بر روي سطح غشاء جلوگيري كند. براي ايجاد ضربه معكوس از همان مايع خروجي از غشاء، يك پمپ براي انتقال سيال به پشت غشاء و يك شير برقي براي ايجاد فشار معكوس استفاده ميگردد.

تاریخ اظهارنامه: 1394/11/05
تاریخ ثبت: 1394/11/05
خلاصه اختراع:

نفت خام، شامل مجموعه‌اي از هيدروكربن‌ها مانند آلكان‌ها، نفتنها و همچنين تركيبات آروماتيك مانند فنول‌ها، اسيدهاي كربوكسيليك، فلزات و تركيبات حاوي گوگرد و نيتروژن مي باشد. تعداد اتم كربن در تركيبات آلي نفت خام بين 1 (متان) تا 50 يا بيشتر (آسفالتين‌ها) مي‌باشد. برخي از اين تركيبات جزء مواد فعال سطحي هستند. حضور اين مواد در نفت خام باعث ايجاد امولسيون پايدار بين نفت خام و آب همراه در مخازن زير زميني ميگردد. در هنگام استخراج نفت خام، بايستي اين امولسيون شكسته شده و آب و نمك از نفت خام جدا گردد. افزودن مواد تعليق شكن به نفت خام در كارخانجات فراورش، باعث تسريع و بهبود در فرايند شكستن امولسيون و جدا شدن آب و نمك از نفت خام مي گردد. تنوع نفت خام در حوزه هاي نفتي مختلف، لزوم استفاده از ماده تعليق شكن ويژه هر حوزه نفتي را اجتناب ناپذير كرده است. در اين اختراع، ماده تعليق شكن مناسب براي نفت خام حوزه آسماري – اهواز توليد گرديده است. تعليق شكن نفت خام تركيبي از چند ماده موثره و چند حلال ميباشد. تعداد و نوع مواد موثره و حلالها متناسب با نفت خام هر حوزه نفتي متفاوت ميباشد. در اين تحقيق، فرايند توليد مواد موثره و فرمولاسيون ماده تعليق شكن براي نفت خام حوزه نفتي آسماري – اهواز بومي شده است. در فرمولاسيون ماده تعليق شكن براي حوزه نفتي آسماري – اهواز، دو رزين به نامهاي RSN 304 و RSN 377 و سه حلال به نامهاي تولوئن، دي متيل فرماميد و پارافين مايع استفاده شده است. دو ماده موثره مصرف شده در فرمولاسيون اين تعليق شكن در سازمان جهاد دانشگاهي تهران سنتز شده و مواد اوليه مصرفي براي سنتز اين رزين ها همگي در داخل كشور وجود دارد. همچنين همه حلالهاي انتخاب شده، نيز به عنوان حلالهاي صنعتي به وفور در بازار وجود دارد. برخي از اين حلالها توليد داخل بوده و برخي وارداتي ميباشند. ماده تعليق شكن توليد شده در جهاد دانشگاهي با نام تجاري AHAS 3774، در زمستان سال 1393 در كارخانه اهواز 4 (شركت مناطق نفتخيز جنوب) تست ميداني را با موفقيت به انجام رساند.

تاریخ اظهارنامه: 1389/11/10
تاریخ ثبت: 1389/12/07
خلاصه اختراع:

‏خلاصه ‏فتي استرهاي سبك از واكنشرر ميان روغنها، چربيها يا اسيدهاي چرب با متانول و يا اتانول ايجاد مي شوند. ‏به علت قابليت ماي فراوان استرهاي سبك براي شركت در واكنشهاي گوناگون، مصرف اين ماده در صنايع ‏شيميايي رو به افز!يش است. امروزه از اين استرها براي توليد انواع استرها، آميدها، استر سولفوناتها ما، اتر آميد ‏كربوكسيلانها و ... استفاده ‏مي شود. متيل استر، خود بعنوان حلال و بيوذيزل مورذ استغاده مي باشد. ‏از آنجاكه فرايند استريفيكاسيون، تعادلي بوده، و واكنش، حتي در بهترين شرايط از مقدار مشخصي، ‏پيشرفت نخواهد كرد، لذاخلوص محصول از محدوده اي افزونتر نخواهد شد. اين شرايط در مواردي كه ‏حساسيت زيادي بر روي خلوص ماده نباشد به دليل شرايط فنني و اقتصادي ترجيح داده مي شود. اما در ‏مو!ردي كه خلوص متيل استر اهميت پيدا مي كند و ناخالصي هاي ذكر شده ‏در فوق، براي محصولات منتج ‏شده از آن ايجاد اشكال مي نمايد رسيدن به محصول خالص تر، هدف قرار مي گيرد. در اختراع مذكور از ‏واكنش استريفيكاسيون مستقيم اسيد چرب تجاري با متانول صنعتي، و با بهره گيري از كاتاليست اسيدي، ‏در فشار مترادف و دماي رفلاكس، متيل استر اسيد چرب نارگيل با درصد خلوص ٥ ‏/ ٩٩ درصد به دست آمد. ‏دستيابي به خلوص ر مورد اشاره، با بهره گيري از مواد اوليه تجاري باعث شد تا تعدادي از محدوديت ماي ‏موجود، در استغاده از اين ماده در فرايندهاي شيميايي از پيش رو برداشته شود . همچنين در فرايندي ‏مشابه، از واكنش الكل اتيليك مطلق با اسيد چرب نارگيل، اتيل استري با درصد خلوص98/5% ايجاد گرديد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/12/15
تاریخ ثبت: 1389/11/10
خلاصه اختراع:

‏خلاصه اختراع ‏گليسرول مونو كوكوآت يك امولسيفاير ليپوفيل بوده كه داراي دو عامل الكلي موبوط به بخش گليسرول و بخش استري با زنجيره اسيد چرب نارگيل مي باشد.اين ماده ‏در محصولات پليمري (پلاستيكها) و روانسازهاي سنتزي بكار مي رود. همچنين به عنوان عامل ضد خوردگي در روغنهاي روانساز و به عنوان ضد يخ در بعضي از سوخت ها كاربرد دارد. از ديگر كاربردهاي آن مي توان به نقش آن به عنوان حلال و همچنين عامل رها ساز در پليمرها اشاره نمود. در تعدادي از محصولات صنايع غذايي نيز به عنوان افزودني كاربرد دارد. اين مونوگليسريد از دو طريقه آنزيمي و شيميايي توليد مي گردد. روش آنزيمي با درصد خلوص بالا، اما با زمان و هزينه بيشتري از روشهاي شيميايي انجام مي شود. به همين دليلي از محصول آن فقط در موارد خاص استفاده مي شود. اختراع مذكور كه در زمره واكنشهاي شيميايي مي باشد توانسته است از واكنش گليسيرين و روغن نارگيل توسط كاتاليست قليايي ودر دماي ºC ٢٢٠ ‏و تحت خلاء محصولي را ايجاد نمايد كه داراي حداقل ۴٠ ‏درصد مونوگليسريد و مابقي دي گليسريد و مقدار ناحپيزي تري گليسريد، گليسيرين و كمتر از ٢ ‏درصد اسيد حرب مي باشد. تسهيل فرايند توليد، حذف حلال و دماي مناسب واكنش از دستاوردهاي اين اختراع مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/04/03
تاریخ ثبت: 1388/12/23
خلاصه اختراع:

كلسيم لاكتات گلوكونات ماده اي سفيد رنگ با حلاليت بسيار كم در آب است. فرمول شيميايي آن C12H22CaO14 و نقطه ذوب آن 140 درجه سانتي گراد مي باشد. كلسيم لاكتات گلوكونات از اكسيداسيون آنزيمي گلوكز توسط آنزيم گلوكز اكسيداز توليد شده از قارچ آسپرژيلوس نايجر به دست مي آيد. فرآيند شامل سه مرحله اصلي توليد و تخمير قارچ، توليد آنزيك گلوكزاكسيداز و توليد اسيد گلوكونيك است. ابتدا لازم است تا شرايط مناسب براي رشد و تكثير بهتر قارچ ها از نظر، دما، pH و مقدار گلوكز فراهم كرد. همچنين براي توليد بيشتر آنزيم بايد منبع گلوكز، مقدار كلسيم كربنات، دما و pH كنترل شود. در نهايت كلسيم گلوكونات توليد شده با مقدار اضافي از نمك لاكتيك اسيد مخلوط مي شود تا كلسيم لاكتات گلوكونات به دست آيد. در اين طرح همۀ شرايط لازم براي توليد محصولي با خلوص بالا و راندمان خوب بهينه گرديده است. توليد آنزيم در محيط اصلي مشكل خالص سازي هاي اوليه و جداسازي محصول را برطرف ساخته است.

تاریخ اظهارنامه: 1388/04/03
تاریخ ثبت: 1388/12/23
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1400/05/05
تاریخ ثبت: 1400/09/30
خلاصه اختراع:

نشاسته يكي از منابع اوليه موجود در طبيعت است كه به خاطر دارابودن مزايايي چون فراواني، دسترس¬پذيري و زيست¬تخريب بودن، كاربردهاي متنوعي يافته است. روش¬هاي مختلفي براي استفاده از نشاسته و بكارگيري آن در صنايع مختلف وجود دارد. بين روش¬هاي موجود، فناوري اكستروژن، به دليل مزايايي چون زمان بسيار كم انجام فرايند، بازدهي زياد و آلودگي كم(يا نداشتن آلودگي) زيست محيطي، بسيار مورد توجه قرار گرفته است. فرايند اكستروژن در دستگاهي به نام اكسترودر انجام مي¬شود. از آنجاييكه دانش فني طراحي و ساخت اكسترودر نشاسته در كشور وجود ندارد، تامين اين زيرساخت مي¬بايست از طريق سازندگان خارجي انجام شود. اين مسير تامين نياز، مشكلات و مسايل فراواني چون صرف هزينه¬هاي گزاف بابت خريد دستگاه، تامين قطعات يدكي، دريافت خدمات پس از فروش و ... را به دنبال دارد. مجموعه مشكلات موجود، لزوم ايجاد دانش فني طراحي و ساخت دستگاه مذكور در كشور را نشان مي¬دهد. در اين اختراع، با طراحي و ساخت دستگاه اكستروژن نشاسته، سعي بر آنست كه ضمن بومي¬سازي فناوري مذكور، زمينه طرح و توسعه فرايندهاي جديد مبتني بر اكستروژن فراهم آيد.

موارد یافت شده: 7