لیست اختراعات ميثم رجبي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1391/02/20
تاریخ ثبت: 1391/04/26
خلاصه اختراع:

امروزه در ايران از آمينها در صنايع گاز (پالايشگاههاي شيرين سازي گاز) و صنايع پتروشيمي (فرايندهاي توليد اوره و آمونياك) به وفور استفاده مي شود. يكي از فرايندهاي اسااسي در فرآورش گاز طبيعي جداسازي گازهاي اسيدي يا همان شيرين سازي گاز است كه بدليل نيازهاي ايمني و زيست محيطي و به سبب سميت بسيار زياد سولفيد هيدروژن و جلوگيري از خوردگي خطوط لوله و تجهيزات انتقال فرآورش و توزيع گاز بسيار حائز اهميت مي باشد در طي اين فرايند سولفيد هيدروژن H2S دي اكسيد كربن چكيده طي فرايند شيرين سازي گاز در پالايشگاهها متيل دي اتانول آمين MDEA پس از مدتي آلوده به برخي آلاينده هاي شيميايي و يكسري نمكهاي مقاوم حرارتي مي شود كه اين نمكها باعث خوردگي تجهيزات تعويض سريع فيلترها ايجاد كف در برجهي جذب و ... مي شوند. ضمنا انباشته شدن مونواتيلن گلايكول MEG در سيكل شيرين سازي باعث كاهش شديد راندمان فرايند شده و زمان تعويض آمين جديد با آمين مستعمل را به جلو مي اندازد. پديده هاي نامطلوب مذكور در پالايشگاههاي پارس جنوبي ساليانه هزينه هاي زيادي را در تعمير و نگهداشت تجهيزات افزايش هزينه هاي جاري و نهايتا كاهش نرخ بازگشت سرمايه IRR به همراه دارد. ضمنا طبق دستورالعمل صاحب ليسانس بايستي پس از مدتي اين ماده با آمين جديد تعويض گردد كه به دليل قيمت بالاي آن و مسائل تحريم پالايشگاههاي كشور در خصوص تعويض و جايگزيني آن با مشكلات عديده اي روبرو هستند از اين رو به جهت حذف آلاينده هاي فيزيكي شيميايي و حذف ناخالصي ها از متيل دي اتانول آمين مستعمل اين پروژه آغاز گرديد. در مجموع در اين اختراع پس از انجام مطالعات و تحقيقات بنيادي فرايند بازيافت آمين در فاز آزمايشگاهي طراحي و اجرا شد و سپس با بزرگ سازي مقياس واحد پايلوت آن به ظرفيت 20 كيلوگرم در ساعت (متيل دي اتانول آمين مستعمل به عنوان خوراك) طراحي و پس از ساخت نصب و راه اندازي پايلوت مذكور بازيافت آمين مستعمل تا خلوص بالاي 99 درصد وزني محقق گرديد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/09/04
تاریخ ثبت: 1388/09/04
خلاصه اختراع:

تئوري طراحي و محاسبه سيستم نگهداري ابنيه زير زميني در طول ساليان دراز تكامل يافته و روشهاي فراواني براي نگهداري تونل ها ارائه شده است كه قسمت عمده اي از آنها در صنعت كاربرد پيدا كرده اند و هم اكنون نيز با موفقيت به كار مي روند. البته گسترش رايانه نيز تاثير بسزايي بر احياء يا زوال روشهاي محاسبه سيستم نگهداري گذاشته و باعث شده است تا روشهايي كه نياز به حجم عمليات محاسبه اي بالايي دارند، بيشتر و روشهاي ساده و تقريبي ، كمتر استفاده شود. مدل ساخته شده كه براساس روش متروگيپروترانس در محيط ويژوال ايجاد شده، قادر است تا وضعيت تنش را در نگهداري بتني تونل هاي دايروي شكل به صورت عددي و گرافيكي ارائه نمايد. از جمله كاربرد هاي مدل مي توان به تحليل انجام گرفته در تونل آب بر سد جيرفت اشاره كرد به طوري كه در مقايسه با ديگر روش هاي معمول پايداري، سريعتر به جواب رسيده و نتايج مشابهي را به دست مي دهد كه خود بر عملكرد مفيد مدل صحه مي گذارد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/09/04
تاریخ ثبت: 1388/09/04
خلاصه اختراع:

عمليات ذخيره سازي گاز طبيعي در مخازن زير زميني، كه براي اولين بار در سال 1915 ميلادي در ولند كانتي كانادا انجام گرفت. امروزه به عنوان يك بحث بزرگ و اساسي در سيستم توزيع گاز طبيعي درآمده است. از جمله سيستم هاي ذخيره سازي زيرزميني گاز طبيعي استفاده از مخازن متخلخل تحت فشار همچون ميادين تخليه شده نفت و گاز و سفره هاي آب زيرزميني (آكيوفر) مي باشد. از آنجايي كه بحث تخمين فشار در طراحي اينگونه مخازن مهم و حياتي بوده ، مدلي نو طراحي گرديد تا با در نظر گرفتن پارامترهايي چون تخلخل و نفوذپذيري مخزن، فشار حباب گاز را در نقاط مختلف و در زمان هاي متوالي محاسبه نمايد و از طرفي با توجه به توانايي هاي آن مي توان به بهينه سازي عمليات تزريق پرداخت به طوري كه ميزان فشار و مدت زمان بهينه تزريق گاز به مخزن و همچنين قابليت ذخيره سازي مخزن را نيز به دست خواهد داد. از جمله كاربردهاي مدل مي توان به انجام محاسبات مورد نياز در سفره آب زيرزميني منطقه يورتشاه ورامين اشاره كرد كه بعنوان اولين آكيوفر در ايران جهت ذخيره سازي گاز طبيعي مورد استفاده قرار گرفته است.

موارد یافت شده: 3