لیست اختراعات نادر خواجه احمدعطاری


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ ثبت: 1396/04/10
خلاصه اختراع:

با توسعه شهرها و محدوديت زمين هاي شهري، احداث سازه هاي مختلف در محدوده گسل ها اجتناب ناپذير است. با توجه به آسيب پذيري سازه ها در مجاورت گسل ها در زلزله هاي گذشته و لرزه خيزي كشور و گسترش احداث سازه ها در نواحي اطراف گسل، تحقيق در اين زمينه جهت كاهش آسيب هاي وارده ضروري است. بدين منظور وسيله اي جهت آزمايش سازه ها تحت اثر جابجايي گسل هاي نرمال و معكوس در مقياس بزرگ براي نخستين بار در سطح بين المللي طراحي و ساخته شد كه جهت توزيع نيروها از ساز و كار خرپايي استفاده مي نمايد. ابعاد دستگاه ساخته شده 8/5x1/7x2/0 متر (ارتفاعxعرضxطول) مي باشد و توسط صفحه اي با زاوبه متغير بين 50 تا 75 درجه نسبت به افق به دو بخش متحرك و ثابت تقسيم شده است كه مجموعه اي از بلبرينگ ها امكان لغزش را فراهم مي نمايد. بدين ترتيب مي توان اثر گسلش نرمال و معكوس (عمق لغز) بر لوله هاي مدفون و غير مدفون، پي هاي سطحي و عميق، را بررسي نمود و گامي در جهت كاهش آسيب پذيري سازه ها در مجاورت گسل ها برداشت.

تاریخ ثبت: 1400/05/06
خلاصه اختراع:

رفتار ساختمان‌هاي بنايي غيرمسلح با انجام آزمايش‌هاي چرخه‌اي درون‌صفحه و ميزلرزان مورد ارزيابي قرار گرفت. در گام دوم، كارايي روش مرسوم بتن‌پاششي در تقويت ديوارهاي بنايي غيرمسلح با انجام آزمايش بر روي نمونه‌هاي تقويت‌شده تحت بارگذاري چرخه‌اي درون‌صفحه مورد بررسي قرار گرفت. سپس، با شناخت رفتار ساختمان‌هاي بنايي غيرمسلح و همچنين عملكرد مقاوم‌سازي به روش مرسوم بتن‌پاششي در بهبود رفتار اين ساختمان‌ها، رويكرد‌هاي جايگزين مقاوم‌سازي ديوارهاي بنايي كه ضعف‌هاي رويكرد مرسوم را پوشش دهد، مورد بررسي قرار گرفت. براي اين منظور دو رويكرد مورد بررسي قرار گرفت. در ابتدا، به‌منظور ارائه رويكردي اصلاحي بر روي روش مرسوم بتن‌پاششي كه ضمن بهبود رفتار گهواره‌اي نمونه، سازگاري مناسب‌تري با ديوار بنايي ايجاد نمايد، مطالعات آزمايشگاهي با تاكيد بر مقاوم‌سازي نمونه‌ها بر روي المان‌هاي مرزي تحت بارگذاري درون‌صفحه چرخه‌اي صورت پذيرفت. در رويكرد دوم، به‌منظور كاهش وزن لرزه‌اي و ايجاد سازگاري مناسب‌تر مكانيكي با زيرسازه بنايي، ديوارهاي بنايي غيرمسلح با استفاده از ملات مسلح به شبكه الياف، تقويت و تحت آزمايش قرار گرفتند. براساس نتايج، تقويت ديوارهاي بنايي غيرمسلح به روش ملات مسلح به شبكه الياف به عنوان مناسب‌ترين روش معرفي گرديد. اين روش نه تنها با بكارگيري روش و مصالح مناسب باعث بهبود قابل‌توجه عملكرد لرزه‌اي ديوارهاي سازه‌اي مانند مقاومت، شكل پذيري و جذب انرژي مي‌گردد، بلكه بسيار اجرايي بوده و هزينه‌هاي مقاوم‌سازي را به صورت قابل ملاحظه‌اي كاهش مي‌دهد. در نهايت، با توجه به عدم وجود مدل مناسب براي ارزيابي رفتار نمونه‌هاي تقويت شده به روش ملات مسلح شده به شبكه الياف، مدلي تحليلي به منظور پيش بيني رفتار ديوارهاي تقويت‌شده ا اين روش معرفي گرديد.

تاریخ ثبت: 1399/04/28
خلاصه اختراع:

سازه‌هاي بتني ممكن است به دلايل مختلفي نياز به تقويت داشته باشند. چندين روش متداول براي تقويت سازه‌هاي بتني وجود دارد كه هر كدام به نوبه خود داراي معايبي مي‌باشند. براي رفع برخي از مهم‌ترين اين معايب از بتن ريزدانه تقويت شده با پارچه شيشه‌اي استفاده شده است. استفاده از بتني ريزدانه تقويت شده با پارچه شيشه‌اي به منظور تقويت ستون‌هاي بتني موجب افزايش ۵۸ درصدي باربري نيروي محوري و ۴۹ درصدي باربري نيروي خمشي شده است. علاوه بر اين، تقويت ستون بتني با بتن ريزدانه تقويت شده با پارچه شيشه‌اي بسياري از مشكلات روش‌هاي پيشين را برطرف نموده و داراي مزايايي چون عدم تغيير در ابعاد المان‌هاي سازه‌اي و عدم افزايش وزن سازه و عدم نياز به ايجاد تمهيداتي براي جلوگيري از خوردگي و آتش سوزي بوده و علاوه بر موارد فوق ماده چسباننده آن با سطح زيرين هم‌خواني كامل داشته و روي سطوح مرطوب نيز قابل استفاده است.

تاریخ ثبت: 1400/09/01
خلاصه اختراع:

به طوركلي ديوارهاي برشي فولادي به دو صورت سخت‌نشده (صاف) و سخت‌شده به كار رفته‌اند. استفاده از سخت‌كننده‌هاي متعدد باعث بهبود سختي سازه‌اي و جذب انرژي شده و در مقابل ساخت آن نيازمند صرف وقت و هزينه زيادي است. با توجه به شكل خاص ورق‌هاي موجدار و سختي خارج از صفحه بالاي آن‌ها، استفاده از اين ورق‌ها باعث مي‌شودكه اين سيستمي كه ديوار برشي فولادي صاف و سخت‌شده بشمار آيد كه معايب ديوارهاي برشي فولادي سخت‌شده را تا حدودي برطرف كرده‌است. با وجود اينكه ديوارهاي برشي موجدار توانسته‌اند، ميزان سختي سازه‌اي را به طور چشمگيري افزايش دهند اما از نظر پايداري در رفتار لرزه‌اي، مقاومت نهايي و جذب انرژي عملكرد ضعيفتري را نسبت به ديوار برشي فولادي سخت نشده از خود نشان مي دهند. در راستاي بهبود عملكرد اين سيستم، ديوارهاي برشي فولادي پيشنهادي براي رفع برخي از مهم‌ترين اين معايب اشاره شده استفاده شده است. استفاده از سيستم ديوار برشي سخت شده با ورق موجدار پيچ شده داراي مزاياي چون عدم افزايش وزن سازه، افزايش ظرفيت باربري، تأمين شرايط براي ايجاد زوال‌هاي شكل‌پذير و جلوگيري از شكست‌هاي تردِسازه، مقاومت بسيار بالا، سختي مناسب، رفتار هيسترزيس پايدار و شكل‌پذيري و جذب انرژي بيشتر را دارا مي‌باشد.

موارد یافت شده: 4