لیست اختراعات نادر فنائي
اختراع حاضر مربوط به پناهگاه و سر پناههاي آماده براي اسكان موقت است. مخصوصا پناهگاههايي كه بتواند سريعا و به راحتي بر پا شوند و سريعا بهره برداري شوند. كاربرد اختراع حاضر در فراهم اوردن پناهگاههاي آماده در موقعيت هاي اضطراري مثلا فاجعه هاي طبيعي (زلزله و سيل و ..) يا جنگ است. اين اختراع شامل يك پوسته است كه از قبل ساخته شده است و به شكل يك پناهگاه در مي ايد. يك صفحه كف دارد و يك پوشش داخلي عايق در برابر گاز و حدافل يك لايه پوشش خارجي. لايه هاي خارجي به وسيله مواد با قابليت سخت شدن اغشته شده اند و مي توانند پس از عمل آمدن سخت و محكم شوند. لايه هاي خارجي مي توانند بوسيله اب يا هر عامل ديگري سخت شوند. ابتدا پوسته با اب خيس مي شود. بعد پوشش باد مي شود و يك فضا را بين لايه خارجي و لايه كف شكل مي دهد. سازه رها مي شود تا پوسته سفت شود. اين پناهگاه ميتواند به راحتي برپا شود و يك پناهگاه با دوام را به وجود آوردو مشكلات اسكان موقت را برطرف مي كند. مخصوصا در شرايط اضطراري و بحراني مثل زلزله.
استفاده از آجر و بلوك و موزاييك و قطعاتي كه با ملات نصب مي شوند در ساختمان سازي سابقه طولاني دارد. نحوه ساخته شدن ديوار يا كف پوش بدين صورت است كه ملات بوسيله مخلوط كردن ماسه و سيمان و آب و ... درست مي شود. ملات بين آجر ها ريخته مي شود و آجر ها چيده مي شوند تا ديواري را بسازند. اگر موزاييك باشد، موزاييك ها بوسيله ملات در كنار هم چيده مي شوند تا كف پوشي را فراهم بياورند. كاربرد اين اختراع در حوزه عمران و معماري و ساخت ديوارهاي ساختمان و حياط و كف پوش و سنگ فرش ها و بلوك هاي بتني جوي ها و ... كه همه قطعات به هم چسبيده اند اما در ساخت اين اختراع ملاتي استفاده نشده است. در واقع در اين اختراع بلوك ها يا آجر ها يا موزاييك ها و ... در كنار هم بدون استفاده از ملات چيده مي شوند و روي هر رديف آب ريخته مي شود . يا بعد از چيده شدن ديوار يا كف پوش يا بلوك هاي جوي روي كل آن آب ريخته مي شود. در نتيجه همه قطعات به هم مي چسبند. در اين اختراع ساخت و استفاده از ملات حذف شده است اما بر خلاف اختراعات ديگر مثل بلوك هاي پازلي، بلوكها و قطعات به هم مي چسبند. در واقع در داخل و يا روي سطح قطعات آجر و بلوك و... مواد گيرش پذير وجود دارد كه باعث مي شود قطعات بوسيله آب به هم بچسبند. در اين اختراع براي چسبيدن قطعات به هم از ملات سيمان خشك استفاده شده است. علاوه بر بلوك هاي ساده، از بلوك هاي پازلي هم استفاده شده است. مي شود نوع بلوك جديدي ساخت كه ملات در آن جاي بگيرد. از طرف ديگر مي توان همان آجر هاي معمولي (مثل بلوك سفالي) را با مواد گيرش پذير پوشش داد تا به اين نوع بلوك تبديل شود. زمينه كاربرد اين اختراع در ساخت و ساز است.
امروزه تجهيزات ميرا كردن زلزله به دسته¬هاي كلي سيستم¬هاي فعال، غيرفعال و نيمه فعال تقسيم¬بندي مي¬شوند. در اين بين سيستم¬هاي غيرفعال به دليل سادگي عملكرد و عدم نياز به نيروي خارجي، قابليت اطميان بيش¬تري دارند. اين سيستم¬ها نياز به سيستم هوشمند نداشته و مي¬تواند بعد از اعمال نيروي خارجي مانند زلزله وارد عمل شده و انرژي زلزله را جذب و تلف كنند. ميراگر تسليمي سيلندري مدولار تعويض¬پذير يكي از ميراگرهاي تسليمي در دسته سيستم¬هاي غيرفعال است كه مي¬تواند بدون نياز به نيروي خارجي در باربري زلزله و استهلاك انرژي آن مشاركت داشته باشد. اين ميراگر از اجزاي فولادي ساخته شده است. در اين سيستم يك ورق مياني وظيفه اتلاف انرژي را دارد كه فيوز اين ميراگر است. همچنين يك شفت داخلي وجود دارد كه به يك سمت مهاربند متصل مي¬شود. ورق مياني از يك سمت به شفت داخلي و از سمت ديگر به سلول¬هاي لوله¬اي ميراگر متصل مي¬شوند. اين ورق¬ها توسط پيچ¬ها به شفت و سلول¬ها وصل مي¬شوند. يك سلول انتهايي به منظور اتصال انتهاي مهاربند به ورق گاست تعبيه شده است. در اين حالت با اعمال جابجايي به دو سمت مهاربند، شفت جابجا شده و اين جابجايي به صورت تغييرشكل و كرنش¬هاي پلاستيك در ورق ايجاد مي¬شود. وظيفه سلول¬ها نگهداري ورق¬هاي مياني و اتصال به ورق گاست است. اين سيستم با جذب انرژي مناسب و استفاده از كرنش¬هاي پلاستيك و همچنين استفاده از ظرفيت استهلاك انرژي توسط تغييرشكل¬هاي بزرگ، يك سيستم واحد ميراگر تسليمي را تشكيل مي¬دهد. با توجه به شيوه طراحي نويني كه در اين ميراگر استفاده شده است، مي¬توان پس از زلزله ورق¬هاي مياني را عوض كرد و مجددا از ميراگر استفاده كرد. به همين دليل در اين ميراگر به نام تعويض¬پذير اشاره شده است. همچنين در اين سيستم مي¬توان تعداد ورق¬هاي مياني (فيوزها) و سلول¬ها تغيير داد. به همين دليل در نام اين سيستم مدولار نيز اضافه شده است.
موارد یافت شده: 3