لیست اختراعات با مالکیت يونس نوري
4 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1392/09/08
مالک/مالکان: يونس نوري
تاریخ ثبت: 1393/03/08
خلاصه اختراع:

يكي از مشكلات استفاده از مخلوط هاي ،ميكرو¬سيالات و نانوسيالات در صنايع مختلف و كاربردهاي مهندسي به ته¬نشيني آنها و ايجاد مشكلات ناشي از آن باز مي گردد. به اين دليل يكي از فرايند هايي كه در سال¬هاي اخير، به شدت مورد توجه پژوهشگران و محققان واقع شده است، بررسي تعليق اين سيالات و افزايش پايداري آنها مي¬باشد. بنابراين يافتن راهي براي افزايش زمان پايداري و جلوگيري از ته نشين شدن ذرات جامد معلق در سيال، براي صنايع مرتبط با اين سيالات و مهندساني كه طراحي هاي خود را بر اين مبنا انجام مي دهند، بسيار مهم مي باشد. مشكل اساسي ديگر در استفاده از نانوسيالات به هزينه هاي گزاف و قابل توجه در توليد و تعليق آن باز مي گردد. در اين اختراع سعي شده تا با استفاده از نانوذرات جديد اكسيدي كه داراي خواص مطلوب حرارتي و قيمت هاي مناسب و ارزان مي باشد، نانوسيالي مطلوب و مناسب كاربردهاي صنعتي تهيه شود. روش اصلي مورد استفاده در اين اختراع، تعليق نانوذرات اكسيد منيزيم با استفاده از تركيب چندين سورفكتانت خاص و از جمله ستيل تريم متيل آمونيم برمايد، درون سيال مي باشد. استفاده از اين روش مي تواند باعث ايجاد سيالي پايدار و با تعليق يكنواخت و مناسب گردد. ضمن اينكه در اين اختراع از همزن هاي التراسونيك نيز به منظور شكستن توده ها و ايجاد تعليق استفاده مي شود اما زمان استفاده از همزن هاي التراسونيك در اين روش بسيار كمتر از روش هاي مشابه مي باشد. سيال انتقال حرارتي جديد معرفي شده در اين اختراع شامل نانو سيال بسيار پايدار آب –اكسيد منيزيم مي باشد كه براي افزايش هدايت حرارتي سيال و رسيدن به ساير خواص ترموفيزيكي مطلوب، به‌صورت معلق در سيال درآمده‌اند. اين سيال عملا با ايجاد كمترين افت فشار و بالابردن ضريب هدايت حرارتي در عملگرهاي حرارتي، باعث افزايش راندمان آنها مي گردد.

تاریخ ثبت: 1393/03/30
خلاصه اختراع:

يكي از مشكلات استفاده از مخلوط هاي ،ميكرو¬سيالات و نانوسيالات در صنايع مختلف و كاربردهاي مهندسي به ته¬نشيني آنها و ايجاد مشكلات ناشي از آن باز مي گردد. به اين دليل يكي از فرايند هايي كه در سال¬هاي اخير، به شدت مورد توجه پژوهشگران و محققان واقع شده است، بررسي تعليق اين سيالات و افزايش پايداري آنها مي¬باشد. بنابراين يافتن راهي براي افزايش زمان پايداري و جلوگيري از ته نشين شدن ذرات جامد معلق در سيال، براي صنايع مرتبط با اين سيالات و مهندساني كه طراحي هاي خود را بر اين مبنا انجام مي دهند، بسيار مهم مي باشد. در اختراع حاضر با استفاده از روش هايي خاص براي نخستين بار نانولوله هاي كربني تك جداره در سيال پايه آب تعليق شده و در زمان هاي نسبتا طولاني پايدار مي ماند. روش اصلي مورد استفاده در اين اختراع، تركيب نانولوله ها با يك اسيد خاص براي عاملدار كردن نانولوله ها درون سيال مي باشد. استفاده از اين روش و همچنين كاربرد سورفكتانت هاي خاص در اين زمينه مي تواند باعث ايجاد سيالي پايدار و با تعليق يكنواخت و مناسب گردد. ضمن اينكه در اين اختراع از همزن هاي التراسونيك نيز به منظور شكستن توده ها و ايجاد تعليق استفاده مي شود اما زمان استفاده از همزن هاي التراسونيك در اين روش بسيار كمتر از روش هاي مشابه مي باشد. سيال انتقال حرارتي جديد معرفي شده در اين اختراع شامل نانو سيال بسيار پايدار آب –نانولوله كربني تك جداره عاملدار مي باشد كه براي افزايش هدايت حرارتي سيال و رسيدن به ساير خواص ترموفيزيكي مطلوب، به‌صورت معلق در سيال درآمده‌اند. اين سيال عملا با ايجاد كمترين افت فشار در عملگرهاي حرارتي، باعث افزايش راندمان آنها مي گردد

تاریخ ثبت: 1393/10/16
خلاصه اختراع:

برخورد باد بر سازه هاي بلند و اثرات مخرب آن بر سازه، هميشه موجب نگراني طراحان و مهندسان بلند مرتبه ساز بوده و تاكنون راه حل هاي گوناگوني براي كاهش اثرات باد بر سازه مطرح گرديده است. يكي از مهمترين اثرات باد بر سازه ايجاد بالارانش در فونداسيونها مي باشد. همچنين ايجاد ممان محرك حول پاشنه سازه موجب چرخش و واژگوني سازه مي گردد. تاكنون راه حل هايي براي مقابله با اثرات نيروهاي جانبي ناشي از باد مانند تغيير در ابعاد سازه، تغيير فرم سازه در پلان و ارتفاع، افزايش وزن سازه، ايجاد فونداسيون هاي گسترده و عميق و ... مطرح گرديده كه هر كدام از اين موارد به نوبه خود داراي محدوديت¬ها و نقايصي مي باشد. در اين طرح، به دنبال استفاده از ايرفويل¬ها براي ايجاد ليفت مثبت در وسايل پروازي، ايده استفاده از ايرفويل براي مقابله با اثرات باد بر سازه شكل گرفت. استفاده از ايرفويل در سازه¬ها، براي جلوگيري از بالارانش فونداسيون، كاهش دريفت طبقات، افزايش ضريب اطمينان واژگوني كه براي بسياري از سازه¬هاي بلند مرتبه بدون دستكاري در نما و فرم، مناسب مي نمايد. كه سبب بهينه شدن ابعاد مقاطع المانهاي سازه¬اي و همچنين كاهش هزينه¬هاي اجراي سازه از مرحله گودبرداري تا انتها مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1402/02/25
تاریخ ثبت: 1402/06/26
خلاصه اختراع:

امروزه تجهيزات ميرا كردن زلزله به دسته¬هاي كلي سيستم¬هاي فعال، غيرفعال و نيمه فعال تقسيم¬بندي مي¬شوند. در اين بين سيستم¬هاي غيرفعال به دليل سادگي عملكرد و عدم نياز به نيروي خارجي، قابليت اطميان بيش¬تري دارند. اين سيستم¬ها نياز به سيستم هوشمند نداشته و مي¬تواند بعد از اعمال نيروي خارجي مانند زلزله وارد عمل شده و انرژي زلزله را جذب و تلف كنند. ميراگر تسليمي سيلندري مدولار تعويض¬پذير يكي از ميراگرهاي تسليمي در دسته سيستم¬هاي غيرفعال است كه مي¬تواند بدون نياز به نيروي خارجي در باربري زلزله و استهلاك انرژي آن مشاركت داشته باشد. اين ميراگر از اجزاي فولادي ساخته شده است. در اين سيستم يك ورق مياني وظيفه اتلاف انرژي را دارد كه فيوز اين ميراگر است. همچنين يك شفت داخلي وجود دارد كه به يك سمت مهاربند متصل مي¬شود. ورق مياني از يك سمت به شفت داخلي و از سمت ديگر به سلول¬هاي لوله¬اي ميراگر متصل مي¬شوند. اين ورق¬ها توسط پيچ¬ها به شفت و سلول¬ها وصل مي¬شوند. يك سلول انتهايي به منظور اتصال انتهاي مهاربند به ورق گاست تعبيه شده است. در اين حالت با اعمال جابجايي به دو سمت مهاربند، شفت جابجا شده و اين جابجايي به صورت تغييرشكل و كرنش¬هاي پلاستيك در ورق ايجاد مي¬شود. وظيفه سلول¬ها نگهداري ورق¬هاي مياني و اتصال به ورق گاست است. اين سيستم با جذب انرژي مناسب و استفاده از كرنش¬هاي پلاستيك و همچنين استفاده از ظرفيت استهلاك انرژي توسط تغييرشكل¬هاي بزرگ، يك سيستم واحد ميراگر تسليمي را تشكيل مي¬دهد. با توجه به شيوه طراحي نويني كه در اين ميراگر استفاده شده است، مي¬توان پس از زلزله ورق¬هاي مياني را عوض كرد و مجددا از ميراگر استفاده كرد. به همين دليل در اين ميراگر به نام تعويض¬پذير اشاره شده است. همچنين در اين سيستم مي¬توان تعداد ورق¬هاي مياني (فيوزها) و سلول¬ها تغيير داد. به همين دليل در نام اين سيستم مدولار نيز اضافه شده است.

موارد یافت شده: 4