لیست اختراعات نيلوفر بياني بندپي
1)عنوان اختراع : توليد فيلم پلي اتيلن سبك با پوشش نانوساختار رس جهت كاهش نفوذپذيري اكسيژن و افزايش عمر ماندگاري محصول غذايي 2)زمينه فني اختراع : بخش ب : انجام عمليات مختلف؛ حمل و نقل و ترابري و بسته بندي زير بخش: فناوري ساختارهاي ذره بيني، نانو فناوري (بسته بندي نانو) 3)مشكل فني : 1- زمان ماندگاري در فيلم هاي بسته بندي متداول در بازار كوتاه مي باشد. 2-هزينه بالاي استفاده از فيلم هاي چند لايه به منظور جلوگيري از نفوذ هوا، نور و رطوبت به داخل بسته بندي 3-نبود تكنولوژي توليد فيلم چند لايه مقاوم 4-توده شدن نانو ذرات رس در ماتريس پليمري در روش هاي اختلاط مذاب و جامد جهت توليد فيلم نانوكامپوزيت مقاوم در برابر نفوذ اكسيژن 5-نبود استانداردهاي دقيق در رابطه با سازگاركننده هايي كه در روش هاي بالا است. اساس راه حل ارائه شده : الف) حذف ساير فرآيندها و جايگزيني بسته بندي مقاوم در برابر نفوذ اكسيژن به منظور كاهش هزينه ها ب) بسته بندي مقاوم در برابر نفود اكسيژن، مانع از عبور اكسيژن از محيط بيرون به داخل بسته بندي شده، در نتيجه افزايش زمان ماندگاري و كاهش هزينه هاي ناشي از چند لايه شدن بسته بندي را در پي خواهد داشت. ج) استفاده از روش لايه نشاني با كرونا به منظور افزايش يكنواختي و پراكندگي نانوذرات بر روي سطح كامپوزيت كه موجب كاهش مصرف نانوذرات رس و در عين حال باعث يكنواختي بيشتر مي شود. د) در مقايسه با روش هاي مخلوط سازي، به دليل اينكه در روش پيشنهادي نانو ذرات رس بر روي لايه بيروني لايه نشاني شده است، احتمال ورود نانوذرات به داخل ماده غذايي شير تقريبا صفر مي باشد. كاربرد اختراع : اين اختراع براي تمامي پليمر هايي كه قابليت رول شدن دارند و براي تمامي بسته بندي هايي كه بايد نسبت به عبور اكسيژن مقاوم باشند در مصارف غذايي و دارويي قابل اجرا شدن است.
خلاصه ثبت اختراع عنوان اختراع : كاربرد نانو كامپوزيت پليمري با لايه نشاني نانو ذرات نقره در بسته بندي شيرخام و مواد غذايي زمينه فني اختراع : بسته¬بندي¬ ضد¬ميكروبي مشكل فني : فساد سريع ماده غذايي شير به علت حساسيت و داشتن شرايط ايده¬آل براي رشد سريع ميكروارگانيزم¬ها هزينه بالاي فرآيندهاي حرارتي موجود براي كاهش بار ميكروبي شير خام به منظور افزايش زمان ماندگاري هزينه بالاي بسته¬بندي¬هاي چند لايه به منظور جلوگيري از نفوذ هوا و نور به داخل بسته¬بندي به دام افتادن و توده شدن نانو ذرات نقره در ماتريس پليمري در روش بلندينگ كه موجب افزايش مصرف و كاهش رهايش نانو ذرات نقره مي شود اساس راه حل ارائه شده : الف) حذف فرآيند حرارتي مانند پاستوريزاسيون و استرليزه كردن و جايگزيني فرآيند پيش گرمكن به منظور كاهش هزينه هاي اين فرآيندها ب) بسته¬بندي ضدميكروبي به منظور افزايش زمان ماندگاري و كاهش هزينه هاي ناشي از چند لايه شدن بسته بندي ج) استفاده از روش لايه نشاني با كرونا به منظور افزايش يكنواختي پراكندگي نانو ذرات بر روي سطح كامپوزيت كه موجب كاهش مصرف نانو ذرات نقره و افزايش رهايش در ماده غذايي كاربرد اختراع : اين اختراع براي تمامي پليمر¬هايي كه قابليت رول شدن و براي تمامي بسته¬بندي¬هاي ضد¬ميكروبي براي مصارف غذايي و دارويي قابل اجرا شدن است.
موارد یافت شده: 2