لیست اختراعات با مالکیت
احد بازماني ممقاني
14 عدد
امروزه باكتري هاي مختلف براي بهره گيري در اين زمينه ها همواره مورد پژوهش دانشمندان مي باشد استفاده از پروبيوتيك ها در بستني و يا مسات و پنير از جمله ابداعاتي است كه اخيرا براي افزايش سطح ايمني انسان در غذاي او افزوده مي شود و با اين كار موجب افزايش ايمني بدن مي گردند. پروبيوتيك مورد اختراع قابليت آن را دارد تا با افزايش مقاومت و ايمني اكتسابي جوجه ها و بالا بردن سطح ايمونوگلوبين هاي آنها از ابتلاي آنها به بيماريهاي مختلف تا حد بسيار زيادي پيشگيري نمايد و علاوه بر آن ميزان ضريب تبديل جوجه ها را افزايش دهد. استفاده از باكتري سوش Lactobacillus bulgaricus داراي خاصيت آنتي بيوتيكي بوده و مي تواند پس از كلونيزاسيون در روده از رشد ساير باكتريهاي بيماريزا در روده ممانعت به عمل آورد. لذا موجب محافظت جوجه ها از بيماي هاي روده اي مي گردد. 1) قابليت كلونيزاسيون در روده پس از مصرف آنتي بيوتيك را دارد. 2) موجب افزايش جذب كلسيم و نيز كاهش اسهال و نيز افزايش هضم غذا را دارد. موجب توليد اسيد آمينه آلانين و استوئين و چندين اسيد آمينه ديگر مي گردد كه نهايتا به افزايش رشد جوجه ها منجر مي گردد. و افزودن اين مواد به جيره غذائي را رفع مي كند.
خلاصه توصيف عنوان اختراع : كيت استخراج آنزيماتيك DNA با خلوص بالا از باكتريها با پيشرفت علوم و شناسائي DNA به عنوان ماده وراثتي هر موجود زنده ، روشها تشخيص ژنتيكي نيز ابداع شدند. با توجه به اينكه DNA در داخل سيتوپلاسم باكتري ها بصورت آزاد قرار دارد لذا براي مطالعه بر روي DNA باكتريها ، ابتدا بايد ديواره سلولي آنها را كه گاها داراي پپتيدوگليكان ، ليپيد و يا لايه هاي پروتئيني ميباشد ليز نموده و از بين ببريم و سپس مبادرت به بيرون كشيدن ( استخراج ) DNA نمود . اين كار به روشهاي مختلفت ميتواند انجام شود ازجمله ذوب و انجماد هاي متوالي ، جوشاندن ، سونيكه نمودن ، فنل كلروفرم و ..... اما مشكل در اين است كه اولا در اين روشها يا در اثر خشن بودن روشهاي فوق به ساختمان DNA آسيب وارد مي شود و DNA خودش نيز شكسته مي شود كه اين شكسته شدن مي تواند آزمايش هاي ژنتيكي را خدشه دار نموده و با خطا مواجه سازد . و يا موجب پراكندگي و گسترش باكتريها و يا ايجاد عفونت در افراد ميگردد. در اين اختراع با صرف زمان كوتاه در حد 60 دقيقه ، بدون استفاده از مواد آلي و مهار كننده PCR ، و با استفاده از كلني باكتري و يا ساير مواد باليني اخذ شده از بيمار DNA ي بسيار خالص ، عاري از پروتئين ، قابل كاربرد در انواع آزمايشات ملكولي مانند كلونينگ و انواع PCR ، انتقال ژن با پلاسميد ، شناسائي مقاومت آنتي بيوتيكي باكتريها از طريق PCR استخراج مي شود .
خلاصه توصيف عنوان اختراع : كيت استخراج آنزيماتيك DNA ازبافت انگل هاي پرسلولي با پيشرفت علوم و شناسائي DNA به عنوان ماده وراثتي هرموجود زنده؛ روشهاي تشخيص ژنتيي نيز ابداع شدند. با توجه به اينكه DNA در هسته انگل هاي پرسلولي قرار دارد لذا براي مطالعه بر روي DNA اين انگل ها، ابتدا بايد ديواره سلولي آنها را كه داراي لايه كيتيني بسيار مقاوم ميباشد ليز نموده و از بين ببريم و سپس مبادرت به بيرون كشيدن (استخراج) DNA نمود. اين كار با روشهاي رايج استخراج (مانند ذوب و انجمادهاي متوالي؛ جوشاندن، سوئيكه نمودن، فنل كلروفرم و ...) نميتواند انجام شود و يا محصول ناخالص و كمي به دست ميدهد كه نميتوان درمطالعات مورد استفاده قرار داد. لذا مشكل در اين است كه اولا بايد لايه كيتيني را از بين ببريم و ثانيا در اثر خشن بودن روشهاي رايج مذكور، به ساختمان DNA آسيب وارد مي شود و DNA خودش نيز شكسته مي شود كه اين شكسته شدن ميتواند آزمايش هاي ژنتيكي را خدشه دار نموده و با خطا مواجه سازد. در اين اختراع با صرف زمان كوتاه در حد 60 دقيقه، بدون استفاده از مواد آلي و مهار كننده PCR، و با استفاده از بافت انگل هاي پرسلولي و يا ساير مواد باليني اخذ شده از بيمار، DNA ي بسيار خالص، عاري از پروتئين ، قابل كاربرد در انواع آزمايشات مولكولي مانند كلونينگ و انواع PCR، انتقال ژن با پلاسميد، شناسائي مقاومت آنتي بيوتيكي انگل هائي نظير فاسيولا، آسكاريس و ... از طريق PCR استخراج ميشود.
در اين وسيله از خاصيت ثابت بودن نقطه ذوب مواد استفاده شده است و با استفاده از اين خاصيت صحت استريليزاسيون فور در دماي 160 راكنترل مي كنيم بدين صورت كه اگر در انتهاي پروسه استريل نمودن ماده ساليسيليك اسيد ذوب شده و با ماده رنگي متيلن بلو مخلوط شده باشد دليل بر رسيدن دماي ذوب به 160 مي باشد و در غير اين صورت نشانه آن است كه دماي فور به 160 درجه سانتي گراد نرسيده و استريليزاسيون ناقص مي باشد.
گلبول سفيد كنترل حد بالا جهت كنترل دقت و صحت شمارش هاي حد بالاي محدود نرمال در روش دستي شمارش گلبولهاي سفيد خون مورد استفاده قرار مي گيرد كه اين ماده با استفاده از نگهدارنده ها و فيكساتيوهاي مختلف از خون جوجه تهيه شده و مي تواند تا 6 ماه در 4 درجه سانتي گراد با حفظ خواص، نگهداري شود. با توجه به اينكه گلبولهاي قرمز خون جوجه داراي هسته بوده و در محيط هاي داراي فشار اسمزي مختلف و نيز محيط هاي با تونيسيته هاي مختلف داراي رفتاري شبه رفتار گلبولهاي سفيد خون انسان مي باشند، از اين خاصيت استفاده نموده و براي كنترل شمارش دستي گلبولهاي سفيد انسان از گلبولهاي قرمز جوجه بهره جسته ايم. گلبول سفيد كنترل حد بالا جهت حصول به صحت و دقت لازم در شمارش دستي گلبولهاي سفيد در محدوده هاي بالاي 10000WBC/ml مورد استفاده قرار مي گيرد.
در اين وسيله از خاصيت ثابت بودن نقطه ذوب مواد استفاده دشه است و با استفاده از اين خاصيت صحت استريليزاسيون فور در دماي 184 را كنترل مي كنيم بدين صورت كه اگر در انتهاي پروسه استريل نمودن، ماده N-Acetylanthranilic -Acid (C9H9N103 ذوب شده و با ماده رنگي متيلن بلو مخلوط شده باشد دليل بر رسيدن دماي ذوب به 184 مي باشد و در غير اين صورت نشانه آن است كه دماي فور به 184 درجه سانتي گراد نرسيده و استريليزاسيون ناقص مي باشد.
گلبول سفيد كنترل حد نرمال جهت كنترل دقت و صحت روش دستي شمارش گلبولهاي سفيد خون با استفاده از نگهدارنده ها و فيكساتيوهاي مختلف از خون جوجه تهيه شده و مي تواند تا 6 ماه در 4 درجه سانتي گراد با حفظ خواص نگهداري شود. با توجه به اينكه گلبولهاي قرمز خون جوجه داراي هسته بوده و در محيط هاي داراي فشار اسمزي مختلف و نيز محيط هاي با تونيسيته هاي مختلف داراي رفتاري شبيه رفتار گلبولهاي سفيد خون انسان مي باشند، از اين خاصيت استفاده نموده و براي كنترل شمارش دستي گلبولهاي سفيدانسان از گلبولهاي قرمز جوجه بهره جسته ايم. گلبول سفيد كنترل حد پايين جهت حصول به صحت و دقت لازم در شمارش دستي گلبولهاي سفيد در محدوده هاي پايين تر از 4000WBC/ml مورد استفاده قرار مي گيرد.
در اين اختراع با استفاده از فيكساتيو و نگهدارنده هاي خاصي موجب شديم كه انديس هاي خويي را كه بطور معمول كمتر از 24 ساعت ثابت مي مانند به مدت 6 ماه ثابت نگهداري كنيم. در نتيجه مي تواند وسيله اي مناسب جهت كاليبراسيون دستگاههاي شمارش سلولي باشند اين خون تام كنترل براي حصول به يك جواب صحيح و دقيق در آزمايشگاه ضروري و لازم مي باشد.
هموگلوبين كنترل با استفاده از ليزاتور و نگهدارنده ها و فيكساتيوهاي مختلف آماده شده و اين قابليت را دارد كه به مدت 6 ماه در 4 درجه سانتي گراد با حفظ ميزان هموگلوبين در محدوده قابل قبول نگهداري شود تا در مواقع لزوم جهت كنترل هموگلوبين دستگاه هموگلوبين متر يا سل كنتر مورد استفاده قرار گيرد.
موارد یافت شده: 14