لیست اختراعات با مالکیت
اميرحسين دوايي مركزي
8 عدد
با توجه به اطلاعات آلودگي شهر تهران مي توان گفت اعظم آلودگي شهر تهران كه درصد قابل توجهي از خودروهاي سواري آن را پيكان تشكيل مي دهد آلودگي ناشي از خودروها است در نتيجه هر گونه تغيير در مصرف سوخت و بازدهي اين خودرو تاثير بسزايي بر روي ميزان مصرف سوخت كشور و آلودگي هوا خواهد داشت هدف از انجام اين پروژه طراحي و ساخت يك كيت كاهش مصرف سوخت و الودگي براي كاربراتور پيكان مي باشد در اين پروژه سعي شد به كمك طراحي و ساخت يك كيت جديد كاهنده فرايند سوختن بنزين در موتور پيكان كه يك خودروي قديمي و در عين حال شايع در كشور ماست بهبود يابد و به فرم استويكيومتريك آن نزديك تر شود. از مزيت هاي اين كيت كاهنده مي توان به ساختمان ساده ي آن و قيمت تمام شده ي پايين آن در توليد اشاره كرد. اين پروژه با هدف كاهش آلودگي هواي كشور در اثر خودروهاي پيكان بي شماري كه همچنان در سطح كشور تردد مي كنند صورت پذيرفت. اميد است كه مسئولين ذيربط در راستاي به توليد انبوه رساندن اين كيت جديد با ما همكاري نمايند. كيت جديد شامل يك محفظه ي آلومينيومي استوانه اي شكل يك آهنرباي دائم با ميزان نيروي مغناطيسي مشخص يك فنر و يك سوزن آهني با قطر مشخص است. اساس كار اين كيت بهبود موقعيت پلانجر به كمك ايجاد يك نيروي مغناطيسي بر روي پلانجر مي باشد. مقدار اين نيرو با موقعيت پلانجر رابطه دارد و در عمل اين نيرو سبب بهبود نسبت هوا به سوخت و در نتيجه ي آن كاهش مصرف سوخت نيز مي شود. رفتار ديناميكي كيت با يك تابع چند ضابطه اي بر حسب جابجايي پلانجر تقريب زده شده است كه به طور عملي در آزمايشگاه بدست آمده است. اين تابع در ادامه آمده است. در شكل زير تصوير قسمت هاي تشكيل دهنده ي اين كيت و مقياس آنها نشان داده شده است.
از آنجا كه در ايران خورشيد همواره در سمت جنوب ساختمانها قرار دارد نماي شمالي ساختمانها همواره در سايه و بدون دريافت نور مستقيم خورشيد هستند. سيستم ساخته شده با توانايي حركت دو درجه آزادي، نور خورشيد را در طول روز به يك پنجره در نماي شمالي ساختمان منعكس ميكند. اين سيستم داراي حسگرها و توانايي حركت چرخشي دو درجه آزادي را دارد.
كشور ايران از جمله كشورهايي است كه تعداد روزهاي آفتابي زيادي در طول سال دارد و از آنجائيكه حركت دنيا بسوي استفاده از انرژي هاي تجديد پذير است لذا انرژي خورشيدي به عنوان يك انرژي پاك و رايگان مورد توجه خاصي قرار گرفته است. از جمله اين كابردها استفاده از نور طبيعي خورشيد براي روشنايي محيط هاي تاريك داخل ساختمان است ميدانيم كه نور در يك كابل فيبرنوري، بر اساس قاعده اي موسوم به بازتابش داخلي، مرتبا بوسيله ديواره آينه مانند كه هسته را فراگرفته، به اين سو و آن سو پرش ميكند و در طول هسته پيش ميرود. از آنجا كه لايه آينه پوش اطراف هسته هيچ نوري را جذب نميكند، پرتو نور ميتواند فواصل طولاني را طي كند. به اين ترتيب ميتوان نور خورشيد توسط يك رشته فيبر نوري به محل هايي كه در طول روز در معرض تابش مستقيم خورشيد نميباشد و روشنايي نامناسبي دارند منتقل نمود. دستگاه طراحي شده يك سيستم دو محوره ردياب خورشيد بوده كه در آن با استفاده از يك ميكروكنترلر به عنوان پردازشگر سيستم و بكارگيري الگوريتم كنترلي ديناميك و استفاده از دو موتور پله اي به عنوان اكچويتور و سلول¬هاي فوتولتائيك با آرايش هرمي شكل به عنوان حسگر موقعيت خورشيد در تمام ساعات روز با دقت بالايي دنبال مي شود. در اين سيستم رشته اي از فيبرهاي نوري تعبيه شده و با توجه به اينكه اين سيستم همواره بيشترين پرتو را از خورشيد در طول روز دريافت مي كند از آن مي توان براي روشن نمودن اتاق هايي از ساختمان كه به طور معمول در طول روز نور خورشيد را دريافت نمي كنند استفاده نمود. مزيت فراهم نمودن روشنائي به اين روش اين است كه فاقد الكتريسيته، گرما و تشعشعات خطرناك ماوراي بنفش بوده و نوري خالص و بي خطر است و ميتوان بدون مصرف انرژي زياد، نور خورشيد را در طول روز به داخل ساختمانها و نقاط غير قابل دسترس به نور خورشيد منتقل كرد و روشنائي مطلوب را فراهم نمود نتيجه تست سيستم نشان مي دهد كه سيستم ردياب دو محوره ساخته شده در مقايسه با سيستم ثابت بهره روزانه را v/16، در مقايسه با سيستم ردياب تك محوره زاويه سمت i/12 و در مقايسه با سيستم ردياب تك محوره زاويه فراز 3/8 افزايش مي دهد. خطاي سيستم بطور ميانگين در طول روز مقدار 8 درجه مي باشد. و لذا با دقت مناسبي خورشيد را دنبال مي نمايد همچنين با بررسي ميزان روشنايي منتقل شده به داخل ساختمان قابليت مذكور مورد تاييد قرار گرفت.
در اين گزارش، جزئيات ساخت و كنترل سيستم آونگ وارون چرخشي، كه در آزمايشگاه كنترل ديجيتال دانشكده مكانيك دانشگاه علم و صنعت ايران انجام شده ارائه شده است . مكانيزم عملكرد اين سيستم شامل مراحل swing up و پايدارسازي آونگ در نقطه تعادل ناپايدار آن مي شود. مرحله اول توسط يك كنترلر فازي متداول كه قوانين آن بر مبناي ايده جديد كنترل انرژي نوشته شده، انجام مي گيرد. به منظور تحقق مرحله دوم، از كنترل فازي مدل مبنا استفاده شده است. نتايج تجربي ارائه شده در اين گزارش بيانگر پايداري بالاي سيستم و عملكرد خوب و مقاوم بودن كنترل كننده پيشنهادي مي باشد.
در پرونده خلاصه اختراع يافت نشد به شرح وتوصيف پرونده رجوع شود
موارد یافت شده: 8