لیست اختراعات با مالکیت
بهزاد كاظمي حكي
10 عدد
اين دستگاه كه درحقيقت قفسه دارويي هوشمند مي باشد به اين صورت طراحي شده است: در بالاي هرقفسه يك دوربين (يا وب كم) نصب شده است و اين دوربين ها هم به يك سيستم كامپيوتري وصل مي شوند و داده هاي دريافتي را كه مشخصات داروها مي باشد (نام دارو يا ليبيل دارو) را به نرم افزار برنامه نويسي شده كه از قبل طراحي شده است مي فرستند؛ نرم افزار داده ها را آناليز مي كند و در صورت غلط بودن آنها آلارم مي دهد. روش كار نرم افزار نيز به اين صورت است كه ما به دوربين نصب شده در هر قفسه يك نوع دارو را تعريف مي كنيم و به نرم افزار دستور مي دهيم كه اگر دارويي غير از داروي تعريف شده در اين قفسه قرار گرفت آلارم بدهد و يا اگر دارو را به صورتي كه دوربين نتواند نام دارو را بخواند(پشت دارو به دوربين باشد) بازه هم دستگاه آلارم بدهد البته مي توان بجاي استفاده از دوربين ها از سيستم RFID نيز استفاده كرد ولي احتمال خطا درچسباندن اشتباهي برچسب هاي RFID يك دارو برروي داروي ديگر وجود دارد. اما در اين روش يعني استفاده از دوربين و نرم افزارطراحي شده مخصوص اين دستگاه؛ احتمال اين خطا وجود ندارد. لازم به ذكراست كه اين دستگاه بيشتر براي داروهايي طراحي شده است كه ريسك تزريق اشتباه آن دارو با داروهاي مشابه ديگر وجود دارد و همچنين براي داروهايي كه تزريق اشتباهي آنها عوارض خطرناك و جبران ناپذيري بربيمار تحميل خواهد كرد.
خلاصه اي از توصيف اختراع: چسب هاي مخصوص فيكس كردن لوله تراشه، LMA و لوله تراكئوستومي در بيمار از نوع ضد حساسيت و سازگار با پوست مي باشند. اين چسب ها داراي چهار محل جهت ثابت نگه داشتن لوله بروي دهان مي باشند همچنين در قسمت مياني، اين چسب ها (يعني محلي كه قرار است لوله تراشه از آن خارج شود) داراي يك دريچه سه لتي مي باشند كه چسب را قادر مي سازد تا بتواند لوله را در محل مناسب ثابت نگه دارد. اين چسب ها داراي پنج روكش مي باشند كه سه عدد از آنها در قسمت مياني بر روي لت هاي دريچه سه لتي قرار دارند و دو روكش هم بر روي طرف راست و چپ چسب قرار داده شده است تا از چسبيدن بي موقع چسب در محل نامناسب جلوگيري كند. زماني كه محل قرار گيري چسب مشخص شد مي توان با برداشتن روكش هاي چسب با استفاده از زبانه هايي كه براي اين روكش ها طراحي شده است چسب را در محل مناسبش فيكس كرد. اين چسب ها تا ناحيه پشت گردن امتداد يافته و امكان فيكس مطمئن تر لوله را فراهم مي آورد.
خلاصه اي از توصيف اختراع: اين ونتيلاتور داراي يك مد تنفسي كاملاً هوشمند است كه براساس سنجش ميزان Saturation O2 بيمار تعداد تنفس با حجم معين را به ريه هاي بيمار منتقل مي كند. دستگاه داراي دو حد بالا و پايين است كه سبب مي شود از بروز آلكالوز و اسيدوز بيمار جلوگيري كند و در صورتي كه سچوريشن بيمار از اين دو حد بالاتر يا پايين تر رفت دستگاه آلارم داده و با افزايش يا كاهش تعداد تنفس، سچوريشن بيمار را در محدوده طبيعي نگه مي دارد. نحوه كار دستگاه بدين صورت است كه پروپ پالس اكسي متري به انگشت بيمار وصل مي شود و سپس مد تنفسي هوشمند غلظت اكسيژن خون (سچوريشن) بيمار را مي سنجد و بر اساس آن تعداد تنفس و حجم معين را به بيمار مي دهد. در اين مد تنفسي در صورتي كه بيمار به سمت آلكالوز تنفسي پيش برود مد تنفسي بطور هوشمند با كاهش دادن تعداد تنفس از آلكالوز جلوگيري مي كند و در صورتي كه بيمار دچار اسيدوز تنفسي بشود با افزايش تعدا تنفس از اسيدوز جلوگيري مي كند. در حقيقت اين مد تنفسي بصورت هوشمند و بر اساس اطلاعات دريافتي از پالس اكسي متري ميزان سچوريشن اكسيژن را مي سنجد و براساس آن تعداد تنفس را تنظيم مي كند. مد تنفسي هوشمند برتر و بهتر از هر مد تنفسي ديگر است و فاقد هرگونه عارضه و خطري براي بيمار مي باشد.
عنوان :طراحي وساخت لوله تراشه مجهز به سوند ساكشن دهاني مقدمه :كنترل راههاي هوايي در بيماران بيهوش در حين اعمال جراحي يكي از وظايف اصلي متخصصين بيهوشي مي باشد و برقراري و حفظ تنفس و علائم حياتي بيمار در طول دوره بيهوشي بسيار مهم است كه در اتاق عمل اين كار با تعبيه لوله تراشه در ناي بيمار و مكش كردن (ساكشن) ترشحات حلق انجام مي گيرد. ابزارساخت: لوله تراشه – سوند نلاتون 18 روش ساخت: به لوله تراشه متداول مورد استفاده در اتاق عمل يك سوند نلاتون 18 وصل مي كنيم بطوريكه يك طرف آن در دهان بيمار وطرف ديگر آن به دستگاه ساكشن وصل شود و عمل ساكشن محتويات حلق سريع وبه راحتي انجام گيرد وسوند نلاتون شماره 18 انتخاب مي كنيم تا به راحتي ترشحات به وسيله آن مكش شود چرا كه در صورت انتخاب لوله نازكتر امكان داد ترشحات مسير لوله را مسدود كنند ومكش متوقف شود ومحل اتصال لوله نلاتون به لوله تراشه 2 سانتيمتر بالاتر از كاف لوله تراشه است تا انتهاي لوله مكش در حلق بيمار قرار گيرد ولوله مكش به قسمت پايين لوله تراشه متصل مي كنيم چون محتويات حلق در زير لوله تراشه جمع مي شود . سر لوله تراشه را به دستگاه ماشين بيهوشي وصل مي شود وسر لوله نلاتون را به دستگاه ساكشن وصل مي شود. مزايا: \tساكشن به موقع و سريع ترشحات حلق بيماران بيهوشي كه در آنها لوله تراشه براي حفظ راههاي تنفسي وجلوگيري از ورود ترشحات حلق به ريه ها در آنها تعبيه شده است \tجلوگيري از عوارض ناخواسته تاخير درساكشن از جمله اسپاسم حنجره وخفگي بيمار \tخارج كردن سريع لوله تراشه \tممانعت از بروز عفونت، بطوريكه در روش متداول استفاده مكرر از سوند مكش در صورت نياز درحين عمل جراحي وقبل وبعد از تعبيه لوله تراشه انجام مي گيرد كه احتمال انتقال عفونت وجود دارد ولي در لوله تراشه طراحي شده سوند مكش به لوله تراشه متصل است واز زمان تعبيه لوله تراشه تا خارج كردن آن در دهان بيمار است ودر صورت نياز با روشن كردن دستگاه ساكشن، مكش ترشحات دهان وحلق بصورت متناوب و سريع انجام مي گيرد. موارد استفاده: با طراحي وساخت اين لوله تراشه كه بسيار آسان و كم هزينه است و مزاياي زيادي دارد مي توان در كليه بيماران تحت بيهوشي مورد استفاده قرار داد
خلاصه اي از توصيف اختراع: اين لوله تراشه ها (شرقي، غربي، شمالي و جنوبي) با تغيير در زاويه لوله تراشه در قسمت ابتدايي آن ساخته و طراحي شده اند. بستگي به نوع نياز بيمار و شرايط بيماران و نوع عمل جراحي ميتوان نوع لوله تراشه مناسب و مخصوص آن شرايط را انتخاب كرد و ضريب ايمني و راحتي بيماران و جراحان را افزايش داد و از معايب لوله تراشه هاي سابق كه به شرح زير است مصون بود: در بيماران بستري در بخش مراقبت هاي ويژه به دليل نبود لوله تراشه شرقي- غربي بايستي براي پيشگيري از زخم فشاري در كنار لب بايد پوزيشن لوله در داخل دهان حداقل هر ۲۴ ساعت يك بار تغيير نمايد و يك گاز تا شده بين لوله تراشه و گوشه لب ها قرار گيرد تا سبب نكروز و اسكمي بافت ناحيه لب و دهان بيمار نگردد كه خود اين امر نيز به طور كامل بيمار را از صدمات وعوارض انتوباسيون طولاني مدت مصون نمي دارد. خونريزي نيز يكي ديگر از مشكلات ناشي از پوزيشن نامناسب لوله تراشه دردهان و تراشه بيمار است، خونريزي از اطراف لوله و نبض دار شدن آن دليل بر آسيب يا پاره شدن شريان بي نام توسط انتهاي لوله تراشه است. جهت جلوگيري از اين عارضه بايد پوزيشن لوله را تنظيم كرده و از لوله باريكتر و كوتاهتر استفاده نمود و در صورت بروز خونريزي سريعاً كاف را پر باد كرده و در نهايت راه حل اين مشكل، جراحي ميباشد. ولي در اين مدل از لوله تراشه ها نيازي به فيكس لوله تراشه در كناره لب نيست چراكه طول لوله به اندازه كافي بلند بوده و همچنين داراي پوزيشن مناسب جهت فيكس كردن در وسط دهان مي باشد . همچنين به دليل نبود لوله هاي شرقي- غربي موقعيت هايي بوجود مي ايد كه بيمار را در معرض خارج شدن اتفاقي لوله تراشه قرار مي دهند شامل ايجاد كشيدگي در لوله توسط ضربه و حركات تند و سريع سر مي باشند لذا لوله هاي ونتيلاتور بايد توسط بالش حمايت شوند تا از خم شدن و انسدادي كه توسط كشش ناشي از اتصال لوله تراشه هاي معمولي به لوله خرطومي هاي ونتيلاتور وارد مي شود جلوگيري به عمل آيد و متاسفانه اين كار نيز تضمين صد در صدي ايجاد نميكند. در اين مدل از لوله تراشه ها نيازي به وجود بالش و ساير وسايل اضافي نيست چراكه طول لوله و پوزيشن مناسبي كه لوله تراشه در دهان بيمار به خود ميگيرد سبب مي شود كه به وسايل اضافي كه در بالا به ان اشاره شد، نياز نباشد. بسياري از اعمال جراحي كه در ناحيه دهان انجام مي گيرند به دليل پوزيشن نامناسب لوله در دهان بيمار سبب عدم راحتي جراح در هنگام انجام اعمال جراحي در ناحيه دهان مي گردد. همچنين انجام اين اعمال جراحي در ناحيه دهان و پوزيشن نامناسب لوله تراشه در دهان بيمار باعث تهديد راه هوايي بيمار مي گردد. همچنين در بسياري موقع از يك كانكشن جهت اتصال لوله تراشه به ونتيلاتور يا ماشين بيهوشي استفاده مي شود كه خود اين امر به دليل افزايش در تعداد اتصالات ضريب امنيت و ايمني در ونتيلاسيون بيمار را كاهش مي دهد چراكه وجود اتصالات زياد باعث افزايش ريسك احتمال ديسكانكت شدن اين اتصالات را فراهم مي اورد. اين لوله تراشه ها با چرخش هاي 90 درجه اي و 360 درجه اي خود سبب فراهم آوردن شرايط مناسب براي انواع جراحي ها و پوزيشن هاي مختلف بيماران در شرايط مختلف مي شوند.
اين ونتيلاتور داراي يك مد تنفسي كاملاً هوشمند است كه براساس سنجش ميزان گازهاي دمي و بازدمي Co2 و O2 بيمار تعداد تنفس با حجم معين را به ريه هاي بيمار منتقل مي كند. دستگاه داراي دو حد بالا و پايين است كه سبب مي شود از بروز آلكالوز و اسيدوز بيمار جلوگيري كند و در صورتي كه سچوريشن(Co2 و Saturation O2) بيمار از اين دو حد بالاتر يا پايين تر رفت دستگاه آلارم داده و با افزايش يا كاهش تعداد تنفس، سچوريشن بيمار را در محدوده طبيعي نگه مي دارد. البته در بيماران با جراحي هاي خاص انجام گرفته از جمله لوبكتومي هاي ريه يا بيماران با شرايط متفاوت مثل همو يا نومو توراكس باز هم اين ونتيلاتور كاربرد دارد و بايستي همانطور كه ذكر شد ونتيلاتور را با شرايط خاص اين بيماران تنظيم كرد. نحوه كار دستگاه بدين صورت است كه پروپ پالس اكسي متري به انگشت بيمار و پروپ دستگاه سنجش دي اكسد كربن انتهاي بازدمي (Capnograph) به كانكشن لوله وصل مي شود و سپس مد تنفسي هوشمند غلظت اكسيژن و دي اكسد كربن خون (سچوريشن) بيمار را مي سنجد و بر اساس آن تعداد تنفس و حجم معين را به بيمار مي دهد. در اين مد تنفسي در صورتي كه بيمار به سمت آلكالوز تنفسي پيش برود مد تنفسي بطور هوشمند با كاهش دادن تعداد و يا حجم تنفس و يا هردو مورد كه بصورت دامنه يا محدوده نرمال (حداقل و حداكثر) براي بيمار تنظيم كرده ايم از آلكالوز جلوگيري مي كند و در صورتي كه بيمار دچار اسيدوز تنفسي بشود با افزايش تعداد و حجم تنفسي كه بصورت دامنه يا محدوده نرمال (حداقل و حداكثر) براي بيمار تنظيم كرده ايم از اسيدوز جلوگيري مي كند. در حقيقت اين مد تنفسي بصورت هوشمند و بر اساس اطلاعات دريافتي از پالس اكسي متري و كاپنو گراف ميزان سچوريشن اكسيژن و دي اكسد كربن را مي سنجد و براساس آن تعداد تنفس را تنظيم مي كند. مد تنفسي هوشمند برتر و بهتر از هر مد تنفسي ديگر است و فاقد هرگونه عارضه و خطري براي بيمار مي باشد.
امروز ظهور بيماري هاي واگيردار موجب شده تا اقلام بهداشتي با دوام و قابليت هاي بهتري استفاده گردد. ماسك ها متاسفانه دوام و اسحكام كافي را در مقابل رطوبت و محيطهاي مربوط را نداشته و لذا مرطوب شدن ماسك محيط مستعدي براي رشد ميكروارگانيسم هاي بيماري زا ايجاد مي كند. از طرف ديگر آلودگي هوا خود موجب بروز بيماري هاي مختلف تنفسي و پيامدهايي همچون گرم شدن زمين، باران هاي اسيدي و ... مي گردد كه نياز است با استفاده روشهاي ساده و به كارگيري عموم مردم اين معضل نيز رفع گردد. در اختراع پيشنهادي سطح ماسك ها و شيلدهاي محافظت صورت و حتي دستكش ها با يك پوشش آبگريزي حاوي نانوذرات آنتي باكتريال و فتوكاتاليستي پوشش داده شده است كه علاوه بر افزايش طول عمر ماسك و استحكام آن موجب غيرفعال نمودن و تجزيه لاشه ميكروارگانيسمهاي بيماري زاي موجود در اطراف اقلام ذكرشده توسط نانوذرات آنتي باكتريال و فتوكاتاليست مي شود. همچنين با حضور مردم در خيابان ها و استفاده آنها از اين ماسك ها، شيلدها و دستكش ها در حضور نور خورشيد، فرآيند تصفيه هوا به روش فتوكاتاليستي و كاهش آلاينده ها انجام مي گيرد. پوشش مذكور از طريق روش هاي ارزان قيمت اعمال مي شود.
ماسك صورت مخصوص عمل هاي جراحي بيني از جنس سيليكون و يا پلي ونيل كلريد سخت (PVC) همراه با بالشتك هوا كه امكان تنظيم هواي بالشتك از طرق مدخل يا سوپاپ در انتهاي ماسك وجود دارد، ساخته شده است. ماسك ها در سه سايز كوچك، متوسط و بزرگ طراحي شده اند. براي ساخت اين ماسك ها محدوديتي در انتخاب جنس ماسك وجود ندارد و ميتوان از پلي كربنات نرم، پلي اتيلن با دانسيته پايين و.... استفاده كرد. تمام ماسك ها خاصيت سوپر ابگريزي و انتي باكتريالي را بصورت همزمان دارند. برخلاف ماسك هاي صورت معمولي كه در اتاق هاي عمل براي تهويه بيمار بعد از عمل جراحي استفاده مي گردد و بروي پل بيني بيمار قرار مي گيرد و باعث فشار وارد شده به ساختارهاي بيني بيمار عمل شده مي گردد و نتيجه عمل جراحي را نامطلوب مي نماييد در اين اختراع حاضر قسمت فوقاني ماسك جهت پوشش دهي مناسب و محافظت از بيني بيمار بطوري طراحي شده است كه بر روي پل بيني بيمار كه اصلي ترين محل از نظر اسيب پذيري بعد از جراحي مي باشد، ثرار نمي گيرد و همچنين از هر دو طرف چپ و راست بعنوان محافظ و نگهدارنده بيني عمل كرده و بدون ايجاد اسيب و جابجايي بيني، عمل تهويه تنفسي بعد از جراحي بيمار را انجام مي دهد ( به اصلاح بيمار را مي توان ونتيله كرد).
موارد یافت شده: 10