لیست اختراعات با مالکیت
خانم فتانه هاشم پوربلترک
2 عدد
فرمولاسيون همبرگر با جايگزيني پروتئين قارچ رشته اي به شاخه صنايع غذايي مرتبط است. قيمت بالاي گوشت قرمز و همچنين مشكلاتي از قبيل اسيدهاي چرب اشباع و كلسترول بالا، امكان استفاده از آن را براي بخش زيادي از افراد جامعه غير ممكن ساخته است. در صورت تداوم رشد جمعيت با نسبت 6 دهه گذشته، بايد ميزان توليد گوشت 200 ميليون تن سال افزايش يابد. اما اين افزايش منجر به بر هم خوردن تعادل طبيعت و گونه هاي زيستي مي گردد. به علاوه، اين ميزان افزايش در توليدات دامي موجب افزايش گازهاي گلخانه اي، تغيير شرايط آب و هوايي، آلوده سازي منابع آبي، اشغال مساحت زيادي از زمين مي گردد. ويژگي هاي برجستگي: فرموله كردن همبرگر كم چرب، با درصد پروتئين با ارزش بالا، بدون تغيير در احساس دهاني با استفاده از پروتئين قارچ رشته اي ، كه علاوه بر حفظ و ارتقاي ارزش تغذيه، اثر سلامتي بخش داشته، مناسب براي افراد داراي اضافه وزن، كلسترول بالا، افراد گياهخوار و همچنين افراد كم توان درآمدي (اقتصادي) بوده و همچنين به حفظ محيط زيست و رفاه دام كمك مي كند. فرمولاسيون با تركيبات ثابت(پياز(30%)،آردسوخاري (8%)،ادويه(1.5%)) و متغير (گوشت گاو، پروتئين قارچي، طعم دهنده نوكلئوتيدي، و نشاسته اصلاح شده) انجام مي گيرد
Production of synbiotic doogh with regulatory effects on gastrointestinal activity and laxatives يبوست، يك اختلال شايع دستگاه گوارش است كه مبتنـي بـر علايـم ميباشد كه باعث دفع مدفوع دشوار، نـاقص بـا و تعـداد دفعـات كـم مي گردد. شيوع يبوسـت در جهـان حـدود 2-28 درصـد و در ايران 4/1-37 درصد گزارش شده است. با توجه بـه شـيوع بـه نسبت بالاي يبوسـت، عـوارض فـراوان آن، بـر اثـر سـبك زنـدگي و كيفيت زندگي بيمـار، اخـتلال در كـارايي و فـرد هزينـه هـاي گـزاف تشخيص و درمان، اين اختلال گوارشي به يك معضل مهـم بهداشـت عمومي تبديل شده است. دوغ از نوشيدنيهاي سنتي ويـژه ايـران اسـت و حاصـل تخمير لاكتيكي شير است، كه ماده خشك آن از طريق رقيق كردن ماست (پس از تخميـر)يـا شـير دوغ سـازي (پـيش از تخمير) استاندارد شده باشد. در حال حاضر دوغ از مقبوليـت و مصرف بالا در ايران برخوردار بوده و ميزان مصرف سـرانه و توليد صنعتي آن در سالهاي اخير رشد قابل توجهي داشـته است. مصـرف محصـولات پروبيوتيـك در كنترل آلودگي هاي روده اي، تنظيم جمعيت ميكروفلور روده، بهبود يبوست، پيشگيري و درمان اسهال، كاهش علائم عـدم تحمل لاكتوز، كاهش كلسـترول خـون، پيشـگيري از ايجـاد سرطان و جلوگيري از اثرات جنبي درمان بـا آنتـي بيوتيـك مفيد است فيبر غذايي به كربوهيدرات هاي غير قابل هضم در گياهان گفته مي شود حتي اگر بدن نتواند فيبر را هضم كند مصرف مقدار كافي از اين ماده مغذي براي سلامتي روده بسيار مهم است. در اين طرح براي اولين بار در دنيا از مخلوط پروبيوتيك هاي بومي ايران و فيبر نشاسته ذرت در دوغ براي رفع مشكل خشكي مزاج افراد داراي كم تحركي دستگاه گوارش استفاده شد. مصرف روزانه يك ليوان از دوغ سين بيوتيك فرموله شده، اثر چشمگيري در بهبود عملكرد سيستم گوارشي بيماران مبتلا به ناراحتي هاي دستگاه گوارش داشت. دوغ توليد شده از لحاظ ارزيابي حسي امتياز بالاتري نسبت به نمونه شاهد كسب كرده است. اين دوغ براي اولين بار در دنيا توليد شده كه اجزاي آن به ترتيب شامل: اجزاي ثابت ماست (48%)، آب (48%)، نمك (2%)، و اجزاي متغير تركيب شامل فيبر نشاسته ذرت (%2) و گونه هاي مختلف پروبيوتيك (cfu 106). تركيات پس از مخلوط شدن در ظرف ها بسته بندي و كدگذاري شدند و در دماي يخچال به مدت 45 روز نگهداري شدند
موارد یافت شده: 2