لیست اختراعات با مالکیت
دانشگاه آزاد اسلامي واحد نجف آباد
9 عدد
يكي از بهترين روشهاي توليد فرات سديم روش الكتروشيميايي است كه با تمام محاسن خود داراي يك نقيصه بزرگ است و آن كاهش راندمان توليد با گذشت زمان به دليل غير فعال شدن آند آهني است كه باعث كاهش نرخ و راندمان توليد فرات سديم مي گردد. با افزايش اختلاف پتانسيل سل الكتروشيميايي به بالاتر از نقطه شكست دي الكتريك در الكتروليت اطراف آند پلاسماء شكل گرفته و توليد نانوذرّات فرات سديم به روش پلاسماء محلولي انجام مي گيرد. راندمان توليد فرات سديم به روش پلاسماء محلولي بدليل طبعيت نكردن از قانون فارادي بيشتر از روش الكتروشيمياي توليد آن است. بر اساس يافته هاي اين پژوهش اين مقدار وابسته به زمان توليد شش برابر است. بالاترين راندمان در سنتز نانوذرّات فرات سديم به روش پلاسماء محلولي در اختلاف پتانسيل 35 ولت، الكتروليت هيدروكسيد سديم 16 مولار و دماي اوليه 30 درجه بدست آمد. در مدت زمان 2 ساعت، 8.46 گرم پودر با اندازه ذرّات 41.9 نانومتر بدست آمد كه انرژي مصرفي به ازاي هر كيلو گرم فرات سديم 9 كيلو وات ساعت محاسبه شد. . اختلاف پتانسيل اعمالي در توليد فرات(VI) وابسته به غلظت الكتروليت است. با افزايش غلظت الكتروليت بدليل كاهش هدايت الكتريكي، جهت رسيدن به شرايط بهينه توليد، اختلاف پتانسيل اعمالي افزايش مي يابد. اندازه نانوذرّات فرات(VI) در الكتروليت 13.5 مولار براي اختلاف پتانسيل 20 ولت برابر 33.4 نانومتر و در الكتروليت 18 مولار براي اختلاف پتانسيل 50 ولت برابر 57.4 نانومتر است. از مزاياي اين روش 1- افزايش راندمان توليد فرات سديم به بيش تر از شش برابر نسبت به روش الكتروشيميايي توليد آن، 2- كاهش هزينه هاي توليد فرات سديم به كمتر از 1/6 قيمت ارائه شده آن در بازارهاي جهاني، 3- رسيدن به ابعاد نانو ذرات فرات سديم با دامنه توزيع محدود.
در فرآيند هونينگ، عمل پرداختكاري توسط لقمه سنگ انجام مي شود. اين روش محدوديتهايي از قبيل: وجود تنشهاي پسماند، مشكل ساختن ابزار زير 2 ميليمتر، پرداختكاري سوراخهاي غيراستوانه اي مانند سوراخ مخروطي، عدم رسيدن به زبري 0.025 ميكرومتر وجود دارد. براي رفع اين مشكل به جاي لقمه سنگ از ذرات ساينده مغناطيسي (تركيب ذرات مغناطيسي آهن و ذرات ساينده مانند SiC) استفاده مي شود. اين كار باعث رفع محدوديتهاي بيان شده در بالا مي شود. در پتنت با شماره CN103286642A در سال 2003 وسيله اي براي پرداختكاري داخلي سوراخ به كمك درات ساينده مغناطيسي ساخته شد. در پتنت با شماره US7874893 در سال 2013 وسيله اي براي كنترل هونينگ ساخته شد. در پتنت با شماره US8790162 در سال 2015 وسيله اي براي تيز كردن لبه برش يك ابزار با استفاده از راهنماي تندكردن معكوس ساخته شد.
اين سيستم جهت اعمال فشار نوساني هوا به منظور بهينهسازي فرآيند شكلدهي داغ لوله به وسيله گاز يا هواي فشرده براي شكلدهي لولهها با اندازهها و جنسهاي مختلف مورد استفاده قرار ميگيرد. امروزه آلياژهاي آلومينيوم-منيزيم با توجه به ويژگيهايي نظير وزن سبك و در عين حال استحكام بالا از جايگاه ويژهاي در صنايع برخوردارند. اين آلياژها در دماي محيط شكلپذيري پاييني دارند كه به منظور رفع اين محدوديت بايستي دماي شكلدهي آنها افزايش يابد و از روشهايي نظير شكلدهي داغ لولهها استفاده گردد. دستگاهها و روشهاي موجود براي شكلدهي داغ لولهها به وسيله گاز و يا هوا از فشار اعمالي به صورت ثابت و يكنواخت استفاده مينمايند. مشكل اصلي در اين فرآيند با توجه به ماهيت داغ شكلدهي گازي، استفاده از فشار ثابت است كه باعث كاهش سريع ضخامت در قطعه نهايي ميگردد كه اين امر منجر به پارگي و نازك شدگي لوله ميشود. در اين اختراع، فشار نوساني هوا جايگزين فشار ثابت گرديده و اعمال فشار نوساني هوا از طريق سيستم الكتروپنوماتيكي طراحي شده ممكن گرديده است، نوسانات فشار باعث بهبود و جبران قابل توجه كاهش ضخامت در قطعه نهايي ميگردد و از عيوبي نظير نازك شدگي و پارگي لوله جلوگيري ميشود.
امروزه دامنه گسترده كاربر نانوذرات اكسيد فلزي بر كسي پوشيده نيست. براي مثال نانو ذرات CuO يك اكسيد فلزي P-Type مهم با باند گپ باريكeV 1/2 است، كه به طور گسترده اي به عنوان كاتاليزر ناهمگن، سنسر هاي گاز، و يا در الكترود باتري هاي ليتيوم يون و موارد بسيار ديگري مورد استفاده قرار ميگيرد. در اين تحقيق سعي شده تا سنتز نانو ذرات CuO را به روش پلاسما محلولي و با استفاده از جريان متناوب بررسي شود. بدين منظور از يك سيم مسي و يك ورقه از جنس فولاد زنگ نزن كه در محلول الكتروليز K2CO3 با غلظت 0/05 و 0/7 مولار غوطه ور شده اند، استفاده شد. سيم مسي به دليل كاهش تمركز جريان در انتهاي سيم به گونه اي طراحي شد كه انتهاي آن داراي پوشش باشد و تنها يك ناحيه استوانه اي شكل از سيم در معرض قرار گيرد. ذرات سنتز شده با اين روش از خلوص بالايي برخوردار بودند. با توجه به چالش هايي كه در ديگر روش هاي سنتز نانو ذرات فلزي وجود دارد و با در نظر گرفتن مزاياي سنتز نانوذرات با استفاده از پلاسماي محلولي، اميد است اين روش نوين، افق هاي روشني را در عرصه سنتز نانو ذرات به خود اختصاص دهد.
در تاوركرين ها با ثابت بودن وزنه هاي تعادل در يك سمت، سمت ديگر تا حد مجازي توانايي بار برداري را خواهد شد. در طرح پيشنهادي، به جاي استفاده از وزنه هاي تعادل ثابت، از وزنه هاي متحرك استفاده شده و به منظور افزايش توان تاور كرين، براي اولين بار بازوي تجهيزات بصورت دو لينكي طراحي شده كه متناسب با بار مورد نظر، زاويه لينك ها تغيير خواهد كرد. محاسبات استاتيكي و با در نظر گرفتن وزن تمامي قسمت ها در مقياس واقعي نشان داد كه طرح دو لينكي با وزنه هاي متحرك باعث بهبود عملكرد تاور كرين مي شود. يك نمونه آزمايشگاهي تاور كرين معمولي و طرح جديد دو لينكي با وزنه هاي متحرك در مقياس كوچكتر براساس مدل 427 شركت پوتين ساخته و آزمايش شد. نمونه آزمايشگاهي به خوبي عملكرد تاور كرين طرح جديد دو لينكي با وزنه هاي متحرك را نشان داد نتايج تحليل اين طراحي جديد نشان داد كه با اضافه كردن وزنه هاي قابل تغيير به سازه، تعادل سازه در حالت بي باري و همچنين افزايش توان باربري را در بر خواهد داشت.
در اين اختراع كه ميكرو روانكار/خنككار نام دارد با استفاده از تغيير سطح مقطع پيستون در دو طرف، افزايش فشار سيال روانكار/خنككار امكانپذير گرديده است كه به افزايش راندمان سيستم كمك ميكند و امكان نفوذ به محل موردنظر را فراهم ميسازد. به علاوه دستگاه طراحي و ساخته شده كنترل سرعت، فركانس و مقدار سيال خروجي را امكانپذير ميسازد. از اين دستگاه ميتوان در تمامي عملياتهاي ماشينكاري، شكلدهي و نگهداري با كمترين ميزان روانكار/خنككار بهره برد.
اين نمونه ميكروگريپر با استفاده از تبديل انرژي الكتريكي به گرمايي و سپس جابه جايي ميتواند عمل گرفتن و رها كردن قطعات در مقياس كوچك را بخوبي انجام دهد. همچنين با استفاده از تكنولوژي لايه نشاني، لايه اي از جنسAu روي سطح ميكرو گريپر لايه نشاني شد تا باعث كاهش نيروي چسبندگي و افزايش قابليت رسانايي الكتريكي شود. براي انتقال مواد، ذرات و قطعات در مقياس ميكروني مي توان از اين ميكروگريپر استفاده كرد. اين ميكرو گريپر با استفاده از انرژي الكتريكي كه به پدهاي آن وصل ميشود، بخاطر اختلاف ابعادي در سطح مقطع و شدت جريان الكتريكي انرژي گرمايي ايجاد ميكند كه بازوهاي ميكروگريپر انبساط طولي انجام ميدهند و نيرو به فك هاي آن وارد ميشود و باعث بسته شدن دهانه گيره شده و عمل گرفتن نمونه را انجام ميدهد. به صورت دستي يا با استفاده ازبازوهاي رباتيكي عمل جابه جايي ميكروگريپر انجام ميشود. براي رها كردن نمونه مورد نظر بايد فك ها باز شوند كه با كاهش جريان الكتريكي و كاهش انبساط گرمايي مكانيزم فك ها باز ميشوند و نمونه در مكان مورد نظر مثلاً زير ميكروسكپ رها ميشود. بخاطر نوع طراحي مكانيزم، انرژي الكتريكي به گرمايي و سپس انبساط سريع انجام ميشود و ميتوان در كمترين زمان عمل گرفتن و رها كردن را با دقت بالا انجام داد. ميكروگريپر با استفاده از روشهاي لايه نشاني، ليتوگرافي و زدايش تر و خشك (يوني) و... ساخته شده است. در ساخت اين وسيله از لايه نشاني SiO2، Si3N4، فتورزيست و كروم بر روي زيرلايهاي از جنس Si (100) استفاده شده است.
استفاده از سيستم هاي بينايي ماشين جهت كنترل كيفيت محصولات گوناگون موضوعي است كه در سال هاي اخير مورد توجه صنعتگران عرصه هاي مختلف قرار گرفته است. در اينجا تلاش گرديده است يك سيستم بينايي ماشين جهت كنترل و ارزيابي كيفيت رنگ آميزي كوره اي بر روي سطوح فلزات به ويژه بشكه هاي صنعتي طراحي و ساخته شود. در صنايع مربوط به رنگ با توجه به سمي و مضر بودن رنگ هاي شيميايي و بالا بودن حرارت محصول بيرون آمده از كوره، استفاده از ماشين به جاي انسان جهت كنترل كيفيت محصولات پس از خروج محصول از كوره ي رنگ آميزي امري شايسته به نظر مي رسد. تمام مراحل انجام گرفته در سيستم ارائه شده به صورت خودكار بوده و پس از تنظيم توسط كاربر در مرحله ابتدايي، بدون دخالت كاربر انجام مي پذيرد. اين سيستم نياز به هيچ ناظري براي بررسي كردن خروجي ها نداشته و در هنگام مواجه شدن با يك محصول معيوب با استفاده از روش هاي پردازش تصوير و شناسايي الگو اعلام خرابي كرده و محصول معيوب را از خط توليد خارج مي نمايد.
اين طرح در زمينه برق- پردازش سيگنال مي¬باشد كه كاربرد آن در كشاورزي است. يكي از مشكلات مهم در علم حشره¬شناسي تشخيص جنس و گونه حشرات است. حشره¬شناس¬ها براي شناسايي يك حشره نياز دارند تا حشره مورد نظر را شكار و گونه آن را در آزمايشگاه تشخيص دهند. در صورتيكه با استفاده از اين سيستم طراحي شده، بدون اينكه بخواهيم حشره را شكار كنيم مي¬توان گونه¬ي حشره¬هايي كه صدا توليد مي¬كنند (حشرات آوازخوان) را از فاصله چند متري و تنها با استفاده از ويژگي¬هاي صدا شناسايي نمود. اين سيستم با استفاده از تكنيك¬هاي پردازش سيگنال، صداي حشره را آناليز و پارامترهاي سيگنال را استخراج مي¬نمايد و با توجه به خصوصيات سيگنال، گونهي حشره آوازخوان را شناسايي و طبقه بندي (تاكسونومي) مي¬كند كه در آن پردازش به وسيله يك برد توكار (نهفته) لينوكس انجام مي¬گيرد تا بتواند به صورت پرتابل مورد استفاده قرار گيرد. اين سيستم، اين امكان را به حشره¬شناسان مي¬دهد كه حشرات آوازخوان را بدون گرفتن (شكار) و بدون نياز به وسايل آزمايشگاهي سريعاً در مزرعه شناسايي كنند. استفاده آسان و قابل حمل اين سيستم، حتي اين امكان را به كشاورز نيز مي¬دهد تا بدون حضور متخصص، گونهي حشره را سريعاً تشخيص داده و اقدامات لازم جهت مبارزه با آفت را انجام دهد.
موارد یافت شده: 9