لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه خليج فارس
18 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 18
تاریخ ثبت: 1391/08/22
خلاصه اختراع:

آتش نشان كاربردي اين روبات ، در زمينه فني رشته هاي روباتيك و مكاترونيك طراحي و ساخته شده است. اين روبات داراي بدنه اي مكعب مستطيل شكل و از جنس آهن براي حفظ تعادل و گرفتن فشار لوله آتش نشان ساخته شد. در اين روبات براي ديدن محل سانحه از سنسورهاي mlx90614,lm35dz,sharp,سنسورهاي سري mq،دوربين هاي وايرلس،انكودر، پردازشگر تصويرو... استفاده ميكند.از دو بازو براي خاموش كردن آتش استفاده ميكند كه يك بازو براي خاموش كردن آتش هاي كوچك در مسير روبات و يك بازو براي حمل لوله ي آتش نشان و خاموش كردن آتش هاي بزرگ در تمامي جهات است .موتورهاي قوي 140Wبه روبات كمك ميكند كه با سيستم چرخ . زنجير خود تمامي مسيرها را طي كند،راديات روبات به روبات كمك ميكند در صورتيكه در آتش، دما براي قطعات روبات مضر بود،درون ربات را خنك كند،باتري روبات كه قابليت كار در 4 ساعت متوال دارد و سيستم كنترل از راه دور روبات كه در توصيف اختراع به تفصيل درباره اش صحبت شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1393/12/27
تاریخ ثبت: 1394/09/18
خلاصه اختراع:

اساس كار پلاگ كيسه اي بدين صورت مي باشد كه پس از قرار گيري در خط لوله و تماس كامل بدنه پلاگ كيسه اي با سطح داخلي لوله، امكان عبور سيال را ندهد، در واقع يك انسداد كامل و در عين حال موقت را در خط لوله ايجاد نمايد. پلاگ كيسه اي پس از قرار گيري در خط لوله گاز طبيعي و متورم شدن تا فشار مورد نظر، موجب انسداد خط لوله مي گردد. به دليل اهميت كاربرد اين تجهيزات در صنعت نفت و گاز و خطر آفرين بودن آنها در صورت عدم نشت بندي كامل خط لوله، مورد استفاده بسياري از شركت هاي بهره بردار گاز در خطوط لوله انتقال و توزيع گاز مي باشد. اين محصول از جمله تجهيزات نشت بندي در صنعت نفت و گاز مي باشد كه مانع از ورود بخار و گازهاي قابل اشتعال به محيط كار گرم مي شود. پلاگ كيسه‌اي نوع خاصي از تجهيزات نشت بندي است كه داراي قابليت اعتماد و ايمني بسيار بالا مي باشد. براي انشعاب گيري از خطوط لوله گاز، اتصال لوله ها در هنگام لوله گذاري و اتصال لوله ها در هنگام تعويض و تعمير تجهيزات و فلنج ها بر روي خط لوله، نياز به اعمال شرايط خاصي مي باشد.

تاریخ ثبت: 1395/02/05
خلاصه اختراع:

تري ماران پيشرفته با كارايي هاي خود اولين شناور مدل سه بدنه در جهان ميباشد . از ويژگي هاي مهم اين شناور ميتوان به تامين درصد بالايي از انرژي حركتي ، هوشمند بودن ، مانور با سرعت بالا و قابل اطمينان در شرايط مختلف جوي ، سيستم پيشرفته و دقيق مكان يابي جهت عملكرد به صورت هوشمند ، ارسال اطلاعات روي آب با ضريب اطمينان و بردِ بالا به ساحل و ... اشاره كرد.اين شناور با قابليت هاي فوق ميتواند در زمينه هاي امدادي در صورت بروز حوادث مانند سيل ، امداد در ساحل بخصوص سواحل شمال كشورو آتش نشاني در دريا و ... ،در زمينه هاي نظارتي به عنوان يك ناظر ارزان ، هوشمند و دقيق در آب به عنوان مثال استفاده در ادارات بنادر ، در زمينه هاي نظامي به عنوان يك نيروي هوشمند و با كيفيت ، وظيفه عمليات و ارسال اطلاعات را برعهده داشته باشد و با توجه به موقعيت جفرافيايي ايران و بهره مندي از سواحل و جزاير زيبا در شمال و جنوب كشور و همچنين مصرف كم و قدرت مانور بالا ميتواند در زمينه توريسم ، صنعت گردشگري و حمل و نقل نقش تعيين كننده اي ايفا كند.

تاریخ ثبت: 1396/03/30
خلاصه اختراع:

اين اختراع يك دستگاه مبدل انرژي امواج دريا به الكتريسيته مي باشد كه با استفاده از فيزيك حركت دائم كار كرده و غالب انرژي حركتي خود را از امواج و شكسته شدن انرژي موج بر روي پدال ها و صفحات جذب ميكند و سپس حركت چرخشي خود را به يك الكتروگيربكس تحويل داده و موجب توليد الكتريسيته مي شود. يكي ديگر از سامانه هاي توليد الكتريسيته اين مبدل استفاده از مواد پيزوالكتريك مي باشد كه در اثر چرخش محور مبدل صفحات متحرك بر روي اين مواد ضربه وارد و نيز فشار وارد مي كنند. طبق خاصيت اين مواد كه به عنوان مواد فشار برقي نيز شناخته شده اند موجب توليد الكتريسيته شده و راندمان مبدل انرژي موج را بالا خواهد برد. لازم به ذكر است كه اين مبدل براي توليد الكتريسيته از امواج خليج فارس مي¬باشد كه از ويژگي بارز اين خليج انرژي كم بوده و اين تيم نوآور موفق به طراحي مبدلي شدند كه باتوجه به ويژگي هاي ذكر شده، بيشترين بهره وري را از اين انرژي محدود نجديد پذير داشته باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/11/08
تاریخ ثبت: 1397/06/10
مخترع/مخترعان: علي ديندارلو
خلاصه اختراع:

اختراع مورد نظر قادر است آبياري گياهان كشت شده در گلدان را بدون كمك اپراتور و يا هر گونه نيروي خارجي و به صورت ثقلي انجام دهد. در حاليكه در اختراع‌هاي قبل، انجام عمل آبياري به كمك نيروي خارجي اعم از الكتريكي، مغناطيسي و يا مكانيكي صورت مي‌گيرد. هزينه‌هاي مربوط به نيروي خارجي جهت انجام عمل آبياري تحت فشار تقريبا بيش 10 درصد از هزينه گلخانه را به خود اختصاص مي‌دهد كه اين ميزان در مقياس‌هاس بزرگ قابل توجه خواهد بود. اختراع مذكور از نظر اطمينان به پروژه گلخانه‌اي و جوابدهي آن حائز اهميت است. همچنين انجام آبياري گلدان‌ها در شرايط منازل ويلايي يا آپارتمان تقريبا در طول هفته چندين بار صورت مي‌گيرد كه در صورت فراموش كردن آبياري و يا عدم انجام عمل آبياري در صورت عدم حضور در منزل (در صورت بروز مشكل و يا مسافرت) مي‌تواند سبب از بين رفتن گياهان بعضا قيمتي شود. در اختراع مورد ادعا، تمامي مشكلات مذكور از بين خواهد رفت.

تاریخ اظهارنامه: 1398/10/11
تاریخ ثبت: 1399/11/06
خلاصه اختراع:

يكي از مشكلات صنعت گاز، مكان يابي لوله هاي مدفون در زمين است. به دليل اينكه نقشه برداري از محل داراي دقت كافي نبوده يا در برخي محل ها نقشه كاملي وجود ندارد، همچنين محله هاي قديمي نقشه لوله كشي گاز موجود نمي باشد و براي تعميرات به حفاري هاي زياد و بي دقت منجر مي شود. اختراع «مكان ياب آكوستيك لوله هاي پلي اتيلن گاز شهري با استفاده از فركانس هاي بهينه استخراج شده از چيرپ» با طراحي منحصر به فرد، تشخيص مكان دقيق لوله با استفاده از پردازش سيگنال را انجام مي دهد. با روش هاي نوين رديابي و تشخيص موقعيت دقيق لوله بدون استفاده از حفاري با استفاده از فناوري پردازش سيگنال هاي آكوستيك، انتخاب فركانس مناسب در فواصل دور بوسيله سيستم ارتباط بيسيم بين فرستنده و گيرنده دستگاه، پردازش مناسب سيگنال هاي آكوستيك ساطع شده از لوله هاي مدفون شده گاز به منظور حذف نويز (سينگال هاي نامطلوب) با استفاده از روش پياده سازي شده در نرم افزار گيرنده دستگاه، عملكرد مناسب در شرايط جوي نامناسب و زمين هاي مختلف (خاكي، آسفالت و...) با استفاده از تحليل فركانس هاي چيرپ آكوستيك، تشخيص مكان دقيق (خطاي زير 20 سانتي متر) لوله گاز با استفاده انتخاب فركانس مناسب آكوستيك را امكان پذير مي سازد. طراحي و ساخت دستگاه در تشخيص و موقعيت يابي لوله¬هاي گاز شهري و حوزه مهندسي گاز كاربردهاي صنعتي زيادي خواهد داشت.

تاریخ ثبت: 1399/12/05
خلاصه اختراع:

«فرايند توليد ماده زيست سازگار هيدروكسي آپاتيت از دور ريز ماهي هوور بومي خليج فارس» روش نوين توليد انبوه هيدروكسي آپاتيت در حوزههاي فني مهندسي شيمي، بيو سراميك و نانو زيستفناوري ميباشد. هيدروكسي آپاتيت كاربرد زيادي در صنايع پزشكي، غذايي، بهداشتي و ...دارد. براي توليد نانو ذرات كريستالي هيدروكسي آپاتيت دو روش وجود دارد: روش اول رسوب گذاري مربوط به انحلال مواد شيميايي خريداري شده كلسيم نيترات با دي آمونيوم هيپوفسفات در آب و روش دوم استخراج هاي حرارتي ذرات هيدروكسي آپاتيت از دندان كشيده شده، استخوان هاي چهار پايان، پوسته تخم مرغ و ماهي ها است. مشكلات اين روش ها ايجاد ناخالصي، آلودگيهاي زيست محيطي در طي فرايند توليد و استفاده از مواد شيميايي سمي است. در اين اختراع فرايند توليد ماده زيست سازگار هيدروكسي آپاتيت به روش كلسينه كردن به عنوان جزء معدني و اصلي تشكيل دهندهي استخوان، استخراج ذرات كريستالي هيدروكسي آپاتيت نانومقياس با قابليت كنترل اندازه و مورفولوژي آن و همچنين توليد ذرات كريستالي از هيدروكسي آپاتيت در سايزهاي متنوع نانو، ميكرو نانو با استفاده از آسياب گلوله‌اي سياره اي و در نظر گرفتن نسبت جرم گلوله به پودر، اتمسفر گازي پيرامون هاون، قطر و جنس گلوله ها، سرعت چرخش و مدت زمان فرآيند آسياب با ابعاد مورد نظر ميباشد.

تاریخ ثبت: 1398/12/06
خلاصه اختراع:

به علت تخريب پلمرهاي موجود در سيالات حفاري پايه- آبي در دماي بالا عملكرد اين نوع سيالات در حفر چاه¬هاي نفت و گاز به شدت كاهش مي¬يابد. از اينرو، در حفاري چاه¬هاي با دماي بالا عمدتاً از سيالات حفاري پايه- نفتي استفاده مي¬گردد كه از لحاظ هزينه گران و داراي مشكلات زيست محيطي است. بنابراين، توليد يك ماده جديد كه هم ارزان و هم باعث كاهش مشكلات زيست محيطي گردد براي استفاده در صنعت حفاري اهميت زيادي دارد. با توجه به اين موضوع در "فرمولاسيون شيميايي گيلسونايت آبدوست شده و تهيه نانوذره آن جهت بهبود عملكرد سيالات حفاري-پايه آبي در شرايط دما بالا" ماده جديد و ارزان قيمتي توليد شده است كه به عنوان يك افزودني جديد در سيالات حفاري پايه-آبي براي بهبود عملكرد و حفظ خواص سيال كاربرد دارد. نتايج نشان مي‌دهند كه با افزودن gr 10 گرم از نانوذرات گيلسونايت آبدوست شده به سيال پايه- آبي مي¬توان اثرات قابل ملاحظه¬اي در بهبود عملكرد سيال چه در شرايط دماي پايين و چه شرايط دماي بالا مشاهد كرد.

تاریخ ثبت: 1398/12/21
خلاصه اختراع:

در اين اختراع با استفاده از كاغذ باطله موجود در ادارات و دانشگاهها و با استفاده از شرايط آزمايشگاهي و مواد در دسترس شيميايي با شرايط كنترل شده و ذكر شده، سلولز و نانوسلولز مورد نياز در صنايع مختلف بدست آمده است. با تغيير در پارامتر‌هاي واكنش ها و پارامتر‌هاي مختلف فرايند استخراج نانوذرات سلولز، شرايط بهينه براي بدست آوردن نانوسلولز شفاف با توزيع اندازه باريك در اندازه نانو بدست آمده است. هدف اصلي اين اختراع استفاده از مواد قابل بازيافت، كاهش هزينه استخراج و توليد سلولز و همچنين استفاده از مواد در دسترس تر و ارزان تر مي باشد. با استفاده از سديم هيپوكلريت بجاي سديم كلريت توانستيم علاوه بر كاهش هزينه‌هاي استخراج، براي اولين بار نانوذراتي در اندازه 20-10 نانومتر از كاغذ باطله استخراج كنيم. همچنين با تغييرات روند واكنش مرحله تهيه پودر نانوسلولز، توانستيم با آون معمولي و در دماي 25 درجه سانتي گراد نانوسلولز بصورت پودر را تهيه كنيم.

تاریخ ثبت: 1398/12/24
خلاصه اختراع:

نانو ذرات كربنات كلسيم كاربرد زيادي در صنايع پزشكي، صنايع غذايي، صنعت لاستيك سازي و غيره دارد كه استفاده از اين ماده موجب هزينه¬هاي زياد در فرايند توليد، ايجاد ناخالصي، ايجاد آلودگي¬هاي زيست محيطي در طي فرايند توليد و استفاده از مواد شيميايي سمي گرديده است. براي توليد نانوذرات كربنات كلسيم دو روش وجود دارد: روش اول بر اساس انحلال در محيط آبي حاوي كلريدكلسيم و كربنات‌سديم با نسبت‌هاي مولي برابر از طريق واكنش تجزيه دوتايي است. روش دوم نيز روش كربناسيون است كه در آن گاز دي‌اكسيدكربن. علاوه بر شرايط سخت و كنترلي واكنش‌هاي مورد نظر در اين دو روش، در هيچ كدام از اين روش‌ها نانوذرات كربنات كلسيم آراگونيت ( زيست سازگار) به صورت خالص و با اندازه و شكل مناسب توليد نمي‌شود و همواره حاوي ناخالصي‌هايي است كه در اثر انجام واكنش‌هاي جانبي توليد مي‌گردد. روش نوين استفاده از غضروف(استخوان) ماهي مركب ببري به عنوان يك منبع زيست سازگار(ارزان و بومي) به منظور سنتز تجاري نانوذرات كربنات كلسيم همچنين سنتز نانوذرات كربنات كلسيم با استفاده از روش‌هاي منحصر بفرد فيزيكي و شيميايي بدون ناخالصي و مواد مضر براي محيط زيست مشكلات فوق را حل مي نمايد. كه استفاده زيادي به عنوان پركننده در صنايع لاستيك¬سازي و همچنين ارتقاي اين نانوذرات به علت حضور كيتين در حوزه پزشكي، سلامت و درمان كاربردهاي زيادي در بر خواهد داشت.

موارد یافت شده: 18