لیست اختراعات با مالکیت
رضا جوكار
16 عدد
ابزار هاي نمونه برداري يكي مهمترين لوازم پركاربرد تجهيزات آزمايشگاهي مي باشد. وجود تقلبات و قانون گريزي به همراه خطا هاي موجود در فرايند نمونه برداري از مواد مختلف و ايجاد شبهات فراوان كه باعث شكايات قضايي و مخدوش شدن نمونه ميگرديد و همچنين تجميع شرايط استاندارد نمونه برداري در يك محصول، ايده ابتدايي اين اختراع را ايجاد نمود. ابزار اختراعي شامل يك ظرف نمونه برداري به همراه اهرم مخصوص نمونه برداري مي باشد . ظرف نمونه برداري شامل يك ظرف پايه كه نمونه درون آن قرار مي گيرد و درب مخصوص مي باشد . درب ظرف داراي بخشي است كه بعد از بسته شدن بر روي ظرف پايه قفل شده و بازگشايي مجدد تنها از طريق شكستن قفل و مخدوش شدن پلمپ ميسر مي گردد لذا اين ويژگي سبب بالا رفتن بسيار زياد امنيت نمونه برداري ميگردد. بر روي ظرف پايه و درب سريال اختصاصي حك گرديده است كه نمونه بردار مي تواند از آن براي ايجاد كد نمونه به منظور افزايش امنيت و رهگيري از طريق سامانه الكترونيكي استفاده نمايد. به همراه ظرف نمونه برداري اهرم نمونه گيري نيز در كنار آن قرار دارد كه شامل تركيبي از قاشق ، گيره و چنگال بوده تا ابزار مناسبي براي نمونه برداري از مواد جامد و مايع مهيا گردد و كمترين تماس با نمونه ايجاد گردد. اتصال يك معرف دمايي تكميل كننده اختراع مي باشد تا از نگهداري نمونه تا لحضه رسيدن به آزمايشگاه در دماي استاندارد اطمينان حاصل شود. تمامي اين ابزار ها در يك بسته بندي استريل در بهترين شرايط ممكن ، در دسترس نمونه بردار قرار ميگيرد. افزايش امنيت نمونه برداري ، رهگيري نمونه ها ، كاهش هزينه نمونه برداري ، استاندارد سازي نمونه برداري، كاهش شبهات و خطا هاي فردي ، قابليت بازيافت يا زيست تخريب پذيري ادوات نمونه برداري و سبكي و قابليت حمل آسان از ويژگي هاي اين اختراع مي باشد.
از اين دستگاه كه به درو سنج ديجيتالي دو طرفه معروف است براي اندازه گيري تعداد دورهاي يك محور دوار در هر دو جهت ساعتگرد يا پادساعتگرد به منظور تعيين پارامترهاي مورد نياز در آزمايشگاه ها و نيز صنعت استفاده مي شود.
در اين دستگاه ما ابتدا هواي طبيعي را از طريق فن تعبيه شده در ورودي كولر وارد محفظه طبقه بندي شده مي كنيم در اين طبقات باران مصنوعي بسيار ريز مهيا مي شود كه اين اقدام موجب تماس مستقيم هوا يا آب مي گردد سپس اين هواي سرد توسط مكنده كه در خروجي نصب شده است به داخل كانال منتقل مي شود.
ما موفق به طراحي يك سيستم با عنوان كنترل اتوماتيك و ديجيتال پمپ كولر آبي شده ايم كه در اين طرح ما ابتدا از طريق شير برقي آب شهري را بر روي پوشال ها مي ريزيم و پس از پر شدن مخزن كولر شير خاموش و پمپ روشن مي شود و آب را به مخزني كه در بالاي كولر تعبيه كرده ايم انتقال مي يابد كه اين كار بين مخزن بالا و پايين تا زمان تمام شدن آب در مخزن هاي كولر تكرار مي شود همچنين عمل فرمان قطع و وصل پمپ و شير برقي از طريق سنسورهاي مطلوب مكانيكي صورت مي گيرد. تمامي اين اقدامات به صورت اتوماتيك و ديجيتالي انجام مي شود. اين طرح درواقع ارتقاعي در سيستم آبرساني كولر آبي است به گونه اي كه كنترل پمپ كولر از حالت دستي به حالت اتوماتيك و ديجيتالي تغيير كرده و همچنين تعدادي ساعت كار كرد پمپ كولر كاهش مي يابد كه اين عمل باعث كاهش برق مصرفي مي گردد و همچنين كار پمپ به همراه كار موتور كولر مي شود كه اين عمل نيز به صورت هوشمند صورت مي گردد.
كشور ما به علت واقع شدن بر روي كمربند زلزله آلپايد همواره در معرض خطرات بسياري است يكي از رايج ترين شيوه ها براي مقابله با نيروهاي زلزله استفاده از قاب خمشي در سازه است. از آنجايي كه قاب هاي خمشي در هنگام وقوع زلزله هاي شديد متحمل جابجايي زيادي مي شوند در هنگام طراحي بايد محدوديت هايي جابجايي ميان طبقه اي كه باعث بروز مشكلاتي نظير شكست ترد يا شكل پذير اتصالات تير و ستون مي شود را مدنظر قرار داد. به اين منظور استفاده از قاب هاي فولادي با مهاربندهاي همگرا بسيار مناسب است. عليرغم نكات فوق در زلزله هاي اخير نظير زلزله مكزيكو لوماپرتيا نوتريج و بم ... در چنين مهاربندهايي آسيب هاييي رخ داد. يكي از دلايل عملكرد ضعيف اين سيستم تفاوت در ظرفيت كشش و فشار بادبند است تحقيقات زيادي انجام شده تا بادبند رفتار الاستوپلاستيك ايده آلي از خود نشان دهد. يكي از اين شيوه ها براي رسيدن به نقطه تسليم فولاد استفاده از مكانيزم خارجي در محل كمانش است. در اين حالت هسته مركزي مستقل از مكانيزم مقاوم در كمانش مي تواند تغيير طول دهد كه در اين طرح اين عمل با استفاده از جداسازهاي يونوليت انجام شده است با استفاده از جداسازهاي يونوليت مي توان چسبندگي و توسعه اصطكاك واقع بين فولاد و بتن را به حداقل رساند كه در نتيجه تقاوت بين حداكثر كشش و فشار موجود در آلمان به حداقل برسد. با استفاده از اين طرح مي توان جلوي كمانش مهاربند را گرفته تا در كشش ور فشار رفتار يكساني داشته باشند تا به حد تسليم برسد با استفاده از اين سيستم علاوه بر صرفه اقتصادي مي توان به يك سيستم مقاوم جانبي بسيار پايدار براي مقاوم سازي ساختمان دست يافت. در اين طرح نمونه اي از مهاربند قيد دار با استفاده از جدا ساز يونوليت ساخته شده است.
موارد یافت شده: 16