لیست اختراعات با مالکیت
روح اله افشاري
8 عدد
شركت APPLE يكي از شركت هاي مطرح در زمينه توليد وسايل الكترونيكي صوتي و تصويري و گوشي موبايل مي باشد. يكي از محصولات اين شركت IPOD TOUCH مي باشد كه يك وسيله صوتي و تصويري است و امكان برقراري تماس هاي تلفني با استفاده از اين دستگاه وجود ندارد. اين در حالي است كه محصول ديگر اين شركت با عنوان IPHONE مي باشد كه از نظر ظاهر بسيار شبيه به IPOD TOUCH مي باشد با اين تفاوت كه امكان تماس تلفني نيز وجود دارد. قيمت ايفون نسل چهارم 1200000تومان و قيمت ايپاد تاچ لمسي برابر با 350.000 تومان است. اين در حالي است در استفاده از دستگاه طراحي شده كه قيمت توليد انبوه آن حداكثر ۴۵ هزار تومان خواهد شد مي توان آيپاد تاچ لمسي را به آيفون تبديل كرد .سپس با استفاده از برنامه هاي جانبي امكان تماس صوتي و ارسال و دريافت پيامك فراه مي شود.بدين ترتيب با استفاده از اين دستگاه مي توان آبپاد لمسي را به يك آيفون واقعي تبديل كرد.
كگي از معضلاتي كه شركتهاي توزيع با آن مواجه هستند تعيين محل خطا در شبكه است. اين مسئله به خصوص در شرايطي كه شبكه در مناطق صعب العبور، كوهستاني و ... قرار دارد حادتر مي باشد و منجر به افزايش زمان خاموشيها، افزايش ميزان انرژي توزيع نشده و نارضايتي مشتركين مي شود. به منظور تعيين محل خطا در سريعترين زمان ممكن از دستگاه هاي نشان دهنده خطا استفاده شده است كه با نصب در نقاط مختلف شبكه بهره برداران را در تشخيص محل خطا راهنمائي مي كند. ولي متاسفانه مشكل اصلي اين دستگاه ها در اين است كه خطاي تشخيص داده شده فقط و فقط در صورتي براي بهره بردار قابل رويت است كه در محل دستگاه نصب شده حضور داشته باشد و با تعقيب سيگنال هاي نوري دستگاه، علت خطا يافت شود. با توجه به لازم الاجرا بودن قوانين بازار برق ايران، و هرگونه افزايش نرخ انرژي توزيع نشده بيش از حد مجاز تعريف شده، منجر به نارضايتي مصرف كنندگان و همچنين تحميل نرخ جريمه به شركت توزيح برق و عدم فروش انرژي موجود خواهد شد. بنابراين با استفاده از دستگاه طراحي شده همكاران شركت توزيع خواهند توانست به سهولت و در حداقل زمان، موقعيت جغرافيايي Fault Indicator (خطاياب هاي) فعال شده را تشخيص داده و اين دستگاه قادر به مانيتور كردن خطاياب ها در محل شركت توزيع مي باشد. بنابراين گروه حوادث با حداقل زمان ممكن در محل خطا حاضر شده و نسبت به رفع خطا خواهند پرداخت.
از آنجايي كه ترانسفورماتور تزريق جريان به طور وسيعي براي آزمون هاي استاندارد تجهيزاتي مانند سيستم هاي حفاظت فيوزها مدارشكن هاي قدرت كليدهاي فشار ضعيف MCCB و ACB و كليدهاي جدا كننده Sectionalizing Switches و ... در صنعت برق به كار مي رود عملكرد اين ترانسفورماتور حائز اهميت است. در زمينه طراحي اين نوع ترانسفورماتور تاكنون به طور مستقيم هيچ گونه مقاله و كار علمي مشاهده نشده است. در اين مقاله ساختار كلي تپ چنجر پيوسته طراحي شده براي استفاده در دستگاه تزريق جريان مورد توجه مي باشند.
اين دستگاه يك متر ديجيتال يا صفحه نمايشگر SEGMENT 7 مي باشد. اين دستگاه كاملا الكترونيكي بوده و بر مبناي ميكروكنترلر طراحي شده است در قسمت سنسور اندازه گير مسافت از شافت انكودر Shaft Encoder استفاده شده است. از آنجايي كه براي مسافت هاي نسبتا طولاني طراحي شده است دقت 10cm براي آن در نظر گرفته شده است كه براي مسافت هاي طولاني قابل قبول مي باشد. خطاي اين دستگاه در هر 100 متر نزديك به صفر (به علت كاليبراسيون آن در 100 متر) مي باشد. در قسمت كنترلر از ميكروكنترلرAVR استفاده شده است.
يكي از مشكلاتي كه براي شركت هاي توزيع در ايران وجود داشته و هر ساله هزينه هنگفتي را بر دوش اين شركت متحمل مي سازد سرقت سيم هاي شبكه هاي برق مي باشد. يكي از معضلات سرقتهاي شبكه كابلي در نبود سد امنيتي و ايمني كافي در برابر اين شبكه بوده و در اين ميان يكي از مسايلي كه بهوقوع سرقتهاي شبكه كابلي دامن زده است بي تفاوتيو بي توجهي برخي دستگاهها و سازمانهايي است كه بدون تدابير پيشگيرانه براي جلوگير ازسرقت اندام به نصب اين سيمها كرده اند. سرقت سيم برق علاوه بر از دست دادن روشنايي معابر و قطع برق منازل خساراتي چشمگير به فعاليت هاي اقتصادي كارخانه ها و شركت ها وارد آورده است. جدول 1 گزارش سرقت سيم مسي شبكه هاي شركت توزيع نيروي برق استان زنجان را در 10 ماه اول سال 1386 نشان مي دهد. اين آمار و ارقام فقط مربوط به شبكه هاي شركت توزيع نيروي برق استان زنجان بوده كه اگر امار سرقت ها در كل شبكه هاي توزيع كشور با هم جمع شوند مبالغ بسيار هنگفتي را بر دوش شركت توزيع خواهند گذاشت
موارد یافت شده: 8