لیست اختراعات با مالکیت
زهرا محمدنيا
4 عدد
5 ليگاند بيس(2-آلكيل يا آريل-سولفانيلاتيل)آمين (SNS) با راندمان و خلوص بالا سنتز شد. سپس 5 كاتاليزور تريمريزاسيون بر پايه كروميوم(CrCl3/SNS) با استفاده از ليگاندهاي فوق با راندمان و خلوص بالا سنتز شد و شناسايي آنها با روشهاي مختلفي مانند 1HNMR، 13CNMR و CHNS انجام شد. تأثير دماي تريمريزاسيون، فشار، نوع و مقدار كمككاتاليزور و حلال روي فعاليت و گزينشپذيري كاتاليزور بيس(2-دودِسيل-سولفانيلاتيل)آمين براي توليد 1-هگزن بررسي و بهينه شد. شرايط بهينه شده شامل فشار اتيلن 23 بار، دماي °C90، كمككاتاليزور MAO، نسبت 700=Al/Cr بهدست آمد. تريمريزاسيون اتيلن با استفاده از ساير كاتاليزورها در شرايط بهينه شده انجام شد و 1-هگزن بهصورت بسيار انتخابي (گزينشپذيري %9/99) با راندمان g 1-C6/g Cr.h 174200 براي بيس-(2-پنتيلسولفانيل-اتيل)-آمين/CrCl3 بهدست آمد. تنها 1/0% پلياتيلن تشكيل شد.
در فرايند سنتز كاتاليزورهاي فيليپس ماده نگهدارنده اكسيدي با محلول نمك كروميوم (III) به صورت سوسپانسيون در مي آيد. اين سوسپانسيون حرارت داده مي شود تا حلال به طور كامل خارج شود. سپس جامد حاصل در اتمسفر حاوي اكسيژن در دماي بالاتر از 300C كلسينه مي شود تا كاتاليزور فعال شود. هوموپليمر پلي اتيلن در راكتور بوچي در محدوده فشار 35bar - و 1 و دماي 80 تا 112 درجه سانتي گراد در حضور كاتاليزور فعال شده، توليد مي شود.
در اختراع حاضر با عنوان «كاتاليزورهاي تيتانيومي براي توليد 1-هگزن» كاتاليزورهاي همگن ناهمگن شده (بين فازي) از تثبيت كاتاليزورهاي پايه تيتانيومي نيمه ساندويچي بر روي ساختار مزوحفره سيليكايي منظم SBA-15 اصلاح شده با مايع يوني حاوي آنيون برم و تترافلوئورو بورات براي توليد گزينشي 1-هگزن از گاز اتيلن با فعاليت و گزينش پذيري بالا سنتز شده است. بيشترين فعاليت به دست آمده براي كاتاليزور ناهمگن C1-IL-BF4@SBA-15، معادل 946 گيلوگرم 1-هگزن به ازاي مول تيتانيوم در ساعت به دست آمده است. همچنين فعاليت كاتاليزورهاي بين فازي با بستر سيليكايي IL-BF4@SBA-15 فعاليت بهتري را نسبت به بستر سيليكايي IL-Br@SBA-15 از خود نشان دادند و دليل آن ميتواند مقدار مايع يوني كمتر قرار داده شده روي بستر سيليكايي IL-BF4@SBA-15 نسبت به بستر سيليكايي IL-Br@SBA-15 باشد چون بستر سيليكايي IL-BF4@SBA-15 از ويسكوزيته و الكترونگاتيوي كمتري نسبت به بستر سيليكايي IL-Br@SBA-15 برخوردار است و اين ويژگي باعث ميشود گاز اتيلن نفوذ بهتري به داخل مايع يوني داشته باشد و با كاتاليزور وارد واكنش شود. همچنين به دليل الكترونگاتيوي كمتر اتم بور نسبت به اتم برم، زماني كه كاتاليزور با كمك كاتاليزور MAO فعال شد و كاتاليزور كاتيوني ايجاد شد، كاتاليزور كاتيوني فقط با گاز اتيلن كئورديناسيون تشكيل ميدهد و اين باعث فعاليت بيشتر گونه C1-IL-BF4@SBA-15 نسبت به گونه C1-IL-Br@SBA-15 ميشود.
موارد یافت شده: 4