لیست اختراعات با مالکیت
سعيد كرماني
26 عدد
ساخت دستگاه نوسان ساز آموزشی درجه سه خودگردان جهت نمایش و توصبف فضای حالت سیستم های آشوبگونه وغیرخطی
در تحليل بسياري از سيستم ها و رفتارهاي سيستميك در مقوله هاي مختلف مهندسي و حتي اقتصاد، دانشجويان و پژوهشگران ناگزير به درك عميقي از تئوري آشوب مي باشند. دستگاه ارائه شده در زمينه اين نياز آموزشي كشور و توضيح و بيان عملي از تئوري آشوب ساخته شده است. در آزمايشگاهاي تخصصي كنترل، سيستم هاي غير خطي و ابزار دقيق، استفاده از ژنراتور آشوبگونه اختراعي باعث ايجاد ديده عملي و عميقي براي پژوهشگران مي گردد. دستگاه اسيلاتور آشوبگونه اختراعي، سيستم غير خطي خودگردان (autonomous) درجه ۳ است كه آنرا ميتوان به صورت تقويت كننده اي با فيدبك مثبت مدل نمود. بطوريكه در مسير فيديك آن فيلتري RLC خطي بهمراه المان غير خطي با مشخصه الكتريكي كاملا معلوم قرار گرفته است. با تغيير پتانسيومتر به عنوان پارامتر سيستم، ديناميسم غير خطي پيچيده اي ايجاد مي شود. كه با توجه به مدل مذكور مي توان رفتار سيستم را توسط معادلات ديفرانسيل مشخصي توصيف نمود. تحليل رياضي سيستم و مشاهده فضاي حالت سيستم (هر سه متغيير به طور همزمان) بر روي اسيوسكوپ ساده پل ارتباطي بين تئوري آشوب و سيستم عملي آشوب گونه ايجاد مي كند. از طرفي با بستن خازن يا سلف و يا هر دو بر روي ترمينال "پارامتر هاي ديناميكي سيستم"، مي توان معادلات حالت سيستم را به راحتي تغيير داد و بدين ترتيب سيستم هاي متنوعي را به سادگي ايجاد نمود. تا شرايط لازم و متفاوتي براي آشوبگونه شدن اسيلاتور فراهم گردد. به جهت كار آمدي، در طراحي مدار اختراعي امكان نمايش بر روي اسيروسكوپ ساده، تغيير معادلات حالت با استفاده از حداقل المانهاي الكتريكي و توصيف پذيري توسط معادلات ديفرانسيل در نظر گرفته شده است. لذا اين ابزار به صورت انبوه قابل توليد و استفاده در آزمايشگاه هاي آموزشي مرتبط مي باشد.
در جراحي پلاك گذاري استخوان با وسايل موجود جراح مجبور است ابتدا يك بار استخوان را با bone holder جا اندازي كند سپس آب استفاده از دست يا پين يا سيار وسايل جا اندازي را نگه دارد كه در بسياري از موارد اين كار مشكل است و هنگام باز كردن bone holder و قرار دادن پلاك جا اندازي به هم مي خورد و لذا باعث به هدر رفتن وقت هنگام جراحي مي شود به كمك اين وسيله استخوان را در بين قطعه c و دو زائده قلاب مانند قطعه B قرار مي دهيم و با سفت كردن پيچ (قطعه A) نيرو به ساچمه ها منتقل شده و ساچمه نيرو را به قطعه C منتقل مي گرداند سپس استخوان در وضعيت جا اندازي شده ثابت مي ماند به دليل اينكه يك سمت استخوان كاملا آزاد است امكان پلاك گذاري هم زمان براي جراح وجود دارد.
پيچ فشارنده استخواني مستقل از فرو رفتن
جهت شكستگيهاي هيپ (Hip) به خصوص اينتر تروكانتريك (Intertrochanteric) استفاده مي شود. از آنجا كه اين شكستگي در افراد مسن ايجاد مي شود و بيماريهاي مزمن ( مانند قند، بيماريهاي قلبي- ريوي و افزايش فشار خون) و تحمل عمل براي آنها سخت تر است، جا اندازي باز و فيكس شكستگي با وسيله داخلي موجب خونريزي و استرس ناشي از عمل شده و باعث ايجاد بسياري از موارد مرگ بعد از عمل مي شود اگر بيمارعمل نشود، اندام كوتاه شده و كج جوش مي خورد. ما به عنوان راه حل وسيله اي كه در خارج از بدن قرار گرفته و به وسيله دو عدد شانز (Schanz) در پروگزيمال (Proximal) كه به صوورت 135 درجه در گردن استخوان ران فيكس مي شود و سه عدد شانز(Schanz) كه در ديستال (Distal) به شفت استخوان ران (Femoral shaft) فبكس مي شود شكستگي را تا زمان جوش خوردن (Union) ثابت ميكند. اين وسيله اين امكان را دارد تا با لغزيدن به روي خود در جهت گردن استخوان ران، شكستگي را فشرده كند
دستگاه جااندازي هوشمند استخوان (smart bone reduction device) كه در زمينه تجهيزات پزشكي كاربرد دارد، براي حل اين مشكل كه در شكستگي ران بجاي جااندازي بسته كه بهترين روش است، به دليل سختي مجبور به جااندازي باز مي شويم طراحي شده است. با اين راه حل كه با كمك اسليوهاي مدرج رزوه دار عمودي پروگزيمال كه پس از لحاظ كردن فاصله تا مركز مدولا به اندازه 15 سانتيمتر وارد دسته راهنماي چرخان مي شوند و اسليوهاي ديستال كه به اندازه 8 سانتيمتر وارد دسته راهنماي يونيورسال مي شوند استخوان را تحت كنترل مي گيريم. سپس دستگاه يونيورسال را كه در هر سه محور X و Yو Z قابليت حركت دارد به نقطه صفر مرجع در هر سه محور مي بريم. با كشش طولي و بردن دستگاه به موقعيت پيش فرض صفر به صورت خودكار شكستگي جا مي افتد. چرخش هم محور دو قسمت حول مركز مدولا، چرخش را بدون جابجايي ثانويه اصلاح مي كند. چون اسليوها فقط به اندازه ضخامت كورتكس وارد استخوان مي شوند بدون نگراني از مزاحمتشان امكان تراشيدن مدولا و عبور نيل هست. اين دستگاه در موارد شكستگي ران و يا ساير استخوانهاي دراز و استئوتومي با رعايت اصول مذكور قابل استفاده است.
پلاك قلابدار(Lag Plate) كه در زمينه تجهيزات پزشكي كاربرد دارد، براي حل اين مشكل كه در موارد شكستگي استخوان بويژه موارد وجود قطعه باترفلاي يا خردشدگي نيازمند ايجاد كمپرشن بين قطعات و ريداكشن و تثبيت اوليه هستيم، ساخته شده است. با اين راه حل كه قلاب وسيله كه در يك سمت و سوراخ كمپرشن كه در سمت ديگر پلاك قرار گرفته اند پس از تعبيه اكسانتريك پيچ باعث ايجاد كمپرشن مي شوند. در يك سمت شكستگي با سر مته 7/2 ابتدا يك سوراخ جهت وارد كردن قلاب ايجاد مي شود و سپس با همان سر مته از درون پلاك بصورت اكسانتريك سوراخ دوم جهت جاگذاري پيچ لگ ايجاد مي شود. با سفت كردن پيچ، ريداكشن 2 قطعه بهم گرفته و بين قطعات كمپرشن ايجاد مي شود. فشار مستقيم قلاب از طريق دسته آن روي قطعات باعث حفظ ريداكشن و همسطح سازي كورتكسها مي شود. انديكاسيونها مشابه پيچ لگ است اما به گونه اي است كه در مواردي كه پيچ لگ قابل تعبيه نيست(مثلاً شكستگي مايل يا مايل كوتاه و يا ايمپلنت داخل مدولا ) مي توان به راحتي از اين استفاده كرد. امكان استفاده از چندين پلاك نيز در سطح شكستگي هست.
دستگاه بازخوردي محدود كننده زانو(Feedback limiting knee brace)كه در زمينه تجهيزات پزشكي كاربرد دارد، براي حل اين مشكل كه مبتلايان به آرتروز زانو، با خم كردن زياد زانو باعث فشار زياد به زانو و تشديد درد و آرتروز مي شوند، ساخته شده است. با اين راه حل كه، فنر نرم قابل انعطافي درون يك ريل انعطاف پذير، قرار داد. اين فنر كه يك سر آن ثابت شونده و سر ديگر آن آزاد مي باشد، با حركت زانو، در طول ريل حركت مي كند و با رسيدن به پيچهاي تنظيمي كه در مسير آن روي ريل وجود دارد، متناسب با زاويه خم شدن زانو، آلارمي با شدتهاي گوناگون مي دهد. اين آلارم بدون ايجاد هيچگونه محدوديت در دامنه حركتي، با رسيدن زانو به محدوده خطرناك، به فرد هشدار مي دهد تا سريعتر زانو را از اين وضعيت خارج كند. با تنظيم انتهاي ثابت شونده فنر در موقعيتهاي مختلف، مي توان زاويه خطر را جهت هر فرد متناسب با شرايطش تنظيم كرد. برخلاف بريسهاي موجود، بخاطر نداشتن لولا هيچ محدوديتي براي زانو نخواهد داشت. كل اين مجموعه، داخل زانوبند كشي معمولي تعبيه ميشود. اين وسيله براي ساير بيماريها و ساير مفاصل كه به دليلي نيازمند محدوديت حركتي هستيم استفاده ميشود.
اختراع دستگاه تشخيص حركت عضلات باقي مانده در معلولان قطع عضو و طراحي و ساخت پروتز مبتني بر آن(Movement Detection system for remained muscles of amputated limb and designing prosthesis based on it) كه در زمينه تجهيزات پزشكي و الكترونيك كاربرد دارد، براي حل اين مشكل كه در بيماران مبتلا به قطع اندام جهت شناسايي حركت ارادي مد نظر بيمار و در نتيجه حركت متناظر پروتز مصنوعي آن دچار مشكل هستيم ساخته شده است با اين راه حل كه در داخل عضلات ساعد يا هر عضو مورد نظر، يك تگ بيومتريال(مانند يك گوي كوچك آهنربايي) كه قابل شناسايي توسط گيرنده مخصوص خود از روي پوست است(مانند يك گيرنده مغناطيسي)،قرار داده شود. با حركت عضله اين تگ نيز حركت خواهد كردو چون اين جسم هميشه مسيري مشخص را طي مي كند ميزان حركت و سرعت آن با شبكه گيرنده هاي ماتريسي بيرون پوست و داخل پروتز رديابي مي شود. گيرنده دو پارامتر موقعيت و سرعت را در اختيار پردازنده گذاشته و پردازنده موتورهاي الكتريكي متناظر را به حركت درمي آورد. با توجه به تعدد عضلات باقيمانده و عدم نياز به تفسير امواج عصبي دخيل در انقباض، امكان افزايش درجه آزادي و انجام تعداد حركات ارادي بيشتر وجود دارد.
اختراع دميار انگيزشي كه در زمينه فني پزشكي كاربرد دارد براي حل مشكل بيماراني طراحي شده است كه براي دريافت داروي استنشاقي نياز به دريافت دمياردارند. در دميار فعلي، از آنجا كه مانور تنفسي بيمار قابل مشاهده نيست و كودكان و والدين كودك دردريافت دارو با مشكلاتي مثل نداشتن انگيزه و عدم تمايل كودك به استفاده از دميار و گريه كردن بيشتر كودكان حين دريافت دارو، مشخص نبودن انجام تنفس طبق نظر بيشتر والدين در حين دريافت دارو و از همه مهمتر بوي دارو كه در افراد حالات ناخوشايند ايجاد ميكند، مواجهه شدهاندبنابراين براي حل اين مشكلات دميار انگيزشي براي مشاهده مانور تنفسي (فيدبك بينايي) و افزايش انگيزه و تمايل و افزايش همكاري كودك و از طرفي انحراف فكر كودك از بوي دارو، توپي در استوانه تعبيه شده است كه متناسب با تنفس بيمار حركت ميكند.
وسيله اي مي باشد كه در زمينه تجهيزات پزشكي و در افرادي كه حس كف پا ندارد ( مانند ديابت، اختلالات تيروييدي و اختلالات روماتوئيدي وقطع پا) كاربرد دارد. وسيله شامل يك كفي مي باشد كه در كف كفش و يا ته پروتز پا تعبيه مي شود. رد اين كفي سه عدد بالشتك سليكوني پر از روغن ، دو عدد در جلو و يك عدد در عقب بر روي پاشنه، طراحي گرديده است كه هر كدام به صورت جداگانه به يك بالشتك روغن دار سكيكوني به صورت متناظر متصل مي شود. سه بالشتك ثانويه بر روي يك نوار پارچه اي كه در پروگزيمال ران بسته مي شود تعبيه مي گردد. در حين راه رفتن و تماس پا با زمين هر كدام ار بالشتكها در كف پا كه فشرده شوند، با افزايش فشار روغن، يك بالشتك متناظر در داخل ران بر روي نوار پارچه اي نيز برجسته شده كه موجب حس آن ناحيه پوست مي گردد. با گذشت زمان مغز اين نقطه را به عنوان مركز حس كف پا مي شناسد.
موارد یافت شده: 26