لیست اختراعات با مالکیت
شركت گاز استان خراسان رضوي
21 عدد
يكي از روش هاي متدوال جوشكاري درصنايع مختلف ازجمله صنايع نفت وگاز وپتروشيمي، جوشكاري بوسيله قوس الكتريكي يا به اصطلاح جوشكاري برق مي باشد. اما با توجه به اينكه در اين روش، عمليات جوشكاري كاملا بوسيله نيروي انساني انجام مي پذيرد و نظربه اهميت زياد سرعت در عمليات جوشكاري و حفظ كيفيت همواره تلاشهاي زيادي در جهت مكانيزه كردن فرآيند جوشكاري قوسي انجام گرديده است،.اما با توجه به محدوديتهاي اين روش، امكان مكانيزه كردن آن تاكنون وجود نداشته است. در اين روش ابتدا عمليات خالبندي به منظور فيكس شدن محل اتصال زانوها با نيپل هاي انجام مي پذيرد. در مرحله بعدي قطعه كار در درستگاه جوشكاري وفيكسچر مربوطه قرار مي گيرد.سپس تورچ (نازل سيم ) و ساير تنظيمات دستگاه از جمله آمپر ،ولتاژ ، دور دستگاه ودورسيم بوسيله اپراتور بر اساس مشخصات فني استاندار د تعيين شده (wps) تنظيم يا چك مي گردد. پس از نتظيمات اوليه و اطمينان از تمام شرايط مورد نياز جوش از جمله گاز co2 مورد نياز و تميز ي نازل و.. دكمه شروع جوشكاري بوسيله اپراتور استارت و عمليات جوشكاري با توجه يه چرخش 360 درجه قطعه در دستگاه بصورت كاملا يكنواخت انجام مي پذيرد.
در ايستگاه هاي تقليل فشار شبكه هاي گاز طبيعي، شير اطمينان يكي از مهمترين تجهيزات بوده و جهت جلوگيري از بالا رفتن فشار خروجي ايستگاه كه منجر به آسيب ديدن شبكه پايين دست و بروز حوادث مي گردد ، نصب مي شود. در ايستگاه هاي تقليل فشار نوع كابينتي، شير اطمينان بر روي لوله هدر خروجي ايستگاه نصب است و آزمايش دوره اي تجهيز مذكور به دليل موانع عملياتي و خطرآفرين بودن ميسر نمي باشد. با استفاده از اين اختراع و نوآوري آزمايش شيرهاي اطمينان ايستگاه هاي مذكور بدون قطع گاز مشتركين و خطرات ناشي از آن ميسر مي گردد و اين معضل جدي برطرف گرديده و در بازرسي هاي دوره اي با استفاده از دستگاه ساخته شده، صحت عملكرد مهمترين تجهيز ايمني ايستگاه كنترل مي گردد.
اين سيستم همسو كننده مرتبط با بخش « مهندسي مكانيك » و زيربخش « مهندسي به مفهوم عام آن » است كه در هاتب كاري لوله هاي گازي كاربرد دارد.اين وسيله براي مواردي كه مي خواهيم بر روي لوله هاي ايستگاه گاز، سوراخكاري كنيم به كار مي آيد. در لوله هاي گاز، سوراخكاري معمولا با هوابرش يا بالابردن آمپر دستگاه جوش صورت ميگيرد كه موجب بهم ريختگي شكل لوله و ايجاد ظاهري نامناسب بر روي لوله ميشود.از طرفي، در مواردي كه نياز به سوراخ كردن لوله است، نميتوان لوله را بدون روش هاي مذكور سوراخ نمود. براي حل مشكل، با برش دادن لوله هاي فلزي و اتصال دولبه آن به يكديگر با پيچ و مهره ( شماره 6 و 3) درمحل خود (شماره1) « ساخت فك » ، به اين فك قابليت باز و بسته شدن ميدهيم تا دور لوله موردنظر ثابت شود ( شماره5). با ايجاد استوانه اي بر روي قسمت بالايي اين فك ( شماره2 ) ، محل قرارگرفتن مته سوراخكاري را در روي اين وسيله ايجاد ميكنيم تا بتوان پس از ورود مته، سوراخكاري را به راحتي انجام داد و از دريچه بازديد( شماره4 ) آن را بررسي كرد. اين سيستم در ايستگاه هاي تقليل فشار و گازي، كاربرد دارد
اين فرآيند كه مرتبط با بخش «ج » و زير بخش «شيمي» است، ميتواند مقاومت قطعات لاستيكي را قبل استفاده در تجهيزات حوزه گازرساني مورد آزمون كيفي- عملكردي RGD قرار دهد. اورينگها و نمونه هاي لاستيكي به كمك قطعات طراحي شده در نقشه ۱، روي نگهدارنده قرار ميگيرند كه طبق اندازه و طراحي قطعات هيچ يك با هم تماس نداشته، سطح عرضي كاملا در معرض نفوذ گاز بوده و امكان انجام آزمونها در درصدهاي مشخص فشردگي روي قطعات لاستيكي امكان پذير ميباشد. طبق نقشه ۲ نيز امكان ايجاد يك فرآيند كاهش فشار ناگهاني براي بررسي مقاومت قطعات لاستيكي وجود دارد پارامترهاي شناسايي شده منجر به ايجاد يك روش جديد براي بررسي ميزان اين مقاومت شد و بر اساس آن يك سيستم كاهش فشار ساخته شد، به گونهاي كه قادر به انجام روش و ايجاد محيطي شود كه مقاومت قطعات تحت شرايط كاهش (نوسان) ناگهاني فشار گاز مورد ارزيابي قرار گيرند. مخزن سيلندر تحت فشار ، اتصالات و مجموع نگهداندهها و تركيب گاز، آماده سازي آزمونه ها و اجراي سيكل هاي آزمون بر اساس شرايط واقعي طراحي و ساخته شده است و رويه انجام آزمون RGD مطابق با استاندارد بين المللي بومي سازي شده است.
اختراع حاضر" كاهش و رفع نشتي در علمكهاي گازي شهري به وسيله اتصالات جديد” مي باشد كه در صنعت انرژي (شركت ملي گاز) كاربرد دارد. و از 4 قسمت اصلي؛ استوانه فلزي105A (نيپل فلزي)، واشر تخت، اورينگ و واشر استوانه اي ساخته شده است. همچنين قابليت استفاده آسان و راحت در شبكه توزيع شركت ملي گاز را دارد و در حفظ منابع با ارزش زيرزميني،كاهش خطرات ناشي از انتشار گاز طبيعي، مسموميتهاي انسان، انفجار، آتش سوزي، كاهش آسيب هاي زيست محيطي ناشي از ورود گازهاي طبيعي به محيط زيست، بالا رفتن سرعت عمل امدادگر و واحدهاي اجرايي ديگر و مهار سهل ترِ انتشار گاز در صورت نشتي بسيار موثر بوده است. و مهمترين هدف آن، كاهش شديد انتشار گاز طبيعي بوده و كمك شاياني به محيط زيست و منابع انرژي مي باشد
اختراع حاضر"تابلوي پرتابل سيستم ادرايزر، با دو خروجي ولتاژ متفاوت جهت كنترل عملكرد پمپ هاي ادرايزر"مي باشد. بطور كلي اين محصول از 5 قسمت اصلي؛ باكس دستگاه، برد مدار قدرت، برد كنترل و فرمان، ترانس و نمايشگر LCD تشكيل شده است. و براي دستيابي به مصرف صحيح در مقدار تزريق ادرانت، صرفه جويي در زمان، كاهش هزينه تمام شده و امكان بررسي وضعيت پمپهاي تزريق ادرانت با ولتاژهاي متفاوت، ساخته شد. بهره برداري از اين دستگاه داراي دقت و سرعت بالايي بوده و مي تواند بصورت صنعتي در پايگاههاي انرژي(شركت ملي گاز) به كارگيري شود.
سامانه تفسیر و شناسایی عیوب فیلمهای رادیوگرافی جوش با استفاده از سیستم پردازش تصویر.
يكي از مشكلات موجود در ايستگاه هاي تقليل فشار گاز، صداي مزاحم نويز بيش از حد مي باشد. اين صدا بويژه در كنار مناطق مسكوني و تجاري، ساكنين را با با مشكلات متعددي مواجه ساخته است. دليل اين نويز اين است كه پس از رگلاتور، سرعت افزايش يافته و جريان گاز مغشوش مي شود. اين صداگير در مجراي مقابل رگولاتور و داخل Reducer قرار مي گيرد و جريان توسعه يافته اي بوجود آورده و از شدت اغتشاش مي كاهد. اين عمل بدليل وجود سوراخهاي متعدد روي صداگير است. با اين كار از انبساط ناگهاني جريان گاز پس از رگلاتور جلوگيري مي شود و اغتشاشات بوجود آمده دمپد مي گردند. نكته مهم در طراحي اين صداگيرها، طول لوله صداگير، تعداد و ابعاد سوراخ ها مي باشد. بهينه كردن اين موارد با مدلسازي به كمك نرم افزارهاي شبيه ساز fluent انجام گرديده است. صداگير ساخته شده در شركت كاز خراسان رضوي در مقايسه با انواع ديگر صداگيرها، نسبت به تغييرات دبي شرايط متعادل تري داشته و اين صدا گير در دبي هاي بالا تا حدودي موفق تر عمل كرده است. با توجه به تنوع رگولاتورهاي نصب شده در TBS ها و با عنايت به اينكه صداگير ساخته امكان نصب روي انوع رگولاتورها را داشته و هزينه ساخت و تهيه كمتري را در پي دارد، لذا استفاده از اين صداگير نسبت به صداگير ويژه رگولاتورهاي Flow Axial داراي اولويت بالاتري مي باشد.
كوره دوده صنعتي از چهار بخش اصلي تشكيل شده است: 1- محفظه پيش احتراق (Pre - combustor) 2- محفظه اختلاط (Mixing zone) 3- محفظه واكنش (Reactor) و 4- محفظه اطفاء به وسيله آب (Quenching water zone) طل كلي كوره 2 متر، طول محفظه پيش احتراع 0/7 متر، قطر محفظه پيش احتراق 0/2 متر و قطر راكتور 0/17 متر محاسبه گرديد. در محفظه پيش احتراق گازهاي داغ حاصل از احتراق توليد مي شود. در محفظه اختلاط خوراك تزريق شده با گازهاي داغ حاصل از احتراق مخلوط مي شود. در محفظه واكنش فرآيند تجزيه حرارتي خوراك رخ مي دهد. در تجزيه حرارتي خوراك كه واكنشي گرماگير است ملكول سوخت شكسته و كربن و هيدروژن آن ازاد مي شود. محفظه اطفاء به وسيله آب كه درواقع بخشي از رآكتور است با پاشش آب و سرد كردن فضاي داخل رتاكتور پيشرفت واكنشها متوقف (Quench) مي گردد. به دوده خروجي از رآكتور فلافي و به گازهاي خروجي از آن Process gas گفته مي شود. از سوخت گاز طبيعي در محفظه پيش احتراق براي احتراق و توليد گازهاي داغ استفاده شده است. آزمايشات انجام شده براي توليد و اندازه گيري دوده صنعتي بر اساس دو نوع خوراك بوده است: گاز طبيعي و گاز مايع. آنچه كه در راكتور ابتدا توليد مي شود از نوع دوده فلافي مي باشد كه حجيم بوده، دانسيته آن پايين است، داخل پاكت را سريع اشغال و پر مي كند و هزينه بسته بندي بالايي دارد. درواقع حالت غبار (Dust) را دارد و سريع به هوا پراكنده شده و آلودگي هوا ايجاد مي كند. وقتي دوده وارد سيكلون مي شود، در سيكلون مقداري آب نيز از دوده جدا مي شود. اب مذكور ناشي از بخار موجود در محصولات احتراق و آب اسپري شده در راكتور است و موجب مزاحمت مي گردد.
موارد یافت شده: 21