لیست اختراعات با مالکیت شرکت مركز تحقيقات
7 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 7
تاریخ ثبت: 1397/03/23
مخترع/مخترعان: ساسان گنجه اي
خلاصه اختراع:

سوپرجاذب¬ها يك شبكه سه بعدي شامل تعداد زيادي گروه¬هاي عاملي از پليمرهاي آب دوست هستند كه به وسيله اتصال عرضي از پيوندهاي كوولانسي يا يوني و نيروهاي ثانويه در فرم پيوندهاي هيدروژني يا برهمكنش هاي آبگريزي به هم متصل شده¬اند. شبكه اتصال اوليه سوپرجاذب¬ها مبتني بر پودر پوست هندوانه و خيار با استفاده از پراكندگي پودر پوست هندوانه و خيار درون آكريل آميد حل شده در سيستم آبي تهيه شد. كامپوزيت پليمري پودر پوست هندوانه-پودر پوست خيار/آكريل آميد/آكريليك اسيد به خوبي به وسيله¬ي پراكندگي هيدروژل شبكه اتصال اوليه آماده شده در آكريليك اسيد و پليمريزاسيون درون يك محيط تكميل شده با آب از طريق روش شيميايي اتصال عرضي صورت گرفت. يافته¬هاي ما نشان داد كه نرخ جذب آب براي كامپوزيت سوپرجاذب پلي ساكاريدي مبتني بر هندوانه برابر با g/g5±180بوده و براي كامپوزيت سوپر جاذب پلي ساكاريدي مبتني بر پودر پوست خيار برابر با g/g5±170 بود و دوره واجذب (پسدهي) براي آنها در دماي اتاق بترتيب برابر با 15و 13 روز بوده كه در مقايسه با نمونه¬هاي تجاري در زمينه كشاورزي داراي تورم قابل رقابت و ارزان قيمت¬تر مي¬باشد.

تاریخ ثبت: 1385/12/02
خلاصه اختراع:

ليشانيوز احشايي از مشكلات بهداشتي بيش از 88 كشور جهان مي باشد و بروز ساليانه آن به 500 هزار مورد در سال مي رسد و تخمين زده مي شود كه حدود 200 ميليون نفر از مردم دنيا در معرض ابتلاي به اين بيماري قرار دارند (Ashford et al. 1992 WHO.1991) منطقه خاورميانه و كشور ما يكي از مناطق اندميك اين بيماري مي باشد. در ايران ليشمانيوز احشايي ناشي ليشمانيا اينفانتوم كه بيشتر كودكان را مبتلا مي كند شيوع داشته و در بسياري از مناطق كشور بصورت اندميك درآمده است (Edrissian 1990) علايم اين بيماري شامل تب مزمن ، كم شدن وزن هپاتواسپلتومگالي و آنمي مي باشد كه در صورت عدم تشخيص سريع و درمان در 100% موارد كشنده مي باشد (WHO.1996). در حال حاضر بيشتر تستهاي تشخيصي واضح و حساس و معتبر براي ليشمانيازيس ELISA و DAT و IFAT هستند ولي اغلب اين تستها هنوز پرهزينه و زمان بر هستند. تست آگلوتيناسيون لاتكس يا LAT ناميده مي شود با حساسيت (93% - 88%) و وضوح (100% - 96%) كه در اينجا ما به ساخت آن اقدام كرده ايم آزمايشي مناسب ساده و بسيار سريع (در چند دقيقه) بوده و تفسير آن نيز آسان است به طوري كه داراي پتانسيل بالائي براي تشخيص بيماري داشته و ابزار موثري در اين زمينه به حساب مي آيد. تهيه و توليد آنتي ژنهاي مورد نياز و نهايتا استاندارد سازي اين روش و توليد كيت تشخيصي مي تواند گامي مهم در شناسايي سريع و درمان به موقع مبتلايان و همچنين به دست آوردن اطلاعات سريع اپيدميولوژيكي در مناطق دور افتاده آندميك با هزينه كم و سرعت بالا باشد. نتايج بدست امده نشان مي دهد كه كيت تشخيص ليشمانيا به روش آگلوتيناسيون لاتكس (LAT) از حساسيت و ويژگي بسيار خوبي برخوردار بوده و در مقايسه با مقدار حساسيت و ويژگي IFA و DAT و ELISA و قابل قبول بودن حساسيت و ويژگي LAT و نظر به سادگي و پايداري انجام تست LAT و عدم نياز به پرسنل متخصص در انجام كار و سهولت كار بخصوص در مناطق بومي و روستايي اهميت اين روش را به عنوان يك تست غربالگري مطرح مي كند.

تاریخ ثبت: 1385/12/02
خلاصه اختراع:

يكي از مشكلات عمده افراد مبتلا به بيماري ديابت استفاده از شكل دارويي تزريقي انسولين مي باشد كه گاهي به دفعات در طول روز عمل تزريق انسولين مي بايست صورت گيرد كه با توجه به محدوديت مكاني و زماني و ساير مشكلات مانند ترس از سوزن استرس آثار محل تزريق كبودي آسيب بافتي و عفوني شدن محل تزريق در اثر تزريقات مكرر و ... محققين در سراسر دنيا به فكر استفاده از اشكال دارويي خوراكي و يا ساير اشكال دارويي غير تزريقي انسولين بوده اند. ولي با توجه به تغيير شكل و تاثيرپذيري انسولين در محيط اسيدي معده و محيط قليايي روده تلاشها موفقيت چشم گيري نداشته اند. آنچه در اين اختراع صورت گرفته است تهيه نانوپارتيكلهاي پليمري هوشمند smart or intelligent polymeric nanoparticle متصل به انسولين براي داروسازي خوراكي انسولين مي باشد كه ويژگيهاي اصلاح شده اي از نظر پايداري و جذب در شرايط بيولوژيك دارند. به اين منظور كوپليمرهاي پلي لاكتيد - پلي ان - ايزوپرپيل آكريل آ»يد (PLA-PNiPAAm) و پلي لاكتيد گليكوليد - پلي ان - ايزوپروپيل آكريلاميد (PLGA-PNiPAAm) براي اولين بار سنتز شده است. روشهاي تهيه نانو پارتيكلهاي حاوي انسولين از اين كوپليمرها مورد بررسي قرار گرفته است. خصوصيات in-vitro از جمله رفتار رهشي داروها از نانوپارتيكلهاي تهيه شده در شرايط بازسازي شده دستگاه گوارشي و مطالعات in-vivo بر روي rat از ديدگاه ميزان تاثير آنها بر روي كاهش گلوكز خون در حال انجام است. در حال حاضر تحقيقات گسترده اي بر روي تهيه نانو پارتيكلهاي هوشمند حساس به محركهاي محيطي از جمله دما و PH در حال اجرا است كه مي تواند روشهاي داروسازي تركيبات حساس را چه از ديدگاه تهيه فرمولاسيونهاي مناسب و چه از نظر افزايش بهره دهي درماني متحول نمايد.

تاریخ ثبت: 1385/12/02
خلاصه اختراع:

سيستم هاي دارورساني پوستي سيستم هاي خود محتوايي هستند كه دارو را بطور مستقيم از طريق پوست به گردش عمومي خون مي رسانند طراحي اين سيستم ها به گونه اي است كه در تماس مستقيم با پوست قرار دارند و دارو را جهت اثر موضعي يا سيستميك به قسمتهاي عمقي تر پوست مي رسانند. اين اشكال دارويي از نظر شكل ظاهري مشابه مشمع هاي چسب دار هستند كه مي توانند ماده موثره خود را در مدت طولاني (از 24 ساعت الي يك هفته) آزاد نمايند و همين ويژگي باعث تمايز اين سيستم ها از ديگر فراورده هاي پوستي مانند پماد شده است. اين گروه نسبت به سيستم هاي رايج دارو رساني از مزايايي برخوردارند كه اهم آن به شرح زير است: - حذف اثر عبور اول كبدي و ناسازگاري هاي گوارشي - حذف مشكلات ناشي از مصرف داروهاي خوراكي از ديدگاه تاثير روي جذب داروها - درمان موفق و كنترل شده داروهاي با نيمه عمر بيولوژيك كوتاه

موارد یافت شده: 7