لیست اختراعات با مالکیت
محمد آقا مرشد
5 عدد
در سالهاي اخير از نانو الياف در زمينه هاي مختلف استفاده هاي وسيعي صورت گرفته است استفاده از بسترهاي متشكل از نانو الياف در مهندسي بافت يكي از مهمترين كاربردهاي آنهاست. بافتهاي مهندسي شده در واقع بستري براي حمايت از رشد و تكثير سلولها هستند. يكي از موارد استفاده از مهندسي بافت به عنوان بستري جهت حمايت از رشد و تكثير سلولهاي توليد كننده پروتئينهاي درماني است. يكي از انواع پروتئينهاي درماني فاكتور هشتم خون است كه توسط سلولهاي تخمدان همستر CHO توليد شده و در درمان بيماري هموفيلي استفاده مي شود. اين سلولها براي اينكه بتواند رشد كرده و پروتئين توليد كنند بايد به سطح بستر مناسبي چسبيده و روي آن پخش شوند. بستري كه هم اكنون به صورت گسترده جهت رشد و تكثير سلولهاي CHO مورد استفاده قرار مي گيرد نوعي ميكروكرير تجاري متشكل از پلي استر است كه از خارج وارد شده و قيمت آن نيز گران مي باشد. استفاده از لايه نانو الياف پلي كاپرولاكتون - پلي اتيلن گلايكول كه توسط الكتروريسي توليد مي شوند از مزاياي زيادي برخوردار است. از آن جمله به دليل نسبت سطح به حجم بالاي نانو الياف لايه هاي تشكيل شده از آها سطح مخصوص بالايي داشته و نيز متخلخل است كه باعث مي شود سلولها بهتر روي سطح لايه تشكيل شده از انها بچسبد و به دليل وجود حفره هاي متعدد سلولها محبوس شده و اين خود باعث بالا رفتن كارايي بستر مي شود. پليمرهاي پلي كاپرولاكتون و پلي اتيلن گلايكول غير سمي زيست سازگار و زيست تخريب پذير بوده و بنابراين موجب آلودگي محيط زيست نخواهند شد و نيز به دليل وجود پلي اتيلن گلايكول در مخلوط آبدوستي لايه نانو الياف توليد شده بسيار بالاتر از ميكرو كرير پلي استري رايج و حتي بيشتر از لايه هاي نانو الياف پلي كاپرولاكتون خالص است. اين امر موجبات چسبندگي بهتر سلولها در سطح لايه نانو الياف را فراهم مي كند. قابل ذكر است كه نتايج به دست آمده از آزمايشها و عكسهاي ميكروسكوپ الكتروني نشان دهنده راندمان بيشتر بستر متشكل از لايه نانو الياف پلي كاپرولاكتون - پلي اتيلن گلايكول نسبت به ميكروكريرهاي تجاري رايج و نيز بستر متشكل از پلي كاپرولاكتون خالص است. از طرفي راندمان ميكروكريرهاي تجاري گفته شده پس از يك بار استفاده تا حدود 60 درصد كاهش مي يابد. كه اين مساله در مورد بستر متشكل از نانو الياف پلي كاپرولاكتون - پلي اتيلن كلايكول صدق نمي كند.
تحقيق حاضر به تهيه و ارزيابي نانو الياف حاوي داروي سيپروفلوكساين هيدروكلرايد CipHCl به منظور التيام زخم هاي پوستي و سوختگي هاي بسيار شديد از پليمرهاي زيست تخريب پذير پلي وينيل الكل و پلي وينيل استات پرداخته است جراحات ناشي از سوختگيهاي بسيار شديد محل پرورش عفونتهاي مختلفي است و چنانچه پرورش اين عفونتها مهار نشود مي تواند به قطع عضو و يا حتي مرگ بيمار منجر شود. استفاده از عوامل آنتي باكتري مي تواند به ميزان زيادي از رشد و تكثير اين باكتري ها جلوگيري كند. امروزه سيستمهاي رهايش كنترل شده ي دارو در محل زخن به عنوان روش درماني موثر در درمان و التيام زخمهايناشي از سوختيگيهاي شديد محسوب مي شود با استفاده از اين سيستم امكان دسترسي مستقيم به محل عفونت توسط رهايش كنترل شده ي آنتي بيوتيك ها به گونه اي فراهم مي گردد كه مقدار دارو همواره در سطح موثر باقي بماند. از بين سيستمهاي مختلف رهايش كنترل شده ي دارو امروزه نانو الياف توجهات بسياري را به خود جلب نموده اند. نانو الياف به سبب دارا بودن خواص ويژه اي نظير مساحت سح به حجم و ميزان تخلخل بالا قابليت بسيار زيادي را براي جذب ترشحات اضافي زخم نرخ انتقال بخارآب و اكسيژن را ايجاد مي كنند همچنين قطر بسيار كم نانو الياف طول مسير انتشار كوتاهي را براي عوامل درماني فراهم كرده و مساحت سطح بالاي نانو الياف به انتقال جرم كمك كرده وبه اين ترتيب افزايش راندمان رهايش دارو را سبب مي شود. بدين منظور محلول هاي پليمري پلي وينيل الكل و پلي وينيل استات با نسبت هاي جرمي مختلف تهيه و در مرحله ي بعد با افزودن پودر كريستالي دارو به محلول هاي پليمري مورد نظر نانو الياف حاوي دارو الكتروريسي شد در اين تحقيق پارامترهايي نظير نوع پليمر نسبت دو پليمر مقدار دارو و ضخامت لايه ي نانو الياف بر مورفولوژي ساختار نانو الياف و پروفايل رهايش دارو مورد بررسي قرارگرفت. طبق تصاوير ميكروسكوپ الكتروني و نمودارهاي توزيع فراواني افزودن دارو به محلول پليمري به هبود كيفيت ساختاري نانو الياف منجر شد و كاهش قطر و يكنواختي نانو الياف را به همراه داشت. همچنين افزودن دارو در هيچ يك از تركيبات منجر به ايجاد دانه در نانو الياف نشد و هيچ كريستالي از دارو نيز از طريق تصاوير ميكروسكوپ الكتروني روبشي SEM بر روي الياف مشاهده نشد. با توليد نانو الياف بسيار ظريف بدين طرييق درجه ي تورم بسيار بالايي براي اين زخم پوش ها حاصل شد به منظور بررسي ساختارفيزيكي و تداخل شيميايي احتمالي پليمرها و دارو از آناليز حرارتي DSC و به منظور بررسي تاثير فرايند الكتروريسي بر ساختار فيزيكي پليمرها و دارو و چگونگي توزيع دارو در بين زنجيرهاي پليمري از تفرق اشعه ي X (XRD استفاده شد تمامي اين بررسي ها نشان دادند كه ساختار دارو در طول فرايند از كريستالي به آمورف تبديل شده است و نيز هيچ گونه بر همكنش مخربي بين پليمرها و دارو رخ نداده است. به منظور تعيين مقدار رهايش دارو از لايه هاي بي بافت نانو الياف الكتروريسي شده محيط بافر فسفات با 6/8PH به عنوان فاز گيرنده و روش
در اين نوآوري براي اولين بار اليافي توليد شده اند كه علاوه بر آنتي استاتيك بودن از خواص آنتي باكتري بالايي نيز برخوردار مي باشند.بدين منظور سطح الياف اكريليك بالايه اي از سولفيد مس ، پوشش داده شده است. اين پوشش كاري در يك مرحله و به روش غوطه وري انجام شده است.
موارد یافت شده: 5