لیست اختراعات با مالکیت
محمد حيدري
22 عدد
خلاصه توصيف اختراع دستگاه برش دهنده دوار سيب زميني جهت توليد چيپس اختراعي است با زمينه فني مكانيك. در آماده كردن و برش دادن سيب زميني در توليد چيپس مشكلاتي همچون عدم سرعت كافي در برش دادن سيب زميني ها و عدم برش يكنواخت و منظم با ضخامت مساوي و همچنين عدم ايجاد امنيت اپراتور مشغول به كار وجود دارد كه ارايه و ساخت اين دستگاه مشكلات ذكر شده مثل سرعت در عمل ، ايجاد امنيت ابراتور و برش هايي منظم با ضخامت يك اندازه در برش سيب زميني برطرف شده است.
در اين اختراع به طراحي و ساخت يك نوع اسپري جهت شناسايي اوزون هاي توليد شده در اطراف شبكه هاي برق پرداخته شده است. شبكه هاي انتقال جريان الكتريكي همواره داراي تلفات جاني و مالي بوده است و خسارات جبران ناپذيري را به صنعت برق وارد مي كند كه اين تلفات باعث افزايش هزينه ها و كاهش راندمان در صنعت برق مي شودهدف از ساخت اين اسپري كاهش تلفات جاني و مالي ناشي از وجود ميدان هاي الكتريكي در شبكه هاي فشار قوي مي باشد از اين اسپري مي توان به عنوان تست مرحله آخر گروه هاي تعميرات شبكه هاي برق جهت اطمينان از بي برقي شبكه استفاده كرد به طوري كه بعد از قطع شبكه و تخليه الكتريكي آن گروه تعميرات گاز مواد شيميايي را به طرف خطوط اسپري كرده در صورتي كه هيچ گونه تغيير رنگي در گاز مورد نظر مشاهده نشد از بي برقي شبكه اطمينان حاصل مي شود. همچنين اين اسپري با مشخص كردن محدوده ي يونيزاسيون حريم خطوط انتقال برق را مشخص مي كند و از تلفات جاني و مالي جلوگيري مي نمايد.لازم بذكر است در ساخت اين اسپري جهت شناسايي ميدان ها ي الكتريكي از آلكن ها استفاده شده است.
در اين طرح نحوه ي ساخت چهار پايه اي است بدين صورت كه اولا نسبت به چهار پايه هاي معمولي سبك تر و ارزان تر و قابليت تنظيم ارتفاع به صورت دستي رادارد در امر حمل و نقل اين وسيله نيز مي توان با توجه به اين كه به صورت آنتني مي باشد به راحتي جا به جا كرد و قابليت حمل توسط يك نفر رادارد. كه در توصيف كار برد ها و نحوه ساخت آمده است .
طراحي و ساخت دستگاه اندازه گيري تغييرات ميكرومتري وضعيت قامت بدن با ليزر به منظور ارزيابي وضعيت قامت در كليه رشته هاي مرتبط از جمله توانبخشي و بيومكانيك ورزشي ساخته شد. با استفاده از اين اختراع مي توان مقدار لرزش را در هر يك از نقاط بدن محاسبه كرد. كاربرد اين اختراع در ارزيابي پاسچر اجزاي سالم ورزشكار و غير ورزشكار در آزمايشگاه هاي بيومكانيك و در كلينيك هاي درماني شنوايي و حركتي مي باشد. براي اندازه گيري تعادل هم اكنون از دوربين ها و صفحه نيرو استفاده مي شود. ليكن به علت محدوديت دوربين ها براي اندازه گيري ميكرومتري اجزاي بدن، از آزمودني خواسته ميشود تا با حركت به طرفين، امكان ارزيابي اطلاعات را به آزمونگر بدهند. اين امر به عنوان ضعف و محدوديت تلقي مي گردد. هدف اصلي اين اختراع به منظور برطرف نمودن ضعف هاي سيستم موجود مي باشد كه دستگاهي در ابعاد كوچك، وزن كم و قابل حمل با دقت ميكرومتري بتواند تغييرات نوسانات بسيار كوچك و طبيعي بدن را بدون نياز به نصب هر گونه ماركر روي بدن افراد و به صورت غير تماسي محاسبه كند. اساس كار اين نوع حسگر بر پايه پردازش پرتو بازتاب شده از سطح جسم مورد آزمايش مي باشد.
در اين اختراع، يك اكسترودر جديد براي چاپگرهاي سه بعدي از نوع مدلسازي رسوب دهنده (FDM) به منظور چاپ كامپوزيتهاي تقويت شده با الياف بلند طراحي و ساخته شده است. نمونههاي كامپوزيتي چاپ شده با اين چاپگر، از جنس پلي لاكتيك اسيد (PLA) تقويت شده با الياف كربن بلند هستند. در مرحلهي ساخت، براي اين كه نياز به طراحي و ساخت كنترلر و شاسي وجود نداشته باشد، مجموعهي اكسترودر به صورت قابل تعويض ساخته شده، و بر روي يك چاپگر سه بعدي نصب شده است. ويژگي منحصر بفرد اكسترودر جديد اين است كه ميتواند به طور همزمان الياف كربن و فيلامنت PLA را با همديگر پرينت كند. نتايج تجربي آزمايش كشش و خمش، افزايش قابل توجه خواص مكانيكي نمونههاي PLA تقويت شده با الياف كربن را نشان ميدهد. به اين ترتيب، ميتوان قطعات پيچيدهي كامپوزيتهاي اليافي را با سرعت و دقت بالا توليد كرد.
امروزه يافتن منابع انرژي پاك براي آينده يكي از دغدغه هاي مهم جوامع بشري به حساب مي آيد و انرژي خورشيد مي تواند پاسخ مناسبي براي اين موضوع به شمار آيد. با توجه به وابستگي شديد سيستم هاي خورشيدي به نور خورشيد و همچنين تغيير وضعيت تابش خورشيد در طول روز، ماه و سال ، طراحي و ساخت سيستم هايي كه بتواند متناسب با اين تغييرات ، حداكثر بهره را از نور خورشيد به دست آورند مورد بررسي قرار گرفت و تا به امروز مطالعات ، مقالات و كارهاي فراواني در اين خصوص صورت گرفته و نتايج خوبي هم حاصل شده است كه از مهمترين نتايج اين اقدامات را مي توان افزايش بهره وري سيستم هاي خورشيدي ، حداكثر به ميزان 40 درصد و در نتيجه كاهش هزينه هاي توليد انرژي دانست. يكي از مهمترين موضوعاتي كه در اين خصوص مطرح مي باشد طراحي و استفاده از سيستم ردياب خورشيدي (SOLAR TRACKER) مي باشد. سيستم هاي ردياب خورشيدي (SOLAR TRACKER) در واقع با استفاده از روش هاي مختلف، مسير حركت نور خورشيد را محاسبه يا مشاهده و رديابي مي كنند و توسط مكانيزم هاي مختلف پنل خورشيدي را به گونه اي كه حداكثر بهره برداري از نور خورشيد صورت گيرد تنظيم مي كنند.صنعت خورشيدي توسط سرمايهگذاريهاي صورت گرفته پيش ميرود كه به دنبال كاهش دادن ريسك و افزايش توليد ميباشد. رويكرد محافظه كارانه به عدم استفاده از رديابهاي خورشيدي به جهت كاهش هزينههاي سرويس و نگهداري سيستم و حذف سيستمهاي متحرك به عنوان يكي از المانهاي ريسك سرمايهگذاري تمايل دارد با اينحال استفاده از يك تكنولوژي ردياب خورشيدي قابل اطمينان و اثبات شده ميتواند بازده سرمايهگذاري را با حداقل ريسك افزايش داده و به كاهش هزينه سيستمهاي خورشيدي كمك نمايد. تركرها هزينه و نگهداري بيشتري را به سيستم تحميل ميكنند. اگر 25٪ هزينه را اضافه كنند و خروجي را نيز 25٪ افزايش دهند، همان كارايي را ميتوان با بزرگتر كردن سيستم به اندازه 25٪ انجام داد، بدون اين كه نگهداري آن زياد شود. سيستم طراحي شده جديد هزينه ساخت و طراحي و همچنين هزينه سرويس و نگهداري را به ميزان قابل توجهي كاهش مي دهد.
با توجه به حجم بالاي خودروها در جوامع امروزي و انرژي حركتي خودروها كه در تمامي نقاط شهري و جاده اي و ... وجود دارد طرح استفاده از وزن خودروها كه يك نيروي فراوان و سهل و در دسترس مي باشد پاسخي بسيار مناسب و قابل توجيه براي توليد انرژي برق مي باشد. اختراع حاضر تكميل اختراع توليد برق با استفاده از وزن و سرعت خودروها به شماره ثبت 55077 مي باشد كه مربوط است به سيستم هاي توليد انرژي برق بخسصوص سيسم هايي كه از وزن و سرعت خودروها براي توليد برق استفاده مي نمايند. در اختراع حاضر سعي شده معايب اختراع قبلي برطرف گردد و يكي از بزرگترين تغييرات اختراع حاضر تغيير سيستم انتقال نيرو از سيستم رك و پنيون به سيستم لنگر تعادلي مي باشد. همچنين سيستم فنربندي در اختراع قبلي حذف گرديده و سيستمي جهت يكنواخت سازي جريان برق به اختراع قبلي اضافه گشته است به طور كلي اين تغييرات باعث گرديده است سيستم حاضر بسيار ساده تر و داراي بازده بهتر و طول عمر بيشتري باشد.
با توجه به اهميت تورق يا جدايي لايه ها از يكديگر به عنوان يكي از كدهاي تخريب رايج در چندلايه هاي كامپوزيتي، انجام آزمايش چقرمگي شكست در مد I خالص تورق توجه جامعه تحقيقاتي را به خود جلب نموده است. به منظور تعيين مد I چقرمگي شكست بين لايه اي لازم است طول ترك، ميزان بار و جابجايي اعمال شده به دو لبه نمونه و پروفيل پيشاني ترك به طور همزمان در حين آزمايش ثبت شوند. در اين اختراع، با معرفي سيستم «اندازه گيري طول و پيشاني تورق در كامپوزيتهاي لايه اي» يك نوآوري جديد براي اندازه گيري مقدار بار ـ جابجايي و طول ترك در لبه و عرض قطعات كامپوزيتي ارائه شده است. در واقع با راه اندازي يك مجموعه اندازه گيري دقت بالا و نورپردازي صحيح توانسته آزمايشي پرهزينه و زمان بر را كاملا خودكار كرد. از اين رو در هر لحظه دلخواه از آزمايش مي توان طول و پروفيل پيشاني ترك را با بار و جابجايي متناظر آن ثبت كرد و در مراحل محاسبات از آن استفاده كرد. در ادامه به توضيح خلاصه نوآوري هاي موجود در سيستم اندازه گيري ابداع شده مي¬پردازيم. استفاده از دوربين SLR و لنز macro بخش ديگري از نوآوري هاي موجود در اين طرح است. اين تجهيزات به ما امكان مشاهده كل بازه رشد ترك را در تمام طول آزمايش بدون جابجا كردن دوربين مي دهد. همچنين به كمك اين ايده، لحظه شروع رشد ترك با بزرگنمايي مناسب بر روي مانيتور قابل مشاهده است و ميتوان از مرحله رشد ترك با فواصل زماني منظم عكسي با بزرگنمايي بسيار عالي و كيفيتي بالا تهيه كرد. ازديگر نوآوري هاي اين طرح ابتكاري، نوشتن برنامه اي است كه با تصوير برداري از صفحه كامپيوتر متصل به دستگاه آزمايش، مي توان ميزان بارـ جابجايي را همزمان با ثبت تصوير طول ترك ذخيره نمود. استفاده از يك دوربين كوچك براي مشاهده و ثبت همزمان پروفيل پيشاني ترك نيز از جمله ابتكاراتي بود كه تاكنون در هيچ آزمايشي از اين قبيل استفاده نگرديده است. نوآوري ديگر استفاده از خط كش كاغذي چسب دار بود كه به جز دقت و راحتي تهيه آن در مقايسه با روش هاي متداول سنتي، در تمام طول آزمايش از صحت اندازه گيري اش كاسته نمي شود. استفاده از لولاي هم عرض نمونه و اتصال پيچي صفحه اي با ضخامت معدل يا قطر محور لولا نيز از نوآوري هايي بود كه هم ساخت نمونه ها را ارزان تر و راحت تر مي كند، همچنين صحت بارگزاري را تضمين كرده و سطح اطمينان از نتايج را بالا مي¬برد.
اين اختراع به منظور اندازه گيري همزمان كينماتيك حركت و توزيع فشار آب در حين حركت شناگران مي باشد كه با استفاده از سنسورهاي شتاب متصل به سدت شناگر كه اطلاعات را با استفاده از فرستنده و گيرنده و image processing با استفاده از دوربين به منظور اندازه گيري نيروي جلوبرنده انجام مي گيرد. (كينماتيك: شاخه اي از علم مكانيك است كه به بررسي چگونگي و يا اثر حركت مي پردازد و در آن مفاهيمي چون زمان، فضا و موقعيت حركت جسم و به طور كلي توصيف حركت از هر نوع و شكلي مطرح مي شود) ابزارها: دستگاههاي اصلي مورد استفاده در اين اختراع در دو بخش قابل تقسيم شدن است. بخش اول) سخت افزاري كه خود به دو جزء الف) بخش كينماتيك حركت (دستگاه كانواير نگهدارنده و حركت دهنده دوربين) ب) بخش كينتيك (سيستم اندازه گيري و مانيتور نيرو و شتاب در قسمت هاي مختلف بدن به صورت بي سيم براي اندازه گيري توزيع فشار) بخش دوم) نرم افزاري كه عبارتست از ج) نرم افزار image processing كه با هدف پردازش تصاوير بدست آمده از دوربين طراحي شده است. اين بخش از نرم افزار سرعت بخش مكانيكي ، سيستمرا طوري تنظيم مي كند كه سيستم همواره شناگر را تعقيب نمايد. نرم افزار پردازش اطلاعات بدست آمده از دوربين و ذخيره داده هاي مربوط به حركت هاي يكنماتيك شناگر و آماده سازي آنها در فايلهاي مختلف براي آناليز حركت شناگر و ذخيره سازي اطلاعات سنسور به منظور اصلاح حركت شناگر.
اين دستگاه فشار سنج كه به روي پيشناني نصب مي شود براي اندازه گيري فشار وارد بر سر در زمان هد زدن توپ هاي ارسالي كرنر، استفاده مي گردد. با وجود گزارشات موجود در مطالعات، همواره اين سوال وجود داشته كه چگونه مي توان ميزان فشار ناشي از سر زدن به توپ (هدينگ) در بازي فوتبال (يكي از علل بروز آسيب هاي گردن) را محاسبه نمود. به طور مشخص در اين اختراع ، تلاش شد تا دستگاهي براي اندازه گيري ميزان فشار وارد بر سر در زمان هدينگ (توپ هاي ارسالي از طرف چپ و راست و ضربات مستقيم) را اندازه گيري كرد. اين اختراع كاربرد الكترونيك را در ورزش بيان مي دارد. اين دستگاه كه در آن يك سنسور فشار هوا استفاده شده، توانايي اندازه گيري فشار هوا تا 15PSI (يك اتمسفر) را دارد. سنسور به يك كيسه هوا متصل مي باشد كه داراي دو سر ، يكي به سنسور و ديگري به يك تلمبه كوچك با شير يك طرفه متصل شده است. دستگاه فشار سنج داراي فرستنده اي است كه اطلاعات را به كامپيوتر انتقال مي دهد. براي استفاده از داده هاي دستگاه نرم افزاري طراحي شده است كه در آن تغييرات فشار را براساس نمودار منحني پيوسته نمايش مي دهد. نرم افزار مربوطه اين اطلاعات را به هر دو صورت عددي و نموداري ذخيره مي كند. خروجي سنسور به صورت ديجيتال است و با ميكروكنترلر كنترل مي شود و داده ها و نمودار با نرم افزارLABVIEW نمايش داده مي شود. خلاصه اين دستگاه كه در آن يك سنسور فشار هوا استفاده شده، توانايي اندازه يگري فشار هوا تا 15PSI (يك اتمسفر) را دارد. سنسور به يك كيسه هوا متصل مي باشد كه داراي دو سر ، يكي به سنسور و ديگري به يك تلمبه كوچك با شير يك طرفه متصل شده است. دستگاه فشار سنج داراي فرستنده اي است كه اطلاعات را به كامپيوتر انتقال مي دهد براي استفاده از داده هاي دستگاه نرم افزاري طراحي شده است كه در آن تغييرات فشار را بر اساس نمودار منحني پيوسته نمايش مي دهد. نرم افزار مربوطه اين اطلاعات را به هر دو صورت عددي و نموداري ذخيره مي كند. خروجي سنسور به صورت ديجيتال است و با ميكروكنترلر كنترل مي شود و داده ها و نمودار با نرم افزار LABVIEW نمايش داده مي شود.
موارد یافت شده: 22