لیست اختراعات با مالکیت
محمود مراتيان اصفهاني
11 عدد
خلاصه توصيف اختراع عنوان اختراع " روشي براي توليد اكسيد بور (B2O3) از اسيد بوريك (H3BO3) طي فرايندهاي رفلاكس توام با تقطير و عمليات حرارتي" خلاصه اختراع روشي براي توليد اكسيد بور (B2O3) از اسيد بوريك (H3BO3) طي فرايندهاي رفلاكس توام با تقطير و عمليات حرارتي به شرح زير مي¬باشد. اين اختراع مربوط به صنعت مواد و شيمي مي باشد. روش نوين توليد اكسيد بور از اسيد بوريك، تركيبي از دو مرحله آبزدائي مي¬باشد. در مرحله اول تحت يك فرايند شيميايي، محلول اسيد بوريك و متانول با نسبت مشخص طي عمليات رفلاكس در دمائي حدود 67 درجه سانتيگراد به مدت 1/5 ساعت(90 دقيقه) به تري متيل بورات و بعد از انجام عمليات تقطير در دماي 54 درجه سانتيگراد، محلول به¬دست آمده سوزانده شده و به پودر متابوريك اسيد (HBO2) با اندازه ذره كمتر از 1/5(يك و نيم) ميكرومتر و ساختاري كريستالي تبديل مي¬گردد. در مرحله دوم، پودر متابوريك اسيد توليد شده طي يك فرايند عمليات حرارتي با نرخ كنترل شده حداكثر تا دماي 240 درجه سانتيگراد به مدت 2/5 ساعت (150 دقيقه) به پودر اكسيد بور آمورف با اندازه ذره كمتر از 1/5 (يك ونيم) ميكرومتر تبديل مي¬گردد. علاوه بر كاربردهاي متابوريك اسيد در صنعت، مهمترين كاربردهاي اكسيد بور، در صنايع شيشه و لعاب و همچنين در صنايع مواد و شيمي مي¬باشد.
براي كمك به ترميم بافت استخوان، از كاشتني هاي فلزي مي توان استفاده كرد. امروزه محققين در پي اين هستند كه با متخلخل كردن كاشتني ها، ضريب كشساني آنها را كاهش داده و از فرايند تنش سپري در بافت استخوان جلوگيري كنند. در اين اختراع، تيتانيوم به روش متالورژي پودر متخلخل شده تا خواص مكانيكي آن به استخوان نزديك گردد. سپس براي بهبود قابليت زيست فعالي ان، سطح آن به روش شيميايي اصلاح شده و زيست فعالي ان افزايش داده شده است تا بدين وسيله تثيب بهتر كاشتني در استخوان حاصل گردد.
استفاده از كلینكر سیمان پرتلند در ساخت پودر قالب شروع كننده (استارت) كم فلورین ریخته گری مداوم فولاد
بيش از ٩٠ درصد فولاد توليدي در جهان با استفاده از فرايند ريخته گري مداوم توليد مي گردد كه در اين فرايند پودر هاي قالب نقشي حياتي را ايفا ميكند.هدفاز افزودن اين پودرها به مذاب درون قالب كاهش نيروي اصطكاك هنگام پايين كشيدن شمش از درون قالب جلوگيري از چسبندگي شمش به قالب كاهش سرعت انتقال حرارت محافظت سطح فولاد مذاب از اكسيداسيون و نهايتا جذب اخال هاي غيرفلزي از مذاب بوده است. هدف از اين اختراع حاضر توليد پودر شروع كننده (استارت) با مقادير كم فلورين با استفاده از كلينكر سيمان پرتلند مي باشد كه علاوه بر كاهش هزينه تمام شده ساخت اين پودر خوردگي كمتر تجهيزات را در اثر كاهش ميزان فلورين در آّ هاي سرد به دنبال دارد و در نهايت ريخته گري پايداري را ايجاد ميكند .در اين تحقيق نخست پودر قالب وارداتي كه در مجتمع فولاد مباركه اصفهان مورد استفاده قرار ميگيرد شناسايي گرديد و سپس به ساخت نمونه كم فلورين با خواص مشابه با آن مبادرت شد.به منظور پي بردن به نحوه عملكرد پودر توليدي تست ويسكومتر شياري جهت مقايسه ويسكوزيته آناليز حرارتي مقايسه اي جهت مقايسه دماي كريستاليزاسيون و آزمون پراش پرتو ايكس جهت تعيين ميزان كريستاليزاسيون آن انجام گرفت و با نمونه مرجع مقايسه گرديد. تركيب شيميايي پودر توليد شده شامل WTSIO2 33.41 و WTCAO29.4 و WTCAO29.4 و WTFE2O312.81 و NA2O6.44 و WTTIO2 8.34 و WTF 4.17 مي باشد.
خواص قطعه ريخته گري شده عمدتا به شرايط انجمادي بستگي دارد لذا بررسي تاثير شرايط انجمادي بر ريز ساختار و خواص قطعات فلزي از اهميت ويژه اي برخوردار است فرايند انجماد عمدتا به دو صورت جهتدار و غير جهتدار صورت مي گيرد همواره تلاش ريخته گران بر آن بوده است كه شرايط انجماد جهت دار را به منظور توليد يك قطعه ريختگي فراهم آورند كه به اين منظور از مبرد و تغذيه بهره گرفته مي شود. در ميان فلزات صنعتي منيزيم از خواص ويژه اي برخوردار است از مهمترين اين خواص مي توان به چگالي پايين و نسبت استحكام به وزن بالا اشاره نمود منيزيم به دليل دارا بودن اين خواص منحصر به فرد در سال هاي اخير كاربردهاي فراواني در صنايع هوا - فضا و اتومبيل سازي پيدا كرده است. اما استحكام پايين منيزيم خصوصا در دماهاي بالا مانع از توسعه استفاده از اين فلز شده است به منظور رفع اين مشكل و بهبود خواص مكانيكي منيزيم مي توان از كامپوزيت سازي استفاده كرد. از جمله روش هاي توليد كامپوزيت كه در بهبود خواص مكانيكي منيزيم قابل استفاده است روش كامپوزيت سازي درجا مي باشد كه در اين راستا سيستم انجاماد جهت داري طراحي و ساخته شده است.
دستگاه آسياكاري در دماي بالا
فوم فلزي اصطلاحي است كه امروزه براي هر نوع ماده فلزي كه شامل حفره باشد استفاده مي شود. فرآيند گازار، با ساير روش هاي شناخته شده جهت توليد مواد متخلخل كاملاً متفاوت است و بنابراين به عنوان يك تكنولوژي جديد در توليد مواد متخلخل به حساب مي آيد. در فرآيند گازار از گاز هيدروژن و اختلاف حد حلاليت آن در دو حالت مذاب و جامد براي توليد حفره هاي گازي در فلز جامد استفاده مي شود. در اين اختراع از گاز هيدروژن حاصل از پيروليز الياف پلي پروپيلن جهت ساخت فوم فلزي با ساختار گازار استفاده شده است. عامل فوم زا موردنظر( الياف پلي پروپيلن) با وزن مشخص در قالب استوانه اي شكل پرس شده و سپس به مذاب منيزيم با دماي C ° 800 افزوده مي شود. پس از اين كه فاز اول فرآيند توليد( افزودن عامل فوم زا به مذاب) و اشباع نمودن مذاب از گاز به پايان رسيد مذاب مربوطه درون سيستم انجماد جهت دار قرار مي گيرد. در حين فرآيند انجماد، با پس زدن گاز حل شده در مذاب حباب هاي گاز در جبهه ي انجماد جوانه زني نموده، با پيشروي جبهه انجماد رشد كرده و موجب توليد فوم مي گردند. مشخصات و ويژگي هاي فوم گازار تشكيل شده همانند ساختارهاي گازار توليد شده با استفاده از محفظه تحت فشار بالاي گاز مي باشد.
موارد یافت شده: 11