لیست اختراعات با مالکیت
سياوش عقيلي
3 عدد
خلاصه توصيف اختراع عنوان اختراع " روشي براي توليد اكسيد بور (B2O3) از اسيد بوريك (H3BO3) طي فرايندهاي رفلاكس توام با تقطير و عمليات حرارتي" خلاصه اختراع روشي براي توليد اكسيد بور (B2O3) از اسيد بوريك (H3BO3) طي فرايندهاي رفلاكس توام با تقطير و عمليات حرارتي به شرح زير مي¬باشد. اين اختراع مربوط به صنعت مواد و شيمي مي باشد. روش نوين توليد اكسيد بور از اسيد بوريك، تركيبي از دو مرحله آبزدائي مي¬باشد. در مرحله اول تحت يك فرايند شيميايي، محلول اسيد بوريك و متانول با نسبت مشخص طي عمليات رفلاكس در دمائي حدود 67 درجه سانتيگراد به مدت 1/5 ساعت(90 دقيقه) به تري متيل بورات و بعد از انجام عمليات تقطير در دماي 54 درجه سانتيگراد، محلول به¬دست آمده سوزانده شده و به پودر متابوريك اسيد (HBO2) با اندازه ذره كمتر از 1/5(يك و نيم) ميكرومتر و ساختاري كريستالي تبديل مي¬گردد. در مرحله دوم، پودر متابوريك اسيد توليد شده طي يك فرايند عمليات حرارتي با نرخ كنترل شده حداكثر تا دماي 240 درجه سانتيگراد به مدت 2/5 ساعت (150 دقيقه) به پودر اكسيد بور آمورف با اندازه ذره كمتر از 1/5 (يك ونيم) ميكرومتر تبديل مي¬گردد. علاوه بر كاربردهاي متابوريك اسيد در صنعت، مهمترين كاربردهاي اكسيد بور، در صنايع شيشه و لعاب و همچنين در صنايع مواد و شيمي مي¬باشد.
خلاصه اختراع طراحي و ساخت سيستم سنتز احتراقي خود پيشرونده دماي بالا (SHS) با المنت گرافيتي و مجهز به مبرد مسي به شرح زير است. اين اختراع مربوط به صنعت توليد مواد مي باشد. سيستم سنتز احتراقي طراحي و ساخته شده شده شامل اجزائي چون محفظه انجام واكنش با نوار گرافيتي با طراحي و قابليت¬هاي خاص به منظور مشتعل نمودن نمونه، پمپ خلا، منبع تغذيه، كپسول گاز آرگون، دستگاه پيشگرم و همچنين مجهز به مبرد مسي جهت بررسي مكانيزم انجام واكنش در كارهاي تحقيقاتي مي¬باشد. به منظور انجام آزمون سنتز احتراقي، در ابتدا بعد از قرارگيري نمونه در زير نوار گرافيتي و قرار دادن كلاهك محفظه واكنش، محفظه به ميزان لازم خلا و سپس با گاز آرگون پر مي¬گردد. عبور جريان الكتريكي با آمپر و ولتاژ دلخواه باعث ايجاد حرارت در نوار گرافيتي شده و سرانجام با انتقال حرارت از طريق تششع به قرص، باعث مشتعل شدن آن و انجام سنتز احتراقي خود پيشرونده مي¬گردد. لازم به ذكر است، سيستم طراحي و ساخته شده با مشخص كردن كامل نحوه حركت جبهه احتراق در نمونه محترق به واسطه طراحي و قابليت¬هاي خاص اين سيستم، كمك قابل توجهي به بررسي سينتيكي و مكانيزم فرايندهاي سنتز احتراقي مي¬كند. شايان ذكر است كه بيش از 400 تركيب مختلف توسط روش سنتز سنتز احتراقي ثبت شده است كه در زمينه¬هاي گوناگون از جمله صنايع شيميايي، پزشكي، متالورژي، الكترونيك، هوافضا و غيره مورد استفاده قرار گرفته¬اند.
خلاصه اختراع ساخت كامپوزيت مس-گرافن (GNP) با استفاده از روش اصطكاكي اغتشاشي (FSP) به شرح زير است. اين اختراع مربوط به صنعت ساخت مواد - نانو مواد مي باشد. فلز مس به¬دليل ويژگي¬ها و خواص منحصر به¬فرد داراي كاربردهاي گوناگون مي¬باشد. از اينرو محققين جهت استفاده آن در كاربردهاي گوناگون، سعي در ارتقاء خواصش را دارند. در اين تحقيق با استفاده از روش FSP، كامپوزيت¬سازي سطحي مس-گرافن براي اولين بار انجام گرفت. براي اين منظور، از يك صفحه مسي با ابعاد مشخص با شبكه¬اي از سوراخ¬ها بر روي آن به¬عنوان زمينه و همچنين از مقدار معيني از گرافن (GNP) به¬عنوان تقويت¬كننده استفاده گرديد. به¬نحوي كه با يك ابزار فولادي با پين مثلثي شكل با تعداد 2 پاس FSP، با سرعت چرخشي و عرضي مشخصي و با خنك كنندگي آب، نمونه¬هاي خام (بدون گرافن) و كامپوزيتي (با 0.5 %wt گرافن) تحت FSP قرار گرفتند . جهت مشخصه¬يابي و همچنين انجام آزمون¬هاي مختلف، در ابتدا نمونه¬ها در مقطع عرضي بريده و سپس متالوگرافي شدند. تصوير SEM حاكي از پراكندگي خوب ذرات گرافن در صفحه مسي بود. همچنين آزمون هدايت الكتريكي و اندازه¬گيري هدايت حرارتي كامپوزيت ساخته شده حاكي از بهبود خواص آن بود. شايان به¬ذكر است كه راحتي روش، مقرون به¬صرفه بودن، عدم ايجاد ذوب و همچنين پراكندگي خوب ذرات تقويت كننده گرافن (در مقياس نانو) در زمينه مسي از جمله ويژگي-هاي اين روش كامپوزيت¬سازي مي¬باشد. لازم به¬ذكر است، كامپوزيت ساخته شده در صنايع گوناگوني كه علاوه بر استحكام نيازمند هدايت حرارتي و الكتريكي خوب مي¬باشند، مورد استفاده قرار مي¬گيرد. از صنايع مذكور مي¬توان به صنايع الكتريكي و هوافضا اشاره كرد. علاوه بر اين، نمونه ساخته شده مي¬تواند به¬عنوان قالب ريخته¬گري در صنايع ذوب¬ريزي نيز مورد استفاده قرار گيرد.
موارد یافت شده: 3