لیست اختراعات با مالکیت مرتضي ابراهيمي
9 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 9
تاریخ ثبت: 1390/02/21
خلاصه اختراع:

خلاصه حجيم شدن لجن و تشكيل لجن شناور كه در نهايت منجر به كيفيت غير استاندارد پساب خروجي تضفيه خانه هاي فاضلاب شهري به روش لجن فعال مي گردد، يكي از مشكلات معمول راهبري بسياري از تصفيه خانه هاي مذكور است. بر اساس تجربيات موجود در چند دهه اخير مي توان گفت كه روش هاي بكارگيري شده اغلب با مشكلات و هزينه هاي فراوان همراه بوده و راهكاري مستمر با كارآمدي قابل قبول در درازمدت به ندرت مشاهده مي شود. بررسي دلايل اين پديده نشان مي دهد كه تنفس و تبديل كردن كربن به دي اكسيد كربن در مرحله تصفيه بيولوژيكي تاثير بسزايي بر اين پديده دارد. نتايج بررسي هاي موجود نشان دهنده تخريب فلوك ها در نتيجه كمبود كلسيم و غالب شدن باكتري هاي رشته اي است. توجه به دو نكته اساسي در اين خصوص يعني اسيدي شدن مرحله بيولوژيكي و كمبود كلسيم و دستيابي به راهكاري مناسب جهت مقابله با آنها و ايجاد شرايط مناسب ته نشيني فلوك هاي لجن از اهميت بسزايي برخوردار است. استفاده از مصالح طبيعي ارزان قيمت به عنوان جايگزيني مناسب براي مواد شيميايي معمول مصرفي، هم از لحاظ زيست محيطي توجيه پذير است. هدف از اين ابتكار، استفاده از سنگ دولوميت طبيعي جهت بهبود قابليت ته نشيني فلوك هاي لجن است. نتايج آزمايش هاي انجام شده، نشان دهنده ي تاثير بسزاي استفاده از دولوميت در كاهش SVI لجن بوده و مشخصات لجن را بهبود مي بخشد. درتحقيقات انجام شده ميزان تزريق بهينه دولوميت، زمان ماند و دور بهينه همزن، تاثير MLSS، دما و قطر ذرات تعيين گرديده است، بعلاوه تغيير در شرايط ميكروبي لجن بعد از تزريق سنگ دولوميت با استفاده از ميكروسكوپ نوري و لوپ نيز بررسي شده است. ميزان تزريق بهينه دولوميت 100 گرم بر ليتر، زمان ماند 10 دقيقه، دور بهينه همزن 50 دور بر دقيقه بدست آمده است. تاثير MLSS به اين صورت بوده است كه افزايش MLSS كاهش SVI وكاهش MLSS افزايش SVI راه به همراه داشته است اما تغييرات دما تاثيري در مقدار بهينه تزريق بهينه دولوميت نداشته است. ميزان تزريق دولوميت در Dolomix با توجه به سيستم پيوسته آن ها بيشتر از مقادير بدست آمده در حالت هاي غيرپيوسته است و اين مسئله به دليل اين است كه مصرف دولوميت در سيستم پيوسته انجام مي گيرد.

تاریخ ثبت: 1389/02/20
خلاصه اختراع:

فرایند ریز ازدیادی گیاه دارویی آنغوزه با استفاده از تکنیک جنین‌زایی رویشی غیرمستقیم

تاریخ ثبت: 1398/12/04
خلاصه اختراع:

هدف از اين اختراع، ارائه فرمولاسيوني با قابليت استفاده در پليمريزاسيون نوري حمامي مي باشد كه جمع شدگي و وضوح تصوير قطعه پرينت شده را بهبود دهد. در نتيجه امكان استفاده از اين روش ساخت افزايشي در صنايع دقيقي همچون جواهر سازي، ايمپلنت هاي دنداني، مهندسي بافت و قالب سازي فراهم مي گردد. فرمولاسيون ارائه شده در اين اختراع شامل يك يا چند مونومر يا اليگومر آكريلاتي ، اپوكسيدي و يا هيبريد آكريلاتي/اپوكسيدي به عنوان جزء اصلي، يك يا چند رقيق كننده و سيستم آغازگر نوري سه جزئي مي باشد. سيستم آغازگر نوري سه جزئي شامل يك تركيب حساس به نور مانند مواد رنگزاي آلي، يك تركيب الكترون و يا هيدروژن دهنده نظير تيول و يك تركيب الكترون گيرنده مانند نمك اونيوم مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/07/30
تاریخ ثبت: 1391/12/30
خلاصه اختراع:

عنبرسائل گياهي است دارويي و زينتي با نام علمي Liquidambar styraciflua كه متعلق به خانواده Hamamelidaceaeمي¬باشد. اين درخت هر سال توليد بذر مي¬كند ولي بذر قابل كشت آن هر 3 سال يكبار توليد مي¬شود. اين بذرها نياز به 1 تا 3 ماه استراتيفه داشته و جوانه-زني آنها تا 2 سال طول مي¬كشد، علاوه براين ميزان جوانه¬زني بذر نيز پايين است. رزين (storax) حاصل از چوب و پوسته بيروني اين گياه كه در حفره¬هاي پوست تشكيل شده و خارج مي¬شود، داراي موارد استفاده بسياري درصنايع دارويي، شيميايي و آرايشي، بخور و عطر سازي، توليد صابون، خمير، كاغذ، الوار و روكش مي¬باشد. از مهمترين خواص دارويي اين گياه مي¬توان به ضدعفونت، ضد باكتري و انگل¬كش بودن، ضد التهاب و تورم، مسكن، محرك، ضد سرفه، پادزهر و داروي زخم بودن اشاره نمود. علاوه بر اين اثرات درماني آن بر روي سرطان، زخم معده، تشنج كودكان، كما، سكته و بيماريهاي قلبي و درمان بسياري از بيماريهاي پوستي نيز گزارش گرديده است. با توجه به خواص دارويي و درماني ارزشمند اين گياه و نيز با توجه به محدود بودن تعداد اين گياه در ايران و همچنين مشكلات تكثير و عدم جوانه¬زني بذرهاي آن، توليد انبوه اين گياه با استفاده از تكنيك كشت بافت ضروري به نظر مي¬رسد.

تاریخ ثبت: 1391/01/31
خلاصه اختراع:

يكي از مهمترين توليدات ايران محصولات كشاورزي مي باشد و ايران طي سالهاي اخير در اين زمينه پيشرفت چشمگيري داشته و محصولات كشاورزي را به خارج از ايران نيز صادر مي نمايد. محصولات كشاورزي ايران بسيار متنوع هستند و از اين محصولات بي شمار مي توان به ميوه هاي داراي مغزهاي مقوي كه داراي پوست سخت (سبز و چوبي ) همانند گردو بادام فندق و ... هستند نام برد. اكثر باغداران براي برداشت اين محصولات و جدا كردن پوست سخت اين محصولات با مشكلاتي مواجه هستند. علاوه بر خطرات جاني زيادي كه در هنگام برداشت اين محصولات به سبب ارتفاع زياد درختان وجود دارد و هر ساله در كشورمان تعداد زيادي از كشاورزان بهمين خاطر جان عزيزشان را از دست مي دهند در هنگام مغزكني اين محصولات جداكردن پوست سبز اين محصولات علاوه بر صرف وقت و هزينهب سيار باعث اسيب رساندن به پوست دست كشاورز مي گردد چرا كه اسيد موجود در پوست سبز اين ميوه ها باعث آسيب رساندن به دست و ساير اعضا باغداران در هنگام پوست كندن مي شود و همچنين كيفيت محصول نهايي (مغز ميوه) نيز به دليل سوختگي تيره شده و همچنين احتمال ترك خوردگي پوست چوبي آنها پايين مي آيد. استفاده از روشهاي قديمي پوست كردن گردو يعني قرار دادن آنها در افتاب براي چندين روز باعث سياه شدن و تلخ شدن مغز گردو مي شود دستگاه كامل و مكانيزه اي كه تمام اين مشكلات را از مرتفع كرده باشد و تعدادي دستگاه پوست كن گردو هم كه در بازار مي باشند داراي مكانيزم جالبي نيستند و كليه محصولات سخت پوست را شامل نمي شود و به بررداشت مشكل اين ميوه ها كمكي نمي نمايند. بنابراين ساخت دستگاهي براي برداشت پوست كني شستشو و ترك دادن پوست چوبي اين محصولات در مقادير زياد با سرعت زياد بدون آنكه هيچ يك از مشكلات ياد شده را داشته باشد امري ضروري به نظر مي رسيد. ما در اين طرح سعي كرديم با استفاده از آموخته هاي دانشگلاهي وسايل تجهيزات و امكانات موجود در صنعت و استفاده از تجربيات مهندسين و راهنمايي هاي استاد ارجمندمان دستگاهي جامع اي بسازيم كه در ابتدا ميوه هاي داراي پوست سخت را از روي درختان در هر ارتفاعي برداشت نموده سپس پوست سبز اين محصولات را جدا كرده شستشو داده خشك نمايد و حتي روي پوست چوبي اين محصولات ترك بيندارد تا كشاورزان زحمتكش كشورمان با امنيت و ارامش جاني كافي و صرف وقت و هزينه اندك اين محصولات را با بهترين كيفيت به بازار عرضه نمايند.

موارد یافت شده: 9