لیست اختراعات با مالکیت
نوید رشیدی
6 عدد
امروزه استفاده از بلوك هاي پلي استايرني در بحث ساختمان بسيار زياد شده به شكلي كه حتي ديوارها را نيز مي توان به وسيله اين بلوكها با ضخامت كمتر اجرا نمود. در حال حاضر اين بلوكها با قيمت بسيار مناسب به بازار عرضه مي شود كه داراي مزايا و معايبي است. از مزاياي آن مي توان به سبك بودن و ارزان بودن و سرعت اجراي بالا اشاره كرد كه در برابر آن معايبي همچون احتياج داشتن به اندودكاري ضخيم و نيز احتياج داشتن به يك زيرسازي مناسب به چشم مي خورد. عامل ايجاد اين معايب تنها جذب نكردن آب توسط اين بلوكها مي باشد در صورتي كه در نمونه بلوك هاي قبلي اب اين مشكل مواجه نيستيم حال آيا براي رفع اين مشكل از چه راهكارهايي استفاده شده است؟ 1- استفاده از رابيتس 2- استفاده از طوري مرغي 3- استفاده از تركيب سيمان و گچ استفاده از رابيتس اين پوشش جهت زيرسازي از بقيه موارد مناسبتر است ولي به دليل هزينه بالا و سرعت اجراي كار پايين كمتر از اين ماده استفاده مي شود. استفاده از طوري مرغي اين پوشش نيز براي زيرسازي از تمام موارد بالا بيشتر استفاده مي شود كه به دليل جنس اين ماده در بلند مدت زنگ زده و نيز به دليل نداشتن بست محكم و بعد از مدتي گچ اجرا شده بر روي سقف ترك خورده و حتي در بعضي موارد ريزش نيز داشته استفادهخ از تركيب گچ و سيمان اين ملات نيز به جاي ملات گچ و خاك استفاده مي شود و حكم زيرسازي را ندارد و براي زير سازي اين تركيب نيز از همان طوري مرغي استفاده مي كنند البته وزن زياد اين ملات يكي از بزرگترين معايب اين ملات است. در اين پروژه سعي شده كه تا حد بالايي مشكلات نام برده بررسي و به بهترين شكل برطرف شود. بزرگترين مشكل در نمونه هاي قبلي عدم جذب آب بود كه در نمونه ساخته شده با توجه به مواد استفاده شده جذب سطح بالايي از آب را مشاهده مي كنيم به صورتي كه موادي مانند خاك اره mdf و تركيبات سيليكاتي استفاده شده شديدا جاذب آب هستند و مواد سلولوزي نيز كه بعد از پاشش رزين بر روي رزين قرار مي گيرند نيز نقش بسزايي در جذب آب دارند و اين خود باعث چسبندگي راحت ملات هايي مانند سيمان و گچ به اين نوع بلوك ها مي شوند. جهت جلويگري از ايجاد شكست سطح گچ پس از مدتي كه اين بلوك ها بر اثر حرارت منقبض مي شوند از الياف اسپيرالي استفاده شده جهت ايجاد تخلخل در رزين توليدي از مواد پايه سيليكاتي استفاده شده و جهت تقويت و افزايش باربري استاتيكي و ديناميكي از الياف ابداعي SEP استفاده شده است البته از مواد پايه رزين الياف پلي مري ريز تراشه هاي گياهي تركيبات كمباين شده و الياف سلولزي بصورت اسپري در ملات استفاده شده است. ضخامت نهائي تمام شده بعد از اجرا رزين روي لوك هاي پلي استايرن برابر سه ميليمتر مي باشد.
امروزه اهميت راهها، بزرگراهها و آزاد راهها در توسعه جوامع بشري بر كسي پوشيده نيست .نقش بسيار مهم راهها در ارتباط بين روستاها، شهرها و كشورها و نيز جابه جايي انسان و كالا، غيرقابل انكار است و به جرات مي توان گفت كه ميزان راههاي موجود در هر كشوري از مظاهر توسعه يافتگي آن كشور به شمار مي رود .بهبود پارامترهاي مقاومتي خاك هاي ريزدانه همواره مورد توجه مهندسين عمران بوده است .تثبيت خاك، اصلاح و بهبود خواص مهندسي آن براي تامين اهداف از پيش تعيين شد. اطلاق مي شود. از مصالح تثبيت كننده جهت ايجاد خاكريزها،لايه هاي اساس، زيراساس و خاك بستر روسازي ها و حتي گاهي اوقات به عنوان يك لايه رويه مي توان استفاده كرد. آهك، سيمان و قير سه ماده اصلي جهت تثبيت خاك به روش سنتي محسوب مي گردند.در قالب فن آوري هاي نوين، مواد پلي مري به بازار عرضه شدند. تمامي پلي مرها قابليت تثبيت كنندگي خاك را ندارند. سرعت بالا و سهولت اجرايي به خصوص در امور نظامي احداث باندهاي فرود اضطراري و راه سازي سريع) موردنظر است، دراين راستا براي اولين بار عملكرد پلي اتيلن ترفتالات ،درزمينه تثبيت خاك در قالب آزمايش نسبت باربري كاليفرنيا ( CBR ) ارزيابي شد. نتايج آزمايش ( CBR ) بروي يك نمونه ماسه سيلتي حاكي از افزايش مقدار درصد CBR خاك ٨١٣ درصد در حالت خشك و بيش از 1140درصد در حالت اشباع در بهينه 6/0%وزني مي باشد. كلمات كليدي: خاك ماسه ايي سيلتي،تثبيت خاك، پلي اتيلن ترفتالات ، نسبت باربري كاليفرنياCBR
خلاصه اختراع ديوار پيش ساخته ايران اسكرين: در بازاررقابتي كنوني صنعت ؛ افراد و يا موسساتي موفق خواهند بود كه توانسته باشند به سرعت نياز روز جامعه را پاسخ گويند. اما پاسخگويي سريع به اين مورد؛ نيازمند ايده مناسب؛ سرعت در طراحي و توليد ايده راهبردي مي باشد. ديوارهاي كنوني كه در ايران در حال اجراء مي باشد هم از نظر اجرا بسيار وقت گير مي باشد و حجم فضاي محيط ساختمان را بسيار كاهش مي دهند كه اين موضوع در ساخت ساختمان هاي امروزي به دليل كوچك بودن و نياز به سرعت بالا در ساخت مشكلي بسيار مهمي مي باشد و چون بعضي از ديوارهاي ساختمان احتياج به مقاومت فشاري بالايي دارند به جزء آجر و بتن آرمه نمي توان براي آنها جايگزيني گذاشت. در ديوار طراحي شده چون ضخامت بسيار كمي دارد (حدود 6 سانتي متر) مساحت مفيد ساختمان را مي توان تا حد قابل ملاحظه اي افزايش داد به طوري كه با محاسبات انجام شده؛ در يك واحد ساختمان 100 متري كه به وسيله آجر ساخته شده و اسكلت آن بتن آرمه است فضاي مفيد حدود 7/89 مي باشد ولي با ديوار ارائه شده حدود 4/96 متر مي باشد و از نظر سرعت اجراي كار نيز با محاسبات انجام شده از چهار نفر نيروي كار در يك روز كاري حدود 58 متر مربع از اين ديواررا مي توان اجرا نمود.
اختراع كنوني برخلاف اختراعات قبلي كه مشكلاتي از قبيل: اتلاف برق اتلاف وقت استفاده از سيم و مشكلات مربوط به آن مانند:قطعي،آتش سوزي،برق گرفتگي،... مشكلات حمل و يافتن مكاني براي استفاده از انرژي الكتريكي براي شارژ مجدد و غيره را دارد،شامل نمي شود بلكه اين نمونه با هدف برطرف نمودن مشكلات قبلي و بهبود در وضعيت شارژرهاي كنوني انجام شده و مزايايي نيز به همراه دارد: صرفه جويي در انرژي برق صرفه جويي در وقت حذف سيم و مشكلات مربوط به آن كاهش حجم حمل آسان تر و غيره.همچنين اين اختراع تحولي نو در عصر شارژرها و صنعت مي باشد كه يكي از بارزترين مشخصه ي آن اين است كه بدون هيچ گونه تماس با برق عمل مي كند و ابعاد آن در مقايسه با ساير شارژرها خيلي كوچك تر است.
پديده استفاده از الياف جهت ارتقاي خصوصيات رفتاري مواد گوناگون يك ايده قديمي مي باشد آنطور كه تونگو و فيليپس در كتاب الياف جديد خود اشاره مي كنند 4000 سال قبل بشر از الياف بعنوان عنصري تقويت گر در خاك استفاده مي كرده است. همچنين كاربرد الياف در ديوار چين در 2000 سال قبل مويد اين مطلب است كه دانش مهندسين نساجي از قديم الايام در كنار مهندسين عمران ياري گر ايشان در ارتقاي عمر مفيد سازه هاي گوناگوني بوده است. در سالهاي اخير استفاده از خاك مسلح با استفاده از المانهاي مختلف تسليح مخصوصا مصالح ژئوسينتيك رو به فزوني گذاشته و كاربرد زيادي در زمينه ژئو تكنيك داشته است. الياف ها كه به صورت مصنوعي و يا طبيعي توليد مي شوند و با اختلاط با خاك باعث افزايش مقاومت بر شي و كششي خاك و اصلاح خواص مهندسي آن مي شوند. يكي از اين نوع الياف مصنوعي الياف اسپيرال شده شيشه همراه با روكش PVC مي باشد SFP تقويت خاك هاي ضعيف و نامناسب جهت بكارگيري در شيروانيها پيها بستر جاده ها سدها و ... براي ايجاد پيكربندي خاكي با ويژگي هاي مهندسي دلخواه تثبيت و تسليح خاك ناميده مي شود. تسليح خاك با الياف از يك طرف شامل استفاده مستقيم از الياف بصورت تصادفي است و از طرف ديگر شامل استفاده از الياف با آرايش يافتگي مشخص همچون خانواده ژئوسينتتيك ها است. در واقع خاك مسلح ماده مخلوطي ناشي از تركيب و بهينه سازي خواص تك تك مواد تشكيل دهنده آن است. مطالعات آزمايشگاهي انجام شده بر روي خاكهاي مخلوط شده با الياف گوناگون نتايج قابل توجهي را نشان مي دهد در بيشتر موارد افزودن الياف به خاك افزايش قابل توجهي در پايداري خاك در مقابل شرايط مختلف به همراه دارد. مطالعات قبلي نشان مي دهد كه افزودن الياف بطور قابل تجهي CBR ماسه و رس مسلح با الياف پلي پروپيلن SFP و كنفي را بدون هيچ نشاني از شكست بعد از آزمايش افزايش مي دهد.
موارد یافت شده: 6