لیست اختراعات با مالکیت پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی
55 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 55
تاریخ اظهارنامه: 1390/12/21
تاریخ ثبت: 1391/02/24
خلاصه اختراع:

استرپتومايسس ها به عنوان سر گروه باكتري هاي توليد كننده محصولات بيولوژيك نظير انواع آنتي بيوتيك ها آنزيم ها و ساير داروهاي غير آنتي بيوتيكي در پزشكي كشاورزي و صنعت كاربرد دارند. خصوصياتي نظير رشد در محيط هاي ساده و ارزان قيمت توليد اسپور توانايي توليد شبهه هورمون ها استفاده توام از چند مكانيسم دفاعي و تهاجمي جهت نابودي و يا توقف رشد پاتوژن هاي گياهي و تاثير مثبت بر رشد گياهان باعث توجه بالا قرار گرفتن اين باكتري ها شده است. يكي از مشكلات موجود در مسير تحقيقات در زمينه استرپتومايسس ها نگهداري و حفاظت طولاني مدت اين باكتري ها با كمترين هزينه و امكانات مي باشد. در اين اختراع تاثير مثبت بستر ساده و ارزان قيمت ماسه و نمك سديم NaCl بر روي زنده ماني و ماندگاري باكتري ارائه مي گردد. استفاده از نمك موجب كاهش آلودگي و كاهش شيب كم شدن CFU مي شود. اين اختراع هزينه هاي نگهداري جدايه هاي باكتري را در بانك هاي ميكروبي مراكز تحقيقاتي و دانشگاهي به شدت پايين مي آورد. افزايش ماندگاري و زنده ماني استرپتومايسس ها براي توليد كنندگالن كود و سموم بيولوژيك و يا ساير فراورده هاي بيولوژيك نظير انواع آنزيم هاي صنعتي جالب توجه مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/02/09
تاریخ ثبت: 1391/04/04
خلاصه اختراع:

پروتكل بكارگيري نانو ذرات درافزايش توليد هايپرسين وهايپرفورين دركشت سوسپانسيون سلولي گل راعي

تاریخ اظهارنامه: 1390/09/30
تاریخ ثبت: 1391/07/25
خلاصه اختراع:

پروتكل توليد انبوه گياه توت فرنگي Sarianبا استفاده از تكنيك كشت بافت

تاریخ اظهارنامه: 1391/08/15
تاریخ ثبت: 1391/09/21
خلاصه اختراع:

بيماري رايزومونيا يكي از مخرب¬ترين بيماري¬هاي چغندرقند در مناطق زير سطح كشت كشور است كه توسط ويروس Beet necrotic yellow vein virus (BNYVV) ايجاد ميشود. روش¬هاي سنتي كنترل از قبيل سادرن¬بلات و وسترن ¬بلات نيز به ترتيب جهت شناسايي قطعات DNA و پروتئين اختصاصي، قابليت محدودي در شناسايي اين بيماري دارند. بنابراين استفاده از تكنولوژي¬هاي نوين براي تشخيص به موقع بيماري جهت كاهش خسارات پيش رو مي¬بايد در نظر گرفته شود. \\\\\\\\\\\\\\"نانو كيت تشخيص Polymyxa betae، ناقل عامل بيماري ريشه¬گنايي چغندرقند با بازدهي بالا \\\\\\\\\\\\\\" كيت تشخيصي بر پايه علم نانوبيوتكنولوژي جهت رديابي موثر، دقيق، سريع و ارزان عامل بيماري مي باشد. در كيت توليد شده سعي گرديده است ضمن حل تمام مشكلات موجود در مسير شناسايي عامل بيماري به ارائه يك روش كاملا جديد و منطبق بر اصول علمي مبادرت گردد. در اين سيستم سامانه تشخيصي از نقاط كوانتومي پوشيده شده با آنتي باديهاي پلي¬كلونال كه در حالت هم¬پوشاني با Rhodamin متصل به آنتي ژن GST هستند تشكيل شده است. Rhodamin متصل به آنتي ژن GST نقش گيرنده و نقاط كوانتومي متصل به آنتي باديهاي پلي كلونال در نقش دهنده انرژي را دارند. هنگام اضافه كردن آنتي ژن GST خالص (مثلا موجود در عصاره ريشه گياه مشكوك به آلودگي) به محلول قبلي عمل جايگزيني آنتي ژن GST خالص به جاي آنتي ژن GST متصل به Rhodamin صورت گرفته و اثر هم پوشاني بين گيرنده و دهنده برداشته شده و نمودارهاي نشري به سطوح پايين¬تر جابه¬جا مي¬شوند. اين اختراع در واقع امكان تشخيص عامل بيماري در غلظت¬هاي پايين عصاره آلوده را فراهم آورده است.

تاریخ اظهارنامه: 1391/07/04
تاریخ ثبت: 1391/09/01
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع گل عطري يا شمعداني عطري،داراي برگهاي معطر بوده كه بوي مطبوع دارد. شمعداني گونه اي است از خانواده ژراميناسه Geraminaceae كه مصارف دارويي متفاوتي براي آن ذكر شده است. اين گل كه بومي كشور آفريقاي جنوبي است به علت بوي معطر و خاصيت دارويي در سراسر جهان كشت مي شود. شمعداني عطري گياهي كند رشد و چند ساله با ساقه هاي گل بلند و برگهاي گرد با حاشيه موجدار و عطري شبيه سيب دارد . گلها سفيد با رگه قرمز كه در بهار و تابستان توليد مي گردند ارتفاع بوته شمعداني 30 سانتي متر و پهناي 60 سانتي متراز كليه اندامها ي شعاع از برگ و روغن استفاده مي شود . اين گياه معطر جنبه دارويي و عطري فراواني دارد از جمله داراي اثرات كم كننده فشار خون، اختلالات گوارش از جمله سندرم روده تحريك پذيرمفيد بوده و باعث كاهش دردهاي ناشي از آن مي شود، همچنين در درمان برونشيت حاد، آرامبخش و ضدافسردگي، قابض ، مقوي و ضد عفوني و كنترل كننده خون ريزي ، شفا دهنده و دافع است. گل شمعداني معروف به گياه درماني براي زخم ها بود. از اين گل براي درمان وبا، ناراحتي و رفع چين و چروك پوستي و بند آوردن خون ريزي استفاده مي شد. به عنوان چاشني سس، بستني ، كيك، آب ميوه و سركه به كار مي رود. تكثير و ازدياد اين گياه داروئي در ايران از طريق كاشت قلمه صورت مي گيرد، اما به دليل كندي رشد، كاربرد داروئي بالاي اين گياه همچنين كندي رشد اوليه گياهچه در ابتداي رشد از طرفي تمام قلمه ها ريشه دار نمي شوند و از طرفي ديگر تعداد كثيري از گياهچه ها به دليل نقل و انتقال يا ناشي از آلودگي هاي قارچي از بين مي روند و با توجه به اينكه گياه مستعد براي بسياري از بيماري هاي ويروسي و قارچي مي باشد لذا استفاده ازتكنيك كشت بافت در جهت تكثير سريع و انبوه، گياهاني با كيفيت بالا و عاري ازعوامل بيماريزا در مدت زمان بسيار كوتاهي مي تواند گامي مهم در جهت رفع مشكلات موجود در مسير توليد و تكثير، كاهش هزينه هاي اوليه دركشت و كار اين گياه، ترغيب توليد كنندگان درخصوص سرمايه گذاري در اين زمينه و نهايتا ايجاد زمينه اشتغال مي گردد. در اين پروتكل ما با استفاده از تكنيك كشت بافت گياهي به روشي مطلوب و مناسب براي توليد انبوه اين گياه ارزشمند دست يافته¬ايم. بدين ترتيب مي¬توان اين گياه را با استفاده از پروتكل ارائه شده در اين اختراع به صورت انبوه توليد نمود و در اختيار متقاضيان اين عرصه قرار داد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/08/15
تاریخ ثبت: 1391/08/15
خلاصه اختراع:

چغندرقند يكي از مهم¬ترين گياهان زراعي مي¬باشد كه اصلي¬ترين ماده اوليه جهت توليد قند و شكر در كشور مي-باشد. بيماري رايزومونيا به عنوان مهم¬ترين بيماري ويروسي چغندرقند در ايران شناخته شده است. قارچ Polymyxa betae به عنوان تنها ناقل طبيعي اين بيماري نقش كليدي در انتقال ويروس Beet nectotic yellow vein virus(BNYVV) دارد. با توجه به محدود بودن منابع مقاومت به بيماري رايزومونيا كه عمدتاً از ‍‍ژنهاي مقاومت به ويروس BNYVV استفاده مي¬شود، ارزيابي¬هائي جهت تعيين ژرم¬پلاسم¬هاي مقاوم به اين قارچ ضروري مي¬باشد. با توجه به عدم قابليت كشت قارچ مذكور، ايجاد يك سيستم تشخيصي مناسب جهت شناسائي نمونه هاي آلوده براي انجام مطالعات اپيدميولوژي و همچنين تعيين منابع مقاومت ضروري ميباشد. پروتئين (GST) glutathione-S-transferase به ميزان بالا درقارچ توليد ميشود و ميتوان از آن به عنوان معياري در جهت شناسائي نمونه هاي آلوده استفاده نمود. در اين پروژه از تكنولوژي نانوبيوسنسور متصل به آنتي بادي جهت شناسايي نمونه هاي آلوده استفاده ميشود. نقاط كوانتومي Quantum dots، نانو¬ذراتي با خصوصيات منحصر به فرد هستند كه كاربردهاي بالقوه¬اي در علوم زيستي و مشاهده وقايع درون سلول دارند. اين نانو¬ذرات، عموماً نيمه¬هادي¬هايي از جنس سلنيد¬كادميم بوده كه به وسيله يك پوسته نيمه¬هادي ديگر از جنس سولفيد¬روي پوشيده شده¬اند و توانايي نشر نورهايي با رنگ¬هاي مختلف را دارند، كه رنگ نور به اندازه كريستال آن¬ها بستگي دارد .مولكول¬هايي نظير آنتي¬بادي¬ها و يا رشته¬هاي DNA مي¬توانند به اين لايه پليمري متصل شوندو به اين صورت مي¬توان از آن¬ها براي شناسايي و رديابي پروتئين هاي خاص از آن استفاده كرد. در اين تحقيق، ژن كد كننده پروتئين GST از نمونه هاي آلوده جداسازي گرديده و پس از بيان در ميزبان باكتريايي و خالص سازي بر روي ستون كروماتوگرافي از آن به عنوان آنتي ژن جهت توليد آنتي بادي اختصاصي بر عليه قارچ استفاده ميگردد. خالص سازي آنتي بادي بر روي ستون پروتئين A صورت پذيرفته و از آن براي اتصال به ذرات ¬كوانتومي QD استفاده ميگردد و از سيستم شناسايي مبتني بر اساس FRET براي تاييد وجود آلودگي استفاده ميگردد. تا به حال گزارشي از تهيه اين تركيب براي شناسايي اين قارچ ارائه نشده است.

تاریخ اظهارنامه: 1391/09/27
تاریخ ثبت: 1392/03/29
خلاصه اختراع:

عنوان اختراع: فرايند بيوسنتز سريع نانو ذرات طلا با استفاده از عصاره برگ درخت سرو به علت كاربردهاي بيولوژيكي و دارويي مختلف شناسايي شده براي نانو ذرات طلا، سنتز نانو ذرات طلا با استفاده از روش هاي سبز و سازگار با محيط زيست در سالهاي اخير بسيار مورد توجه قرار گرفته است. حال بر اساس مطالعات صورت گرفته، از ميان روش هاي سنتز سبز، استفاده از عصاره هاي گياهي به عنوان ارزان ترين، سريعترين و بي خطرترين روش مطرح شده است. سنتز نانو ذرات طلا با استفاده از عصاره هاي گياهي در تعدادي از گياهان بررسي شده است. اما در همه مطالعات انجام شده، گياهان مورد مطالعه هميشه سبز نيستند و برگ هاي تازه اين گياهان كه براي تهيه عصاره استفاده مي شود فقط در فصول خاصي از سال در دسترس است. اين عامل كاربرد روش هاي سنتز با عصاره را محدود مي كند. علاوه بر اين سرعت واكنش هاي سنتز سبز با استفاده از گياهان معمولا پايين است و معمولا چندين ساعت زمان براي كامل شدن واكنش در دماي محيط مورد نياز است. هدف از اين مطالعه ارايه يك روش سبز، بي خطر و ارزان براي سنتز نانو ذرات طلا درسريع ترين زمان ممكن مي باشد. به اين منظور از عصاره آبي برگ گياه سرو به عنوان واكنشگر كاهنده يون هاي طلا استفاده شد. به اين طريق، سرعت واكنش به مقدار زيادي افزايش پيدا كرد طوري كه تنها 10دقيقه براي كامل شدن واكنش در دماي محيط مورد نياز است. تصاوير ميكروسكوپ الكتروني نشان دادند كه ذرات در مورفولوژي كروي و شبه كروي توليد مي شوند. آناليز پلاسماي كوپل شده القايي نشان داد كه پيشرفت واكنش در دماي محيط بيش از 94% است. طيف سنجي FT-IR نشان داد كه نانو ذرات توليد شده توسط بيومولكول هاي موجود در عصاره عامل دار شده اند. سايزمتوسط نانو ذرات توليد شده وابسته به غلظت و pH عصاره مي باشد. سايز متوسط نانو ذرات با استفاده از تكنيك پراكندگي نور ليزر اندازه گيري شد و در شرايط بهينه 5 نانو متر به دست آمد. به علت اينكه در اين روش از هيچ واكنشگر شيميايي سمي استفاده نشده است، نانو ذرات توليد شده قابليت استفاده در كارهاي بيولوژيكي را دارا مي باشند. سرعت بسيار بالاي واكنش و دردسترس بودن درخت سرو باعث ارزان بودن اين روش تهيه نسبت به روش هاي سنتز شيميايي مي شود. سرو يك گياه هميشه سبز است و برگ هاي اين گياه به عنوان واكنشگر توليد نانو ذرات در تمام فصول سال به راحتي در دسترس است. پس هيچ نيازي به خريد واكنشگر كاهنده يون هاي طلا وجود ندارد. بنابراين اين روش نسبت به روش هاي سنتز شيميايي كه در آن واكنشگر كاهنده لازم بايد از كمپاني هاي سازنده مواد شيميايي خريداري شود بسيار ارزان تر است . اين مطالب نشان دهنده آن است كه اين روش سنتز مي تواند به عنوان يك روش جايگزين براي روش هاي توليد شيميايي نانو ذرات طلا مورد استفاده قرار بگيرد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/08/09
تاریخ ثبت: 1391/08/09
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع سيب‌زميني (Solanum tuberosum L.) كه با نام‌هاي سيب‌زميني ايرلندي و سيب‌زميني سفيد نيز شناخته مي‌شود، گياهي يكساله، از جنس Solanum و خانوادة Solanaceae مي‌باشد. اين گياه بومي منطقه آندا در نزديكي مرز پرو و بوليوي، در آمريكاي جنوبي است . سيب‌زميني داراي انواع مختلفي مي باشد كه يكي از مهمترين نوع سيب زميني در ايران، سيب زميني شيرين مي باشد كه داراي ارزش دارويي بسياري مي باشد. اين گياه غني از ويتامين A و C است كه آنتي اكسيدان قوي مي باشد. اين آنتي اكسيدان، راديكال هاي آزاد را كه به سلول ها آسيب مي رسانند، از بين مي برد، ، براي زخم معده، كاهش فشارخون پايين، تصفيه خون، تنظيم ميزان قند خون براي بيماران ديابتي همچنين داراي ميزان بالاي فيبر كه براي درمان بواسير مفيدمي باشد. همواره كيفيت غده بذري از مهمترين فاكتورهاي موثر در توليد گياهاني قوي ، سالم و در نهايت با عملكرد بالا مي باشد، ليكن در مورد گياه سيب زميني به دليل سرعت پائين تكثير، فسادپذيري غده ها ، خطر انتشار آفات و بيماريها ، كيفيت غده بذري از اهميت بيشتري برخوردار مي باشد. از جمله شيوه هاي جديد تامين غده بذري سيب زميني با كيفيت مطلوب توليد گياهچه عاري از عوامل بيماريزا با استفاده از تكنيك كشت بافت مي باشد. لذا يافتن روشي مناسب بر اساس تكنيك هاي كشت بافت كه در آن تكثير انبوه و آسان اين گياه (با كيفيت مطلوب و عاري ازعوامل بيماريزا) صورت پذيرد، امري ضروري به نظر مي رسد. اين كار در نهايت مي تواند گامي موثر در جهت كاهش هزينه هاي اوليه توليد اين گياه، ترغيب توليد كنندگان درخصوص سرمايه گذاري در اين زمينه استفاده از نيروهاي فني و تخصصي داخل كشورو نهايتا ايجاد اشتغال باشد. گياهچه‌هاي عاري از ويروس را مي‌توان به فراواني با استفاده از تكنيك ريزازديادي تهيه نمود. سرعت بالاي تكثير، مواد گياهي عاري از بيماري شامل گياهچه ، نگهداري و انتقال راحت‌تر و نياز به فضاي كوچك در طول تكثير به عنوان مزاياي اين روش شناخته مي‌شوند.

تاریخ اظهارنامه: 1391/08/17
تاریخ ثبت: 1392/04/18
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع زرين گياه Dracocephalum kotschy گياه علف يكساله يا چند ساله، معطر متعلق به خانواده نعناع مي¬باشد و زيستگاه اصلي آن كشور ايران است. گياهي است نيمه چوبي به طول 20 سانتيمتر با ساقه هاي متعدد ، برگهاي دمبرگدار تخم مرغي شكل و گلهاي سفيد متمايل به زرد كه گلهاي اين گياه از اوايل اريبهشت ماه ظاهر شده و تا تيرماه باقي مي مانند. از گونه‌هاي دارويي كشور ما مي‌باشد كه به علت تأثير درماني در كاهش تب، درد مفاصل و روماتيسم از قديم مورد توجه مردم مناطق تحت رويش آن بوده و به علت بهره برداري بي رويه در حال انقراض مي‌باشد. تكثير و ازدياد زرين گياه در ايران از طريق كاشت بذور صورت مي گيرد، مواردي همچون كمي بذر و عوامل طبيعي مانند بهمن و بهرهبرداري زياد از عوامل تهديد كننده حيات بوده اند. ازطرفي به دليل معطر بودن و پي بردن انسان ها به ارزش دارويي آن علاوه بر اينكه توسط دام ها به شدت مورد چرا قرار مي گرفته توسط انسان هم به شدت مورد بهره برداري قرار گرفته به صورتي كه اين گياه به گونه اي كم ياب تبديل شده است و بر اين اساس به عنوان يك گياه دارويي موثر مورداستفاده قرار مي گيرد. لذا يافتن روشي مناسب بر اساس تكنيك هاي كشت بافت كه در آن تكثير انبوه و آسان اين گياه (با كيفيت مطلوب و عاري ازعوامل بيماريزا) امكان پذير مي گردد، امري ضروري به نظر مي رسد. اين كار منجر به نجات اين گياه از خطر نابودي ، توليد انبوه آن گرديده و در نهايت مي تواند گامي موثر در جهت كاهش هزينه هاي اوليه توليد اين گياه، ترغيب توليد كنندگان درخصوص سرمايه گذاري در اين زمينه استفاده از نيروهاي فني و تخصصي داخل كشورو نهايتا ايجاد اشتغال باشد. در اين پروتكل ما با استفاده از تكنيك كشت بافت گياهي به روشي مطلوب و مناسب براي توليد انبوه اين گياه ارزشمند دست يافته¬ايم. بدين ترتيب مي¬توان اين گياه را با استفاده از پروتكل ارائه شده در اين اختراع به صورت انبوه توليد نمود و در اختيار متقاضيان اين عرصه قرار داد. ريزازديادي گياه دارويي زرين گياه (Dracocephalum kotschy) با استفاده از تكنيك كشت تك گره اين اختراع در زمينه بخش كشاورزي مي باشد. اهداف اختراع: 1- دستيابي به شيوه اي نوين جهت تكثير گياه دارويي زرين گياه با استفاده از تكنيك كشت بافت گياهي 2- حل مشكلات توليد و تكثير گياه دارويي زرين گياه به شيوه مرسوم 3- به كارگيري امكانات علمي و فني موجود درداخل كشوردر جهت توليد گياه زرين گياه 4-دست يابي به شرايط محيطي مناسب جهت رشد گياهان كشت بافتي در شرايط ex vivo توصيف اختراع سياست داروسازي نوين در دهه هاي اخير به شكل قابل توجه و عميق به سوي گياه درماني پيش رفته است. طبيعت اين مخزن پر از دارو افق هاي تازه اي را براي جامعه پزشكان و داروسازان محقق گشوده است. اينك آنها به منطقي بودن استفاده از مواد دارويي گياهي پي برده و هزاران هكتار زمين به كشت و توليد گياهان دارويي اختصاص يافته است. از مواد موثره گياهان مانند اسانس و محصولات فرعي در صنايع غذايي، آرايشي و بهداشتي و ... استفاده بعمل مي آيد. در حال حاضر اهميت كاشت، داشت، برداشت و فرآيندهاي پس از برداشت يك گياه دارويي به منظور افزايش عملكرد و مواد موثره آنها بسيار مورد توجه است. كشور ايران با دارا بودن شرايط مناسب آب و هوايي، پوشش گياهي متنوع و سابقه درخشان از نظر دانشمندان و كاربرد گياهان دارويي از امتيازات ويژه اي برخوردار است. هم اكنون علاوه بر شركتهاي كشت و صنعت برخي كشاورزان راغب به كشت آنها مي باشند. ضروري است كه با افزايش دانش توليدكنندگان و با رعايت اصول فني ضمن رفع نياز كشور امكان صادرات فرآورده هاي گياهي كه سهم تجارت آنها هم اكنون در دنيا رو به افزايش است، بيش از پيش توسعه يابد. بهره برداري غير اصولي ، كمبود بذر، مشكلات مرتبط با بذور، سنتي بودن شيوه هاي توليد از عوامل موثر جلوگيري در توسعه و گسترش گياهان دارويي و اين منابع ارزشمند مي باشد. در كشور ما بخش قابل ملاحظه‌اي از گياهان دارويي مورد استفاده از عرصه‌هاي طبيعي جمع‌آوري مي‌گردد كه از طرفي باعث تهديد و ناپايداري ذخاير ژنتيكي برخي از گونه‌هاي دارويي شده است و از طرف ديگر اين گياهان كه از شرايط اكولوژيك متفاوت و در زمان‌هاي نامناسب جمع‌آوري مي‌گردند نمي‌توانند نياز كارخانجات داروسازي را مرتفع سازند. روند رو به رشد جمعيت و نياز مبرم به داروهاي با منشأ گياهي، ضرورت كشت و توليد انبوه گياهان دارويي با ارزش و استاندارد را مشخص مي‌سازد. اگر چه مواد مؤثر گياهان دارويي تحت هدايت ژنتيكي ساخته مي‌شوند، شرايط اكولوژيك مناطق رويش آنها نيز روي كميت و كيفيت مواد مؤثره اثرات چشمگيري دارد. بنابراين استفاده از پتانسيل‌هاي ژنتيكي گونه‌هاي بومي همچنين شرايط اكولوژيك مناسب براي پرورش گياهان دارويي مهم و با ارزش، ضرورت دارد. به نظر ميرسد دستيابي به تكنيك كشت بافت بتوان گام موثري در جهت جلوگيري از انقراض، توسعه و گسترش گياهان دارويي و رفع مشكلات مرتبط با اين منابع ارزشمند مي باشد. اين پروتكل با هدف رفع مشكلات موجود در مسير توليد و تكثير اين گياه و به منظور دستيابي به شيوه اي مناسب و مطلوب تكثير اين گياه با استفاده از تكنيك هاي كشت بافت گياهي صورت مي پذيرد. تيره نعناييان داراي بيش از3200 گونه و حدود 200جنس بوده ويكي از بزرگترين تيره هاي گياهي مي باشدكه تنوع زيادي در منطقه مديترانه دارد. درايران 8 گونه از Dracocephalum وجود دارد كه اهميت زيادي از نظر كاربرد درصنايع آرايشي، غذايي و دارويي دارد . از گونه هاي آن گونه انحصاري D.Kotschy درايران مي باشد با نام زرين گياه مشخص مي شود .گياهي است نيمه چوبي به طول 20 سانتيمتر با ساقه هاي متعدد چوبي، برگهاي دمبرگدار تخم مرغي شكل و گلهاي سفيد متمايل به زرد كه گلهاي اين گياه از اوايل اريبهشت ماه ظاهر شده و تا تيرماه باقي مي مانند. زرين گياه يكي از گياهاني است كه اينك بر روي خط قرمز انقراض قرار دارد. اين گياه كه "چاي كوهي" نيز نام دارد، خواص دارويي فوق العاده اي دارد كه از گذشته هاي دور تاكنون مردم بومي از آن به عنوان يك گياه دارويي استفاده مي كردند. رشد و تكثير اين گونه گياهي به ندرت صورت مي گيرد و عوامل طبيعي مانند بهمن و بهره برداري زياد از اين گياه از عوامل تهديد كننده حيات بوده اند. اين گياه ارزش ريالي بالايي نيز دارد به طوري كه هر كيلو از بذر اين گياه با قيمت دو ميليون تومان به فروش مي رسد و بر اين اساس احيا و توليد زياد مي تواند منبع درآمد بالايي باشد. اين گياه مصارف دارويي متعددي از جمله تقويت سيستم ايمني بدن، ضد التهاب و درمان ناراحتي هاي گوارشي و اعصاب دارد و به دليل معطر بودن و پي بردن مردم محلي به ارزش دارويي آن علاوه بر اينكه توسط دام ها به شدت مورد چرا قرار مي گرفته توسط انسان هم به شدت موردبهره برداري و به گونه هاي كم ياب تبديل شده است و بر اين اساس به عنوان يك گياه دارويي موثر مورد استفاده قرار مي گيرد. گياهان دارويي جلوگيري از بهره برداري از اين گياه، حفاظت از عرصه هاي رشد و كشت و توسعه در مناطق مختلف و انتقال به طبيعت را راهكارهاي جلوگيري از انقراض اين گونه نادر گياهي عنوان كرد. در اين پروتكل ما با استفاده از تكنيك كشت بافت گياهي به روشي مطلوب و مناسب براي توليد انبوه اين گياه ارزشمنددست يافته¬ايم. بدين ترتيب مي¬توان اين گياه را بااستفاده از پروتكل ارائه شده در اين اختراع به صورت انبوه توليد نمود و در اختيار متقاضيان اين عرصه قرار داد.

تاریخ ثبت: 1392/06/27
خلاصه اختراع:

كيت \\"نانو مغناطيسي تخليص DNA پلاسميدي از باكتريها\\" روشي نوين براي تخليص DNA پلاسميدي از نمونه هاي استخراج شده پلاسميد از سلولهاي باكتريايي مي باشد. اين كيت قابل استفاده در تمامي حوزه هاي علوم زيستي (پزشكي، زيست شناسي، ميكروبيولوژي، بيوتكنولوژي، كشاورزي، صنايع غذايي و ...) مي باشد. اين كيت مبتني بر نانوذرات مغناطيسي آهن بوده كه با انجام اصلاحات و ايجاد پوشش مناسب براي اين كار مناسب سازي شده اند. با استفاده از بافرهاي اختصاصي طراحي شده براي تخليص DNA پلاسميدي از سلولهاي باكتريايي مي توان با روشي ساده و ارزان و با كارايي بالا اقدام به خالص سازي پلاسميد نمود. به دليل عدم نياز به سانتريفوژ و عدم بكار گيري از تركيبات سمي، قابليت استفاده ايمن و بسيار كارا در آزمايشگاههاي تحقيقاتي را خواهد داشت. مزاياي اين كيت عبارتند از: 1- كاهش مراحل سانتريفوژ 2- خلوص بالاي اسيدهاي نوكلئيك استخراجي 3- روشي ارزان به دليل عدم نياز به تجهيزات پيشرفته 4- ايمن بودن روش استخراج به دليل عدم نياز به تركيبات شيميايي خطرناك.

موارد یافت شده: 55