پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي ايران
نوع شخص حقوقي:پژوهشكده نام مخترع: اسماعيل روح الاميننام مخترع: سيد علي ميربابايينام مخترع: كوثر مرادينام مخترع: محمود اطرشي
اسماعيل روح الامين سيد علي ميربابايي كوثر مرادي محمود اطرشي
خلاصه اختراع :
خلاصه اختراع سیبزمینی (Solanum tuberosum L.) كه با نامهای سیبزمینی ایرلندی و سیبزمینی سفید نیز شناخته میشود، گیاهی یكساله، از جنس Solanum و خانوادة Solanaceae میباشد. این گیاه بومی منطقه آندا در نزدیكی مرز پرو و بولیوی، در آمریكای جنوبی است . سیبزمینی دارای انواع مختلفی می باشد كه یكی از مهمترین نوع سیب زمینی در ایران، سیب زمینی شیرین می باشد كه دارای ارزش دارویی بسیاری می باشد. این گیاه غنی از ویتامین A و C است كه آنتی اكسیدان قوی می باشد. این آنتی اكسیدان، رادیكال های آزاد را كه به سلول ها آسیب می رسانند، از بین می برد، ، برای زخم معده، كاهش فشارخون پایین، تصفیه خون، تنظیم میزان قند خون برای بیماران دیابتی همچنین دارای میزان بالای فیبر كه برای درمان بواسیر مفیدمی باشد. همواره كیفیت غده بذری از مهمترین فاكتورهای موثر در تولید گیاهانی قوی ، سالم و در نهایت با عملكرد بالا می باشد، لیكن در مورد گیاه سیب زمینی به دلیل سرعت پائین تكثیر، فسادپذیری غده ها ، خطر انتشار آفات و بیماریها ، كیفیت غده بذری از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد. از جمله شیوه های جدید تامین غده بذری سیب زمینی با كیفیت مطلوب تولید گیاهچه عاری از عوامل بیماریزا با استفاده از تكنیك كشت بافت می باشد. لذا یافتن روشی مناسب بر اساس تكنیك های كشت بافت كه در آن تكثیر انبوه و آسان این گیاه (با كیفیت مطلوب و عاری ازعوامل بیماریزا) صورت پذیرد، امری ضروری به نظر می رسد. این كار در نهایت می تواند گامی موثر در جهت كاهش هزینه های اولیه تولید این گیاه، ترغیب تولید كنندگان درخصوص سرمایه گذاری در این زمینه استفاده از نیروهای فنی و تخصصی داخل كشورو نهایتا ایجاد اشتغال باشد. گیاهچههای عاری از ویروس را میتوان به فراوانی با استفاده از تكنیك ریزازدیادی تهیه نمود. سرعت بالای تكثیر، مواد گیاهی عاری از بیماری شامل گیاهچه ، نگهداری و انتقال راحتتر و نیاز به فضای كوچك در طول تكثیر به عنوان مزایای این روش شناخته میشوند.
جهت استفاده از امکانات زیر در این صفحه به حساب کاربری خود وارد شوید و مراحل تایید امتا را به اتمام برسانید.
- نمایش لینک این اختراع در اداره ثبت اختراعات ایران
- ارسال پیام به مالک / مخترع این اختراع (لطفا جهت سوال در خصوص اختراع با شماره های موسسه نوفن تماس نگیرید، پس از ثبت نام در سایت دارکوب، میتوانید به اختراع پیغام دهید)
- نمایش اطلاعات تکمیلی (عکس، متن، و نحوه همکاری) این اختراع