لیست اختراعات با مالکیت
پژوهشگاه فن آوريهاي نوين علوم زيستي جهاد دانشگاهي
15 عدد
علي رغم مطالعاتي كه بر روي كندروسيت¬ها و سلول هاي بنيادين جهت استفاده از آنها در مهندسي بافت غضروف و ترميم نقايص غضروفي انجام شده است وليكن توانايي محدود تكثير و تمايز كندورسيت ها به سمت فيبروبلاست ها و تهاجمي بودن نمونه گيري منابع سلول بنيادين باعث شده است تا محققين به منابع سلولي ديگر فكر كنند. با توجه به مزاياي سلولهاي بنيادي خون قاعدگي نسبت به منابع ديگر سلولهاي بنيادي نظير در دسترس بودن، فراواني ، امكان دستيابي ماهيانه، عدم تومورزايي و تحريك سيستم ايمني فرد پذيرنده و قدرت تكثير و تمايز قابل توجه، در اين نواوري اثر بخشي سلولهاي بنيادي خون قاعدگي در تلفيق با چسب فيبريني به منظور ترميم نقيصه غضروفي نشان داده شده است. اين محصول توانسته است كه نقيصه غضروفي ايجاد شده در مدل خرگوش را به نسبت گروههاي كنترل (گروه درمان شده با چسب زيستي تنها و گروه نقيصه بدون درمان) به صورت چشمگيري ترميم كند.
نقاط كوانتومي دسته ويژه اي از نيمه هادي ها هستند. اين گروه از نيمه هادي ها بسيار كوچك بوده و معمولا از ۱۰ تا ۵۰ اتم تشكيل شده و داراي قطر nm ۱۰- ۲ مي باشند. نقاط كوانتومي نانو ذرات نيمه هادي هستند كه بسيار درخشان تر و از لحاظ نوري بسيا پايدارتر از رنگدانه هاي الي هستند، قابل حل در آب بوده و قابليت اتصال با مولكولهاي زيستي را دارند. براي تصوير برداري طولاني مي توان از آنها بهره گرفت و با استفاده از آنها تومورها و سلولهاي سرطاني در مراحل ابتدايي قابل تشخيص مي باشند. نانو ذرات ساخته شده در اين اختراع از قسمت هاي زير تشكيل شده است - هسته (Core): مرحله اول در سنتز نانو كريستالهاي نقاط كوانتومي تهيه يك هسته از CdSe - پوشش (Shell): از جنس Zns هسته هاي بدون پوشش داراي دو مشكل هستند كه عبارتند از: الف) ايرادهاي كريستالي كه لزوما در سطح هسته ها وجود دارند ب) اين سطوح فعال به آساني به وسيله مولكول هاي حلال، مولكولهاي هوا و ناخالصي ها آلوده مي شوند. تركيب لايه ها طوري انتخاب مي شود كه غير فعال بوده و تقريبا به طور كامل از هسته جدا شوند گروه هاي عامل ( Functional group ) گروه هاي عامل لايه اي از ليگاندهاي آلي هستند كه از طريق پيوند كووالانسي به سطح لايه ZnS متصل شده و مانند چسبي براي لايه بيروني عمل مي كنند. در نقاط كوانتومي لايه خارجي مخلوطي از مشتقات كربوكسيليك اسيد پليمرهاي آب گريز و آب دوست است كه قسمت آب گريز پليمر با پوشش داخلي و قسمت آب دوست آن با حلال خارجي برهمكنش دارد. اين پوشش يك سطح كربوكسيلات انعطاف پذير كه قابليت اتصال به بخش هاي بيولوژيكي و غير بيولوژيكي را داراست، فراهم مي كند، سطح حاصل قابليت اتصال به آنتي بادي ها، استرپتو آويدين، لكتين هاي نوكلئيك اسيد و مواد بيولوژيكي مورد نظر را دارا است
امروزه بيش از ۴٠ ميليون نفر در سراسر جهان آلوده به HIV مي باشند كه بيشتر آنها در سن باروري مي باشند اما به علت آلودگي از داشتن فرزند محروم بوده اند و بسياري از اين مردان بعلت متلاشي شدن بنيان خانواده دچار آسيبهاي رواني و سرخوردگيهاي عاطفي و اجتماعي شديدي مي گردند كه برخي اقدام به آلوده نمودن عمدي ساير افراد جامعه مي نمايند. پيشرفت هاي اخير در طب عفوني و علم داروسازي افزايش طول عمر و ارتقا كيفيت زندگي اينگونه افراد را سبب و آرزوي بچه دار شدن را دراين زوج ها تقويت نموده است. ارائه راهكارها و ابزارهاي مناسب كه امكان تولد فرزند سالم از زوجين سيروديكوردنت بدون آلودگي مادران به ارتقاء سلامت رواني و عاطفي جامعه منجر خواهد گشت و كاهش مبتلايان نسلهاي بعد را ثمر مي دهد. در همين راستا با طراحي ابزاري با نام فارسي : لوله تو در تو جهت ويروس زدايي مايع مني و با نام انگليسي (( For Semen Viral Decontamination (NTSVD Nested Tube ) ) ميتوان با افزايش بازده كمي و كيفي روشهاي كمك باروري در زوجين سيروديسكوردنت سلامت رواني - جسمي و امنيت اجتماعي جامعه را تضمين نمود.
آسيب هاي غضروفي به ويژه در نواحي مفصلي از جمله زانو و لگن، يكي از مشكلات شايع جوامع امروزي از جمله كشور ايران به شمار مي رود. مهندسي بافت غضروف يك درمان بازيابي كننده است كه توسط يك داربست مناسب به همراه سلول ها و مولكول هاي زيستي، شرايط تشكيل بافت جديد را مهيا مي كند. يكي از مهمترين مسائل مربوط به داربست ها داشتن تخلخل و ثبات مكانيكي به طور همزمان و تخريب پذيري متناسب با زمان تشكيل بافت جديد است. تا كنون داربستها و ساختارهاي متنوعي در دنيا جهت حل مشكلات غضروفي پيشنهاد و ساخته شده اند كه تعدادي از آنها به مرحله تجاري رسيده است و به قيمت گزافي به كشورهاي ديگر فروخته مي شود. در حال حاضر با توجه به مسئله بالا بودن قيمت آنها، ساخت داربستهاي سه بعدي با طراحي و ساختار مناسب ضمن معرفي يك محصول جديد و كارامد در دنيا مي تواند سبب كاهش ميزان وابستگي كشور به كشورهاي بيگانه شده و با توليد انبوه آن ضمن جلوگيري از خروج مقادير متنابهي ارز از كشور، ميتواند سفارش پيوند از كشورهاي اطراف و حتي كشورهاي پيشرفته غربي داشته باشد كه كمك قابل توجهي به اقتصاد كشور خواهد نمود. ابريشم به عنوان يك فرآورده ملي و يك منبع ارزان قيمت يك پليمر طبيعي با ويژگي¬هاي مكانيكي و زيستي مي باشد. در محصول ارائه شده از داربست ابريشم مورد استفاده مي شود كه علاوه بر طبيعي بودن و سازگار بودن با بدن، مشخصات فيزيكي و مكانيكي لازم را دارا مي باشد. نوآوري محصول پيش بيني شده به روش ساده و ارزان قيمت توليد داربست زيست سازگار و زيست تخريب پذير و تلفيق مهندسي آن با سلول كندروسيت اتولوگ بر مي گردد. كشت كندروسيت هاي اتولوگ بر روي داربست ابريشمي علاوه بر اين كه يك ساختار سهبعدي مشابه ساختار بافت طبيعي را بوجود مي آورد، ملاحظات ايمونولوژيكي پيوند هاي آلوژنيك را نيز مي كاهد و در نتيجه راهكار مناسبي براي بازسازي و ترميم ضايعات استئوكندرال خواهد بود. علاوه بر اين نشان داده شده است كه داربست هاي ابريشمي متخلخل و محكم، سرعت تخريب مناسب و قابليت بازسازي در in vivo را دارند. همچنين توانايي ترميم داربست ها به همراه كندورسيت ها به مراتب بالاتر از داربست هاي به تنهايي است و آناليز هيستوپاتولوژيكي نيز حاكي از كارآمدي كشت سلول ها بر روي داربست ها روي كيفيت ترميم غضروف بوده است.
خلاصه توصيف اختراع آسيب هاي بزرگ پوستي به دلايل متعددي از جمله سوختگي هاي حرارتي و شيميايي، تصادف، اصابت گلوله، عفونت تومور و ساير بيماري ها ايجاد مي شوند. افراد ساكن در كشورهاي در حال توسعه، بيشتر در معرض اين آسيب¬ها قرار دارند. متاسفانه كشور ايران، بالاترين آمار سوختگي در خاورميانه را به خود اختصاص داده است. بازسازي آسيب هاي بزرگ پوستي به روش جراحي با چالش هاي فراواني روبروست كه گاهي با شكست مواجه شده و گاه در صورت موفقيت، زخم هاي گسترده اي بجا مي گذارد كه كيفيت و ظاهر بافت طبيعي را ندارند، در نتيجه بيمار را دستخوش مشكلات روحي و اجتماعي خواهد كرد و كيفيت زندگي بيمار را كاهش مي¬دهد. براي بازسازي آسيب¬هاي بزرگ پوستي، استفاده از اتوگرافت ارجح است ولي به دليل وسعت زياد آسيب پوستي، تهيه مقادير كافي از گرافت خودي براي بازسازي آسيب امكان پذير نمي باشد. در كلينيك، استفاده از آلوگرافت ها نيز به عنوان يك انتخاب مطرح مي باشد كه با محدوديت هايي روبرو است از جمله كمبود اهدا كننده، محيا نبودن شرايط اهدا در موارد اروژانسي، خطر عفونت، ترميم آهسته، باقي ماندن اثر زخم و ملاحظات اخلاقي. مهندسي بافت پوست، با رويكرد ايجاد داربست هاي سه بعدي كه قابليت هدايت و بازسازي سلول ها را داراست به عنوان يك راهكار جايگزين مورد توجه قرار گرفته است. در اين اختراع، محصولي بي-خطر، اثربخش در ترميم، ارزان و در دسترس معرفي كرده ايم كه جايگزين مناسبي براي بافت از دست رفته باشد تا شرايط ترميم و بازسازي براي بدن فراهم شده و بافت طبيعي با حداقل اثر زخم باقي مانده مجددا تشكيل شود. در حقيقت اين محصول موضع مجروح را پوشانده تا با حفظ تبادل اكسيژن، آب و خون بدن از دست نرود؛ همچنين ساختار ويژه آن امكان رشد و گسترش سلول هاي زايا و ترميم كننده را فراهم مي آورد. در توليد اين محصول از پرده آمنيوتيك سلول زدايي شده به عنوان پايه استفاده شده است و عملكرد آن با استفاده از اصلاحات سطحي، از جمله نشاندن نانوالياف روي سطح پرده و پلاسماي اكسيژن بهبود يافته است. به منظور بهبود مقاومت مكانيكي و آنزيمي پرده و همچنين سهولت استفاده، در راستاي حفظ شرايطي مطلوب براي ترميم زخم، ساختار نانوالياف فيبروئين ابريشم انتخاب شده است زيرا سطح ويژه آن امكان انتقال مواد و مرطوب نگه داشتن محيط را فراهم سازد. اصلاح به روش پلاسما نيز سبب ارتقا آب دوستي و برهم كنش سلولي نانوالياف گرديد. اين محصول سبب ترميم و بازسازي نقصيه پوستي در شرايط ¬درون¬تني مي شود. هبر اساس بررسي هاي ما، در زخم تمام ضخامت در مدل حيواني موش، با پيوند داربست دولايه طراحي شده در مقايسه با داربست تجاري خارجي، ترميم مطلوب تري به دست آمد. در صورت ارائه زخم پوش ها و جايگزين هاي پوست مناسب توليد داخل به بازار محصولات پزشكي كشور، مي-توان از خروج مقادير قابل توجهي ارز از ايران جلوگيري كرد. همچنين، از آنجاكه قيمت گزاف جايگزين هاي پوست موجود در بازارهاي خارجي و محدوديت هاي ناشي از تحريم ها، امكان دستيابي به فراورده هاي ضروري را مشكل ساخته، كيفيت زندگي هم¬وطنان دچار نقصيه هاي پوستي مورد دستخوش قرار گرفته است. ارائه داربست دولايه مورد بحث كه با استفاده از مواد طبيعي موجود در كشور و روش به صرفه اقتصادي توليد انبوه، امكان درآمدزايي و اشتغال زايي را فراهم مي سازد، راه گشاي بيماران و پزشكان است.
در اين مطالعه، توليد كلاژن نوع I از منابع پوستي پستانداران (شامل نمونه¬ي پوستي انسان، گاو و گوسفند) مورد بررسي قرار گرفته است. كلاژن نوع I فراوان ترين پروتئين موجود در پستانداران و تشكيل دهنده اصلي بافت همبند مي¬باشد. اين پليمر طبيعي زيست تخريب پذير و زيست سازگار است و نفوذ سلولي و ترميم بافت را سرعت مي¬بخشد و در مهندسي بافت و پزشكي بازساختي و صنايع دارويي، آرايشي و بهداشتي كاربرد فراوان دارد. استخراج اين پروتئين با محدوديت¬هايي همراه است از جمله زمان¬بر و پر هزينه بودن روش¬هاي متداول تخليص پروتئين كه شامل رسوب¬گيري با نمك، سپس فيلتراسيون مي¬باشد. در همين راستا، امكان ارائه روشي ساده و كوتاه براي استخراج پروتئين كلاژن از منابع پوستي متفاوت بررسي شد. با هدف فراهم ساختن امكان ارائه جايگرين¬هاي بافتي آلوگرافت يا اتوگرافت بر پايه كلاژن، استخراج از پوست انسان نيز مورد بررسي قرار گرفت. در اين مطالعه از وسايل آزمايشگاهي متداول استفاده شده است و تضمين خلوص پروتئين با بالا بردن دفعات مراحل شستشوي پوست قبل از استخراج و اعمال سرعت مناسب شستشو انجام گرفته است. پس از دياليز محلول پروتئيني حاصل به منظور خارج كردن نمك موجود و فريزدراي آن، محصول نهايي به صورت پودر با قابليت فراوري به اشكال مختلف به دست آمد.
آنتی بادی خرگوشی ضد ایمونوگلوبین موش متصل شده به انزیم پراکسیداز
پارامترهاي اسپرم ارتباط معناداري با توانايي باروري آن و نيز ميزان موفقيت روشهاي كمك باروري (ART) دارد Daris , et al 2010 , Chemes, et al 2003 در اين ميان مطالعات زيادي نشان دهنده ارتباط قوي بين مورفولوژي اسپرم و پتانسيل باروري اسپرم انسان بوده است Tang et al 2009, Van wart 2001 بطوريكه مورفولوژي ضعيف اسپرم معمولا با كاهش ميزان باروري همراه است و نيز نقش موثري در كاهش نتايج روشهاي كمك باروري دارد Auger et al 2010 روشهاي متعددي جهت ارزيابي مورفولوژي اسپرم وجود دارد كه در كتاب سازمان بهداشت جهاني تحت عنوان WHO laboratory manual for the Examination and processing and processing of human semen (ويرايش پنجم - چاپ 2010 به 3 روش DIFF-Quik و Papanicolaou و Shorr اشاره شده است. اما اين 3 روش در ماده تثبيت كننده ماده رنگزا و مدت زمان رنگ آميزي متفاوت مي باشند. اما اين 3 روش در ماده تثبيت كننده ماده رنگزا و مدت زمان رنگ آميزي متفاوت مي باشند. ميانگين مدت زمان رنگ آميزي اسمير مايع سمينال بدون احتساب مراحل تهيه اسمير به شرح ذيل مي باشد: Diff -Quik و 16- 15 دقيقه Papanicolaou و 65 - 55 دقيقه Shorr و 90 - 85 دقيقه در حال حاضر كيتهاي رنگ آميزي ديگري نيز جهت ارزيابي مورفولوژي اسپرم وجود دارند مانند: sperm Blue با ميانگين مدت زمان رنگ آميزي اسمير مايع سمينال بدون احتساب مراحل تهيه اسمير 25 - 20 دقيقه Spermac Stain با ميانگين مدت زمان رنگ آميزي اسمير مايع سمينال بدون احتساب مراحل تهيه اسمير 75 - 70 دقيقه اختراع حاضر با نام فارسي: كيت رنگ آميزي سريع اسپرم نام انگليسي: Rapid Sperm Staining Kit RSSK كه در قالب دو محصول كيت رنگ آميزي سريع اسپرم - 100 Rapid Sperm Staining Kit -100 (RSSK-100 كيت رنگ آميزي سريع اسپرم - 50 Rapid Sperm Staining Kit -50 (RSSK-50 عرضه مي گردد. با داشتن مزاياي متعددي مي توان پاسخگوي پزشكان و محققان مراكز فوق تخصصي تشخيص و درمان ناباروري ، پژوهشگاهها و مراكز تحقيقاتي باشد.
نام فرآورده: Rabbit Anti-Human lg Mouse lg Adsorbed شماره فرآورده: 13 1 SPH مشخصات فرآورده: حيوان ميزبان: خرگوش ايمونوژن: ايمونوگلوبولين انسان lgA. lgM. IgG كه از طريق كروماتوگرافي جذبي Affinity chromatography بدست آمده است. نخليص آنتي بادي: ١ - آنتي بادي Rabbit Anti-Human lg از طريق كروماتوگرافي جذبي با استفاده از ايمونوكلوبولين انسان متصل به Sepharose-4B تخليص گرديد. ٢ - واكنش متقاطع آن با ايمونوگلوبولين موش با استفاده از ستون جذبي Mouse lg حذف گرديد. غلظت بروتثيئ: نيم mg/ml واكنش متقاطع با سرم حيوانات: ميزان واكنش متقاطع با سرم ميمون حدود ١٠٠ درصد، سگ: 5/12 درصد اسب : 10 درصد بز: 6 درصد، 4رت: درصدگوسفند: 3 درصد خوكچه هندي و گربه: 1/5 موش: 1 درصد و با سرم مرغ كمتر از ١ دصد مي بامئند. موارد استفاده: ١ - الايزا Enzyme-linked mmunosorbent Assay ٢ - ايمونوديفوزيون Immunodiffusion 3~ هماكلوتيناسيون Haemagglutination نحوه نگهداري: آنتي بادي را در ويالهاي كوچك در ºc • ٢ - نكهداري كرده و از منجمد كردن و ذوب كردن آن به طور متوالي خودداري كنيد. كيفيت اين فرآورده به تاييد آزمايشكاه رفرانس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي رسيده است.
خلاصه نام فرآورده: SPH 122 مشخصات فراورده حيوان ميزبان : گوسفند ايمونوژن: زنجيره سنگين IgD مولكول IgD انسان از سرم تصفيه شده سنگين آن، بعد از احيا IgD با استفاده از روش الكترو الوشن به دست آمده است. تخليص آنتي بادي: آنتي بادي sheep anti human IgD از طريق كروماتوگرافي جذبي با استفاده از IgD انسان متصل به sepharose-4B نحليص گرديد. غلظت پروتئين: mg/ml 5/0 حلال: PBS 1.5M و ph 7/2 واحد تايمروسال 01/0 واكنش متقاطع 1. واكنش متقاطع با ساير ايزوتيپ هاي انسان ميزان واكنش متقاطع با IgG 5/0 و با IgG: 5% و يا IgM/K,IgA/ . IgA/K 3% مي باشد. 2. واكنش متقاطع با سرم حيوانات: هيچگونه واكنش متقاطعي با سرم ميمون، گوسفند، بز، اسب، مرغ، سگ، گربه، خوكچه هندي، رت و موش ندارد. موارد استفاده: 1. آلايزا enzyme – linked immunosorbent assay 2. ايمونوديفوزيون immunodiffusion 3. هماگلوتيناسيون haemagglitination نحوه نگهداري آنتي بادي را در ويالهاي كوچك در 20- درجه سانتيگراد نگهداري كرده و از منجمد كردن و ذوب كردن آن به طور متوالي خودداري كنيد. كيفيت اين فراورده به تاييد آزمايشگاه رفرانس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي رسيده است.
موارد یافت شده: 15