لیست اختراعات با مالکیت حميد عزت پناه
5 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ اظهارنامه: 1394/07/04
تاریخ ثبت: 1395/08/09
خلاصه اختراع:

شير شتر بدليل سرشار بودن از انواع املاح معدني، پروتئنها، ويتامينها و تركيبات بيوشيميايي متعدد داراي ارزش غذايي برتر در مقايسه با ديگر شيرهاي خوراكي است ولي وجود اين تركيبات به شير طعم ناخوشايند داده. لذا دامداران شير شتر را پس از تخميرخودبخودي مصرف مي كنند كه اين امر (تخمير خودبخودي) مي تواند به توليد محصولي نامطلوب، غيربهداشتي و حتي خطر آفرين براي سلامت افراد منجر شود. لذا در اين طرح پژوهشي هدف آن بود كه با استفاده از استارتر لاكتو باسيلوس بولگاريكوس تخمير روي شير شتر انجام و پايداري دوغ آن بررسي شود. نتايج نشان داد كه استارتر لاكتو باسيلوس بولگاريكوس تخمير روي شير شتر را انجام داده و با توجه به آنكه محصول توليدي، فرآيند حرارتي 85 درجه سلسيوس را به مدت 5 دقيقه پشت سر گذاشته بهداشتي و قابل استفاده است.

تاریخ اظهارنامه: 1389/07/06
تاریخ ثبت: 1390/05/12
خلاصه اختراع:

در اين اختراع روش جديد و اصلاح شده اي براي توليد محصولي با نام شير بي چربي بافت دار كه در گذشته به طور دانش بسته اي مطرح شده بود مورد بررسي قرار گرفت شير بي چربي بافت دار به منظور مشابه سازي خواص محصولات شيري كم چرب يا بي چربي به فرآورده هايي با چربي بالا موثر است اما اين تركيب تا كنون در ايران توليد نشده است شير بي چربي بافت دار تركييبي پايدار و بدون تراكم يا رسوب در دوره ماندگاري است كه پتانسيل حضور در ميان جايگزين هاي چربيرا دارد

تاریخ اظهارنامه: 1389/07/06
تاریخ ثبت: 1390/05/12
خلاصه اختراع:

جايگزيني مقادير مختلف شير بي چربي بافت دار به جاي شير ماست سازي روشي قابل انجام در كشور است كه با توجه به تاثير شيربي چربي بافت دار در فرمولاسيون ماست بي چربي بر ويژگي هاي مختلف، انتخاب نسبت بهينه شير بي چربي بافت دار در ژل ماست، عاملي كليدي است. ماست بي چربي توليد شده با استفاده از شير بي چربي بافت دار از نظر خواص رنگي، گرانروي ، بافتي، آب اندازي و ظرفيت نگهداري آب به ماست پر چرب نزديك شد، كه نشاندهنده جايگزين شدن مناسب شير بي چربي بافت دار در ژل ماست است اما تاكنون ماست بي چربي حاوي شير بي چربي بافت دار توليد نشده است.

تاریخ ثبت: 1398/07/29
خلاصه اختراع:

به كار بردن بسياري از غذاداروهاي نامحلول در آب و استفاده از آنها در فرمولاسيون‏¬هاي بر پايه آب و حفظ پايداري آن چالش عمده‏اي براي صنايع غذايي و صنايع وابسته مي¬باشد. هدف اصلي اختراع بررسي پايداري فيزيكي، اكسايشي و ميزان رهش روغن پريلا (به عنوان منبعي غني از امگا3 و ساير تركيبات زيست فعال) در شرايط شبيه سازي شده دستگاه گوارش نانوليپوزوم پوشش¬دار با تركيبات مختلف (كيتوزان و آلژينات سديم) و استفاده از جني¬پين به عنوان عامل ايجاد كننده اتصال عرضي و مقايسه آن با نانوليپوزوم بدون پوشش¬دار است و همچنين بررسي پايداري نمونه¬ها در نوشيديني مدل و تأثير تيمار حرارتي بر آن¬ها مي¬باشد. پوشش¬دهي نانوحامل¬ها به وسيله پليمرها اثر حفاظتي بر ديواره ليپوزومي و تركيبات زيست¬فعال آب¬گريز (امگا3) در مدت نگهداري داشتند. پوشش كيتوزان به ميزان قابل توجهي منجر به بهبود پايداري فيزيكي و اكسايشي ديواره ليپوزومي و روغن پريلا شد؛ پوشش آلژينات سديم در دماي پايين سبب بهبود پايداري فيزيكي نانوحامل شد ولي در دماي بالا نتوانست به ميزان قابل توجهي سبب بهبود پايداري اكسايشي نانوحامل غني از امگا3 شود. جني¬پين به عنوان عامل اتصال عرضي سبب كاهش اندازه ذرات در پوشش كيتوزان شد و همچنين به دليل ايجاد پيوندهاي كووالانسي درون و بين مولكلولي، سبب مستحكم¬تر شدن پوشش و افزايش پايداري فيزيكي و اكسايشي نانوحامل¬ها شد. مطالعه ميزان رهش در شرايط شبيه سازي شده دستگاه گوارش نشان داد كه پوشش¬ها و جني¬پين منجر به كاهش رهش امگا3 در شرايط معده شده است. همچنين بررسي نانوحامل بدون پوشش و پوشش¬دار در نوشيدني مدل نشان داد كه پوشش كيتوزان و جني¬پين منجر به بهبود پايداري حرارتي نانوحامل¬ گرديدند. پوشش¬دهي نانوليپوزم مي تواند روشي نويد بخش، دوست¬دار محيط زيست و مناسب براي سنتز نانوليپوزم غني از امگا3 باشد و منجر به كاربردي شدن تكنيك نانوليپوزوم براي توليد محصولات حاوي تركيبات زيست فعال در صنعت غذا و دارو گردد و از ويژگي هم¬افزايي اثرات سلامتش بخش روغن پريلا به عنوان منبعي غني از امگا3 و همچنين ساير تركيبات آن نظير فنول¬ها، توكول، استرول در كنار يكديگر بهره برد.

موارد یافت شده: 5