لیست اختراعات با مالکیت داريوش سمناني
9 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 9
تاریخ ثبت: 1392/11/06
مخترع/مخترعان: زهرا صادقي
خلاصه اختراع:

يكي از عمده ترين روش هاي توليد فوم هاي فلزي با حفره هاي جهت دار منظم، استفاده از انحلال گاز درون مذاب است. اين امر موجب مي شود كه در حين انجماد، با پس زده شدن گاز حل شده در مذاب حباب هاي گاز تشكيل شده موجب توليد فوم گردند. در اين اختراع روشي جديد براي ساخت فوم هاي فلزي با تخلخل هاي منظم و جهت دار ارائه شده است. در اين روش پليمري از جنس سلولز بهينه شده به عنوان عامل فوم زا تحت فشار پرس مشخص به شكل قرص هايي به قطر 14 ميلي متر پرس شده و با استفاده از يك ميله ي فولادي به مذاب منيزيم با دمايC° 800 افزوده مي شوند. اين ماده مي تواند به عنوان جايگزين بسيار مناسبي براي هيدريد تيتانيم ( اصلي ترين عامل توليدكننده گاز هيدروژن) درنظر گرفته شود. پس از تكميل مرحله ي تجزيه عامل فوم زا، مذاب فوق اشباع از گاز به درون سيستم انجماد جهت دار منتقل مي گردد. وقتي مذاب شارژ شده با هيدروژن منجمد مي شود، حلاليت هيدروژن در آن به طور ناگهاني كاهش مي يابد و اختلاف بين مقدار هيدروژن حل شده در مايع و حلاليت در حالت جامد به شكل حباب هاي گاز به صورت مستقيم روي جبهه انجماد آزاد خواهد شد. جوانه زني حباب هاي گاز در جبهه انجمادشرايط تشكيل حفره در يك گازار را فراهم مي كند. حباب هاي گاز همزمان با كريستال هاي جامد رشد مي كنند، به طوري كه جبهه ي انجماد توسط حباب ها متوقف نمي شود. فرآيند بسيار مشابه استحاله يوتكتيك معمولي است، با اين تفاوت كه مايع به جاي دو جامد به يك گاز و يك جامد تجزيه مي شود. در طي فرآيند انجماد جهت دار، منجر به تشكيل يك ساختار منظم با دو فاز مي شود كه يكي از آن ها گاز است.

تاریخ ثبت: 1394/02/07
مخترع/مخترعان: مهران افراشي
خلاصه اختراع:

اين قطعه مانند اسپينرت هاي توليد الياف مصنوعي عمل كرده و توليد نانو الياف را با سرعت بسيار بيشتري انجام ميدهد.با اين قطعه ميتوان نانو الياف را در مقياس صنعتي توليد كرده.علاوه بر اين هزينه ي توليد بسيار كاهش خواهد يافت.همچنين امكان فعاليت گسترده تر در رابطه يا نانو الياف مانند توليد نخ نانو فراهم خواهد شد.از ديگر مزاياي استفاده از اين قطعه ،توليد نانو الياف و نانو ذرات به صورت كنترل شده ميباشد

تاریخ اظهارنامه: 1393/05/31
تاریخ ثبت: 1394/03/17
خلاصه اختراع:

نخ هيبريدي سيمي با خصوصيات كشساني، مغناطيسي، قابليت رسانايي الكتريكي و توليد جريان الكتريكي القايي به روش الكترومغناطيس در فركانس‌هاي پايين براي برداشت انرژي توسط كالاهاي نساجي مي‌توان از فناوري‌هاي نانو و انرژي جنبشي حاصل از حركت اجزاي پوشاك و تبديل اين انرژي جنبشي به انرژي الكتريكي استفاده كرد. روش‌هاي استفاده شده‌ي پيشين عموماً روش‌هايي پر هزينه بوده و از پوشش دادن الياف با فلزات گرانبهايي مانند طلا، نقره و پلاتين كمك گرفته شده است. از سوي ديگر روش‌هاي برداشت انرژي از محيط توسط محصولات نساجي بر استفاده از روش‌هاي پر هزينه‌اي مانند استفاده از مولدهاي پيزوالكتريك، الكترواستاتيك و فتوولتائيك استوار بوده و اين روش ها در تبديل ارتعاشات مكانيكي به الكتريكي در فركانس‌هاي زير 10 هرتز عموماً ناموفق بوده‌اند. براي رفع اين مشكلات از پوشش دادن نخ كشسان لايكرا با پودر فلز كبالت و سپس تابانيدن سيم مسي به دور نخ پوشش داده شده استفاده شده است تا در نتيجه‌ي حركت رفت و برگشتي نخ لايكرا در حركات كششي جريان القايي الكترومغناطيس در سيم مسي تابيده شده القا شود. نخ هيبريدي سيمي محصولي است كه در عين هزينه بسيار پايين فرآيند توليد آن نسبت به نمونه‌هاي با عملكرد مشابه، قابليت كاربرد در فركانس‌هاي پايين‌تر از 10 هرتز (18/1-55/0 هرتز) و تبديل انرژي ارتعاشي ايجاد شده در آن به انرژي الكتريكي را دارا مي‌باشد. از اين نخ مي‌توان در توليد پوشاك هوشمند استفاده كرد و از جريان الكتريكي توليد شده در تجهيزات الكترونيكي همراه مانند پخش كننده‌هاي موسيقي و گوشي‌هاي همراه و ساخت كرنش‌سنج‌هاي حساس استفاده نمود.

تاریخ ثبت: 1395/10/01
خلاصه اختراع:

دستگاه الكتروريس خارپشتي جهت توليد نانوالياف در مقياس صنعتي با مصرف انرژي بهينه شده در زمينه ي مهندسي مكانيك و مهندسي برق است. در روش هايي كه جهت توليد صنعتي نانوالياف صورت گرفته، معمولا ميزان اختلاف ولتاژ نيز به‌مراتب افزايش‌يافته است. متداول‌ترين دستگاه توليد صنعتي نانوالياف، دستگاه‌هاي الكتروريس درامي هستند كه از قرارگرفتن تعداد زيادي سوزن فلزي بر روي درامي يكپارچه رسانا ساخته شده اند كه همه ي اين سوزن ها به طور همزمان باردار مي شوند و همين عامل باعث افزايش شديد نياز به اختلاف ولتاژ بالا مي گردد كه هم تهيه دستگاه high voltage با ظرفيت بالا را مشكل مي سازد هم مصرف برق و همچنين خطر برق گرفتگي را افزايش مي دهد. در درام جديد، با تقسيم بندي سوزن ها در رديف هاي مجزا ازهم، ميزان اختلاف ولتاژ مورد نياز دستگاه به مراتب كاهش يافته و مشكلات ناشي از استفاده از اختلاف ولتاژ بسيار بالا، به حداقل مي رسد. اين دستگاه مي تواند در كارخانه هاي نساجي، پوشاك، فيلتر سازي، توليد منسوجات خاص و... مورد استفاده گسترده قرار گيرد.

تاریخ ثبت: 1395/02/12
خلاصه اختراع:

داربست‌هاي كامپوزيتي، به دليل توانايي تركيب، مزاياي مواد مختلف، توجه زيادي را به خود جلب كرده اند. به خاطر زيست سازگاري و توانايي اتصال به استخوان، بسياري از مواد كامپوزيتي براي كاربردهاي پزشكي گسترش يافته اند كه شامل كامپوزيت هاي زمينه سراميكي يا پليمري مي‌باشد.كامپوزيت‌هاي زيستي مختلفي در طبيعت وجود دارند، كه يك زمينه آلي با يك بخش معدني تركيب مي‌شود، اين كامپوزيت‌ها، با توجه به ويژگي‌هاي كه دارند قادر به ايجاد خواص مكانيكي مناسب جهت جايگزيني براي كاربرد مخصوص خود مثل اسكلت و دندان را دارند. در اين ميان داربست‌هاي زمينه پليمري با پوشش مواد زيست فعال به تازگي مورد توجه دانشمندان قرار گرفته‌اند. شيشه‌هاي زيست فعال نشان داده اند كه در محلول شبيه سازي شده‌ي بدن قادر به توليد هيدروكسي اپاتيت(بخش معدني استخوان) روي سطح داربست هستند. به طور كلي هدف از اين اختراع طراحي و ساخت داربستي است كه علاوه بر داشتن ريزساختاري در مقياس نانو، خواص مكانيكي متناسب با بافت استخوان را داشته باشد. نكته ديگر اين است كه داربست طراحي شده بايد كاملا قابليت تخريب متناسب با ترميم بافت اسيب ديده را داشته باشد تا بدون ايجاد تنش به ناحيه اسيب ديده پس از ترميم كامل بافت استخوان از بين برد. ساختار داربست به صورت الياف با سايز نانو است كه متشكل از پلي‌كاپرولاكتون/ژلاتين/شيشه زيست فعال مي باشد كه خواص مكانيكي و آبدوستي اين داربست‌هاي پليمري با افزودن نانو پودر هاي شيشه زيست فعال به طور چشمگيري به حالت ايده ال نزديك شدند و ميزان زيست سازگاري به حداكثر رسيد. اما بايد ميزان و درصد ژلاتين و شيشه زيست فعال اضافه شده به پليمر سنتزي پلي‌كاپرولاكتون به گونه اي باشد كه خاصيتي مشابه با بافت استخوان بدست ايد. يكي ديگر از ويژگي هاي اختراع ريزساختار نانو آن مي باشد و ما برآن هستيم كه با استفاده از تكنيك الكتروريسي ساختار نانو را فراهم كنيم، تا ساختاري دقيقا مشابه ساختار ماتريس خارج سلولي فراهم شود و سلول ها چهارچوبي ايده ال جهت چسبيدن را بدست اورند.

تاریخ اظهارنامه: 1389/11/04
تاریخ ثبت: 1390/02/27
خلاصه اختراع:

خلاصه دستگاه اندازه گيري ظرفيت انتقال رطوبت و حرارت منسوجات به منظور رفع نواقص دستگاه هاي موجود طراحي و ساخته شد. دستگاه هاي موجود از دو شيوه براي شبيه سازي تعريق بهره مي گرفتند. در بعضي از دستگاه ها از يك مخزن آب كه گرم مي شود، بهره گرفته شده است. در اين دستگاه ها رطوبت منتقله به علت تشكيل شبنم در يك سمت نمونه، در فاز مايع است و همچنين كنترلي روي شرايط دما و رطوبت يك سمت نمونه وجود ندارد. در بعضي از دستگاه هاي موجود، رطوبت روي يك لايه جاذب ريخته مي شود، يك لايه با قابليت عبوردهي بخار و غيرقابل نفوذ از نظر رطوبت روي اين لايه جاذب قرار گرفته و نمونه مورد آزمايش روي آن قرار مي گيرد. اين دستگاه ها نيز رطوبت را درفاز مايع عبور مي دهند. در دستگاه اندازه گيري ظرفيت انتقال رطوبت و حرارت منسوجات طراحي شده از دستگاه بخور سرد استفاده شده كه باعث مي شود رطوبت منتقل شده از منسوج، در فاز گاز باشد. در اين دستگاه كنترل كيفي دقيقي روي شرايط رطوبت و حرارت محفظه وجود دارد كه آن را منحصر به فرد مي كند.

تاریخ اظهارنامه: 1385/04/24
تاریخ ثبت: 1385/10/25
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1385/04/24
تاریخ ثبت: 1385/10/25
خلاصه اختراع:

موارد یافت شده: 9