لیست اختراعات با مالکیت
كيوان اوضاعي
14 عدد
در اين طرح در نظر داريم با مخلوط كردن پليمرها با نانو مواد سراميكي و تشكيل نانو كامپوزيتها سعي در ايجاد خواص مورد نياز در آن ها كنيم . در مورد قطعات پليمري مصرفي در لوازم الكترونيك كه عمدتا از كامپوزيتها ساخته ميشوند، يكي از خواص مهم پايين بودن ضريب انبساط حرارتي آنها است. عموما ضريب انبساط حرارتي پليمرها بالا است و با ايجاد تغييراتي در ساختار آنها (استخلافسازي با گروههاي عاملي O-C و (C≡Nضريب انبساط حرارتي پليمرها را كاهش ميدهند. از طرف ديگر در كامپوزيتها اين خاصيت تابع پليمر ماتريس و ذرات پركننده، نسبت هر يك از آنها و ابعاد ذرات پركننده است. با كاهش ابعاد ذرات پركننده تلاش ميشود تا ضمن بهبود ضريب انبساط حرارتي كامپوزيت تهيه شده، ساير خواص آن مثل توزيع يكنواخت تر ذرات نيز بهبود يابد. از طرف ديگر، امروزه تمايل به استفاده از ذرات نانو افزايش يافته و اخيرا مطالعات زيادي در زمينه استفاده از ذرات نانو باريم زيركونات در ساخت كامپوزيتهاي پليمري داراي ضريب انبساط حرارتي پايين انجام يافته است. در اين اختراع تلاش ميشود تا يك نانو كامپوزيت هموژن با استفاده از مشتقات پلي آميد در تركيب درصدهاي مختلف از نانو ذرات باريوم زيركونيوم تهيه شود. كامپوزيتهاي تهيه شده از نظر يكنواختي ساختار و خواص گرمايي مورد بررسي قرار ميگيرند.
در دهه اخير استفاده از جاذب هاي طبيعي به دليل ارزان بودن، قابليت دسترسي، تجزيه پذيري در محيط زيست و درصد بالاي حذف رنگ و آلودگي هاي ناشي از آن پيشرفت قابل ملاحظهاي داشته و جايگاهي خاص در زمينه تصفيه پساب بهدست آوردهاست. در اين اختراع از جاذب طبيعي موي سر ريز شده به منظور رنگبري، جذب و حذف پسابهاي رنگي استفاده شدهاست. براي اين منظور ابتدا موي سر خرد شده توسط آسياب سياره اي ريز شده و پس از چند بار شستشو با آب مقطر، بصورت پودر خشك درآورده مي شود. هنگامي كه نمونه تهيه شده به طور كامل خشك گرديد، فرآيند آماده سازي توسط محلول اسيدي بر روي نمونه ساخته شده صورت گرفته و در نهايت براي تصفيه و حذف پساب رنگي استفاده مي شود.
با توجه به كمبود آب آشاميدني شيرين در تمامي نقاط جهان به ويژه كشورمان ايران نياز مبرم و حياتي به دستگاه آب شيرن كن و تصفيه ي آب فكر ساختن و طراحي آب شيرين كن با فناوري نانو به ذهنمان خطور كرد. تا كارايي دستگاه هاي فعلي و هم چنين ميزان توليد آب در هر شبانه روز بر حسب ليتر را افزايش داده و هزينه ي آن را به حداقل برسانيم. با مطالعات و تحقيقاتي كه انجام شد به اين نتيجه رسيديم كه از روش نانو فيلتراسيون با استفاده از نانو الياف معدني (استفاده از سراميك ها) دستگاه نانو آب شيرين كن در اشل خانگي بسازيم كه قابليت حذف آلودگي ها را تا بيش از 99 درصد داراست و همچنين با توجه به آلوده بودن آب تهران و مشهد به نيترات قابليت حذف نيترات را نيز دارد. و البته هم اكنون با روش هاي بسياري به حذف نيترات مي پردازند كه حذف نيترات در آنها به طور كامل نيست و يا اقتصايد نيستند. كه ما مي خواهيم در طرح خود از نانو ذرات منيزيم تيتانات براي حذف نيترات استفاده كنيم. در اين طرح از مواد اوليه منيزيم استات با درجه خلوص بالا تترابوتيل تيتانيت و اسيد استيريك به عنوان مواد پايه استفاده شده و به وسيله روش سل ژل به آسان ترين شكل ممكن و كمترين امكانات لازم براي اولين بار در حوزه دانش آموزي نانو ذرات مورد نظر سنتز شدند. مزيت فيلترهاي ساخته شده با اين روش اين است كه چون فيلتراسيون آن ها فقط بر راهكار غربالگري مبتني نيست نانو ذرات در بين فيلتر و نه روي سطح آن جمع شده و بنابراين كمتر با انسداد مواجه مي شوند.
انرژي جز لاينفكي از زندگي بشر است و انتخاب يك انرژي بهينه در رفع اين نياز به ما ياري مي دهد. در قرون اخير انرژي خورشيدي اين امتياز را از آن خود كرده است ولي وجود اين انرژي همچون نفت در زندگي ما به وضوح احساس نمي شود. دليل اين امر را كميت بالا و كيفيت كم مي دانيم و براي رفع اين مشكل لازم شد تا راه چگونگي استفاده از اين انرژي را بررسي كنيم پس وارد ساختار دستگاهي شديم كه اين انرژي را جذب مي كند يعني سولارسل اگر بخواهيم وسيله ديگري را بسازيم باز هم به ماده اي جهت جذب نور نيازمنديم پس معتقديم كه جذب نور را نمي توان با تغيير دستگاه استفاده از مواد جاذب جلوگيري از انعكاس نور يا تله گذاري و ... به طور قطع بهينه كرد. در واقع روشهايي كه اكنون از آنها براي بهبود سلولهاي خورشيدي در مقالات و اخبار مختلف علمي مي بينيم به ندرت به اصل قضيه پرداخته و بيشتر سعي بر استفاده از مواد چاشني و ظاهري دارند در حاليكه اگر اصل ماده تغيير كند حتي بدون مواد اضافه جذب بالاتري خواهيم داشت. منظور ما تغيير نيم رسانا در داخل سولارسل است. اينكه چرا از نيم رسانا استفاده مي شود به دليل يك پديده كوانتومي است كه اكنون جاي بحث در آن نيست. نيم رسانايي كه تاكنون مورد استفاده بوده سيليكون است كه از لحاظ كيفيت رقبي قدرتمند نداشته ولي از لحاظ كميت رقبا فراوانند. براي غلبه بر اين ماده ماده اي كه استفاده مي كنيم بايد 5 ويژگي داشته باشد كه ما معتقديم MnTio3 (نانو پودر منگنز تيتانات) كه ماده اي تازه سنتز شده در حوزه فناوري نانو است و داراي اين 5 ويژگي خاص مي باشد.
فرايند استفاده از نانو ذرات لانتانيوم - زير كونيت - نقره جهت بهبود عملكرد پيل سوختي اكسيد جامد براي توليد انرژي الكتريكي مشتمل بر قرار دادن نانو ذرات نقره بر روي ديواره ي نانو لوله هاي كربني است كه ابتدا محلول حاوي نانو ذرات نقره را توليد كرده سپس با قرار دادن نانو لوله ها در محلول و اعمال ولتاژ ، نانو ذرات نقره را روي آنها نشست مي دهيم. پيل سوختي، پيل الكتروشيميايي اوليه است كه در آن، الكتريسيته مستقيما بر اثر واكنش سوخت گازي يا سوخت مايع توليد مي شود كه اين سوخت با يكي از الكترودها تغذيه مي شود و اكسيژن يا هوا به الكترود ديگر مي رود. براي آنكه بهره اين پيل استمرار داشته باشد، الكترودها و الكتروليت بين آنها بايد در اثر واكنش ثابت بمانند. اين پيل سوختي دو ساختار صفحه اي و لوله اي دارد و از الكتروليت جامد سراميكي نازكي به جاي الكتروليت مايع استفاده مي شود.
در اين طرح ابتكاري امكان تهيه و سنتز نانو پودرهاي نيكل تيتانات به عنوان ماده اي كه كاربردهاي بسيار وسيعي در موارد كاهش اصطكاك و فرسايش در دماي بالا دارد با استفاده از روش شيمي تر و با بكار بردن ژل استئاريك اسيد به صورت مستند نشان داده شد. نانو پودرهاي بلوري NiTio3 بعد از كلسينه كردن ژل در دماي 500c به مدت دو ساعت تهيه شدند. علاوه بر اين ريز ساختار پودرهاي تهيه شده با استفاده از ميكروسكوپ الكتروني عبوري مورد ارزيابي قرار گرفت و نشان داده شد كه اندازه ذرات بدست آمده بين 65nm- و 30 است. روغن موتور علاوه بر روان سازي، وظايف ديگري نيز دارد. براي اين منظور افزودني هاي خاصي بدان اضافه مي گردد. روغن حاصل در پالايش نفت خام جهت استفاده در موتور وسائط نقليه مناسب نمي باشد. افزودني هاي موتور خواصي از جمله جلوگيري از بوجود آمدن حالت كف روغن حين كاركرد موتور حالت جرم برندگي و پاك كنندگي قطعات حفظ گرانروي روغن موتور در حالتي كه موتور در حال كار كردن است. ايجاد پايداري فيزيكي از طريق بالا بردن نقطه جوش و جلوگيري از حالت رسوب به ويژه از طريق جلوگيري از اكسيداسيون روغن را دارا مي باشد. در اين طرح ابتكاري ابتدا پس اطمينان كامل از حصول و بدست آمدن نانو پودرهاي نيكل تيتانات سنتز شده آنها را با تركيب درصدهاي مختلف وزني و مولي با روغن موتور تركيب نموده و نانو روغن حاصل مورد آزمايش و بررسي قرار مي دهيم. حال انتظار مي رود كه عملكرد مناسب وقابل قبول نانو ذرات نيكل تيتانات در روغن موتور با توجه و رعايت موارد غير نانويي اشاره شده تاثير به سزايي در ميزان افزايش عمر روغن و نحوه كاركرد مطلوب آن داشته باشد.
موارد یافت شده: 14