لیست اختراعات با مالکیت
محمدحسین نصراصفهانی
5 عدد
در فرآيند تمايز سلولهاي بنيادي پالپ دندان انساني به سمت سلول هاي پيشساز عصبي كه قابليت تمايز به انواع سلولهاي عصبي تخصصي را دارند با به كارگيري روش مناسب و تكرارپذير از منشاء سلولهاي بنيادي پالپ دندان انساني، سلول هاي پيشساز عصبي توليد گرديدند. امروزه با پيشرفت دانش و فن آوري در حوزه علوم زيستي و كشف سلولهاي بنيادي كه قابليت تمايز به انواع سلولها را دارند و مفهوم آن بشر به فكر استفاده از اين دانش در درمان بيماريها و ترميم بافتهاي آسيب ديده افتاده است. يكي از بافتهايي كه ترميم آن بسيار مورد توجه بشر مي باشد بافتهاي عصبي و انواع اعصاب موجود در بدن انسان مي باشد. براي تبديل يك سلول بنيادي به سلول عصبي ابتدا مي بايست اين سلول به پيسشاز عصب يا Neural Progenitor تبديل گردد. لذا هم منشا تهيه سلول بنيادي مهم است و هم اينكه بايد بررسي گردد چگونه مي توان منشا سلولي مورد نظر را به سمت سلول عصبي تمايز داد. در اين اختراع برروي منشا سلول بنيادي پالپ دندان انساني به عنوان يك منبع مناسب و قابل دسترس مطالعه شده است و روشي به دست آمد كه به صورت تكرارپذير اين منشا سلولي به سلولهاي پيشساز عصبي تبديل گردند.
فرآيند تمايز سلولهاي بنيادي پالپ دندان انساني به سمت توليد سلول هاي عصب شنوايي، يك منشا نوآوارنه و منحصربه فرد محسوب مي گردد چرا كه تاكنون گزارشي مبني بر تمايز اين منشا به سمت سلول موئي شنوائي منتشر نشده است. سلول بنيادي حاصل از پالپ دندان انساني اين مزيت را نسبت به سلولهاي بنيادي جنيني دارد كه با توجه به اينكه از خود فرد قابل تهيه است مشكلات اخلاقي استفاده از سلول بنيادي با منشا جنيني جهت استفاده در مطالعات سلولدرماني را ندارد و چون از خود فرد تهيه مي شود مشكل رد پيوند وجود ندارد. در اين مطالعه با به كارگيري عوامل رشد و استفاده از مواد شيميايي مناسب بدون به گارگيري روشهاي دست ورزي ژنتيكي ابتدا سلول بنيادي پالپ دندان انساني به پيش ساز عصبي تبديل و سپس بيان پروتئينهاي مورد نظر ، Nestin، Peripherin و Sox2 در سطح نسخه برداري و پروتئينهاي Ngn1 و Sox2 در سطح پروتئين را نشان داده شدند. لذا سلول تمايز يافته حاصل قابليت استفاده در مطالعات سلول درماني در مدلهاي مناسب داراي نقص در شنوائي را داراست.
فرآيند تمايز سلولهاي بنيادي پالپ دندان انساني به سمت توليد سلول هاي موئي شنوائي يك منشا نوآوارنه و منحصربه فرد محسوب مي گردد چرا كه تاكنون گزارشي مبني بر تمايز اين منشا بخصوص به سمت سلول موئي شنوائي منتشر نشده است. سلول بنيادي حاصل از پالپ دندان انساني اين مزيت را نسبت به سلولهاي بنيادي جنيني دارد كه با توجه به اينكه از خود فرد قابل تهيه است مشكلات اخلاقي استفاده از سلول بنيادي با منشا جنيني جهت استفاده در مطالعات سلول درماني را ندارد و چون از خود فرد تهيه مي شود مشكل رد پيوند وجود ندارد. در اين مطالعه با به كارگيري عوامل رشد و استفاده از مواد شيميايي مناسب بدون به گارگيري روشهاي دست ورزي ژنتيكي ابتدا سلول بنيادي پالپ دندان انساني به پيش ساز عصبي تبديل و سپس بيان پروتئينهاي مورد نظر شاملCalretinin ، Atoh1 و ميوزين در سطح نسخه برداري و پروتئينهاي Atoh1 و P75 NGF RECEPTOR نشان داده شده اند. لذا سلول تمايز يافته حاصل قابليت استفاده در مطالعات سلول درماني در مدلهاي مناسب داراي نقص در شنوائي را داراست.
زمينه فني : القاي چاقي در مدل حيواني مشكل فني، كاربرد يا كاربرد هاي اصلي اختراع: جهت القاي چاقي در مدل هاي حيواني از جمله \\\\\\"Balb/c، C57bl/6، Rat\\\\\\" و مدل هاي حيواني كه به رژيم غذايي پرچرب حساس هستند از اين فرمولاسيون خوراك دام استفاده مي شود. در اكثر مطالعات علوم پايه و رشته هاي پيراپزشكي جهت بررسي فاكتورهاي فيزيولوژيك و ژنتيكي در بافت هاي مختلف بدن از مدل هاي حيواني استفاده مي شود و از طرفي يكي از معضلات و مسائل جهان در كشور هاي توسعه يافته يا در حال توسعه، چاقي و بيماري هاي متابوليك مرتبط با آن است. لذا بررسي فاكتورهاي مختلف فيزيولوژيك و ژنتيك در بافت هاي مختلف بدن در مدل هاي چاقي حيواني ضروري به نظر مي رسد.
موارد یافت شده: 5