لیست اختراعات با مالکیت محمد نوروزي ابدال آبادي
1 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 1
تاریخ اظهارنامه: 1394/03/15
تاریخ ثبت: 1396/04/10
خلاصه اختراع:

يكي از مشكلات مخلوط كردن كنسانتره‌هاي دامي تفاوت در اندازه و چگالي ذرات بوده كه موجب عدم توزيع يكنواخت اجزاي پيش مخلوط ريز مغذي‌ها (عناصر معدني، مواد ويتاميني و افزودني‌ها) در مخلوط ساير اجزاي درشتر كنسانتره‌اي (كه در حدود 50 درصد آن را بلغور دانه غلات تشكيل مي دهد) مي‌گردد. مضافاً اينكه در هنگام مخلوط كردن در دستگاه ميكسر، معمولاً مقدار زيادي از مواد با ارزش، گران قيمت و كم مصرف همانند ويتامين‌ها و مواد معدني به دليل ماهيت پودري ، بصورت گرد و خاك از محيط خارج شده و تلف مي‌شوند. اتلاف اين مواد ريز مغذي گران قيمت موجب برهم زدن تعادل مواد مغذي در كنسانتره تنظيم شده خواهد شد. از طرفي افزايش گرد و خاك در محيط كار علاوه بر سلامتي كارگران ممكن است موجب انفجار نيز گردد. پديده تفكيك ذرات با چگالي متفاوت (Segregation) حتي در خط توليد كنسانتره در كارخانجات خوراك دام نيز رخ مي‌دهد. زيرا در مخازن نگهداري كنسانتره آماده، به تدريج مواد براساس چگالي از يكديگر تفكيك مي‌شوند. بنابر اين هميشه اين احتمال وجود دارد كه برخي از دامها، مواد ريز مغذي را بيش از نياز طبيعي و حتي در حد مسموميت دريافت نمايند و تعدادي از حيوانات اصلا اين مواد را دريافت نكنند. راهكاري كه براي پيشگيري از اين مشكل پيشنهاد مي‌شود، خوداري از وارد كردن اين پيش مخلوط‌ها در مخلوط نهايي كنسانتره‌اي بشكل طبيعي آنها است. هدف از اختراع اخير فراهم كردن فرمولاسيون و روشي براي نزديك كردن چگالي پيش مخلوط مواد ريز مغذي (معدني – ويتاميني و افزودني) به چگالي غذاهاي حجيم (بلغور جو و ذرت) ، خارج كردن آنها از ظاهر پودري و نيز كاهش احتمال تخريب ويتامين‌ها و مواد پروبيوتيكي با انجام عمليات در دماي پايين است. بطور جزئي‌تر، هدف فراهم كردن مكانيسمي است كه توسط آن پيش مخلوط مواد ريز مغذي‌ بطور يكنواخت در مخلوط خوراكي حجيم باقي بمانند و از پديده جداسازي يا Segregation پيش‌گيري گردد. بدين طريق مي‌توان از تأمين سطح غلظتي مورد نظر مواد ريز مغذي در خوراك كامل دامي، اطمينان حاصل كرد. با اين روش مشكلات ناشي از مسموميت مصرف زيادي و يا فقر مواد ريز مغذي رفع مي‌گردد. همچنين بدليل اينكه عمليات مذكور در دمايي (30 تا 50 درجه سانتيگراد) پايين تر از دماي فرايند پلت‌سازي معمول در كارخانجات خوراك دام (100 تا 120 درجه سانتيگراد) انجام مي‌شود، مي‌توان موجودات زنده پروبيوتيكي را نيز به تركيب خوراك افزود. در حالت معمول امكان حبه‌اي نمودن (گرانوله كردن) پيش مخلوط مكمل‌هاي معدني ، ويتاميني و افزودني با دستگاه پلت ساز وجود ندارد و مواد در سيستم گير مي‌كنند. اما افرودن يك ماده حامل (ماننده فراوده هاي فرعي غلات و كنجاله‌ها و غيره)و يك ماده ليز كننده (مانند روغن و آب در نسبت مناسب) در فرمولاسيون مذكور و نيز استفاده از دستگاه پلت ساز بدون ديگ بخار و در دماي پايين، امكان دستيابي به اهداف اختراع را فراهم مي‌كند. تمامي گاوداري‌ها و دامداري‌هاي صنعتي و نيمه صنعتي كه سيستم آسياب و ميكسر دارند، مي‌توانند پيش مخلوط ريزمغذهاي جبه‌اي شده (گرانوله) مذكور را با غلات بلغور شده و ساير منابع پروتئيني براحتي در ميكسر مخلوط نمايند. با اين روش آنها مي‌توانند مطمئن باشند كه مقدار كافي از مواد ريز مغذي در اختيار دامهاي آنها قرار گرفته و اتلاف اين مواد بصورت گرد و خاك پيشگيري مي‌شود و نيز هزينه تهيه پلت كل خوراك را صرفه جويي نمايند.

موارد یافت شده: 1