لیست اختراعات با مالکیت
دانشگاه ازاد اسلامي
500 عدد
طراحي پليمر باساختارنانو حفره جهت خالص سازي درفرايندهاي پايين دستي توليد بيولوژيكي دارو
نشاندن فيلم سل -ژل pDMS حاوي نانو ذرات سيليكا بر روي سيم مسي اصلاح شده توسط تك لايه خود اراي مركاپتوپروپيل تري متو كسي سيلان
خلاصه اختراع مدعيان اين دستاورد معتقدند كه فرمولاسيونهاي ارائه شده توسط آنها براي اولين بار در كشور طراحي و ساخته شده است و به علت فرمولاسيونهاي خاص در زمينه پوششهاي محافظ بر پايه پوششهاي هيبريدي نانوكامپوزيتي كه براي اولين بار در سطح ايران تا كنون ارائه شده است. داراي خواص منحصر به فردي مي باشد. از جمله خواص منحصر به فرد اين پوششها اين است كه مي تواند محدوديت هاي پوشش دهنده هاي آلي را كمتر كند و خواص بسيار جالبي ارائه دهد كه در مورد پوششهاي آلي به تنهايي امكان پذير نيست. پوشش نانو كامپوزيتي به علت دارا بودن مقاومت مكانيكي و پايداري حرارتي بالا و نيز مقاومت ترشوندگي خوب، جايگزين پوششهاي متداول گردد و نيز در تهيه فيلم هاي نانوكامپوزيتي آينه اي با اين خواص كاربردهاي زيادي مي توان ارائه داد ادعاهاي ما در اين طرح عبارتند از: 1- استفاده از پوششهاي هيبريدي آلي - معدني با ماهيت نانوكامپوزيتي، به دليل وجود ذرات در ابعاد نانومتري طلا ، خواص نظير ، سايش و خوردگي را داراست. ۲- پوششهاي هيبريدي نانو - كامپوزيتي تهيه شده با دليل وجود فاز ذرات معدني در ابعاد نانومتري قابل شستشو هستند و به راحتي چرك و گرد و غبار را به خود جذب نمي كنند و بدون ترك و شفاف هستند. ۳- رزينها و مواد پليمري با اجزاي معدني مانند نانو ذرات گرافيت ومس مي تواند منجر به تشكيل مواد جالب براي كاربردهاي صنعتي با قابليت هاي بالا شود. انواع مختلف اين نوع ساختارها مي تواند از مواد آلي - معدني متنوع با تكنيك هاي فرآيندي مناسب تهيه شود 4- پوششهاي هيبريدي نانوكامپوزيتي تهيه شده داراي چسبندگي بسيار بالا و قابليت هدايت الكتريكي بالا مي باشد. ميباشند.
در اين اختراع نانو كامپوزيت هاي آلي معدني بكار رفته است. واضح است كه استفاده از هر كدام از اين مواد آلي و معدني پيدايش خواص هيبريد جديدي را موجب مي شود كه خواص هر دو اين خانواده از مواد را داراست. اين تركيبات كه هم آلي و هم معدني به حساب مي آيند به نام مواد كامپوزيت آلى - معدني شناخته مي شوند و استفاده از آنها امروزه در حال افزايش است و جايگاه ويژه اي به عنوان پيوند دهنده هاي مورد استفاده در صنايع پوشش سطح پيدا كرده اند در اين كار سعي شده است كه ابتدا كربيد سيليس نانو متري ساخته و سپس با بكار گيري آمونيم كلرايد و رزين پلي وينيل كلرايد نانو كامپوزيتي ساخته شود كه از استحكام بالايي بر خوردار است. سپس از لحاظ پايداري و استحكام مورد بررسي قرار گرفته است. نكته مهم اين است كه با ساخت نانو كامپوزيت هاي اصلاح شده دارنده شبكه هيبريدي مشكل ترك خوردگي در قالب گيري مرتفع مي گردد و ضمنا از سيكي ويژه اي نيز برخوردار است.
مدعيان اين دستاورد معتقدند كه فرمولاسيونهاي ارائه شده توسط آنها براي اولين بار در كشور طراحي و ساخته شده است و به علت فرمولاسيونهاي خاص در زمينه ساخت غشاي آلى-معدني هيبريدي نانو كه براي اولين بار در سطح ايران تا كنون ارائه شده است. داراي خواص منحصر به فردي مي باشد. از جمله خواص منحصر به فرد اين تركيبات اين است كه مي تواند محدوديت هاي مواد هيبريدي موجود در پوسته تخم مرغ را كمتر كند و خواص بسيار جالبي ارائه دهد كه در مورد ساير غشاي ها وجود ندارد. پ اين خواص كاربردهاي زيادي مي توان ارائه داد ادعاهاي ما در اين طرح عبارتند از: ۱) اثر پوسته تخم مرغ به عنوان جاذب طبيعي را در حذف رنگ راديواكتيو قرمز ۱۲۳ از فاضلاب سنتتيك نساجي (اين رنگ ها داراي خاصيت سرطان زايي بوده و براي محيط زيست نيز زيان آور مي باشند) مورد مطالعه قرار دادند و بيان نمودند كه با توجه به pH قليايي و دماي بالاي اغلب فاضلاب هاي نساجي و رنگريزي و كارايي مطلوب پوسته تخم مرغ، با توجه به ساختار حفره اي آن به عنوان جاذب در pH قليايي و محدوده دمايي 45 درجه سانتي گراد؛ مي توان نتيجه گرفت كه پوسته تخم مرغ مي تواند در تصفيه چنين فاضلاب هايي كاربرد داشته باشد. ۲) علاوه بر اين پوسته تخم مرغ جاذب مس، كادميوم، كروم، سرب، نيكل و فسفر فاضلاب ها هم مي باشد، كه تحقيقات كمي در اين زمينه صورت گرفته است ۳) در اين طرح نانوذرات طلا بر روي سطوح منفذ دار پوسته تخم مرغ مي تواند به عنوان كاتاليست در واكنش هاي آنزيمي و دارويي و در ساختار هاي استخواني بكار رود.
مشخصه شيرهاي تخمير شده اروپايي شمالي ويسكوزيته بالا و حالت طنابي شكل آنها مي باشد و وقتي فرآورده با قاشق برداشته شود حالت چسبناكي زيادي مشاهده مي شود. يكي از انواع اين محصولات لانگ فيل بوده كه با نام tatmjolk نيز شناخته مي شود و يك فراورده رايج در سوئد مي باشد. اين تحقيق بر پايه توليد لانگ فيل كه فراورده جديدي در ايران محسوب مي شود مي باشد. در اين پژوهش از استارتر YF-L811 استارتر ماست با قابليت توليد اگزوپلي ساكاريد EPS بسيار زياد وعطر و طعم بسيار ملايم همراه با استارتر نوع DL (با نسبت 1 به 9) به عنوان استارتر ثانويه استفاده شد. براي توليد لانگ فيل از شير با چربي 3/43g/100g پس از افزودن شير خشك بدون چربي 1/5 - 1/7% استفاده گرديد سپس با افزودن استارتر ترموفيل و مزوفيل (با نسبت 1 به 9) به ميزان 1% تيمار 1، 2% تيمار 2 و 3% تيمار 3 لانگ فيل توليد شد و آزمايشات فيزيكي شيميايي و ميكروبي و ارزيابي حسي در روزهاي 5 ، 10، 15 روز پس از توليد در فرآورده نهايي نگهداري شده در دماي 4c انجام گرديد. پس از تجزيه و تحليل داده ها سرانجام تيمار 2 (T2) به عنوان تيمار برتر در توليد لانگ فيل برگزيده شده كه داراي بافتي كش دار همراه با ويسكوزيته بالاو آب اندازي پايين بود. توليد چنين محصولي در كشور ما با ايجاد تغييرات مطلوبي كه آن را مورد پذيرش ذائقه ايراني نمود به عنوان يك محصول جديد علاوه بر اثرات سلامت بخش باعث ايجاد تنوع فرآورده هاي لبني در بازار داخلي مي شود.
يافتن يك راه حل عملي براي دزيمتري منجر به طراح و ساخت فانتوم جامدي شد كه با آن بتوان به توزيع دز در هنگام استفاده از اپليكاتور تاندم و اووئيد پرداخت. فانتوم براي قرارگيري اپليكاتور اووئيد سايز متوسط و تاندم 5 سانتي متري Nucletron ساخته شده است. فانتوم شامل لايه هاي پر سيكس به شكل مكعب مستطيل و به وزن تقريبي 4 كيلوگرم داراي ك پايه و دو محفظه نگهدارنده مي باشد. ابعاد محفظه بالايي 10* 14* 17 سانتي متر براي ارتفاع عرض و طول و ضخامت هر لايه پرسپكس 2 ميلي متر مي باشد. هر لايه در اين محفظه طبق هندسه محيطي اپليكاتور با ليزر برش داده شد تا با روي هم سوار شدن لايه ها اپليكاتور به طور كامل احاطه گردد. محل قرار گيري فيلم در بين لايه ها مي باشد. براي TL دوزيمتري قرارگيري دزيمترها به طور شعاعي و در امتداد جانبي اپليكاتور مي باشد. جهت قرارگيري TLD در جايگاه هاي مورد نظر خشاب هايي از پرسپكس تهيه شده كه پس از تعبيه TLD در آن به حالت عمود در جايگاه ها قرار مي گيرند. محفظه زيرين داراي ابعاد مشابه است كه با لايه هاي 2 ميلي متري ساده پر مي شود.
مزيت هاي فراوان اسيدهاي چرب امگا 3 تمايل به افزايش مصرف روغن ماهي و ديگر روغن هاي حاوي امگا 3 در برنامه غذايي را ايجاد نموده است اما اين روغن ها مستعد اكسيداسيون بوده و بايد در مقابل تجزيه طعم و بوي نامطبوع محافظت شوند. نانو كپسوله كردن روشي است كه براي انتقال مواد مغذي و محافظت از روشغن هاي حاوي امگان 3 مورد استفاده قرار مي گيرد. در اين مطالعه از دو ماده اينولين و كازئين كه هر دو داراي خواص عملگري شناخته شده هستند با نسبت هاي متفاوت به عنوان ماده پوشش دهنده براي ريز كپسوله كردن روغن ماهي استفاده گرديد. و امولسيفاير مورد استفاده تونين 80 بود. نسبت هاي هسته به ديواره در دو نسبت 5: 1 و 5: 2 (هسته - روغن ماهي) به ديواره ها (اينولين و كازئين) استفاده شد. جهت تهيه نانو امولسيون ها از دستگاه مولد امواج فراصوت استفاده شد. اعمال امواج فرا صوت با دست 24 كيلوهرتز به مدت 120 ثانيه انجام شد امولسيون هاي تهيه شده توسط دستگاه تحليگر اندازه ذرات اندازه گيري شدند. سپس در يك اسپري دراير كوچك آزمايشگاهي بصورت پودر درآمدند و براي آناليزهاي بعدي شامل: تعيين رطوبت نمونه ها تعيين درصد راندمان ريزكپسولاسيون و تعيين ساختار و مورفولوژي در دماي 4C در يخچال نگهداري شدند. در اين تحقيق مشخص گرديد كه امواج فرا صوت توانايي خرد كردن قطرات و كاهش اندازه آنها را تا حد نانو دارند و مي توان از انرژي اين امواج در توليد نانو امولسيون هاي غذايي و در محصولاتي كه اندازه ذرات نقش مهمي در كيفيت دارند استفاده كرد همچنين نتايج نشان دادند كه امكان ريز كپسوله كردن روغن ماهي با پوشش دهنده هاي اينولين و كازئين وجود دارد.
تغذيه ي نامتوازن مردم چه به صورت پرخوري در كشورهاي توسعه يافته و چه به صورت كم خوري در كشورهاي محروم، شيوع انواع بيماري هاي قلبي- عروقي ، چاقي، ديابت و فشار خون بالا را به همراه داشته است. بنابراين، امروزه نه فقط تأمين مواد مغذي و نيازهاي پروتئيني، ويتاميني، كالريك و مواد معدني اهميت دارد، بلكه جنبه هاي دارويي (پيشگيري كننده ودرماني) مواد غذايي نيز مورد توجه است مرتضويان و سهراب وندي (1385). مي توان انواعي از نوشيدني بر پايه آب گوجه فرنگي را با سديم ارائه كرد كه علاوه بر سلامت بخشي ميوه ها و سبزيجات نگراني ناشي از مصرف نمك اضافه را برطرف كند نوشيدني بر پايه گوجه فرنگي مانند آب گوجه فرنگي با آب سبزيجات نقش مهمي در جلوگيري از بيماريها ايفا مي كند. همچنين نوشيدني هاي جديد بر پايه ي گوجه فرنگي مي تواند تهيه شود و به عنوان يك حامل براي دريافت گياهان شيميايي ديگر يا عوامل آنها (نظير سويا) بكار رود (2004) .Hadley et al " مزه دليلي اوليه ي جلوگيري از مصرف منظم محصولات سويا در رژيم روزانه است. شير سويا و ساير نوشيدني هاي سويا اغلب خصوصيات مانند طعم لوبيايي و احساس دهاني گچي دارند. بنابر ايب تغيير فرمولاسيون كه خصوصيات بافت و احساس كلي نوشيدني سويا را تغيير دهد، براي افزايش مصرف آن ضروري است (2004) Anonymous. تركيب شير سويا با =7 pH با آب ميوه هاي اسيدي منجر به دناتوره شدن پروتئين سويا مي شود. جهت تثبيت پروتئين سويا در نوشيدني آب ميوه اي مي توان از امولسي فاير استفاده كرد.
نتایج سرچ شما بیش از ۵۰۰ عدد می باشد