لیست اختراعات با مالکیت پتروشيمي
500 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
نتایج سرچ > ۵۰۰
تاریخ اظهارنامه: 1391/01/19
تاریخ ثبت: 1391/04/13
خلاصه اختراع:

ساخت و توليد اورينگ هاي سيليكوني

تاریخ اظهارنامه: 1391/02/11
تاریخ ثبت: 1391/04/20
خلاصه اختراع:

تهيه نانوكامپوزيت الاستومرهاي پلي يورتان مغناطيسي به روش پليمريزاسيون درجا

تاریخ اظهارنامه: 1391/02/23
تاریخ ثبت: 1391/02/23
خلاصه اختراع:

استفاده از الياف كوتاه ضايعاتي نايلون (بازيافتي از تاير خودرو و نساجي) در ساخت نانو كامپيوزيت هاي الاستومري تقويت شده با نانو صفحات سيليكاتي

تاریخ اظهارنامه: 1391/02/20
تاریخ ثبت: 1391/04/26
خلاصه اختراع:

امروزه در ايران از آمينها در صنايع گاز (پالايشگاههاي شيرين سازي گاز) و صنايع پتروشيمي (فرايندهاي توليد اوره و آمونياك) به وفور استفاده مي شود. يكي از فرايندهاي اسااسي در فرآورش گاز طبيعي جداسازي گازهاي اسيدي يا همان شيرين سازي گاز است كه بدليل نيازهاي ايمني و زيست محيطي و به سبب سميت بسيار زياد سولفيد هيدروژن و جلوگيري از خوردگي خطوط لوله و تجهيزات انتقال فرآورش و توزيع گاز بسيار حائز اهميت مي باشد در طي اين فرايند سولفيد هيدروژن H2S دي اكسيد كربن چكيده طي فرايند شيرين سازي گاز در پالايشگاهها متيل دي اتانول آمين MDEA پس از مدتي آلوده به برخي آلاينده هاي شيميايي و يكسري نمكهاي مقاوم حرارتي مي شود كه اين نمكها باعث خوردگي تجهيزات تعويض سريع فيلترها ايجاد كف در برجهي جذب و ... مي شوند. ضمنا انباشته شدن مونواتيلن گلايكول MEG در سيكل شيرين سازي باعث كاهش شديد راندمان فرايند شده و زمان تعويض آمين جديد با آمين مستعمل را به جلو مي اندازد. پديده هاي نامطلوب مذكور در پالايشگاههاي پارس جنوبي ساليانه هزينه هاي زيادي را در تعمير و نگهداشت تجهيزات افزايش هزينه هاي جاري و نهايتا كاهش نرخ بازگشت سرمايه IRR به همراه دارد. ضمنا طبق دستورالعمل صاحب ليسانس بايستي پس از مدتي اين ماده با آمين جديد تعويض گردد كه به دليل قيمت بالاي آن و مسائل تحريم پالايشگاههاي كشور در خصوص تعويض و جايگزيني آن با مشكلات عديده اي روبرو هستند از اين رو به جهت حذف آلاينده هاي فيزيكي شيميايي و حذف ناخالصي ها از متيل دي اتانول آمين مستعمل اين پروژه آغاز گرديد. در مجموع در اين اختراع پس از انجام مطالعات و تحقيقات بنيادي فرايند بازيافت آمين در فاز آزمايشگاهي طراحي و اجرا شد و سپس با بزرگ سازي مقياس واحد پايلوت آن به ظرفيت 20 كيلوگرم در ساعت (متيل دي اتانول آمين مستعمل به عنوان خوراك) طراحي و پس از ساخت نصب و راه اندازي پايلوت مذكور بازيافت آمين مستعمل تا خلوص بالاي 99 درصد وزني محقق گرديد.

تاریخ ثبت: 1391/07/23
خلاصه اختراع:

اين اختراع در زمينه شيمي و متالوژي و اختصاصاً مهندسي پليمر (مهندسي پليمريزاسيون) مطرح گرديده است. اين اختراع بيانگر كسب دانش فني توليد منيزيم اتوكسايد در مقياس پيشتاز كوچك مي¬باشد. منيزيم اتوكسايد در ساخت كاتاليست زيگلرناتا و توليد پلي الفين¬ها استفاده مي¬شود. فرآيند توليد منيزيم اتوكسايد از واكنش مستقيم فلز منيزيم در مجاورت اتانول و كاتاليست مي¬باشد. براي شروع واكنش اگر از كاتاليست استفاده نشود، واكنش بين منيزيم و الكل به طور كنترل شده شروع نشده و مورفولوژي مناسبي هم نخواهيم داشت. كاتاليست مورد استفاده عموماً يد مي¬باشد. تشكيل منيزيم اتوكسايد در سطح مشترك فلز منيزيم و اتانول صورت گرفته و منيزيم اتوكسايد روي سطح ذرات منيزيم رشد مي¬كند. منيزيم اتوكسايد بدست آمده كه براي ساخت كاتاليست زيگلر-ناتا بكار مي¬رود با يك حلال خنثي ( مثل هپتان) بعد از فيلتر شدن مخلوط واكنش و قبل از استفاده براي ساخت كاتاليست، شسته و خشك مي¬شود. كارهاي انجام شده: بهينه كردن سرعت واكنش و زمان آن به همراه بدست اوردن ارتباط بين پارامترهاي فرايندي مقدار يد، اتانل، منيزيم، فشار، دما، دور همزن، اندازه ذرات منيزيم، شرايط وارد كردن مواد تركيب شونده ، تنظيم شرايط دما و فشار به گونه اي كه از خطرات از كنترل خارج شدن حرارتي راكتور كه منجر به انفجار هيدروژن توليدي از واكنش ميشود جلوگيري نماييم. طراحي و نصب كندانسورهاي مناسب. تنظيم اندازه ذرات منيزيم اتوكسايد و ارائه مورفولوژي مناسب مطابق سفارش مشتري. استحصال مشخصات محصول مطابق مشخصات ارائه شده براي نمونه تجاري كه ناشي از كسب دانش فني توليد منيزيم اتوكسايد ميباشد. ليكن سطح تماس موثر پارامتر بسيار مهمي براي منيزيم اتوكسايد در ساخت كاتاليست زيگلر-ناتا ميباشد كه در هيچ پتنت يا مقاله اي به ان اشاره نشده است. در دانش فني بدست امده اين مشخصه هم به همراه مشخصه هاي ديگر تنظيم شده است. بهينه كردن روش و شرايط خشك كردن محصول كه در مورفولوژي و سطح تماس موثر تاثير دارد(روش تبخير كننده چرخشي تحت خلاء و تحت نيتروژن، خشك كن بستر ثابت با جريان پيوسته نيتروژن و خشك كردن درون بالن روي هيتر به همراه همزن مغناطيسي تحت خلاء. \nدر مرحله دوم افزايش مقياس واكنش به 5/2 برابر و 5 برابر (مقياس پيشتاز كوچك) و استفاده از شرايط بهينه قبل در اين مقياس. \n

تاریخ اظهارنامه: 1391/07/02
تاریخ ثبت: 1391/08/29
خلاصه اختراع:

پلي‌آميدهاي آروماتيك از جمله مهمترين پليمرهاي مقاوم حرارتي هستند كه خواص فيزيكي، مكانيكي ، پايداري حرارتي و اكسيداسيوني بسيار خوبي از خود نشان مي‌دهند و بدين دليل از اهميت صنعتي و تجاري بالايي برخوردارند و استفاده از اينگونه پليمرها رشد فراواني يافته است. مشكل عمده اين پليمرها، قابليت فراورش آنها است كه از دماي ذوب و درجه حرارت انتقال شيشه‌اي بالاي آنها ناشي مي‌شود. برهمين اصل، تلاشهاي امروزي بر بهبود خواص فراورش و حلاليت مونومرها از طريق سنتز مونومرهاي جديد متمركز شده است. در اين خصوص دي آمين‌هاي آروماتيك، به عنوان يكي از مونومرهاي اصلي در سنتز پلي‌آميدها نقش ويژه‌اي را ايفا مي‌كنند. به منظور دست يافتن به موادي با كارايي بالا و كاربرد مفيد و مناسب، به سنتز دي‌آمين‌هايي مبادرت مي‌شود كه پليمرهايي فراورش‌پذير و محلول حاصل‌آورند. بنابراين هدف از اين اختراع تهيه، شناسايي و بررسي خواص گونه‌هاي جديدي از پلي‌آميدهاي آلي فلزي مي باشد كه ضمن داشتن خاصيت بازدارندگي اشتعال و مقاومت حرارتي بالا از حلاليت و فرايندپذيري مناسبي برخوردار بوده و طي سه مرحله: ١- تهيه دي آمين پيريديني(AN) ٢- تهيه دي آمين بر پايه فروسن (MAN) و ٣- تهيه پليمرها به روش پليمريزاسيون تراكمي با دي اسيد كلرايد هاي مختلفي سنتز مي شوند. اين پليمر جديد قابليت كاربرد در صنايع مختلفي نظير الكترونيك وميكروالكترونيك، الكتريك ،خودروسازي، هوافضا ، تهيه لوازم اسباب خانگي دارد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/04/07
تاریخ ثبت: 1391/09/28
خلاصه اختراع:

با توجه به اينكه الكتروريسندگي يك روش كارآمد در زمينه مهندسي بافت جهت ترميم بافت هاي آسيب ديده بدن است، تحقيق و توسعه در اين زمينه مي تواند به بالا بردن سطح رفاه بشر كمك شاياني بكند. بزرگترين عيب اين روش، قابليت توليد دشوار نمد هاي با ضخامت بالا مي باشد كه يا به پيچيدگي هاي خاصي در فرآيند منجر مي شود و يا كاربرد نمدهاي الكتروريسي را محدود مي سازد. همچنين كم بودن ضخامت نمد هاي ريسيده شده موجب عدم دسترسي به خواص مكانيكي مورد نياز مي شود. لذا در اين اختراع يك روش ساده و كارآمد براي ساخت يك داربست كامل كه هم بتواند نقش يك داربست سه بعدي را در بدن ايفا كند و هم خواص مكانيكي مطلوب را پشتيباني كند، به منظور كاربرد در بافت‌هاي نرم ارائه شده است. براي اين منظور از پليمر PLGA به عنوان يك پليمر مصنوعي زيست سازگار و ژلاتين بعنوان يك پليمر طبيعي جاذب آب جهت رسيدن به انعطاف پذيري مطلوب و چسبندگي مناسب سلول بر روي داربست استفاده شد. سپس فيلم هاي PLGA/Gt تهيه شده به روش امولسيوني ريسيده شدند. همچنين به دليل كاربرد اين نمد ها در بافت هاي مختلف، به ريز ساختار و قطر الياف مختلفي نياز است، اين نمد ها در شرايط مختلفي ريسيده شدند تا ريز ساختار هاي مختلف به دست آيد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/08/22
تاریخ ثبت: 1391/10/27
خلاصه اختراع:

در اين اختراع روش رايه شده است كه در آن با استفاده از مواد نورتاب داراي رنگهاي مختلف (سبز، آبي و حتي قرمز) مي توان آسفالتي تهيه كرد كه در محيط هاي داراي محدوديت روشنايي داراي نورتابي مناسب باشند. به دليل استفاده از رزين اكريلي آب پايه و داراي قابليت شبكه اي شدن آسفالت توليد شده مقاومت خوبي در برابر فشارهاي ترافيكي و تنشهاي حرارتي از خود نشان مي دهد. روش تهيه آسفالت بسيار ساده و ارزان بوده و مي توان مخلوط آسفالت نورتاب را در محل اجراي روسازي آسفالتي تهيه كرد. درصد استفاده از مواد نورتاب به دليل استفاده از رزين شفاف اكريلي بسيار كم و در حد 1% وزني مي باشد. از طرفي به دليل استفاده از حلال كمكي سرعت خشك شدن و گيرش آسفالت تهيه شده بالا بوده و سريعا مسير آسفالت شده قابل استفاده مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/08/16
تاریخ ثبت: 1391/08/16
خلاصه اختراع:

در اين اختراع فرمولاسيون پوشش هاي با ضريب نشر بالا كه داراي رئولوژي رنگ مناسب و خواص مكانيكي و چسبندگي مناسب به سطح پس از پخت داشته باشد به دست آمده است. پايه اصلي اين رنگ سراميكي پايه آبي، اكسيد زيركونيوم مي باشد. جهت به دست آمدن رئولوژي مناسب از ديسپرس كننده Dolapix CA و بنتونيت و همچنين از بايندر سيليكات سديم به منظور تامين چسبندگي مناسب بر سطح در فرمولاسيون استفاده شده است. جهت بررسي عملكرد اين پوشش تست هاي حرارتي مختلفي انجام و نتايج، تحليل حرارتي شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1391/09/18
تاریخ ثبت: 1391/09/18
خلاصه اختراع:

پوشش¬هاي نانوكامپوزيتي پليمري ضد الكتريسيته ساكن با كاربرد هاي مختلف در مواردي كه مواد اشتعال زا وجود دارند و در صورت تجمع بار الكتريكي روي سطح خطر آتش سوزي ايجاد مي¬شود اهميت ويژه¬اي پيدا مي¬كنند. يكي از مشكلات عمده در ساخت چنين پوشش¬هايي اعمال دماي بالا جهت تشكيل فيلم مورد نظر است كه اين عمل موجب افزايش مصرف انرژي ¬شده و در مواردي كه حساسيت دمايي وجود دارد استفاده از آنها را محدود مي¬سازد. همچنين با توجه به پايين بودن انعطاف¬پذيري، امكان وجود حفره و ترك¬خوردگي در حين سرويس¬دهي وجود دارد. بنابراين جهت رفع چنين مشكلات در اين اختراع پوشش هاي نانوكامپوزيتي هيبريدي آلي- معدني به روش سل – ژل تهيه شد. بدين منظور از پيش¬ماده هاي آلكوكسيد سيلاني، در حضور كاتاليزور و يك عامل پخت آميني و همچنين براي جلوگيري از تجمع بار الكتريكي روي سطح از نانوذرات رساناي ITO استفاده شد. كه اين نانو ذرات علاوه بر داشتن خاصيت رسانايي، مقاومت شميايي و شفافيت مطلوبي را دارند. تهيه و مراحل ساخت اين پوشش¬ها و افزودن نانوذرات و فرايند پوشش¬دهي به شيوه¬هايي خاص و تحت شرايط آزمايشگاهي مشخص و معين انجام گرفت. نتايج نشان داد كه پوشش¬هاي هيبريدي حاصل به طور چشمگيري مي¬تواند باعث افزايش خواص فيزيكي و مكانيكي و همچنين باعث كاهش مقاومت الكتريكي سطحي شود. در اين اختراع براي رسيدن به مقدار بهينه و همچنين جهت دست¬يابي به خواص نوري و الكتريكي مطلوب پارامترهاي مختلفي از جمله درصد فاز معدني، دما، زمان، حلال، كاتاليزور و pH محلول سل و نسبت تركيب پيش¬ماده¬هاي آلكوكسيد سيلاني مورد بررسي قرار گرفت.

نتایج سرچ شما بیش از ۵۰۰ عدد می باشد