لیست اختراعات با مالکیت پژوهشكده علوم
59 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 59
تاریخ ثبت: 1398/04/16
مخترع/مخترعان: سيدمهدي ميرزابابائي
خلاصه اختراع:

در طرح اختراعي پيشنهادي يك سيستم ردياب كاملا مكانيكي دو محوره طراحي شده كه هيچ گونه مصرف انرژي الكتريكي نداشته و انرژي اوليه خود را از يك حركت مكانيكي كه توسط نيروي دست مي باشد تامين مي نمايد. با استفاده از اين ردياب كاملا مكانيكي راندمان سيستم هاي خورشيدي افزايش يافته و از پيچيدگي هاي مربوط به سيستم هاي الكتريكي و مشكلات نگه داري آنها در فضاهاي باز اعم گرد و غبار و رطوبت كه نياز به محافظت هاي خاص خود را دارد جلو گيري نموده و موجب كاهش هزينه ها نيز مي گردد. مبناي اختراع پيشنهادي استفاده از انرژي ذخيره شده در يك فنر مارپيچي است كه توسط دست كوك مي شود. به اين صورت كه اين فنر در ابتداي روز كوك شده و با اعمال يك گشتاور پيچشي به صحفه يا كلكتور خورشيدي باعث تغيير موقعيت آن مي گردد. براي كنترل گشتاور پيچشي و قرار گرفتن صفحه خورشيدي در موقعيت دلخواه از يك سيستم هيدروليكي كه مجهز به يك شير كنترل ميزان جريان مي باشد كمك گرفته شده است. با تنظيم ميزان جريان سيستم هيدروليك، ميزان چرخش صفحات خورشيدي نيز مطابق دلخواه تنظيم شده به گونه اي كه تا انتهاي روز كه كوك فنر تمام مي شود يك سيكل كامل انجام مي گيرد و براي روز بعد مجددا بايستي فنر كوك شود. اين عمل براي هر دو محور عمودي و افقي با مكانيزم يكساني انجام مي پذيرد.

تاریخ اظهارنامه: 1396/09/22
تاریخ ثبت: 1398/12/26
خلاصه اختراع:

دستگاه سنجش ريزگردهاي معلق در هوا به منظور تحليل و شمارش ذرات 1 تا 10 ميكرومتر موجود در هواي محيط شهري و روستايي طراحي و ساخته شده است. اين دستگاه از هواي محيط نمونه برداري مي¬كند و آئروسل ها را در 4 كانال 1، 2، 5 و 10 ميكرون شمارش مي¬كند. لازم به ذكر است براي اندازه¬گيري افزايش آلاينده¬هاي جوي ذرات 1 تا 10 ميكرون مورد ارزيابي قرار مي¬گيرد. روش كار در اين دستگاه بدين صورت است كه با استفاده از يك پمپ مكنده بصورت خودكار، حجم هواي 24 ليتر بر دقيقه نمونه برداري مي¬شود و ذرات با بكارگيري مكانيزم سيالاتي مناسب در معرض نور كانوني شده منبع نوري قرار مي¬گيرند. در اين شرايط در اثر فرآيند پراكندگي نوري ناشي از برخورد نور با ذرات عبوري از كانون مورد نظر، نور پراكنده شده توسط عناصر نوري جمع¬آوري و به سمت آشكارساز نوري هدايت مي¬شود. درنهايت بواسطه پردازش الكترونيكي، تعداد و فراواني ذرات در كانال¬هاي مذكور مشخص مي¬شود.

تاریخ ثبت: 1391/02/09
خلاصه اختراع:

در بدن انسان، كلسيم از مهم ترين مواد معدني تلقي مي گردد و بسياري از فرايندهاي سلولي را تنظيم مي كند و نقش ساختاري مهمي در ارگانيسم ها دارد. كاهش و يا افزايش سطح كلسيم در خون مي تواند عامل بروز بيماري هاي متعددي باشد. لذا به دليل اهميت كلسيم در فرايند هاي متابوليكي متعدد، اندازه گيري سطح كلسيم در خون موضوعي با اهميت مضاعف است. در حال حاضر معمول ترين روش سنجش سطح كلسيم در آزمايشگاه هاي تشخيص طبي، اندازه گيري ميزان كلسيم در سرم خون افراد، توسط معرف اورتو كرزول فتالئين كمپلكسون (CPC) مي باشد. اما تاكنون امكان سنجش كلسيم در پلاسماي حاوي EDTA ، به وسيله ي اين معرف وجود نداشت. به اين دليل كه كلسيم با EDTA كمپلكس پايداري تشكيل مي دهد و ديگر به صورت يون آزاد وجود ندارد. ما روشي را ابداع كرده ايم كه در آن مي توان كلسيم را در پلاسماي حاوي EDTA، توسط معرف CPC اندازه گرفت. در اين روش، به پلاسماي حاوي EDTA، يك جايگزين (displacer) كه تمايل آن به EDTA براي تشكيل كمپلكس، بسيار بالاتر از كلسيم است اضافه مي شود. با توجه به اينكه ثابت تشكيل كمپلكس اين جايگزين، بسيار بالاتر از كلسيم است، كلسيم آزاد مي شود . حال مي توان به راحتي ميزان كلسيم در پلاسما را به وسيله ي همان معرف CPC اندازه گرفت.

تاریخ اظهارنامه: 1390/11/12
تاریخ ثبت: 1391/02/19
خلاصه اختراع:

طبق آزمايشات انجام شده به اين نتيجه رسيديم كه از نظر متورم شدن يا نيروهاي متورم و انعطاف پذيري طرح هاي آرد اصلاح شده يك درجه بيشتر از متورم شدن در ذرات گرد نشاسته تعيين شده است . و طي آزمايشات ميكروسكوپي الكتروني نيز به اين نتيجه رسيدن كه ذرات ريز نشاسته استيله شده داراي فرورفتگي هاي مي باشند كه در زير اين ميكروسكوپ ذرات به صورت ريز، گرد و به صورت دسته اي به نظر مي رسند ، در صورتي كه مقداري سائيدگي يا فساد سطحي در نمونه هاي آنزيم هاي آغشته شده وجود دارد . و جود گروههاي استخلافي در آرد استيلي باعث كاهش قابليت هضم مي شود در صورتي كه قابليت هضم در مورد نشاسته هاي اصلاح شده نيز مشاهده شده است . محصول توليدي آرد سيب زميني مي تواند در مواد غذايي از قبيل : ماكاراني ، دسر ، شيره گوشت ، سس ها و محصولات نانوايي استفاده شود.

تاریخ اظهارنامه: 1390/11/12
تاریخ ثبت: 1391/02/19
خلاصه اختراع:

فرايند توليد غذاي كم كالري شكلاتي بااستفاده از پالپ سيب زميني ونخودفرنگي

تاریخ اظهارنامه: 1390/11/26
تاریخ ثبت: 1391/03/20
خلاصه اختراع:

مصرف بي رويه كود و سموم شيميايي در ايران باعث شده كه كشور ما در بسياري از جوامع بين المللي مقاوم اول را از حيث ميزان مصرف آلودگي هاي محيطي همچون خاك آب هاي زير زميني و آب هاي جاري را به خود اختصاص دهد با توجه خطرات جبران ناپذير استفاده بي رويه از اين مواد بر روي محيط زيست سلامتي انسان و حيوانات كيفيت محصولات و همچنين نياز داخلي كشور در مصرف كنترل شده اين مواد ارائه يك راهكاري كارآمد علمي صنعتي و محصول محور در اين امر بسيار ارزشمند خواهد بود. هيدروژل هاي توليدي داراي چندين مزيت مهم هستند: - زيست سازگار براي بارگذاري كود و سموم شيميايي - كاهش مصرف كود و سموم شيميايي - كاهش آلودگي محيط زيست - بومي كردن تكنولوژي ساخت هيدروژنهخاي بارگزاري شده توسط كود و سموم شيميايي - توانايي رهايش كنترل شده كود و سموم شيميايي و توانايي حفظ رطوبت خاك براي مدت طولاني و ...

تاریخ اظهارنامه: 1390/12/06
تاریخ ثبت: 1391/07/19
مخترع/مخترعان: فخرالدين صالحي
خلاصه اختراع:

بازيافت حلال ازميسلاروغن ـ هگزان كلزا بااستفاده ازفرايند غشايي نانو فيلتراسيون

تاریخ ثبت: 1391/08/07
مخترع/مخترعان: مهدي هدايتي
خلاصه اختراع:

آنزيم پراكسيداز يكي از رايج ترين آنزيم هاي مورد استفاده در تشخيص هاي آزمايشگاهي علي الخصوص در كيت هاي الايزا مي باشد. براي آنزيم فوق سوبستراهاي متعددي وجود دارد. اما رايج ترين سوبستراي اين آنزيم تركيب غيرسرطان زايي به نام تترا متيل بنزيدين است. متاسفانه سوبستراي اين آنزيم به مرور زمان با اكسيژن حل شده در محيط هاي بافري، واكنش مي دهد و به رنگ آبي در مي آيد كه نشانه ي فاسد شدن آن مي باشد. در اين ابداع، با افزودن تركيبات آنتي اكسيدان مختلف با غلظت هاي متفاوت از اكسايش ناخواسته ي تترا متيل بنزيدين جلوگيري به عمل آمده است. در ميان تركيبات آنتي اكسيداني شامل ويتامين C، سديم متا بي سولفيت و كوئينولين از همه مناسب تر و ارزان تر تركيب سديم متا بي سولفيت بود. سديم متا بي سولفيت توسط اكسيژن اكسيده شده در نتيجه محلول تترا متيل بنزيدين سالم مي ماند.

تاریخ ثبت: 1391/11/24
خلاصه اختراع:

در اين اختراع، نانوسيمهاي تلوريوم با روش تبخير فيزيكي در يك كوره لوله‌اي تحت خلأ ساخته مي‌شود. اين كوره لوله‌اي به‌گونه‌اي طراحي و ساخته شد كه امكان ايجاد خلأ بالا (0/000001 ميلي بار) و عملكرد تحت اين خلأ و همچنين قابليت كنترل دماي تا 1200 درجه سانتيگراد به وسيله كنترلر دما را دارا باشد. اين نانوسيم‌ها در شرايط زير سنتز شده‌اند: - در فشار 0/1 ميلي بار با دماي 333 درجه سانتيگراد بوته روي زيرلايه شيشه‌اي - در فشار 0/1 ميلي بار با دماي 350 درجه سانتيگراد بوته روي زيرلايه شيشه‌اي - در فشار 0/01 ميلي بار با دماي 360 درجه سانتيگراد بوته روي زيرلايه ‌شيشه‌اي -در فشار 0/001 ميلي بار با دماي 353 درجه سانتيگراد بوته روي زيرلايه شيشه‌اي اين نانوسيم‌ها با طول چندين ميكرومتر و قطر كمتر از 100 نانومتر و بعضأ حدود 50 نانومتر به دليل استفاده از روش تبخير فيزيكي كه در آن از هيچ گونه ماده‌اي غير از تلوريوم استفاده نمي‌شود، داراي خلوص بسيار بالا هستند.

تاریخ ثبت: 1391/04/04
خلاصه اختراع:

دنياي كنوني دنياي رقابت تنگاتنگ تكنولوژي براي توليد و صادرات است و بطور دائم در حال تغيير و تحول مي باشد. مطالعات گسترده انجام شده بر روي كاربردهاي فراوان نانوذرات مغناطيسي نشان دهنده استفاده وسيع جهان از تك تك كاربردهاي منحصر به فرد و در حال گسترش اين نانومواد مي باشد. در اين بين نانوذرات، نانوذرات مغناطيسي نظير: كبالت و گامااكسيد آهن به دليل دارا بودن كاربردهاي فراواني در صنايع مختلف از جمله پزشكي، داروسازي، انرژي، محيط زيست، خودروسازي و غيره، بسيار مورد توجه محققين قرار دارند. در اختراع حاضر نانوذرات گاما اكسيدآهن و نانوذرات كبالت با استفاده از روشي ساده و بدون استفاده از كاتاليست و تجهيزات گران قيمت، همراه باخاصيت مغناطيسي بسيار عالي سنتز شدند. همچنين نانوذرات سنتز شده مورد آناليز ميكروسكوپ الكتروني قرار گرفته و خواص مغناطيسي آنها تحت ميدان مغناطيسي و همچنين پسماند مغناطيسي آنها بررسي شد.

موارد یافت شده: 59