لیست اختراعات حامد همايونفر
ماشين بذركار الكتروپنوماتيك با عرض كار 6 متر، مجهز به سيستم پنوماتيك بهمنظور انتقال بذر از موزع به كارندهها ميباشد كه محور موزعهاي آن توان خود را از يك الكتروموتور با سيستم كنترل دور الكترونيكي دريافت ميكند. اين ماشين توانايي كاشت انواع بذور غلات در 48 رديف بهصورت خطي با يكبار تردد تراكتور با توزيع يكنواخت و دقيق بذر در سطح مزرعه را دارد. از عمده ويژگيهاي اين محصول بازوهاي جمعشونده هيدروليكي براي سهولت حملونقل جاده¬اي است كه سبب ميشود عرض حملونقل ماشين به هنگام تردد در جاده از 6 متر به 3 متر كاهش يابد. حجم مخزن اين ماشين 1620 ليتر است كه نسبت به اغلب بذركارهاي متداول موجود در كشور كه حجم مخزن آنها حدوداً بين 250 تا 400 ليتر مي¬باشند، تعداد دفعات خالي شدن مخزن در اين ماشين كاهش يافته و همين امر سرعت كشت با اين ماشين را افزايش مي¬دهد. افزايش حجم مخزن توأم با افزايش عرض كشت سبب افزايش ظرفيت زراعي ماشين تا 5/4 هكتار در ساعت شده است كه 4 تا 5 برابر ظرفيت كشت دستگاه¬هاي موجود در كشور با عرض كار 5/2 تا 3 متر مي¬باشد. در اين ماشين يك سيستم الكترونيكي بهمنظور تنظيم مقدار ريزش بذر و كنترل وضعيت انتقال توان جايگزين مكانيزم¬هاي مكانيكي متداول گشته است كه همين امر استهلاك كار با اين ماشين را كاهش مي¬دهد. انتقال توان به فن دمنده ماشين توسط هيدرو موتور انجام ميشود كه همين امر سبب سهولت در اتصال ماشين به تراكتور و كاربري آسان آن ميگردد. اين ماشين مجهز به حسگر هشداردهنده خالي بودن مخزن و سيستم هشداردهنده عدم چرخش محور موزع است. اين ماشين داراي يك پنل كاربري است كه در كابين تراكتور نصب ميشود و از طريق وايرلس با مدار كنترل و فرمان ارتباط برقرار ميكند. كاربر توسط اين پنل تنظيمات كاليبراسيون، خاموش و روشن كردن الكتروموتور و هيدرو موتور را انجام داده و سرعت پيشروي، مقدار پيمايش ماشين و هشدارها را مشاهده مي¬كند. ازآنجاييكه نحوه اتصال ماشين به تراكتور از نوع كششي مي¬باشد وجود كلاچ جهت قطع و وصل انتقال توان به محور موزع ضرورت دارد كه در اين ماشين از يك ميكرو سويچ بدين منظور استفاده شده است.
سير يكي از محصولات مهم كشاورزي ايران است كه هم از جنبه غذايي و هم خواص دارويي داراي اهميت زيادي ميباشد و همه ساله سطح زير كشت وسيعي را به خود اختصاص ميدهد. مراحل كاشت، داشت و برداشت اين محصول در مزارع كوچك به دليل نبود ماشين كاشت مناسب براي اين مزارع (هم از لحاظ مشخصات فني و هم از لحاظ اقتصادي)، عمدتاً به صورت دستي انجام ميشود كه هزينههاي بالاي كارگري را به همراه دارد و نيازمند صرف زمان زيادي جهت انجام عمليات كشت نيز ميباشد. نبود ماشينهاي مناسب براي كشت سير در اراضي كوچك عاملي محدود كننده در افزايش سطح زير كشت اين محصول است. از آنجايي كه اكثر زمينهاي زراعي كاشت سير، مساحت كمي دارند، حركت ماشينهاي كاشت موجود كه به تراكتور متصل ميشوند در آنها با محدوديتهايي همراه است؛ بنابراين به دليل عدم وجود ماشينهاي مناسب جهت كاشت بذر سير (سيرچههاي بذري) در مزارع كوچك، نياز به ساخت ماشين كاشت مناسب با قابليت مانور پذيري بالا وجود دارد. در اين اختراع يك نمونه از ماشين كارنده سير كه قابليت كاشت حبههاي سير و موسير در مزارع كوچك را دارد، طراحي و ساخته شد و در نهايت عملكرد و كارايي آن در مزرعهاي واقع در مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان همدان مورد ارزيابي قرار گرفت. اين ماشين مجهز به سيستم سنجش بذر از نوع پيالهاي است كه قابليت اتصال به تيلر به صورت كششي و همچنين تراكتورسبك باغي به صورت اتصال سه نقطه را دارد.
ماشين بذركار كودكار مخصوص كشت در مزارع ديم مجهز به چرخ هاي فشاردهنده شناور با قابليت تنظيم فشردگي خاك بهمنظور كشت انواع بذور غلات، حبوبات و كودهاي شيميايي گرانول طراحي شده است. با توجه به رونق كشت ديم در ايران به علت اقليم خشك و نيمهخشك آن، ماشينهاي كاشت مختلفي جهت كشت در مزارع ديم در كشور وجود دارد كه با نام عميقكار شناخته ميشوند. در اين اختراع بهمنظور حل مشكلات ناشي از استهلاك و پنچري چرخ هاي فشاردهنده، عدم شناوري و عدم امكان تنظيم فشار وارده به چرخ هاي فشار دهنده كه در عميق كارهاي مرسوم وجود دارند از چرخ هاي فشاردهنده توپر متصل به يك عدد فنر پيچشي دو قلو استفاده شده است كه توسط يك تولبار و جك هيدروليك به صورت اتصال سه نقطه به شاسي دستگاه متصل شده و هر يك از چرخ ها بهصورت مستقل از هم، ناهمواري هاي زمين را طي كرده و اصطلاحاً روي زمين شناور مي شوند. با استفاده از چرخهاي فشاردهنده لاستيكي توپر، شيارهاي بر روي هر يك از خطوط كشت در سرتاسر مزرعه، جهت به دام انداختن آب ناشي از برف و باران ايجاد ميگردد كه فشار وارد شده بر اين چرخها توسط يك عدد جك هيدروليك در سرتاسر عمليات كشت ثابت است و همچنين مقدار فشار وارده بر چرخ¬هاي فشاردهنده در اين اختراع با توجه به درصد رطوبت و سفتي بافت خاك قابل تنظيم ميباشد
ماشين برداشت سيبزميني، سير و پياز با تيغه و سرند ارتعاشي با دامنه ارتعاش قابل تنظيم مخصوص تراكتورهاي سبك و باغي بهمنظور برداشت محصولات غدهاي مانند سيبزميني، سير و پياز در مزارع كوچك كه امكان استفاده از ماشينها و تراكتورهاي بزرگ در آنها وجود ندارد، طراحي شده است. تيغه اين ماشين داراي مكانيزم ارتعاشي خطي (حركت رفت و برگشتي) قابل تنظيم جهت غلبه بر مقاومت برشي خاك و برش راحتتر لايههاي خاك مزرعه است و سرند اين ماشين نيز داراي مكانيزم ارتعاش خطي (حركت رفت و برگشتي) با دامنه ارتعاش قابل تنظيم جهت جدا كردن خاك و گل چسبيده به محصول، ميباشند. در اين ماشين براي اينكه تيغه و سرند در جهت مخالف هم و با دامنه ارتعاشي متفاوت به نحوي كه تيغه با دامنه ارتعاشي كمتر از سرند نوسان كند، از مكانيزم لنگ و پاندول و همچنين اتصال تيغه توسط يك لينك واسط به سرند استفاده شده است. اتصال اين ماشين به تراكتور به صورت سوار يا اتصال سه نقطه است و ميزان عمق موثر برداشت (عمق نفوذ تيغه به درون خاك) در اين ماشين توسط مكانيزم پيچ قدرت كه بر روي بازوي چرخهاي تثبيت عمق قرار دارند، قابل تنظيم است. همچنين به منظور تنظيم فاصله چرخها با توجه به عرض پشتهي كه محصول روي آن كشت شده، فريم چرخهاي تثبيت عمق توسط كرپي به تولبار بسته شده و قابليت جابجايي به صورت كشويي را دارند.
موارد یافت شده: 4