لیست اختراعات شهرام درخشان
متن پيش رو خلاصه¬اي از اختراع با عنوان: \\\\\\\\\\\\\\" طراحي و ساخت دستگاه كنترل هوشمند فركانس ميكرو نيروگاه آبي\\\\\\\\\\\\\\" مي باشد. اين اختراع در زمينه¬ي علم مكانيك و برق مي باشد. مشكل فني كه اين اختراع به منظور حل آن ايجاد شده است مربوط به كنترل فركانس نيروگاه هاي آبي با توليد زير 100 كيلو وات توان مي باشد كه اين نيروگاه ها تحت عنوان ميكرو نيروگاه شناخته مي شوند. در واقع با بهره¬گيري از اين اختراع مشكل كنترل فركانس در اين شبكه هاي محلي حل مي شود. مشكل ديگر كه با كمك اين اختراع رفع مي¬شود مربوط به حضور فيزيكي در محل توربين به منظور تنظيم مصرف و كنترل دستي فركانس مي باشد. با استفاده از اين دستگاه نياز به حضور مداوم كارشناسان براي بررسي شرايط فشار ، دبي و مصرف برق در محل نيست و بنابراين مشكلات ناشي از حضور فيزيكي كاهش مي¬يابد. اساس روش پيشنهادي بر مبناي استفاده از مدارات طراحي شده و ماژول هاي موجود در راستاي اندازه گيري مداوم فركانس و كنترل آن مي باشد. طراحي براي شرايط كار و بصورتي انجام شده است كه بتواند براي انواع توان ها با تغييرات اندك انجام شود.
مدار الكتريكي هوشمند جهت تعويض سوخت خودرو در خودروهاي دوگانه سوز مي باشد كه داراي سنسور شيب سنج و شتاب سنج الكتريكي و ميكروكنترلر برنامه ريزي شده مي باشد و با توجه به شيب و شتاب خودرو نسبت به سطح در شيب هاي بالا تر از 20 درجه سوخت را به بنزين تغيير مي دهد و در شيب هاي كمتر از ان سوخت را به گاز تغيير مي دهد در صورتي كه در نمونه هاي قبلي فقط توسط راننده امكان تغيير سوخت مي باشد و موجب مشكلاتي چون افزايش مصرف بنزين و افزايش اسيب به موتور والودگي زيست محيطي و حواس پرتي راننده و تصادفات مي شود كه در اين اختراع مشكلات فوق رفع شده اند اين اختراع مناسب خودروهاي دوگانه سوز با سوختهاي مختلف مي باشد و با انواع خودرو سازگار است
بر خلاف كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه نيروگاههاي كوچك (هر واحد 500 كيلووات تا 5 مگا وات)( و نيروگاههاي ريز (هر واحد زير 500 كيلووات) در كشور ما توسعه قابل توجهي نداشته اند. دليل اصلي آن قابل رقابتي نبودن قيمت هر كيلووات برق توليدي اين نيروگاهها در قياس با نيروگاههاي آبي متوسط و بزرگ و نيروگاههاي گازيست. علت بالا بودن هزينه به ازاء هر كيلو وات اين نيروگاهها را مي توان در بندهاي زير خلاصه كرد: 1-عدم بومي بودن دانش طراحي و تا حدي ساخت اين نوع نيروگاه باعث شده تا خريد آن از طريق منابع خارجي و به صورت سفارشي همانند نيروگاههاي متوسط و بزرگ انجام پذيرد كه هم هزينه و هم زمان بالايي را مي طلبد. 2- حتي در صورت بومي شدن دانش فني زمانبر بودن فرايند طراحي ساخت و حمل و نقل و نصب آنها با توجه به ظرفيت كم چندان مقرون به صرفه نخواهد بود. 3- قيمت ارزان گاز مصرفي در كشور (برخلاف قيمت جهاني آن) كه استفاده از ديگر نيروگاهها را علي رقم مقرون به صرفه بودن در اشلهاي بين المللي را با مشكل روبرو كرده است. 4-بهره برداري آنها نياز به تخصص داشته و مي بايستي نيروهاي متخصص در محل نيروگاه در طول ساليان بهره برداري مستقر گردند كه خود هزينه اي گزاف است. به منظور غلبه بر اين مشكلات مي بايستي به دنبال راه حلهايي بود كه: 1- فرايند طراحي ساخت و نصب آن بسيار كم هزينه و در كمترين زمان ممكن باشد. 2- دانش طراحي و ساخت آن بومي بوده و امكان انجام آن به صورت 100٪ در داخل كشور باشد. 3- بهره برداري آن براي نيروهاي بومي شناخته شده و آسان باشد. يك روش بسيار مناسب در اين راستا استفاده پمپ معمولي به عنوان توربين مي باشد. به طور خاص در كشورمان ظرفيت نيروگاههاي آبي كوچك شناخته شده بيش از 300MW مي باشد. لذا با توجه به پتانسيل هاي لايزالي كه در كشورمان وجود دارد و همچنين عدم دسترسي آسان به تكنولوژي طراحي و ساخت توربين هاي آبي به نظر مي رسد استفاده پمپ به جاي توربين منطقي و ساده به نظر برسد. در نتيجه با انجام اين كار علاوه بر پايين آمدن قيمت تمام شده هر كيلووات نيروگاه آبي كوچك و ريز نيروگاه سريعتر و با سهلوت بيشتر به بهره برداري خواهد رسيد. در حقيقت به جاي سفارش طراحي و ساخت و حمل و نقل توربين به قيمت گزاف از خارج از كشور با انتخاب مناسب پمپ مورد نظر از بازار خريداري شده و جايگزين توربين مي گردد. پمپ اينبار در جهت معكوس چرخيده و آب در جهت عكس به آن وارد شده و پمپ برق توليد مي كند. با تسريع در احداث يك نيروگاه ميكرو از زمان 4 الي 6 ماه به 1 الي 2 ماه هزينه كل احداث نيروگاه ميكرو تقريبا نصف شده و سود ده خواهد بود.
موارد یافت شده: 3