لیست اختراعات فاطمه جمشيدي الاشتي
يكي از چالش هاي مهم صنعت شيلات در زمينه ي صادرات خاويار، بسته بندي خاويار با حفظ كيفيت آن ونگه داري طولاني مدت مي باشد، زيرا افزودن مواد شيميايي در بسته بندي و نگه داري نه تنها باعث كاهش كيفيت وارزش غذايي خاويار مي شود، بلكه ممكن است با استاندارهاي سلامت برخي از كشورها مطابقت نداشته باشد. در اختراع اخير محلول 1% عصاره ميخك بر پايه آب مقطر در داخل راكتور پلاسماي سرد فعال مي شود و از آن در شستشو، فرآوري و بسته بندي خاويار استفاده مي گردد. بطوريكه در اين روش ماده شيميايي به خاويار هنگام بسته بندي نهايي براي نگهداري آن اضافه نمي شود، بلكه فقط خاويار در مدت كوتاهي در داخل محلول فعال شده غوطه ور و شستشو مي گردد. فعال سازي عصاره ي آبي ميخك توسط پلاسماي سرد باعث افزايش فعاليت آنتي اكسيداني عصاره ي ميخك مي شود و در نتيجه منجر به بي اثرسازي ميكروارگانسم ها مي شود. در اين اختراع اثر هم افزايي عصاره آبي ميخك با غلظت اندك و پلاسما ي سرد فشار اتمسفري منجر به حذف بار ميكروبي خاويار مي گردد.
موارد یافت شده: 1