لیست اختراعات فاطمه رضائی
دستگاه اندازه گیری ارتعاشات سازه های عمرانی با دستگاه ارتعاش سنج و سرعت سنج لیزری مبتنی بر اثر دوپلر
در اين پژوهش، ارتعاشات دقيق و سرعت نوسانات سازه¬هاي عمراني از قبيل پل¬ها و ساختمان¬ها با كمك طراحي دستگاه ارتعاش¬سنج و سرعت¬سنج ليزري اندازه¬گيري شده است. دستگاه ارتعاش¬سنج و سرعت¬سنج سازه¬هاي ساختماني دستگاهي است كه دربرگيرنده قطعاتي از قبيل ليزر (Laser)، تقسيم كننده نور (Beam Splitter)، آشكارساز (Detector)، سيستم جمع كننده نور (AutoFocus)، آينه (Mirror)، سازه مرتعش(Vibrating structure) ، دستگاه مولد پالس، (Pulse generator)، سلول براگ (bragg cell) و اسيلوسكوپ (Oscilloscope) مي¬باشد. اين دستگاه بر اساس شيفت دوپلر ايجاد شده به¬واسطه نوسانات جسم و تداخل اين نور با نور اصلي ليزر به اندازه¬گيري پارامترهايي از قبيل سرعت و جابجايي جسم متحرك مي¬پردازد. لازم به ذكر است كه در روش سنتي، اين اندازه¬گيري¬ها به¬طور محدود به وسيله امواج آكوستيك و ساير روش¬هاي ليزري انجام مي¬شد كه به¬دليل خطاي بالا در اندازه¬گيري، هزينه¬ي زياد ساخت، عدم كاربرد در شرايط بد و نامساعد آب و هوايي، عدم كاربرد در خارج از جو و... داراي محدوديت¬ها و نتايج غيرقابل اطمينان بسياري بود. با استفاده از روش پيشنهادي، نه تنها مي¬توان به¬طور بسيار دقيق سرعت، فركانس ارتعاش جسم مرتعش يا متحرك را بدست آورد، بلكه مي¬توان به كمك آن تمام معايب روش¬هاي سنتي را از بين برد و بازدهي كار را به ميزان چشمگيري افزايش داد.
سيستم كنترل هوشمند دبي آب شير توالت توسط سنسور كرنش سنج با عملكرد يك دست به گونه¬اي است كه با همان دستي كه شيلنگ آب به دست گرفته مي شود، مي توان شير آب را قطع و وصل كرد و همچنين ميزان جريان آن نيز متناسب با ميل فرد مورد نظر و در زمان هاي دلخواه كنترل مي شود. قبلا مجبور بوديم كه از هر دو دست به منظور انجام نظافت خود در توالت استفاده كنيم، بدين صورت كه با يك دست شيلنگ آب را مي گرفتيم و با دست ديگر شير آب را باز و بسته و كنترل مي كرديم كه اين امر باعث آلوده شدن هر دو دست مي شد كه در هر صورت در هنگام نظافت خود امكان سرايت ميكروب به بدن افزايش مي يافت. ايده به كار رفته براي رفع مشكل به اين صورت مي باشد كه دو عدد سنسور كرنش سنج در محلي كه شيلنگ آب به هنگام استفاده به دست گرفته مي شود، كار گذاشته شده است. حال با اعمال فشار انگشت شست دست بر روي دسته شيلنگ، ميتوان سيگنالي را جهت كنترل كردن يك شير برقي كنترل شونده با جريان الكتريكي به منظور كنترل دبي آب توليد كرد.
فيلم هاي نازك دهاني به عنوان شكل هاي جديد دارورساني مي توانند جايگزين مناسبي براي قرص ها، شربت ها و ساير شكل هاي رايج باشند. در موارد اضطراري، فيلم هاي دهاني سريع حل شونده مي توانند با رهايش سريع دارو در دهان عملكرد درماني سريع داشته باشند. كاپتوپريل زيرزباني به عنوان دارويي موثر و مطمئن براي كنترل فشارخون بحراني مطرح شده و مورد استفاده قرار گرفته است. در اين پژوهش براي ساخت فيلم دهاني سريع حل شونده، پلولان و هيدروكسي پروپيل متيل سلولز از نظر خواص فيلمي مورد مطالعه قرار گرفته اند. فيلم توليد شده از اين دو پليمر داراي قابليت بارگذاري داروي بالا و زمان تخريب كم بود. براي بهبود خواص فيلم دهاني از نانوسلولز (سازگاركننده)، گليسرول (نرم كننده) و آسپارتام (شيرين كننده) استفاده شد. نتايج نشان داد كه حضور نانوسلولز باعث تقويت مقاومت كششي آميزه ي پليمري مي شود. براي بررسي خواص فيلم ها و تعيين فرمول بهينه از طراحي آزمون روش پاسخ سطح استفاده شد. درصد پلولان و نرم كننده به عنوان عاملهاي طراحي و آزمون هاي يكنواختي، خواص مكانيكي، زمان تخريب و انحلال به عنوان پاسخ در نظر گرفته شدند.
مواد پركننده ي دندان حاشيه هاي ثابت و غيرقابل نفوذي ندارند بلكه داراي ميكروشكاف هايي هستند كه به باكتري ها ، يون ها و مولكول ها اجازه ي عبور مي دهد.با افزايش تنوع در ساخت و طراحي مواد و تكنيك هاي جديد در دندانپزشكي ، محققان بيش از پيش به اهميت تعيين توانايي مواد جديد جهت حداكثر انطباق با دندان و كمترين ميزان نشت توجه مي كنند.در 25 سال اخير به مشكل ريزنشت به عنوان عامل موثر در عود پوسيدگي، حساسيت دندان هاي ترميم شده ،تغيير رنگ دندان و شكست درمان هاي ريشه توجه بسياري شده است. روش هاي گوناگوني براي ارزيابي نشت موجود هستند.در حال حاضر محبوب ترين متد مورد استفاده جهت ارزيابي ريزنشت روش فيلتراسيون مايع(fluid filtration) است.در اين روش ريزنشت توسط حركت يك حباب درون يك لوله ي مويينه اندازه گيري مي شود با توجه به معايب و كاستي هاي روش هاي معمول موجود و نيز اهميت ارزيابي ريزنشت انواع مواد دنداني جديد و كاربرد گسترده ي آن ها در دندانپزشكي اين دستگاه و روش نسبتا جديد در كشور ، مي تواند جايگزين مناسبي براي روش هاي معمول فوق الذكر باشد و مزيت هاي منحصر به فرد خود را دارد.
نوآوري توليد پودر ماست سين بيوتيك با قابليت انحلال بالا، ما را قادر مي سازد تا با ايجاد امكان مصرف فراورده لبني پروبيوتيك و بهره مندي از خصوصيات سلامت بخشي اين محصول به دليل زنده ماني بالاي باكتريهاي موجود، در كنار مزايايي مانند حمل و نقل آسان، زمان ماندگاري طولاني، جذابيت هاي بصري محصول و ديگر خصوصيات ويژه اين محصول به بهبود امنيت و ايمني غذايي جامعه و ايجاد نوعي پدافند غير عامل نزديك شويم. بنابراين جهت توليد پودر ماست سين بيوتيك كه براي اولين بار در ايران و جهان انجام مي شود، استفاده از عواملي نظير حامل ها، محافظ هاي گرمايي، محافظت كننده ها و تثبيت كننده ها براي بالا بردن بازده فرايند، حفظ زنده ماني باكتري هاي پروبيوتيك تلقيح شده، حفظ مواد مغذي، و حتي تسهيل آب زدايي فرآورده درخدمت گرفتيم تا به توليد پايلوت اين محصول برسيم. همچنين بهينه سازي شرايط دمايي و زماني و فشار در سيستم خشك كن انجمادي جهت تعيين اندازه ذرات پودر ماست توليدي و ميزان انحلال پذيري محصول و باز توليد مجدد ماست پروبيوتيك از مهمترين مراحلي بود كه در اين طرح مورد اجرا قرار گرفت. همچنين در توليد اين محصول كه يكي از دغدغه هاي جدي تيم تحقيقاتي ما بوده، مسائلي مانند ايجاد امنيت غذايي و استفاده از باكتري هاي پروبيوتيك بومي مورد توجه قرار گرفت تا در آينده نزديك با استفاده از طرح به نوعي به ايجاد و ارتقا پدافند غير عامل در حوزه امنيت غذايي دست يابيم. بنابراين هدف اين طرح توليد پودر ماست پروبيوتيك با زنده ماني بالا و انحلال پذيري مناسب با استفاده از خشك كردن تصعيدي و فناوري ميكروكپسولاسيون بود تا محصولي پايدار و با زمان ماندگاري بالا و با حفظ خصوصيات ارگانولپتيكي، خواص كيفي و زنده ماني باكتري هاي پروبيوتيك توليد شود.
با توجه به اين مسئله كه كار تميز كردن زباله ها از جوي هاي آب وقت گير و خسته كننده مي باشد و رفتگران مجبور هستند مدام از بيل هاي فلزي با دسته چوبي كه سنگين مي باشند زباله ها را برداشته و به سطل زباله انتقال دهند در اختراع حاضر سعي شده است دستگاهي طراحي شود كه علاوه بر راحت و سريع تميز كردن زباله ها از جوي آب بدون اتلاف وقت و ايجاد خستگي زودرس نيز بتواند جلبك هايي را كه در جوي هاي آب رسوب كرده اند و به نوبه ي خود باعث ايجاد و تشديد بوهاي بد و عوامل بيماري زا مي شوند و همچنين زباله ها ، خاك ها و خاكروبه هايي را كه در كنار جوي هاي آب ، خيابان ها و معابر وجود دارند را تميز كند . كاركرد اختراع حاضر به اين صورت مي باشد كه بيل مستطيلي به دستگاه اصلي تميز كننده جوي آب متصل مي شود و سپس دستگاه تميز كننده جلبك هاي آب هم در پشت دستگاه اصلي تميز كننده جوي آب قرار مي گيرد و در نهايت دستگاه آماده شده در جوي آب قرار مي گيرد و رفتگران براي كار با دستگاه فقط كافي است ابتدا دستگاه تميز كننده جلبك هاي جوي آب را به كمك كليد پلاتيني روشن كنند تا دستگاه با چرخش مداوم و هماهنگ برس فرچه انتهايي خود جلبك هاي رسوب كرده در جوي آب را تميز كند سپس رفتگران به كمك دسته ي بيل مستطيلي ( قابليت افزايش طول دسته را دارد ) كه به دستگاه اصلي متصل شده است و چرخ هايي كه در قسمت زيرين دستگاه اصلي تميز كننده جوي آب وجود دارد دستگاه را به سمت جلو در جوي آب به حركت در مي آورند تا دستگاه زباله ها را با كمك دهانه ي خود به سمت جلو ببرد و زباله ها بر روي بيل مستطيلي قرار بگيرند و دستگاه را تا جايي به سمت جلو مي برند كه مقدار زباله ها زياد شده باشد در اين هنگام ابتدا دستگاه تميز كنده جلبك هاي جوي آب را خاموش كرده و سپس بيل مستطيلي را از دستگاه اصلي جداكرده و زباله هايي كه بر روي بيل مستطيلي و در جلوي آن قرار گرفته شده اند را به سطل زباله مخصوص خود كه داراي برس فرچه جاروبي مي باشد انتقال دهند . بعد از اتمام كار مي توانيد قسمت هاي مختلف اجزاي دستگاه را به كمك متصل كننده ها به هم متصل كنيد و در حين حركت برس فرچه هايي كه در قسمت زيرين سطل زباله وجود دارد مي توانند معابر را از زباله ها ، خاك ها و خاكروبه ها تميز كنند . هم چنين برروي دستگاه اصلي چراغ هايي طراحي شده است تا رفتگران هنگام كار در شب مشكلي نداشته باشند.
هدف از اين اختراع، تهيه سريع و تكرار پذير نانو ذرات طلا در دماي اتاق توسط كاهنده سديم بوروهيدريد در حلال آب و بدون نياز به پايدار كننده و مواد شيميايي اضافه و حلال هاي آلي و دستگاه هاي گران قيمت است. روش هاي مختلفي براي ساخت نانو ذرات طلا پيشنهاد شده است ولي در اكثر اين روش ها به مواد شيميايي خطرناك و دستگاه هاي پيشرفته و گران قيمت مورد نياز است. با توجه به اينكه سديم بوروهيدريد كاهنده بسيار قوي مي باشد مي توان با استفاده از آن نانو ذرات طلاي مونو ديسپرس و با اندازه هاي كوچك تهيه كرد ولي به دليل عدم تكرار پذيري و عدم كنترل شرايط ساخت نانو ذرات طلا توسط كاهنده سديم بوروهيدريد، تاكنون كمتر در كار¬هاي تحقيقاتي از اين روش استفاده شده است. در اين تحقيق استفاده از پمپ سرنگي جهت افزودن كاهنده سديم بوروهيدريد به پيش ماده طلا پيشنهاد شد. و نانو ذرات طلا بصورت بسيار تكرار پذير ساخته شدند و سپس از طيف فرابنفش-مرئي جهت تعيين تكرار پذيري ساخت نانو ذرات طلا استفاده شد. مشاهده مي شود در صورت استفاده از دستگاه پمپ سرنگي جهت تزريق كاهنده سديم بوروهيدريد، تكرار پذيري ساخت نانو ذرات طلا بسيار افزايش مي يابد.
خلاصه در پرونده يافت نشد به شرح و توصيف مراجعه شود.
گرسنگي احساس نامطبوع و ناخوشايندي در موجود زنده ايجاد مي كند در بعضي موارد اني عكس العمل طبيعي شديد و سبب بروز فشار عصبي خواهد شد بر عكس برطرف كردن گرسنگي ايجاد آرامش وخرسندي و رضايت و از بين رفتن فشار عصبي خواهد كرد چنان چه اگر ماده غذايي ناسالم نه تنها اين حالت ايجاد نخواهد شد بلكه مسموميت كه بسيار ناخوشايند است بروز خواهد كرد پس نگهداري مواد غذايي به طريق سالم و بهداشتي امري ضروري بوده و جهت اين منظور وسايل خنك كننده و ... ساخته شده است تا غذايي بهداشتي و سالم احساس رضايت را در مصرف كننده ايجاد كند مادراني كه صبح زود جهت كار از منزل خارج شده و در غياب آنها نوزاد بايد از شير مادر كه به روش صحيح نگهداري شده است استفاده كند در ييلاق و قشلاق كوچ نشيني مواد لبني در معرض آسيب بوده وسيله ي ساده اي كه بتواند اين محصولات را ساعتها حفظ كند لازم و ضروري مي باشد پس جهت اين منظور دستگاهي از مواد و وسايل ساده و قابل دسترس و ارزان ساخته شد دستگاه ساخته شده مي تواند شير مادر را مدتي نگهداري كند دستگاه مذكور از دو مخزن تشكيل شده كه در يكي آب يخ موجود است (منبع A) كه به وسيله موتور كوچكي با پمپاژ به دور لوله هاي مارپيچ (منبع) جريان داده و مجددا آب گرم را به مخزن شماره A بر مي گرداند در اثر اين انتقال هواي سر خشك موجود در مخزن شماره B براي خنگ نگه داشتن مواد غذايي كه احتياج به سرماي زياد نداشته باشند مانند شير مادر - ميوه - سبزيجات و شرينيجات استفاده مي شود كه ساخت اين دستگاه بيشتر جهت نگهداري شير نوزادان است.
افراد داراي تراكئوستومي به دليل تغيير در آناتومي مسير عبور هوا و ايجاد راه فرعي، بسيار بيشتر از سايرين در معرض انتقال مستقيم و بي واسطه ي ويروس ها_از جمله Covid-19 _ به درون راه هوايي و ريه ها قرار دارند؛ چرا كه از طريق راه هوايي فوقاني (دهان و بيني) نفس نمي¬كشند و انتقال هوا به ريه ها تنها از طريق استوما _كه حفره اي در ناي است_امكان پذير است؛ بنابراين هوا از مسير طبيعي عبور نكرده و توسط بيني فيلتر و مرطوب نمي¬شود. به دليل همه گيري عفونت هاي ويروسي اخير و نبود محافظي آنتي ويروس_ مختص ناحيه ي استوما در بيماران داراي تراكئوستومي_ ، ما را برآن داشت تا يك محافظ اختصاصي هوشمند و هشدارگر،شامل فيلتر سه لايه آنتي ويروس و حسگركنترل اشباع اكسيژن شرياني را طراحي كنيم و به اين طريق ريسك ابتلا به عفونت هاي ثانويه و نيز بروز هايپوكسي را در اين بيمارانِ آسيب پذير به حداقل برسانيم.
موارد یافت شده: 19