لیست اختراعات لاله ترکیان
پراكسي استرها و يا پراكسي كربوكسيليك استرها دستهاي از پراكسيدهاي آلي هستند، كه گستره وسيعي از فعاليت را از خود نشان ميدهند. سنتز پراكسي استرها طي دو مرحله انجام ميشود. در اين اختراع كه هدف سنتز ترشيو بوتيل پراكسي پيوالات است به صورت پيوسته و ناپيوسته انجام گرديد. در روش ناپيوسته، سنتز در دو مرحله انجام ميشود. در مرحله اول، از واكنش هيدروپراكسيد با يك باز از قبيل سديم هيدروكسيد و يا پتاسيم هيدروكسيد، نمك هيدروپراكسيد تشكيل شده و در مرحله دوم از واكنش نمك حاصل با آسيل كلريد، پراكسيد مورد نظر سنتز شد. در روش پيوسته، كليه مواد اوليه با دبي هاي مشخص همزمان افزوده شده و محصول نهايي تشكيل ميگردد. در ادامه، اندازهگيريهاي لازم جهت تعيين خلوص و درصد اكسيژن فعال محصول توليد شده انجام شد. ميزان ناخالصيهاي موجود در محصول نيز كه ميبايست مشخص گردند بوسيله آناليز كروماتوگرافي گازي اندازهگيري شدند. نتايج حاصل از سنتز به روش پيوسته و ناپيوسته مطابق نتايج حاصل از نمونه تجاري بدست آمد به عبارت ديگر، مقادير خلوص و اكسيژن فعال پراكسيد سنتز شده مشابه نمونه تجاري و هدف به دست آمد.
روشهاي توليد آديپيك اسيد، عمدتاً چندين مرحله اي بوده و تحت شرايط دما و فشارهاي بالاي غيراتمسفري و با استفاده از رآكتورهاي پيچيده و گران قيمت انجام شده اند. همچنين بيشتر آنها از مواد اوليه و يا كاتاليست هاي غيرقابل دسترسي ساده و يا غيرصنعتي و گرانقيمت مثل نانوذرات طلا استفاده شده است. هدف اين اختراع ارايه يك روش جديد و مناسب براي سنتز اين ماده بوده است. در اين روش، ابتدا براي توليد آديپيك اسيد از اكسايش كاتاليزوري سيكلوهگزان استفاده مي¬شود. بطوريكه از گاز اكسيژن به عنوان اكسنده و كاتاليزور كبالت نفتنات و كمك كاتاليزور بوريك اسيد استفاده شده است. اكسايش سيكلوهگزان در يك رآكتور به توليد مخلوط سيكلوهگزانول و سيكلوهگزانون مي انجامد كه به اين مخلوط روغن KA گفته مي شود. سپس اين مخلوط با استفاده از نيتريك اسيد به عنوان اكسنده در دماي اتاق و فشار اتمسفري ضمن كاهش مصرف انرژي، با بازده و خلوص بالاي 99% به آديپيك اسيد تبديل مي گردد.
پراكسي استرها و يا پراكسي كربوكسيليك استرها دستهاي از پراكسيدهاي آلي هستند، كه گستره وسيعي از فعاليت را از خود نشان ميدهند. سنتز پراكسي استرها طي دو مرحله انجام ميشود. در اين اختراع كه هدف سنتز ترشيو بوتيل پراكسي نئودكانوات است به صورت پيوسته و ناپيوسته انجام گرديد. در روش ناپيوسته، سنتز در دو مرحله انجام ميشود. در مرحله اول، از واكنش هيدروپراكسيد با يك باز از قبيل سديم هيدروكسيد و يا پتاسيم هيدروكسيد، نمك هيدروپراكسيد تشكيل شده و در مرحله دوم از واكنش نمك حاصل با آسيل كلريد، پراكسيد مورد نظر سنتز شد. در روش پيوسته، كليه مواد اوليه با دبيهاي مشخص همزمان افزوده شده و محصول نهايي تشكيل ميگردد. در ادامه، اندازهگيريهاي لازم جهت تعيين خلوص و درصد اكسيژن فعال محصول توليد شده انجام شد. ميزان ناخالصيهاي موجود در محصول نيز كه ميبايست مشخص گردند بوسيله آناليز كروماتوگرافي گازي اندازهگيري شدند. نتايج حاصل از سنتز به روش پيوسته و ناپيوسته مطابق نتايج حاصل از نمونه تجاري بدست آمد به عبارت ديگر، مقادير خلوص و اكسيژن فعال پراكسيد سنتز شده مشابه نمونه تجاري و هدف به دست آمد.
هدف از اختراع حاضر توليد اپي كلروهيدرين براي ساخت رزين اپوكسي مي باشد. يكي از مواد بسيار مهم در صنايع شيميايي كه كاربردهاي فراواني در صنايع رزينسازي دارد، اپيكلروهيدرين است. اين ماده از طريق يك واكنش دومرحلهاي، از گليسيرين حاصل ميشود و اين روش يك روش نوين است. در حالي كه توليد اپيكلروهيدرين پيش از اين، با استفاده از پروپيلن انجام ميگرفته است كه مشكلات اين روش عبارتند از نياز به فشار بالا، استفاده از گاز بسيار سمي و خورنده كلر، نياز به دماي بالا و وجود يك مرحله بيشتر نسبت به فرايند حاضر ارائه شده. در اين اختراع سعي بر آن شده كه با استفاده از تبديل گليسيرين به 1و3- دي كلرو-2-پروپانول و سپس تبديل اين ماده ديكلره به اپيكلروهيدرين، گامي در راستاي انجام اين واكنش برداشته شود. بررسي عواملي همچون نوع و مقدار كاتاليزگر، فشار، دما، زمان مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
موارد یافت شده: 4