لیست اختراعات مهدی جمشیدی راستانی
نوبت گير دستشويي وسيله ايست همانند يك تايمر، كوچك ، سبك و كم هزينه كه به دو صورت ديجيتال و مكانيكي مي باشد نوع اول(ديجيتال) : شامل اعدادي از يك تا نه(بر روي نماي داخلي درب دستشويي) و دو مانيتور كه يكي از نماي بيروني درب دستشويي قابل ديدن است و ديگري از نماي داخلي درب ديده ميشود. كه زمان مورد نظر را با فشار دادن اعداد مورد نظر تعيين كرده و زمان بصورت معكوس شروع به اتمام مي كند و پس از اتمام آلارم به صدا در مي آيد نوع دوم(مكانيكي): شامل يك عقربه قابل تنظيم از نماي داخلي و يك عقربه از نماي بيروني درب دستشويي كه فقط زمان را تعيين ميكند و قابل تنظيم نيست. كه ما بر حسب زمان مورد نياز عقربه را چرخانده و روي آن عدد گذاشته و پس از رها كردن عقربه به سمت عدد صفر شروع به چرخش مي كند و در صورت تمام شدن زمان آلارم به صدا در مي آيد. نوبت گير دستشويي جهت تعيين مدت زمان انتظار بر روي درب دستشويي و هر مكان ديگري كه افراد در صف منتظر مي مانند قابل نصب و استفاده مي باشد.
دستگاه روغنگير غذاهاي سرخ شده(مانند سيب زميني سرخ شده) كه به زمينهي نيازهاي انساني زير بخشهاي مواد غذايي، سلامتي و بهداشت مربوط ميشود، دستگاهي است براي رفع مشكل گرفتن روغن هاي اضافي غذاهاي سرخ شده كارا مي باشد.اين دستگاه داراي بخشهاي گرم كننده براي كاهش ويسكوزيته روغن، وزنه هاي فشار تلسكوپي و بخش گردنده جهت استخراج روغن بر اساس نيروي گريز از مركز مي باشد. دستگاه روغنگير،براي گرفتن روغن اضافي غذاهاي سرخ شده، پس از هنگامي كه آنها را از روغن خارج ميكنيم به كار ميرود.
دستگاه تميز كننده ي لامپ هاي كم مصرف همانطور كه از اسمش پيداست وسيله ايست براي تميز كردن انواع لامپ هاي كم مصرف.اين وسيله در سه شكل با سه طراحي ساخته شده است كه نحوه ي اجرايي هر كدام متفاوت مي باشد. اين وسيله داراي كليپس هايي مي باشد كه لامپ درون آن قرار مي گيرد و با چرخاندن دستگاه سبك و كوچك در امتداد لامپ ،سطوح آلوده ي لامپ براحتي تميز مي شود.
يكي از دانشهاي و رشته هاي دانشگاهي جديد براي بهبود كيفيت زندگي انسان ارگونومي مي باشد. يكي از اهداف عمده اين علم متناسب كردن محيط كار و كار با انسان مي باشد. از طرفي انسانها در محيطهاي كاري متنوعي كار مي كنند كه مخاطرات متفاوتي آنها را تهديد مي كند. كه اين مخاطرات باعث ايجاد آسيب و تهديد سلامت انسانها مي شود يكي از عوارضي كه افراد در محيط كار در اثر عدم تناسب محيط با آنها به آن مبتلا مي شوند مشكلات و آسيب هاي اسكلتي عضلاني مي باشد. كه ريسك فاكتور هاي زيادي بر ايجاد آن اثر دارند. يكي از اين ريسك فاكتور ها پوسچر نامناسب (زواياي نامناسب بدن مي باشد كه بعلت عدم تناسب محيط كار با فرد مي باشد. لذا نياز به اندازه گيري و ارزيابي اين ريسك فاكتور شد. از اينرو روشهاي ارزيابي پوسچر به كمك آمدند. كه به دو صورت مشاهده اي(چك ليستي) و دستگاهي صورت مي گيرد. كه هر كدام معايب و مزايايي دارند. روشهاي ارزيابي پوسچر به دو صورت مشاهده اي(چك ليستي) و دستگاهي انجام مي شوند، كه هر كدام معايب و مزايايي دارند. براي مثال معايب روش دستگاهي عدم وجود تكنولوژي در دسترس، هزينه بالا، تداخل در انجام فعاليت كارگر و زمانبر بودن براي نصب بر بدن انسان و ... مي باشد و از طرفي داراي محاسن دقت و صحت بالايي مي باشد. در حالي كه روش مشاهده اي كه زواياي بدن افراد را بطور چشمي براورد كرده و بر اساس آن ريسك بروز اختلالات اسكلتي عضلاني را تخمين مي زنند در عين داشتن سرعت بالا، هزينه پايين، اجرا و يادگيري آسان، عدم تداخل در فعاليت كار فرد ارزيابي شونده و زمان پايين داراي عيب دقت پايين، بالاخص براي افراد بي تجربه مي باشد. از آنجا كه براورد زاويه بصورت چشمي مي باشد مقدار دقيقي حاصل نخواهد شد لذا بايد وسيله اي ساخته شود تا بتواند از را دور با همان سرعت و دقت بالا تر مقدار زاويه را اندازه گيري نمايد. لذا با ساخت اين دستگاه براي اجراي روش مشاهده اي (روش هاي كد گذاري) تا حد امكان مزاياي روش دستگاهي را تامين كرده و از معايب روش مشاهده اي كاسته ايم.
در كشور ما هنوز هم نان به شكل سنتي پخت مي شود و يكي از اين نان ها، نان بربري مي باشد. با توجه به فرمت اصلي آن و براي افزايش كيفيت و شكل اين نان، از دست و ناخن استفاده مي شود، كه همراه با اشكالاتي براي كارگر نانوايي، سلامت و بهداشت جامعه و هم كيفيت اين نوع نان با توجه به اجراي طرح هدفمندي يارانه ها و نياز براي كاهش ضايعت نان دارد: 1- با توجه به نحوه و شكل پوسچر دست كارگر نانوايي، ايستادن طولاني مدت و حركت تكراري كه ريسك فاكتورهاي موثر در بروز مشكلات ارگونوميكي و بيماري هاي اسكلتي - عضلاني، عصبي و عروق مي باشند، سلامتي كارگر تهديد مي شود. 2- از طرقي، در صورتي كه كارگر نانوايي بهداشت فردي اش را رعايت نكرده باشد موجب شيوع بيماري هاي مختلفي مي شود و سلامت جامعه تهديد مي كند. لذا با ساخت اين تجهيز در نظر داريم مشكلات ياد شده را رفع نماييم. 3- با توجه به اينكه ناخن زدن به طور دستي زده مي شود ناخن در همه جا يكسان زده نمي شود و غالبا اطراف نان به صورت خمير مي ماند. كه با استفاده از اين تجهيز مشكلات فوق (عدم نياز براي ناخن زدن و اعمال فشار علاني به دست كارگر، عدم درگيري زياد انگشتان بالاخص ناخن ها در توليد نان كه سلامت و بهداشت جامعه را تأمين مي كند و ناخن زدن خمير به طور يكنواخت و عدم ماندن خمير در گوشه هاي نان) مرتفع مي گردد. به طور يكنواخت كه هم مي تواند به شكل برقي و هم به شكل دستي كار كند داراي دو غلتك مي باشد كه يكي صاف و ديگري حلقه حلقه به عنوان ناخن زن روي نان مي باشد كه مي تواند داراي طرح هاي مختلفي باشد. دو غلتكي با چرخ دنده با هم درگير مي شوند. در شكل دستي آن، در انتهاي يكي از غلتك ها يك اهرم به صورت هندل براي چرخاندن غلتك ها به كار مي رود.
استفاده و كار كردن طولاني مدت با موس هاي متداول وپوسچرهايي كه بوجود مي آورند (كاركردن فقط بر روي سطح صاف و ميز و افزايش ريسك عارضه اسكلتي عضلاني در صورت استفاده از موس در موقعيتهاي ديگر)باعث بوجود آوردن عارضه هاي اسكلتي عضلاني از جمله سندروم تونل كارپال ميگردد. در طراحي موس ارائه شده تمركز بر اين گذاشته شده است كه بتوان به كمك قرار دادن كليك ها فشاريي روي حلقه هاي انگشتري (كه نياز به هيچ گونه سطح حمايت كننده ندارند،علاوه بر عدم نياز به انقباض غضلاني در اثر حالت نيمه مشت دست، مي توان از ثابت ماندن و داشتن پوستچر عادي انگشتان دست هم اطمينان خاطر حاصل كرد.) و پد موس حفاظتي پرتابل ارگونوميك كه سطحي قابل انعطاف ژله مانند دارد و سطح رويي آن مطابق با كف دست طراحي شده است بتوان حالت دست را ثابت تر از هميشه و بدون هيچ زاويه اي نگه داشت كه در نتيجه كاهش ريسك ابتلا به سندروم كارپال امكان پذير مي باشد. در ادامه، با طراحي حلقه هاي موسي كه وارد انگشتان دست شده با پد موس ، نداشته همان طور كه در شكل ها مشخص است، حلقه موسي حامل ميدل اسكرو قابليت استفاده بر روي هر كدام از انگشتان دست را دارد كه اين عمل علاوه بر قابليت استفاده از موس-كليد تا چهار عدد بر روي يك دست، از لحاظ آزادي عمل در نوع انتخاب روش امكان استفاده از اين موس را بر روي هر كدام از انگشتان (در صورت وجود نقص در هر كدام از انگشتان را هم) مي دهد. طبق ادعا هاي ذكر شده اين موس مي تواند ابزاري عالي براي تمامي اهداف استفاده از موس كه در وضعيت دانش پيشين ذكر شده بخصوص صنعت بازي و نواختن ساز باشد.
در صنعت قطعه بندي گوشت دام و طيور به وفور دستگاه برش گوشت استفاده مي شود. از نظر ايمني بحراني ترين نقطه خطرناك اين دستگاه نقطه عملياتي دستگاه بصورت برش و نقطه نيشگون گير است. در نتيجه براي حفظ سلامت و ايمني اپراتور دستگاه، بايد اين نقاط خطرناك از بين رفته و يا تماس اپراتور با آنها قطع شود. در راستاي اين هدف يك سيستم محافظ براي اين نوع دستگاه ها تعبيه شده است كه با گاردهاي مختلف از جمله گارد مادر (حفاظ ثابت)، گارد U شكل (حفاظ خود تنظيم) و گارد راهنماي خود تنظيم تلاش بر اين دارد كه تمامي نواحي خطر و ريسك كه منجر به صدمه به كارگر و دستگاه مي شود را از بين ببرد.
موارد یافت شده: 8