لیست اختراعات مهسا حسيني
خطر گاز رادون يك مشكل اساسي است كه سازمان¬هاي جهاني از جمله سازمان جهاني بهداشت توجه ويژه¬ي به آن در سال¬هاي اخير داشته¬اند. با اين وجود، نتايج بررسي¬هاي به عمل آمده نشان مي دهد خانه¬هاي مسكوني نقاط مختلف كشور ما از نقطه نظر گاز رادون مورد بررسي دقيق قرار نگرفته و برآورد دقيقي از ميزان پرتوگيري متوسط مردم در اين رابطه وجود ندارد. علاوه بر اين، اطلاع رساني دقيقي در مورد خطرات گاز رادون توسط سازمان¬هاي ذيربط صورت نگرفته است. اين در حالي ¬است كه عواملي نظير كوهستاني بودن، سبك خانه¬سازي، نازك بودن لايه خاك و زياد بودن عمق آب¬هاي زير زميني، بويژه در مناطق خشك ايران مركزي و شرق ايران، حاكي از اين است كه غلظت رادون در خانه¬هاي مناطق متعددي از ايران امكان دارد در سطحي بالاتر از حد اقدام قرار داشته باشند. همچنين در برخي از مناطق كشور، ساختمان¬ها و منازل مسكوني برروي بسترهايي از سنگ¬هاي گرانيت و شيل¬هاي غني از مواد آلي احداث شده¬اند كه از جمله مي¬توان به بعضي از نواحي واقع در استان¬هاي آذربايجان، زنجان، يزد و كرمان اشاره نمود. به¬علاوه، مطالعات محدود انجام گرفته در مناطقي از ايران مانند رامسر، تهران و گناباد نيز حكايت از وجود بيش از حد مجاز گاز رادون در داخل خانه¬ها دارد از سوي ديگر، معماري ساختمان¬هاي جهان در سال¬هاي اخير نشان از استفاده گسترده از سنگ گرانيت داشته است كه كشور ما ايران نيز از اين قاعده مستثني نيست. مطالعات انجام گرفته نشان مي دهد نرخ آزادسازي گاز رادون از سنگ¬هاي گرانيت مورد استفاده در ساختمان¬هاي تهران در سطح بالاي است وعامل موثر در نرخ آزادسازي گاز رادون از سنگ گرانيت، غلظت راديم و توريم در سنگ مي باشد. براي باردار كردن قطعه الكترت مي بايست مدار توليد ولتاژ بالا نيز در دسترس باشد. از آنجايي كه ساخت هر يك از اجزاء بالا در ابتدا نيازمند در دسترس بودن قطعات با آلياژ هاي خاص مي باشد و همچنين در نهايت ابزارات خاصي نياز است كه بتوان شكل فيزكي مناسب را توليد كرد ، كار بسيار مشكل مي باشد . متأسفانه قطعات الكترونيكي كه در ساخت مدارات الكترونيكي كاربرد دارند، به راحتي در دسترس نيست و ما گاهي مجبور مي شويم كه از خيلي نتايج مطلوب به همين دليل فاصله بگيريم و خودمان را با شرايط وفق دهيم كه البته اين نيز خود مزيتي محسوب مي شود كه ابداع و نوآوري هاي جديد را براي ما به ارمغان مي آورد.
به علت محدود بودن طيف سنج هاي قبلي (از لحاظ جابه جايي يا اتصال فيبر نوري به آن ها يا تعبيه قسمت سنجش گاز ) سعي شده است كه اولا جايگاه خاصي براي سنجش گاز در نظر گرفته شود و ثانيا يك فيبر نوري با طول متغيير كه وظيفه انتقال نور از موازي كننده اول به موازي كننده دوم را به عهده دارد جهت دزيمتري و اندازه گيري شار نوترون ها تعبيه شود. همچنين از تكنيك پردازش تصوير نيز جهت بررسي تغييرات ايجاد شده در طيف در اثر دز به جا مانده در فيبر نوري ناشي از تغييرات تابشي استفاده شده است. لازم به تذكر است كه براي تبديل طيف سنج ساخته شده به دزيمتر يا شار نوترون سنج احتياجي به كاليبره دستگاه نيست و فقط بايستي تغييرات عددي ايجاد شده را با استفاده از يك دز سنج استاندارد مدرج و فرمول بندي كرد. در سال هاي اخبر تصوير برداري طيف سنجي جرمي به صورت ابزار آناليز براي بسياري از كاربردهاي بيولوژيكي تكامل يافته است. برخلاف طيف سنجي هاي جرمي قديمي، اين داده ها نه تنها اطلاعات مولكولي را به صورت مقادير جرم بر عدد اتمي ارائه مي دهد، بلكه همچنين مانند شكل 1 از نظر فضايي اطلاعاتي در اختيار ما قرار مي دهد. با اينحال، تبديل داده ها به اطلاعات نياز به روش هاي محاسباتي كافي دارد. كارهاي بسياري در اين رابطه صورت گرفته است و با وجود اينكه شبيه سازي هاي آماري بسياري براي اعتبار بخشيدن به كار آنها وجود دارد، اما اكثريت از داده هاي حقيقي استفاده نمي كنند. جهت به دست آوردن ضخامت بهينه براي هركدام از تركيبات انتخابي مقدار ضخامت پوشش در انرژيهاي مختلف نوترون را در كد تغيير ميدهيم تا به بيشترين مقدار تالي F1 برسيم. در اين اختراع انرژي نوترونهاي تند و حرارتي به ترتيب برابر مقادير〖10〗^(-7) × 6En= و〖10〗^(-8) × 5/2 En= مگا الكترون ولت فرض شده است. يكي ديگر از حالتهاي موردبررسي در بيرون از راكتور، فيبر با هسته بور دار ميباشد. بهمنظور شبيهسازي داخل راكتور، فيبر نوري بهينه در موقعيتهاي مختلف در ساختار قلب راكتور تحقيقاتي تهران قرار داده شده است. نمايي از ساختار انتخابي براي قلب و موقعيتهاي مختلف قرارگيري فيبر نوري در شكلهاي آورده شده است:
در اين اختراع فوم فيلتر پايه آلومينايي با قابليت توليد نزديك به شكل نهايي و با خواص قابل تنظيم همچون درصد تخلخل، شكل و اندازه حفرات با موفقيت توليد شده است. فوم فيلترهاي سراميكي براي كليه كاربردهاي دما بالا همچون فيلتراسيون مذاب فلزات، پايه كاتاليست هاي صنعتي و نيز در كليه فرايندهاي تصفيه و پالايش مواد خورنده و اسيدي بسيار مطلوب مي باشند.
موارد یافت شده: 3