لیست اختراعات وحيد مرشدي
در صنعت آبزي پروي هزينه هاي توليد خوراك آبزيان بالاترين سهم (50 تا 70 درصد هزينه هاي توليد) را به خود اختصاص مي دهد. در حال حاضر پودر ماهي كه اصلي ترين منبع پروتئيني خوراك است از طريق صيد و برداشت از درياها تامين مي شود. بر اساس آمار سازمان جهاني فائو به دليل كاهش ذخاير درياها، عرضه جهاني اين كالا به شدت كاهش يافته است و در نتيجه در ساليان اخير شاهد رشد روزافزون قيمت پودر ماهي هستيم. اين موضوع دست اندركاران صنعت آبزي پروري را مجبور كرده است تا هميشه به دنبال يك منبع جايگزين مناسب براي پودر ماهي در جيره آبزيان باشند. تحقيقات گسترده اي در دنيا صورت گرفته و منابع گياهي و جانوري جايگزين مانند پودر سويا، پودر كلزا، پودر نخودفرنگي، پودر كتان، پودر گلوتن ذرت، پودرهاي اسكوئيد، ميگو، استخوان و گوشت، به منظور جايگزيني جزئي يا كامل با پودر ماهي مورد بررسي قرار گرفتهاند؛ اما حتي اين منابع پروتئيني نيز براي صنعت رو به رشد آبزي پروري كافي نخواهند بود. از اين رو در ساليان اخير، ضمن مطالعات مستمر بر كاربردي نمودن منابع پروتئينه گياهان خشكي زي در امر جايگزيني پودر ماهي جيره غذايي آبزيان محققين به دنبال منابع جديدتري نيز بوده و امروزه جلبك هاي دريائي كانديداي مناسبي براي اين جايگزيني معرفي شده اند. بطور كلي، جلبك هاي قرمز از جمله گراسيلاريا به لحاظ دارا بودن پروتئين، چربي، كربوهيدرات، املاح معدني، ويتامين، انواع رنگدانه و بسياري از مواد آلي ديگر از ارزش بالايي برخوردارند؛ با اين حال در مقايسه با ديگر منابع پروتئيني گياهي كه دسترسي آسان و قيمت مناسب دارند اما فاقد اسيدهاي چرب غير اشباع ضروري بلند زنجيره سري n-3 بوده و از نظر طعم كيفيت بالايي ندارند، پودر جلبك هاي دريايي از جمله گراسيلاريا تمام اسيدهاي چرب ضروري مورد نياز آبزيان را دارا هستند و از نظر تعادل اسيدهاي آمينه احتياجات آبزيان را تامين مي كند. همچنين اسيد آسپارتيك و گلوتاميك موجود در ساختار جلبك هاي دريايي كه مسئول مزه و طعم هستند در جذابيت غذاي آبزيان نقش مهمي دارند. اين اختراع در زمينه تغذيه و پرورش آبزيان انجام گرفته است. هدف از اين اختراع توليد غذاي ماهي با استفاده از جايگزيني پودر ماهي با ماكروجلبك دريايي (گراسيلاريا) به منظور كاهش هزينه هاي غذا مي باشد. در اين اختراع از سطوح جايگزيني (3، 6 و 9 درصد) استفاده شده است و نتايج آن نشان مي دهد جايگزيني پودر جلبك دريايي در هر سه سطح با پودر ماهي عملكرد منفي بر شاخص هاي رشد و تغذيه با ماهيان گروه شاهد نداشت و حتي در سطح 3 درصد جايگزيني عملكرد بهتري هم نشان دادند. لازم به ذكر است از اختراع حاضر يك مقاله معتبر بين المللي (ISI) به چاپ رسيده است كه به پيوست ارسال خواهد شد.
موارد یافت شده: 1