لیست اختراعات با مالکیت
حميد انصاري
4 عدد
ساخت آلیاژPRET/PA6/e-EPDM جهت ساخت قطعاتی مقاوم با ضربه پذیری وكششی بالا جهت رفع مشكل بازیافت بطریها
پلي اتيلن ترفتالات با توجه به پيش بيني هاي مصرف در سالهاي آينده از رشد ده درصدي برخوردار خواهد بود. دليل عمده اين رشد مصرف زياد در جايگزيني رو به افزايش ظروف شيشه اي و آلومينيومي با ظروف بر پايه PET است. بطريهاي PET عمدتا براي حمل نوشيدنيها روغنهاي گياهي آبهاي معدني و ديگر مايعات بكار مي روند. در مقايسه با مصرف شيشه ها براي توليد ظروف مايعات مزيتهاي اصلي PET عبارتند از وزن بسيار پايين و مقاومت در برابر خردشدن كه باعث سهولت حمل و نقل و توزيع و نيز كاهش هزينه هاي مربوطه مي گردد. بازيافت اقتصادي اين بطريها با توجه به مشكلات فراوان زيست محيطي آن و رشد رو به ازدياد صنايع PET به يكي از مشكلات بزرگ تبديل شده است. PET ماده اي است كه در مقابل حرارت و رطوبت در هنگام فرايند مجدد تخريب پذير است و بنابراين بازيافت آن از طريق ذوب كردن مشكل بوده و منجر به كاهش وزن مولكولي متوسط وزني مي گردد. همچنين تركيب PET با اسيد باز و يا آب منجر به پارگي زنجيره هاي مولكولي شده و كاهش وزن مولكولي اجتناب ناپذير است. لذا مسئله مهمي كه بايد حل شود. جلوگيري از كاهش وزن مولكولي است. در اين اختراع سعي بر آن شد تا با استفاده از تكنيك آلياژسازي خواص PET بازيافتي بهبود يابد. لذا با توجه به خواص كششي و ضربه پذيري بسيار مناسبي كه پلي آميد 6 هر دو با هم دارد PET بازيافتي با PA6 آلياژ گرديد اما از آنجا كه اين 2 پليمر سازگاري مناسبي با يكديگر ندارند از EPDM جهت بهبود سازگاري استفاده شد. PET بازيافتي EPDM, PA6 در شرايط فرايندي معين با فرمولاسيون هاي متفاوت در يك اكسترودر دو پيچه همسو گرد آلياژ گرديدند و مورفولوژي و خواص مكانيكي از جمله استحكام كششي مدول و مقاومت ضربه آنها مورد بررسي قرار گرفت. ضمن آنكه مشاهده ريز ساختار آلياژ مربوطه در ميكروسكوپ الكتروني SEM حاكي از ايجاد ساختار جديد و بهينه در محصول نهايي و بهبود خواص مكانيكي محصول دارد.
زمينه فني اين اختراع تلفيقي از علم مكانيك و الكترونيك مي باشد كه به كمك اين دو علم مي توان شارژي ساخت كه در مواقع اضطراري موبايل خود را شارژ كرده و حدود چند دقيقه مكالمه كرد و يا بالا بردن آمپراژ ميزان شارژر باطري را افزايش داد. كه با چرخاندن هندل و انتقال نيرو از 2 چرخ دنده به سيم پيچ برقي توليد نمود كه با گزراندن از ديد برق توليدي را 1 سو كرده و با ذخيره سازي در 2 خازن يك برق بدون نوسان يك سو توليد كرده و با ارسال به باطري موبايل، باطري را شارژ كرد. در اين اختراع با توجه به نحوه ساخت آن مزاياي زيادي را مي توان نام برد از آن جمله مي توان به موارد زير اشاره كرد: الف ) خط توليد ساخت شارژر با فناوريهاي انرژي هاي نو ب) سيستم دوراني بودن ج) حجم كم و بالا بودن كارايي
در اين اختراع از GMA جهت پيوند زني بروي لاستيك NBR استفاده گرديد. تا بتوان در جايي كه قرار است به يك پلاستيك مهندسي قطبي مثل PET اين لاستيك قطبي را اضافه كنيم به دليل خاصيت قطبي - قطبي نمي توانيم اين كار را انجام دهيم در نتيجه بايد لاستيك مربوطه را غيرقطبي كرده كه اين كار را با اضافه كردن GMA انجام داده، اضافه كردن اين ماده طبق شرايط خواص صورت گرفته تا به بهترين فرمولاسيون آن برسيم. پس هدف اصلي ما رسيدن به اين فرمولاسيون براي تهيه لاستيك NBR-g-GMA است تا بتوان در جاهايي كه لازم به اضافه كردن اين لاستيك به يك سيستم قطبي است اين كار را انجام داد. مشخصات مواد به كار رفته در جدول 1 آورده شده است. در ضمن از حلال هاي متيل اتيل كتون صنعتي (MEK)، متانول و استن صنعتي جهت اندازه گيري ميزان ژل، Polyu-GMA و تهيه نمونه جهت FTIR در سيستم پيوندزني استفاده شده است.
موارد یافت شده: 4