لیست اختراعات با مالکیت
حميد کلاليان مقدم
3 عدد
يكي از روش هاي رايج سوء مصرف مواد مخدر در انسان روش استنشاقي است كه تاكنون مدل خودتجويزي استنشاقي حيواني آن ايجاد نشده است. با استفاده از دستگاه جامع مدل سازي خودتجويزي دارو در جوندگان مي توان مدل خودتجويزي استنشاقي اعتياد را به سهولت در جوندگان ايجاد نمود . با توجه به مدل سازي و روش كار آسان اين دستگاه براي آموزش به دانشجويان و افراد تازه كاردر زمينه كار با حيوانات آزمايشگاهي بسيار مطلوب و مناسب است. با تركيب اين دستگاه با بخش هايي مانند خودتجويزي وريدي و خوراكي و همچنين مواد مخدر محلول در آب حيوان به روش دو بطري مي توان مدل خودتجويزي و مصرف چند ماده مخدر multidrug abuser را در حيوان ايجاد نمود.
خلاصه توصيف اختراع گياهان دارويي به اشكال مختلف مانند تازه، خشكشده يا پودر شده، شربت، روغنهاي گياهي و فرآوريشده مصرف ميشوند و براي تهيه اين تركيبات ميتوان قسمتي از يك گياه يا كل گياه را مورد استفاده قرار داد يا آن كه برحسب خواص و نياز بيمار چند گياه مختلف را با هم تركيب كرد. با اين حال نحوه تهيه يك تركيب از گياهان دارويي با يكديگر امري بسيار مهم است و چه بسا مصرف نادرست و همزمان چند گياه با يكديگر خواص تركيبات را تغيير داده و سبب واكنش بين اين تركيبات گردد. از اينرو براي مصرف يك گونه گياه دارويي بايستي مقدار و دوز مشخص از آن گياه تعيين و مصرف گردد و در صورت استفاده از تركيب چند گونه گياهان دارويي به صورت همزمان علاوه بر تعيين دوز مصرفي بايستي بررسي گردد كه تركيبات آنها بر يكديگر اثر خنثي كنندگي يا تشديد كنندگي نداشته باشند لذا مقرر گرديد با استفاده از دانش چند نيروي متخصص و آكادميك فعال در حوزه گياهان دارويي، دكتراي تخصصي اعتياد و پزشكي بر اساس آزمايش¬هاي صورت گرفته نسبت به توليد يك تركيب گياهي با استفاده از عصاره پودري ريشه گياه سنبل الطيب با نام علمي (Valeriana officinalis)، برگ گياه به¬ليمو (Aloysia citrodora)، سرشاخه برگدار و گلدار گياه اسطوخودوس (Lavandula pica L) و سرشاخه برگ دار گياه شمعداني عطري (Pelargonium graveolens) كه بتواند جايگزين داروهاي شيميايي متداول در درمان و كم كردن آثار سوء سندروم پاهاي بي قرار كه سبب بي قراري و كم خوابي¬هاي حاد در افراد در حال ترك اعتياد مي¬شود، اقدام گردد و به منظور جلوگيري از بروز مشكلات جانبي ناشي از عدم آشنايي با تركيبات آرامش¬بخش گياهان دارويي مورد نيازو همچنين تعيين دوز مناسب، اقدام به طراحي و توليد "قرص گياهي آرامش بخش و كيفيت دهنده خواب" گرديد.
مت آمفتامين «شيشه» يك ماده محرك اعصاب است. متامفتامين سيستم اعصاب مركزي يعني مغز و نخاع را شديداً متأثر مي¬كند. لذا امروزه انواع داروهاي ترك و كاستن آثار مخرب ماده مخدر شيشه به صورت شيميايي وجود دارند كه البته سبب بروز عوارض جانبي مي گردند. همچنين برخي گياهان دارويي نظير جينكوبيلوبا و تركيبات موثره موجود در آنها هم مي توانند در ترك متامفتامين نقش موثري داشته باشند هر چند مشكل اينجاست كه نحوه و ميزان مصرف تركيب گياهان دارويي و يا تهيه تركيبي از آنها ممكن است فرد را دچار عارضه كند و بايد براي تركيب استخراج شده از گياه دارويي دوز مشخص تعيين گردد. از اين رو با استفاده از دانش نيروي متخصص فعال در حوزه زيست شناسي، گياهان دارويي، فيزيولوژي پزشكي و اعتياد و بر اساس آزمايش¬هاي صورت گرفته و مقالات موجود نسبت به توليد يك تركيب گياهي كه بتواند جايگزين داروهاي شيميايي متداول در درمان ترك متامفتامين و اثرت جانبي آن گردد اقدام و در نتيجه فرمول كپسول سافت ژل امگا بربرين حاوي بربرين استخراج شده از گياه زرشگ و امگا-3 استخراج شده از گل گاوزبان ايراني دركاهش و درمان اثرات مصرف متامفتامين (شيشه) در افراد معتاد طراحي گرديد.
موارد یافت شده: 3