لیست اختراعات با مالکیت
دانشگاه آزاد اسلامي دانشگاه آزاداسلامي واحدتهران شمال
5 عدد
ساخت يك نوع كربن فعال با حفرات نانو بعنوان يك جاذب ايده آل جهت حذف فلزات سنگين ، بو ، رنگ و طعم از محيط هاي آبي (NGSJ-80060)
ابتدا از حوضچه لجن برگشتي تصفيه خانه فاضلاب حاوي TDS بالا نمونه برداري جهت جداسازي ميكروارگانيسم انجام شد و يك نمونه قارچ در محيط كشت اختصاصي سابرودكستروز براث جداسازي و خالص شد. قارچ خالص شده با شناسايي در محيط آزمايشگاهي با گونه آسپرژيلوس مطابق مي نمود. سپس بيوفيلم ميكروبي قارچ آسپرژيلوس اطراف بستر آليژنات كلسيم تشكيل گرديد. فيلم ميكروبي تشكيل شده درون ستون بستر ثابت قرار گرفت كه از پايين هوادهي به صورت ممتد به وسيله پمپ آكواريوم انجام شد. فيلم قارچ پس از تشكيل به مدت 72 ساعت در ستون قرار داده شد تا با شرايط محيط سازش يابد ومقداري از پساب نيز درون ستون وارد شد كه مواد غذايي لازم جهت قارچ فراهم باشد. پس از 72 ساعت ستون راه اندازي شد كه نمونه پس آب از بالا وارد ستون شد و از پايين خارج شد. هر چهار ساعت يك بار پارامتر TDS اندازه گيري گرديد. نوآوري طرح جذب TDS پساب به روش بيولوژيكي با استفاده از ميكروارگانيسم وبدون استفاده از هر گونه مواد افزايشي شيميايي است. به نحوي كه علاوه بر بالا بردن بازدهي حذف كاهش قابل ملاحظه هزينه ها را به همراه داشته است. استفاده از سيستم بيولوژيكي ستون بستر ثابت كه با استفاده از ميكروارگانيسمهاي خود پساب فيلم ميكروبي را تشكيل داده و بدون استفاده از مواد شيميايي وانرژي مقدار TDS پساب را كاهش مي دهد. با توجه به اينكه نمونه ميكروارگانيسم هاي موثر از محيط حاوي TDS بالا استخراج ميگردد و عملا از همان ميكروب هاي تطبيق يافته با محيط استفاده ميشود، مي توان مدعي بود كه با استفاده از عمليات تثبيت بر روي يك بستر ثابت و استفاده از يك سيستم پيوسته ستوني، توان افزايس بازدهي را دارا مي باشد.
كاربرد نانو كاتاليست Tio2-Ni در راكتورهاي ناپيوسته اكسيدارسيون پيشرفته براي حذف مواد رنگزاي پسابهاي صنعتي از آن جايي كه امروزه رنگ ها نقش مهمي را در صنايع گوناكون بازي مي كنند حضور آن ها در پساب حاصل شده از اين صنايع افزايش يافته است و پايداري اين دسته از تركيبات موجب بروز مشكلات زيست محيطي مي گردد كه مي تواند سلامت انسان و محيط زيست را به مخاطره اندازد از جمله اين رنگ ها مي توان به Basic Blue41 اشاره كرد ه به مقدار زياد در پساب صنايع نساجي يافت مي شود و پايداري بالايي در مقابل تجزيه شيميايي نوري و بيولوژيكي دارد. در اين پروژه حذف رنگ Basic Blue41 از محلول آبي در داخل يك راكتور تحت تابش نور UV انجام شد و نانو فوتوكاتايست Tio2-Ni به عنوان كاتاليست در اين سيستم به كار گرفته شد. اثر پارامترهاي اجرايي شامل PH دما مقدار نانو فوتوكاتاليست و غلظت اوليه رنگ Basic Blue41 روي واكنش فوتوكاتاليستي بررسي شد و هم چنين مقادير بهينه براي هر كدام از پارامترها به دست آمد و نتايج مورد بررسي آماري نيز قرار گرفت.
موارد یافت شده: 5