لیست اختراعات با مالکیت
دانشگاه دولتي دانشگاه صنعتي امير كبير
38 عدد
عنوان اختراع، "فناوري بافت منسوجات شيشه اي جهت تقويت كنندگي مواد مركب (بافت هاي تافته، سرژه ساتين)" مي باشد. در اين طرح با استفاده از دستگاه بافندگي ايور كه داراي سيستم رپيري و مكانيزم پودگذاري دابي است، پارچه هاي تاري پودي از جنس الياف شيشه، در سه نوع طرح مختلف تافته و سرژه و ساتين، علي رغم شكنندگي و مقاومت خمشي پايين اين الياف، بافته شده است.اين منسوجات به علت سبكي و استحكام و مدول الاسيسيته بالايي كه دارند و همچنين قيمت پايينشان در صنايع مختلف به عنوان تقويت كننده مواد مركب بسيار كاربرد دارند.
گسيختگي در شيب هاي طبيعي به دلايل مختلفي به وقوع مي پيوندد كه يكي از اين دلايل بالا رفتن سطح آب و فشار آب حفره اي است. بالا آمدن سطح آب در شيب هاي طبيعي (درياچه سدها، سواحل و ...) و شيبهاي ساخته دست بشر (مانند محصولات استخراج از معادن و...) باعث ايجاد مكانيزم هاي مختلفي شده كه مي تواند باعث خرابي شيب گردند. اين مكانيزم ها شامل افزايش فشار آب حفره اي و كاهش مقاومت برشي خاك (روانگرايي استاتيكي)، اشباع شدن خاك غيراشباع و از بين رفتن نيروي مكش درون خاك و به وجود آمدن نيروي زه درون خاك مي باشند. افزايش فشار آب حفره اي و كاهش مقاومت برشي ، مشابه اتفاقي است كه در آزمايش هاي سه محوري به وسيله بارگذاري با مسير تنش ثابت انجام مي گردد. اما واقعيت و آنچه در طبيعت اتفاق مي افتد مسير تنشي متفاوت با آنچه كه به صورت ايده آل در آزمايشگاه مورد بررسي قرار مي گيرد مي باشد، علاوه بر آن همواره هر سه عامل با يكديگر در خرابي سهيم هستند و يك مكانيزم به صورت جداگانه دخيل نمي باشد. در اين پروژه، طراحي و ساخت دستگاهي صورت گرفته است كه با آن بتوان گسيختگي شيب ها بر اثر بالا رفتن سطح آب را مورد بررسي قرار داد. دستگاه مذكور قابليت ايجاد مدل خاكريز درون آن را داشته، و پس از ساخت خاكريز و اعمال شرايط مرزي در محفظه دستگاه، با ورود آب به محفظه و مدل خاكريز، شرايطي مانند آنچه در واقعيت به وقوع مي پيوندد شبيه سازي شده و گسيختگي خاكريز مورد بررسي قرار مي گيرد. با انجام آزمايش بر روي ماسه هاي گوناگون، شرايط مرزي مختلف و نحوه ورود آب گوناگون، اين پديده مورد بررسي قرار مي گيرد. ساخت دستگاه مذكور در مدت زمان 30 ماه انجام شد كه به ترتيب: 4 ماه تحقيق، 6 ماه تحقيق و طراحي، 6 ماه ساخت دستگاه، 4 ماه بررسي مجدد عملكرد دستگاه و 10 ماه تكميل دستگاه به طول انجاميد كه جزئيات مربوط به مراحل مختلف در صفحات مربوطه ذكر شده است.
در اين اختراع، پس از توليد الياف پلي پروپيلن مناسب جهت اختلاط در بتن و محصولات سيماني به گونه اي كه ماكزيمم پخش شدگي را در محيط هاي سيماني داشته باشد، با انتخاب طرح اختلاط مناسب براي بتن سبكدانه، درصد و طول ليف پلي پروپيلن و درصد مواد جايگزين سيمان به گونه اي بهينه شد تا حداكثر ميزان مقاومت هاي فيزيكي و مكانيكي بتن حاصل گردد.
هدف از اين اختراع ارائه روشي جديد در ساختار استاتور و روتور ماشين هاي سوئيچ رلوكتانسي با هسته ي E شكل است كه بتواند با كاهش طول مسير شار و حذف وارونگي شار در استاتور، تلفات آهني را به حداقل مقدار ممكن برساند. در اين اختراع موتور دو فاز سوئيچ رلوكتانسي 6/10 با هسته ي E شكل مورد بازبيني قرار داده شده است. در موتور فوق تعداد قطب هاي روتور بيش از حد مورد نياز انتخاب شده بود كه منجر به كاهش گشتاور، سرعت و چگالي توان موتور مي شد. علاوه بر اين گسسته بودن هسته هاي E شكل مراحل ساخت و توليد آن را به شدت با مشكل مواجه مي كرد. در اين اختراع اصلاحاتي بر موتور 6/10 وارد شده و بر اساس آن مدل 9/12 معرفي مي گردد. اصلاحات عبارتند از: 1. تصحيح تعداد قطب هاي استاتور و روتور از حالت 3:5 به 3:4. 2. بكارگيري فضاي خالي ميان دو هسته ي گسسته E شكل.
در اين پروسه، ساختار كامپوزيتي با ذرات كلسيم فسفاتي بر سطح آلياژ Ti-6Al-4V ايجاد گرديد. پخش اين ذرات با استفاده از روش فرآيند اصطكاكي اغتشاشي همزمان با تغييرشكل پلاستيك شديد سطح صورت گرفت. ذرات كلسيم فسفات در مقياس نانو در زمينه آلياژ تيتانيوم پخش شدند. اين سطح اصلاح يافته كامپوزيتي شرايط ايده آلي را براي لايه نشاني فيلم هيدروكسيآپاتيت بر زيرلايهي فلزي فراهم ميكند كه از آن جمله ميتوان به موارد زير اشاره كرد: \\ايجاد توپوگرافي سطحي مناسب و رافنس بالا بر روي سطح كه به نوبهي خود بر روي قدرت تشكيل پيوند در مرحله لايه نشاني اثر گذار است. بهبود مقاومت به خوردگي سطح در محلول شبيه سازي شدهي بدن نسبت به حالت غيركامپوزيتي، افزايش پروفيل سختي در فواصل نزديك به سطح و به مراتب بهبود مقاومت سايشي. كاهش اختلاف ضريب انبساط حرارتي سطح و زيرلايه به واسطهي ذرات كامپوزيت ساز كلسيم فسفات نيز از دست آوردهاي اين نانو كامپوزيت است. بررسي خواص ريزساختاري، با استفاده از ميكروسكوپ نوري، ميكروسكوپ الكتروني روبشي، ميكروسكوپ نيروي اتمي، آناليز طيف سنجي تفرقي انرژي انجام شد. به منظور مطالعه رفتار سايشي از روش پين روي ديسك استفاده گرديد. مطالعه خوردگي نيز با استفاده از روش پلاريزاسيون صورت گرفت.
سلول فلوتاسيون يوني به ارتفاع 1 متر و سطح مقطع دايره اي به قطر 5 سانتي متر مي باشد. خوراك ورودي از ارتفاع 3/1 ستون به وسيله پمپ قابل كنترل وارد ستون مي شود، باطله از قسمت تحتاني سلول به وسيله پمپي با دبي متغير خارج مي شود. 3 سنسور فشار در 3 ارتفاع مختلف سلول نصب شده است و مقادير اندازه گيري شده فشار توسط نمايشگر ديجيتال نمايش داده مي شود. دبي هواي ورودي از طريق فلومتر هواي نصب شده و دبي خوراك از طريق فلومتر نصب شده در مسير جريان اندازه گيري مي شوند.
ديفيبريلاتور هاي قلبي كه با شكل موج بايفازيك هم اكنون در بيمارستان ها مورد استفاده قرار مي گيرد اما نمونه داخلي آن وجود ندارد. در اين اختراع مدار مبدل پالس بايفازيك، كه در آن از سوييچ هاي الكترونيك قدرت براي ساخت يك اينورتر پل تكفاز استفاده شده بهمراه ديگر عناصر لازم از جمله افزاينده ولتاژ و شارژ بانك خازني 240 ميكرو فاراد تا حداكثر 2400 ولت، مدار اندازه گيري ولتاژ خازن، بانك خازني، مدار تغذيه هاي 12 ولتي سيستم، مدار سنسورجريان، تركيب موازي سوييچ و مقاومت بصورت سري در مدار براي محدود كردن جريان در لحظه اندازه گيري و حفاظت از كليدها با مقايسه آن با LOOKUP table خود كه همانند نمودار 1 مي باشد مدار تخليه شارژ خازن و در نهايت مدار كنترل كه در آن از ميكروكنترلر Atmega 32 استفاده شده و با ولوم هاي و دكمه هاي روي پنل آن مي توان به كليه مدار فرمان داد و آن را كنترل كرد استفاده شده است. اين دستگاه چهار مدكاري دارد كه در سه مد آن مي توان با انتخاب هريك از آنها و انتخاب دو تا از پارامتر هاي (ژول ، ولتاژ ، و زمان پالس مثبت و منفي) دستگاه مي تواند با محاسبه و اندازه گيري امپدانش به پارامتر ديگر دست يابد و در مد ديگر آن فقط ژول توسط كاربر تعيين و باقي پارامترها را خود دستگاه محاسبه مي كند.
هدف از انجام اين طرح تهيه ي پوششي مناسب و مقاوم در برابر خوردگي جهت استفاده بر روي خطوط لوله و مخازن فلزي مي باشد. در اين طرح ذرات نانوي صفحه اي شكل رس مونت موريلونيت clay با استفاده از روش حلالي داخل ماتريس پليمري پلي يورتان ديسپرس شدند و با استفاده از آناليزهاي شناسايي ميكروسكوپ نوري ميكروسكوپ الكتروني انتقال اشعه ي ايكس و كدورت سنج پايداري و نحوه ي ديسپرسيون اين ذرات داخل ماتريس مورد بررسي و ارزيابي قرار گرفت. در مرحله بعد پوشش هايي از اين نانو كامپوزيت كه حاوي درصدهاي مختلف از ذرات نانو بودند بر روي زيرآيندهاي فلزي آماده سازي شده اعمال شدند و بررسي هاي مقاومت به خوردگي اين پوشش ها در زمان هاي غوطه وري مختلف توسط دستگاههاي ايمپدانس الكتروشيميايي و مه نمكي انجام گرفت سپس يك سري آزمون هاي رئولوژيكي نيز بر روي اين نانو كامپوزيت جهت اطمينان از ديسپرس شدن مناسب ذرات داخل پلي يورتان بر روي نمونه ها انجام شد و در نهايت نيز برخي از آزمون هاي مكانيكي نظير مقاومت در برابر سايش سختي و چسبندگي بر روي اين پوشش ها انجام شد و مشاهده شد كه حضور ذرات نانو رس مونت موريلونيت به علت ساختار صفحه اي شل خود قادرند مانع نفوذ مواد خورنده در فيلم پليمري شوند و در نتيجه مقاومت پوشش در برابر خوردگي بالا رفت و همچنين به علت حضور اين ذرات نانو كه داراي سيليس مي باشند. خواص مكانيكي نيز بهبود يافت. البته استفاده از اين ذرات داخل ماتريس پليمري تا اندازه ي مشخصي باعث بهبود خواص شد و پس از آن حد به علت تجمع اين ذرات داخل رزين و ديسپرسيون نامناسب اين ذرات افت خواص مشاهده مي شود.
موارد یافت شده: 38